کتاب روش مهربانی (۲۰۱۹) به موضوع ایجاد عادت از طریق خودشفقتی و درک عمیقتر رفتارهایمان میپردازد. این کتاب با استفاده از تمرینهای کاربردی شما را برای ایجاد و حفظ تغییر آماده میکند. شهرو ایزدی یک درمانگر ترک اعتیاد است که خودش بارها برای کاهش وزن تلاش کرده و این کتاب را براساس تجربیات خود نوشته است.
شهرو ایزدی متخصص تغییر رفتار با تمرکز بر شفقت به خود و خودآگاهی است. او همچنین مربی پیشگیری از بازگشت به اعتیاد است و کارگاههای آموزشی موفقی را برای افرادی برگزار کرده که قصد ایجاد عادت یا تغییر در عادات خود را دارند. نوشتههای او در رسانههای معتبر انگلیسیزبان منتشر میشوند.
برای حفظ تغییرات مثبت، باید با خود مهربان باشید.
تاکنون برایتان پیش آمده که بخواهید چیزی را در خودتان تغییر دهید؛ اما فقط چند هفته بعد به عادتهای قبلی خود برگردید؟ شاید تصمیم داشتید الکل را ترک کنید؛ اما نتوانستید از یک دورهمی دوستانه بگذرید. یا شاید آمادهی تغییر شغل بودید؛ اما سالها بعد همچنان در همان شغل ماندید. امروزه بسیاری از ما به بهترین کتابهای خودیاری، متخصصان سلامت و برنامههای لاغری دسترسی داریم. پس چرا ایجاد یک تغییر دائمی اینقدر سخت است؟
کتاب روش مهربانی به شما میگوید که چطور میتوانید با تمرکز بر دلسوزی و شفقت به خود و درک عمیقتر، رفتار و عادتهایتان را تغییر دهید. با کمک تمرینهای سادهی شهرو ایزدی در کتاب، یاد میگیرید که چگونه عادتهای قدیمی را ترک کنید و عادتهای جدید را ایجاد کنید. با این کتاب یاد میگیرید که چرا باید روی عادتهای ناخواستهی خود برچسبی با عنوان «بد» نگذارید، افراد موفقی که عادتهای گذشته را ترک میکنند چه چیزهای مشترکی دارند و درمان اعتیاد دربارهی تغییر هر رفتاری به شما چه چیزی یاد میدهد.
شهرو ایزدی، نویسندهی کتاب روش مهربانی، بعد از امتحان کردن رژیمهای غذایی مد روز، اردوهای سلامتی و مربیان کاهش وزن، در زمینهی کاهش وزن متخصص شده بود. فقط نمیتوانست وزن خود را حفظ کند و دوباره اضافه وزن پیدا میکرد. هر زمان که عدد روی ترازو دوباره بالا میرفت، او بین انتخاب کردن رژیمهای غذایی و پرخوری عصبی در تردید بود. او میخواست خودش را بهخاطر ضعف همیشگیاش تنبیه کند؛ پس خود را در خانه حبس میکرد. او در خانه میماند، تا زمانی که بهاندازهی کافی لاغر شود تا «لیاقت» تعامل اجتماعی را داشته باشد. و وقتی به وزن ایدئال خود میرسید، رضایت او بیشتر از چند روز دوام نمیآورد. بعد از یک عمر عزتنفس پایین، او ناگهان به یک نتیجهی جدید رسید: شاید مشکل او با وزن، بیشتر از آنکه مربوط به خود وزن باشد، به تصویر کلی او از خودش مربوط میشد.
