جلد کتاب انگیزه

کتاب انگیزه

حقیقت شگفت انگیز در مورد آن چیزی که ما را به انجام کارها ترغیب می‌کند

5 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب انگیزه (2009) نشان می‌دهد که بسیاری از سازمان‌ها هنوز از رویکرد «چماق و هویج» پیروی کرده و از انگیزه‌های بیرونی برای ایجاد انگیزه در افراد استفاده می‌کنند. این کتاب توضیح می‌دهد که چرا این ایده بدی است و راه‌حل موثرتری را معرفی می‌کند: جرقه‌زنی در تعامل با توجه به روان‌شناسی انگیزه درونی.

دانیل پینک زبان شناسی و حقوق الهی خوانده و هفت کتاب نوشته است، از جمله ذهن کاملا جدید (A Whole New Mind)، هدایت (Drive)، فروش، انسان است (To Sell is Human)، چه زمانی (When) و قدرت پشیمانی (The Power of Regret) – که همگی پرفروش ترین‌های نیویورک تایمز بودند. بین سال‌های 1995 تا 1997، پینک، سخنران ارشد ال گور، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده بود.

خلاصه کتاب انگیزه

حاوی 7 ایده کلیدی
Drive
The Surprising Truth About What Motivates Us
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب انگیزه

شاید قبلا اصطلاح انگیزه درونی را شنیده باشید.

انگیزه درونی یعنی مردم در یک فعالیت شرکت می‌کنند نه به این دلیل که کسی آن‌ها را مجبور به انجام آن می‌کند، بلکه به این دلیل که واقعا می‌خواهند در آن شرکت کنند.

صرفا به این دلیل انجام می‌دهند چون انجام این کار به آن‌ها لذت می‌دهد و آن کار ‌را ارزشمند تلقی می‌کنند.

در هر صورت، انگیزه درونی و شخصی است. هیچ منبع خارجی وجود ندارد که از طریق پاداش یا مجازات مادی بر تصمیم افراد تاثیر بگذارد.

اما در حالی که انگیزه درونی فوق العاده به نظر می‌رسد (و البته هست) در بسیاری از سازمان‌ها این انگیزه وجود ندارد.

شور و اشتیاق کافی یا رضایت ذاتی، باعث هدایت نیروی کار نشده و همچنان انگیزه بیرونی، یا رفتار مبتنی بر پاداش، همچنان حاکم است.

اما چرا این طور است؟

آیا به خاطر این است که ما از کاری که انجام می‌دهیم لذت نمی‌بریم یا علت دیگری وجود دارد؟

این سوالی است که در این خلاصه کتاب به آن پاسخ خواهیم داد.

ایده کلیدی 1

1کشف انگیزه درونی

در سال 1949، یک استاد روانشناسی به نام هری‌هارلو (Harry Harlow) به هشت میمون از نژاد رزوس (Rhesus) یک پازل مکانیکی داد. وظیفه آن‌ها این بود که یک سنجاق را بیرون بیاورند و یک لولا را بلند کنند.‌ هارلو انتظار داشت که میمون‌ها به این موضوع توجهی نکنند. از این گذشته، آزمایش به گونه‌ای تنظیم شد که میمون‌های اول برای حل معما هیچ پاداشی (نه غذا و نه تحسین) دریافت نکنند. ولی با کمال تعجب، میمون‌ها همچنان این کار را انجام می‌دادند.

میمون‌ها متوجه شده بودند که این پازل چگونه کار می‌کند و آن را حل کردند. علاوه بر این، به نظر می‌رسید که آن‌ها واقعا از این کار لذت می‌برند!

برای محققین، این یک شگفتی بزرگ بود. تا آن زمان، تنها دو توضیح ممکن برای چنین رفتاری وجود داشت: طبیعت و انگیزه‌های بیرونی.

اما طبیعت به وضوح در اینجا دخالتی نداشت. حل یک پازل، بخشی از معادله خوردن، نوشیدن و تولید مثل نیست. هیچ انگیزه خارجی نیز وجود نداشت. بنابراین، به نظر می‌رسید نوع سومی ‌از انگیزه وجود دارد.

انگیزه درونی وارد می‌شود: یا به قول دنیل پینک، Motivation 3.0.

دنیل پینک معتقد است سه نوع انگیزه، در طول تاریخ تکامل پدید آمده که نحوه تکامل روش کار ما را توصیف می‌کند. بیایید به هر یک نگاهی بیندازیم:

  1. حدود 50 هزار سال پیش، بشر درگیر بقای خود بود و نسخه اول انگیزه را دنبال می‌کرد: جستجوی غذا و نوشیدنی، مکانی امن برای استراحت در شب، و میل به تولید مثل و انتقال ژن. تا چند قرن پیش، این نیازهای اساسی موتور محرکه اصلی بشریت بود.
  2. سپس، در دوران صنعتی شدن، چرخه‌های تولید پیچیده‌تر شدند و مردم به طور فزاینده‌ای بر انگیزه جدیدی برای بهره‌وری تکیه کردند: در اینجا انگیزه بیرونی یا نسخه دوم انگیزه پدید آمد که بر اساس انگیزه‌های پاداش و تنبیه بود و با عنوان «چماق و هویج» نیز شناخته می‌شد. در اینجا، پاداش دادن انگیزه انجام رفتار مطلوب را تقویت می‌کند، در حالی که تنبیه کردن از انجام رفتار نامطلوب جلوگیری می‌کند. در طول صنعتی شدن، این رفتار تا حدی موثر بود. با در نظر گرفتن چشم انداز دستمزدهای بالاتر، کارگران زغال سنگ بیشتری حمل می‌کردند و هنگامی‌ که به دلیل سرقت مواد تهدید به اخراج می‌شدند، کمتر احتمال داشت چیزی از محل کار ببرند.
  3. مشکل نسخه دوم انگیزه این بود که کارگرانی که تحت تاثیر عواقب هویج یا چماق قرار نمی‌گیرفتند اساسا هیچ علاقه‌ای به کار خود نداشتند و سعی می‌کردند از هر مسئولیتی شانه خالی کنند. بنابراین کسانی که در پست‌های مدیریتی هستند باید آن‌ها را هدایت و نظارت کنند. این خبر بدی برای اقتصاد امروزی است که به کارگران مستقل نیاز دارد.
    با هویج و چماق می‌توانید یک کارگر را مجبور کنید که هر روز حاضر شود، هشت ساعت بماند و کارهای ساده انجام دهد. اما شما نمی‌توانید کسی را مجبور کنید که کنجکاو، خلاق و نوآور باشد.
    در عوض، می‌توانید انگیزه‌های درونی یک نفر را تحریک کنید. می‌توانید او را وادار کنید که کنجکاو، خلاق و نوآور باشد و به همین دلیل پینک معتقد است که ما باید اقتصاد خود را به Motivation 3.0 ارتقا دهیم.
ایده کلیدی 2

2قدرت انگیزش درونی

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3انگیزه درونی بر انگیزه بیرونی غلبه دارد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4زمان انقلاب فرا رسیده است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5عنصر کلیدی اول: تسلط

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6عنصر کلیدی دوم: استقلال

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7عنصر کلیدی سوم: هدف

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
کتاب‌های دیگر از دنیل پینک
2 کتاب
نظرات و دیدگاه‌های شما
1 دیدگاه

یک پاسخ

  1. سلام لطفا فایل pdf خلاصه کتاب را بگذارید تا پرینت ازش تهیه شود برای مطالعه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر گری واینرچاک
اثر کال نیوپورت
اثر راجا راجامانار
اثر کارولین وبر
لوگوی اکوتوپیا کامل