کتاب «با جعبه بازی کن» (2015) به بررسی عمیق اقتصاد متصل امروزی میپردازد؛ اقتصادی که در آن ابتکار و نوآوری از سرمایه مالی یا اعتبار مهمتر است. اگر میخواهید نوآوری را بپذیرید و اولین کسی باشید که با یک ایده جدید ریسک میکند، باید بر ترس از شکست خود غلبه کنید و پس از زمین خوردن، دوباره بلند شوید. این کتاب، راهنمایی برای کسانی است که برای عملی کردن ایدههایشان به یک محرک نیاز دارند.
ست گادین نویسنده، کارآفرین و بازاریاب آمریکایی و همچنین موفقترین وبلاگنویس کسبوکار در جهان است. بیش از ۱۰ کتاب پرفروش او به ۳۵ زبان ترجمه شده است. از دیگر کتابهای او میتوان به گاو بنفش، همه بازاریابهای دروغگو هستند و این است بازاریابی اشاره کرد.
یاد بگیرید که چگونه ایدههایتان را به واقعیت تبدیل کنید
آیا ایدهای دارید که میتواند بازی را تغییر دهد، اما مطمئن نیستید که با آن چه کار کنید؟ آیا بین اشتیاق به رها کردن ایدهتان و ترس از شکست آن گیر کردهاید؟
باید بدانید که در این مسیر تنها نیستید. حتی موفقترین نوآوران نیز این نگرانیها را تجربه کردهاند. همانطور که ست گادین، نویسنده و متخصص بازاریابی، به روشنی بیان میکند، همیشه در تلاش برای پیشگام بودن با یک ایدهی نوآورانه درخشان، ترس از شکست وجود دارد.
ممکن است از زمان خود جلوتر باشید یا ایده اولیه با شکست روبهرو شود، اما زمینهساز ایده بعدیای باشد که در نهایت به عنوان یک پیروزی بزرگ و تحولآفرین شناخته میشود. این احتمال وجود دارد، اما هرگز نمیتوانید از آن مطمئن شوید مگر اینکه گام اول را بردارید و ایده خود را عملی کنید.
ما در عصر طلایی برای افراد دارای دیدگاههای نوآورانه زندگی میکنیم. به لطف اقتصادی با سرمایهگذاران مشتاق و مدلهای تجاری کمهزینه، اکنون زمان مناسبی برای برداشتن گامهای جسورانه و مشاهده نتایج است.
اگر هیچ مانعی در مسیر شما نبود، چه کاری انجام میدادید؟ آیا پروژه رویاییای وجود دارد که در صورت داشتن تمام منابع و همکاریهای لازم، به دنبال آن بروید؟
این روزها برخلاف گذشته که پول، ارتباطات و سازمانهای قدرتمند عوامل کلیدی موفقیت کسبوکارها محسوب میشدند، مهمترین عامل موفقیت، سرمایه انگیزشی است: تمایل و روحیه کارآفرینی لازم برای پیشقدم شدن و تبدیل رویاها به واقعیت.
در طی چند سال گذشته، اهمیت پول برای موفقیت در کسبوکار به طور قابل ملاحظهای کاهش یافته است. در سال ۲۰۱۲، ۶۷ استارتآپ اینترنتی در شهرهای سانفرانسیسکو و نیویورک موفق به جذب سرمایه شدند. در حالی که در گذشته، این میزان سرمایه تنها برای تامین مالی حدود ۲۰ شرکت در سیلیکونولی کافی بود. این موضوع نشاندهنده این واقعیت است که امروزه راهاندازی و اداره یک کسبوکار موفق، به مراتب کمهزینهتر شده است. این بدان معناست که پول و شبکهها دیگر عوامل حیاتی برای راهاندازی یک کسبوکار موفق نیستند. چیزی که واقعا به آن نیاز دارید، انگیزهای برای پیگیری اهدافتان است. آنچه نیاز دارید، سرمایه انگیزشی است.
هر کسی میتواند در یک کلاس کسبوکار شرکت کند و درباره بازاریابی، توزیع و سایر عناصر کسبوکار بیاموزد. اما چیزی که در کلاس تدریس نمیشود، انگیزه است. با این حال، اگر کسی وجود نداشته باشد که ایدهای را الهام گرفته و به جلو براند، نه کسبوکاری شکل میگیرد و نه محصولی برای بازاریابی و توزیع وجود خواهد داشت.
بدون ابتکار عمل، تنها کاری که هر کسی میتواند انجام دهد این است که بنشیند و شاهد تغییراتی باشد که دیگر بازیگران ایجاد میکنند. به عنوان مثال، ویکیپدیا را در نظر بگیرید. این سایت در سال ۲۰۰۱ توسط افرادی عادی راهاندازی شد که انگیزه داشتند یک دانشنامه آنلاین بسازند که برای مشارکت همه باز باشد. اگرچه هدف اولیه، کنار زدن رقیب اصلی آن زمان یعنی «دایرهالمعارف بریتانیکا» نبود، اما دقیقا همین اتفاق افتاد. دلیل آن نیز این بود که دایرهالمعارف بریتانیکا از ابتکار عمل برای استفاده از اینترنت بیبهره بود.
با وجود سرمایهگذاران بیشماری که آمادهاند ایده بزرگ بعدی را تامین مالی کنند، فقط یک چیز وجود دارد که ویکیپدیای بعدی را از دایرهالمعارف بریتانیکای بعدی متمایز میکند: انگیزه برای به حقیقت پیوستن آن ایده.