کتاب سهام عادی با سود غیرعادی تمام اطلاعاتی را که برای تبدیل شدن به سرمایهگذار هوشمند نیاز دارید، (صرف نظر از سبک سرمایه گذاریتان) در اختیار شما قرار میدهد. چه به دنبال سودهای کلان باشید و چه صرفا برای حفظ ارزش دارایی خود سرمایهگذاری کنید، این کتاب مسیر موفقیت را به شما نشان میدهد.
فیلیپ فیشر یکی از مهمترین نظریهپردازان سرمایهگذاری و بنیانگذار شرکت مشهور مدیریت سرمایه، Fisher & Company است. کتاب او، سهام عادی با سود غیرعادی، در سال 1956 منتشر شد و از آن زمان تاکنون بارها تجدید چاپ شده است.
راز موفقیت در سرمایهگذاریهای ریسکگریز یا ریسکپذیر را بیاموزید.
در حالی که بازار سهام مدام بالا و پایین میشود، برخی از اصول نظری سرمایهگذاری برای نسلها ثابت مانده است. هرچند کتاب سهام عادی و سود غیرعادی در سال 1956 منتشر شد، اما توصیههایی که این کتاب در مورد سرمایهگذاری ارائه میدهد به همان اندازه درست است که بگوییم آیزنهاور یکی از رئیسجمهورهای ایالات متحده بود.
این کتاب نکات کلیدیای را که هنگام سرمایهگذاری در یک شرکت باید به دنبال آن باشید، نشان میدهد و به شما کمک میکند تا بفهمید که آیا یک سرمایهگذار ریسکپذیر هستید یا ریسکگریز.
در این کتاب این نکته را یاد خواهیم گرفت که یک سرمایهگذار موفق، درست مانند یک کارآگاه، تکالیف خود را انجام میدهد و قبل از اینکه پولش را از جیبش در بیاورد، تمام اطلاعات مربوطه را جمعآوری میکند!
تصور رایج از سرمایهگذاری، شبیه کاری سریع و خشن است که سرمایه گذاران فقط از روی هوس خرید و فروش میکنند و بیش از همه به دنبال سود زیاد در زمان کوتاه هستند. با این حال، سرمایهگذاری هوشمند شامل تفکر و برنامهریزی بیشتری است و بر بلندمدت متمرکز است. سرمایهگذاران باهوش به دنبال سود سریع نیستند، بلکه به دنبال شرکتهایی با پتانسیل رشد هستند که در طول زمان، سرمایه اولیه را چند برابر کنند.
تشخیص اینکه کدام شرکت این نوع پتانسیل رشد را دارد آسان نیست. چرا که، بسیاری از سهمها یا بیش از حد یا کمتر از ارزش خود قیمت دارند، همین موضوع میتواند سرمایهگذاری را دشوار کند.
سرمایهگذاران باهوش به دنبال پیدا کردن شرکتهایی با پتانسیل رشد هستند که هنوز با قیمت پایین معامله میشوند، زیرا چنین شرکتهایی میتوانند در زمان مناسب، با چنان سرعتی رشد کنند که سرمایهگذار بتواند سرمایهگذاری اولیه خود را دو یا حتی سه برابر کند.
خوشبختانه، شرکتهای دارای پتانسیل رشد را میتوان با ویژگیهای مشترک آنها تشخیص داد. چنین شرکتهایی محصولات و خدماتی را ارائه میدهند که در حالت ایدهآل میتوانند حجم فروش بالایی را حداقل برای چند سال حفظ کنند. شرکتهایی که پتانسیل رشد خوبی دارند در تحقیق و توسعه سرمایهگذاری میکنند تا به رشد خود ادامه دهند حتی زمانی که خط تولید فعلی دیگر فرصتی برای رشد نداشته باشد.
برای مثال، دهه 1950، زمان بسیار خوبی برای تولید تلویزیون بود. اما در اواسط این دهه، همه کسانی که می خواستند تلویزیون داشته باشند، دیگر یک تلویزیون سیاه و سفید خریده بودند. یعنی تا زمانی که تلویزیون رنگی اختراع نشده بود، شرکتهای تولیدکننده تلویزیون با رشد ثابتی روبرو بودند. بنابراین آنها مجبور بودند خود را تغییر دهند.
موتورولا که اکنون با تلفنهای همراه شناخته میشود، در گذشته تلویزیون و رادیو تولید میکرد. اما با آیندهنگری از مهارت و تجربه فنی شرکت برای ورود به صنعت ارتباطات استفاده کرد و همچنان به رشد فروش ادامه داد، در حالی که فروش سایر تولید کنندگان تلویزیون کاهش یافت.
شرکتهایی با پتانسیل رشد بالا، دارای تیم مدیریتی قوی و روابط خوب با کارکنان هستند. در شرکتی سرمایهگذاری نکنید که کارمندانش آنقدر مشغول دعوا هستند که نمیتوانند مولد باشند و مدیران آن نمیتوانند همبستگی و رویایی مشترکی را در کارمندان ایجاد کنند.
برای اینکه یک سرمایهگذار موفق باشید، باید به تحقیق علاقهمند باشید. ارزش واقعی یک شرکت بسیار مهمتر از قیمت سهام است! اگر مایل به سرمایهگذاری هستید، صرف نظر از اینکه ریسکگریز باشید یا ریسکپذیر، در بورس سود خوبی دریافت خواهید کرد.
توصیه عملی: به عنوان یک منبع اطلاعاتی به بانک خود مراجعه کنید.
به خصوص اگر در یافتن اطلاعات شرکتی مشکل دارید، سعی کنید با بانک خود تماس بگیرید. تا زمانی که در مورد نیات خود روشن باشید، آنها به راحتی میتوانند منابع خوبی را به شما معرفی کنند. به وضوح بگویید که به دنبال اطلاعات لازم برای سرمایهگذاری خود هستید و با نهایت دقت و امانت داری از اطلاعات استفاده خواهید کرد.