پس از یک طلاق و جدایی دردناک، شهرو بیش از چهل کیلوگرم وزن اضافه کرد. نتیجهی این اتفاق، ضربهی بزرگی به عزتنفس او زد و باعث شد که او فکر کند از نظر اجتماع هیچ ارزشی ندارد. این بار، او احساس کرد که علاوه بر روال همیشگی رژیم غذایی و ورزش، نیاز به مراجعه به یک مشاور دارد. او که معتقد بود خود وزن بزرگترین مشکل اوست، وقتی مشاورش این سؤال ساده را مطرح کرد، شگفتزده شد: اگر هیچوقت لاغر نشوی، چه اتفاقی میافتد؟
در ابتدا، این پیشنهاد شهرو را خیلی عصبانی کرد. چطور میتوانست بدون لاغر بودن، شاد باشد؟ اما بعد از چند روز، او به دیگر افراد دارای اضافه وزن در اطراف خود توجه کرد. مطمئناً او فکر نمیکرد که آنها باید بهخاطر اضافه وزن خودشان را طرد کنند. او متوجه شد بین انتظاراتش از خودش و انتظاراتش از دیگران، شکافی عمیق به وجود آمده است. با در نظر گرفتن این موضوع، او تصمیم گرفت یک کار جدید را امتحان کند. بهجای اینکه منتظر بماند تا به ظاهر دلخواهش برسد، با مهربانی با خودش رفتار میکرد؛ درست مثل همان موقعی که به وزن ایدئال خود رسیده بود. در کمال تعجب با مهربان بودن با خود، حتی در روزهایی که به اهداف خود نمیرسید، وزنش سریعتر کم میشد! و از همه مهمتر، این روش جدید او تأثیر مثبتی بر همهی جنبههای زندگی او گذاشت.
22 پاسخ
یکی از سخت ترین کارها تغییر دادن چیز هایی هست که به اونا عادت کردیم
“روش مهربانی” از اون کتاباییه که آدمو یادش میاندازه تغییر کردن به این نیست که خودتو تحت فشار بذاری، بلکه به اینه که با خودت مهربون باشی. شهرو ایزدی توی این کتاب یه نگاه تازه به تغییر عادتها داره. همیشه بهمون گفتن برای تغییر باید اراده آهنین داشته باشی، خودتو هل بدی، سختی بکشی، ولی این کتاب میگه نه! مهربونی با خودت، درک اشتباهاتت و پذیرش اون چیزی که هستی، مسیر موندگارتر و عمیقتری برای تغییره.
بخشی که بیشتر از همه جذبم کرد این بود که وقتی با خودت مهربون باشی، احتمال اینکه واقعاً تغییر کنی، بیشتره. ما همیشه خودمونو به خاطر اشتباهات سرزنش میکنیم، ولی این فقط باعث میشه از تغییر بترسیم یا حس کنیم ارزشش رو نداریم. توی این کتاب، نویسنده نشون میده که شفقت نسبت به خودمون باعث میشه به جای گیر کردن توی اشتباهات، ازشون درس بگیریم و ادامه بدیم.
این کتاب یه تلنگر خوبه برای آدمایی که همیشه فکر میکنن برای پیشرفت باید سختگیر باشن. شاید راه واقعی تغییر از دلِ مهربونی با خودمون بگذره، نه از سرزنش و اجبار.
هفتاد پنج تمام
به نظر من تغییر عادت یکی از سخت ترین کارهای هر انسان است زیرا اولا باید به این باور رسیده باشد که باید تغییر کند و ثانیا تلاش و پشتکار زیاد لازم است برای تغییر ولی نتیجه آن بینظیر است
برای تغییر دادن عادتهایی که باهاشون مشکل داریم اول باید با خودمون مهربون باشیم و صداقت داشته باشیم و بعد یک برنامه مناسب و قابل دسترس بریزیم و به انجام دادن اون پایبند باشیم.
در ایجاد تغییرات پایدار مهم است در یک چارچوب مشخص تلاش کنید تا شانس موفقیت شما بیشتر و بیشتر شود.
اولین قدم شما برای تشخیص عادتی که میخواهید تغییر دهید، این است که دربارهی ضررها و تأثیرات منفی آن عادت بنویسید. با خود فکر کنید این عادت چه اثری روی زندگی شما داشته و اگر این عادت نباشد، چه اتفاقی در زندگیتان میافتد؟ اگر هم میخواهید عادت خوبی ایجاد کنید، باید از ضررهای نبود آن عادت در زندگیتان بنویسید.
