جلد کتاب پاسخ کوتاه به پرسش‌های بزرگ

کتاب پاسخ‌های کوتاه به سوالات بزرگ

پاسخ‌های استیون هاوکینگ به بزرگترین سؤالات پیش‌روی بشر

نویسنده:
استیون هاوکینگ
(Stephen Hawking)
مطالعه این کتاب را شروع کنید!

کتاب «پاسخ‌های کوتاه به پرسش‌های بزرگ» به برخی از اساسی‌ترین پرسش‌های بشر از دیدگاه انسان گرایی می‌پردازد. این کتاب که تاریخ علم را با آینده بشریت ادغام می‌کند، از خاستگاه کیهان و درون سیاهچاله‌ها گرفته تا اکتشافات فضایی انسان و خطرات هوش مصنوعی را روایت می‌کند.

استیون هاوکینگ فیزیکدان انگلیسی و استاد سابق ریاضیات لوکاسی در دانشگاه کمبریج بود. او را یکی از برجسته‌ترین دانشمندان نسل خود می‌دانند که در مارس 2018 درگذشت.

خلاصه کتاب پاسخ‌های کوتاه به سوالات بزرگ

حاوی 8 ایده کلیدی
Brief Answers to the Big Questions
Hawking's final thoughts on the biggest questions facing humankind
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب پاسخ‌های کوتاه به پرسش‌های بزرگ

به ندرت پیش می‌آید که زمانی پیدا کنیم تا به عمیق‌ترین سوالات فلسفی انسان بپردازیم. سوالاتی از جمله: از کجا آمده‌ایم؟ چگونه بشر به اینجا رسیده است؟ چرا کیهان اینگونه ساخته شده است؟

خوشبختانه برخی از باهوش‌ترین افراد جهان، زندگی خود را صرف پرسیدن این سؤالات می‌کنند. حتی تعداد کمی از آن‌ها درباره این سوالات کتاب می‌نویسند.

پروفسور هاوکینگ یکی از کسانی است که زندگی خود را صرف پاسخ دادن به چنین سوالاتی کرده است. او در آخرین کتابش، توانایی خود را در پاسخگویی به بزرگترین سوالات بشر به رخ کشیده است. او از قوانین فیزیک استفاده می‌کند تا در مورد سرنوشت بشر توضیح دهد. هاوکینگ با در هم تنیدن مسائل اجتماعی با منظومه شمسی، قوانین اساسی جهان و چشم‌انداز خود را برای آینده نوع بشر بیان می‌کند.

ایده کلیدی 1

1نیروها چگونه بر جهان ما حکومت می‌کنند؟

ما چرا اینجاییم؟ از کجا آمده‌ایم؟ چرا جهان به این شکل است؟

این سؤالات ناشی از تمایل ذاتی انسان به درک و فهمیدن جهان و جستجو برای یافتن معنای زندگی است. علم و دین هر دو به این سؤالات پاسخ داده‌اند اما به جواب‌های کاملا متفاوتی رسیده‌اند. دین استدلال می‌کند که یک معنای نهفته‌ای در زندگی انسان وجود دارد اما علم می‌گوید وجود ما چیزی بیش از یک اتفاق تصادفی نیست. جای تعجب نیست که هر دو دیدگاه متفاوتی داشته باشند.

ادیان، خدایان را عامل رعد و برق، طوفان و کسوف می‌دانستند. اما امروزه توضیح منطقی‌تر، منسجم‌تر و علمی‌تری برای اتفاقات طبیعی وجود دارد. دانشمندان امروزی استدلال می‌کنند، جهان ما مانند یک ماشین غول‌پیکر است که توسط مجموعه‌ای از قوانین طبیعت اداره می‌شود.

بازی ساده تنیس را تصور کنید. در این بازی توپ همواره از قوانین فیزیک مانند نیروی جاذبه و نیروی جنبشی پیروی می‌کند و امکان ندارد برخلاف قوانین طبیعت حرکت کند. البته متغییرهایی مانند قدرت عضلانی بازیکن یا سرعت باد نیز در حرکت توپ موثر هستند اما این‌ها نیز بدون استثنا از قوانین فیزیک پیروی می‌کنند.

این قوانین تغییر ناپذیر و جهان شمول هستند. یعنی قوانینی که در بازی تنیس صدق می‌کند، در مورد بزرگترین اتفاقات کیهان نیز صدق می‌کند. از طرفی قوانین فیزیک را نمی‌توان زیر پا گذاشت. برخلاف دین که بر قدرت مطلق الهی اصرار دارد، علم معتقد است حتی خدا نیز تابع این قوانین است.

با تمام این تفاسیر ممکن است راهی برای آشتی دادن علم مدرن با ایده خدا وجود داشته باشد. در واقع می‌توان خدا را به عنوان نیرو و قوانین بنیادین طبیعت دانست، نه موجودی ماورایی که آن‌ها را خلق کرده است. انیشتین نیز مفهوم «خدا» را به عنوان یک اصطلاح مرجع برای قوانین قابل مشاهده و شکست ناپذیر کیهان می‌داند.

البته این تعریف از خدا برای بسیاری از مردم رضایت بخش نیست. زیرا بسیاری از ما عادت کرده‌ایم در خدا را یک موجودی انسان‌مانند و بسیار باهوش بدانیم؛ موجودی که می‌توانیم با آن ارتباط بگیریم.

اما از طرفی وقتی به کیهان با تمام عظمتش نگاه می‌کنیم و آن را با اندازه کوچک انسان مقایسه می‌کنیم، شانس وجود یک خالق ملکوتی ناچیز می‌شود!

بنابراین اگر توضیح ادیان برای خلقت جهان ناقص است، پس جهان چگونه شکل گرفت؟

ایده کلیدی 2

2آغاز هستی چگونه بوده است؟

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3پاسخ آسانی برای سوال وجود حیات فرازمینی وجود ندارد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4بعید است بتوان آینده را پیش بینی کرد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5حتی نور نمی‌تواند از سیاهچاله بگریزد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6برای ادامه بقا روی زمین، باید اقدامات فوری انجام دهیم

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7بشر باید استعمار فضا را آغاز کند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 8

8باید مراقب هوش مصنوعی باشیم

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

از ابتدای بشریت، انسان همواره درگیر سوالات بنیادین بوده است. سوالاتی مانند: هدف از به وجود آمدن ما چیست؟ جهان چگونه به وجود آمده؟

کشف قوانین طبیعت به ما این امکان را داده است تا به بخشی از این سوالات پاسخ دهیم. در این کتاب به سوالات پیچیده‌تری می‌پردازیم، از کارکرد سیاهچاله‌ها تا مسائل پیش‌روی انسان آینده.

 

توصیه عملی: با دید انتقادی به هوش مصنوعی نگاه کنید.

ما در خطر نادیده گرفتن عواقب هوش مصنوعی هستیم. به جای اینکه شیفته و شیدای فناوری جدید شوید و غرق در جریان هوش مصنوعی شوید، سعی کنید از خود بپرسید که این فناوری جدید چه تأثیری بر زندگی شما و نسل‌های آینده خواهد داشت.

نظرات و دیدگاه‌های شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر فیلیپ ای. تتلاک و دن گاردنر
اثر ست گادین
اثر کلیتون ام. کریستنسن، تدی‌‌هال، کارن دیلون و دیوید اس. دانکن
اثر هانس رزلینگ، اولا روزلینگ و آنا روزلینگ رونلاند
اثر دیوید فوربس
لوگوی اکوتوپیا کامل