خیلی جالب بود به نظرم توصیه های عملی خوبی ارائه کرده بود و از همه مهم تر قابل اجرا بود. حتما توی برنامه های جدیدم باید از این روشها استفاده کنم.
مهمترین چیز برای ایجاد یک عادت استمراره و نه انگیزه.
👏👏👏
کلید اصلی ایجاد یک عادت استمرار اون عادت که این استمرار نیاز به صبر و حوصله داره و اگر ما معلم و یا استاد سختگیری برلی خود باشیم نمیتونیم صبوریرکنیم و در نهایت عادتی هم شکل نمیگیره
برای یادآوری اهمیت تغییر در خودتان، نامهای به خودتان بنویسید و در آن توضیح دهید که چرا این روش جدید را برای ایجاد تغییر انتخاب کردهاید. بهروشنی بیان کنید که چرا تغییر برای شما اهمیت دارد و دستیابی به اهداف شما چه معنایی برایتان خواهد داشت. در این صورت هر زمان که انگیزهی خود را از دست دادید، یاد نامهتان میافتید و آن را میخوانید.
خداروشکر
اگر هیچوقت لاغر نشوی، چه اتفاقی میافتد؟
هنگام انجام تمرینهای کتاب روش مهربانی، بسیار مهم است که احساس کنید میتوانید کاملاً صادق باشید.
تغییر موفق، کمتر به «پیدا کردن خود» مربوط میشود و بیشتر به «پذیرفتن خود واقعی» ربط دارد.
متشکرم.
هر نوع تغییری برای ماندگار و دائمی شدن، باید بدون قضاوت کردن باشد.
اغلب عواملی خارجی هستند که اگر در اوایل فرآیند از آنها آگاه نباشید، ممکن است شما را از مسیر خارج کنند. بیشتر افرادْ قربانی محرکهای خاصی مانند گرسنگی یا استرس میشوند. مهم نیست دربارهی وضعیت مالی یا فشار یک رابطه یا حتی ضربالاجلهای پرشمار نگران باشید. فقط به یاد داشته باشید که هرگز زمان ایدئالی برای تغییر خود پیدا نمیکنید. علاوه بر این، با شناسایی عوامل استرسزای خود، راهکارهای مقابلهای را یاد بگیرید که زندگی روزمرهی شما را بهتر میکنند. مطمئن شوید که استرس بر تغییراتی که میخواهید در درازمدت ایجاد کنید، تأثیری ندارد.
من لذت می برم از اینکه کتاب های ابزار محور رو می خونم
اگر میخواهید تغییر پایدار ایجاد کنید، مطمئن شوید که مهربانی با خود دارید و منطقهای عاری از قضاوت دارید.
خودشناسی
پرورش عادتهای مثبت از طریق خودشفقتی زندگی ما را بهتر میکند
“صبحها پنج دقیقه وقت بگذارید و موقعیتهای محرکی را یادداشت کنید که ممکن است در طول روز با آنها مواجه شوید. سپس بنویسید که میخواهید چگونه به آنها واکنش نشان دهید”
خیلی ممنون 🙏💚🫰
هدفهای واقعی بذاریم و تدریجی بریم جلو تا یهو رها نکنیم.بجای هدف گذاشتن عادت هامون رو درست کنیم
تغییر لازمی پیشرفت هر فردی هست تمام
برای یادآوری اهمیت تغییر در خودتان، نامهای بنویسید و در آن توضیح دهید که چرا این روش جدید را برای ایجاد تغییر انتخاب کردهاید. بهروشنی بیان کنید که چرا تغییر برای شما اهمیت دارد و دستیابی به اهداف شما چه معنایی برایتان خواهد داشت. سپس نامه را در جایی قرار دهید که به آن دسترسی دارید. در این صورت هر زمان که انگیزهی خود را از دست دادید، یاد نامهتان میافتید و آن را میخوانید.
بین این کتاب و عادتهای اتمی فکر میکنم این کتاب موثرتر باشه.
با سلام
کتاب خیلی خوبی بود
خیلی سپاسگزارم از شما