کتاب حقیقت مهاجرت (2024) با نشان دادن تصویری مستند، همهجانبه و بیطرفانه از پدیدهی مهاجرت، به رفع ابهامات و مقابله با ترسهای رایج میپردازد. این اثر نشان میدهد که مهاجرت چه آثار مثبت چشمگیری بر اشتغالزایی، سرمایهگذاری، شکوفایی نوآوری، غنای فرهنگی و امنیت ملی دارد و چگونه مهاجران به نفع جوامع محلی و کشور عمل میکنند.
زیک هرناندز، استاد دانشکدهی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا، نویسندهی این اثر است. او که در حوزهی استراتژی شرکتی و جهانی پیشرو محسوب میشود، سه سال پشتسرهم برندهی جایزهی پژوهشگر نوظهور شده و در میان 40 استاد برتر زیر 40 سال جهان از سوی Poets & Quants قرار گرفته است. کارهای پژوهشی او دربارهی تأثیرات اقتصادی مهاجرت در رسانههایی چون NPR، فوربس و وال استریت ژورنال منتشر میشوند.
مهاجرت چگونه باعث شکوفایی جامعه و رونق اقتصادی میشود؟
خودتان را جای جوانی اهل اروگوئه بگذارید که فرصتی بینظیر برای تحصیل با بورسیهی کامل در آمریکا پیدا کرده است. اما وقتی به این راه فکر میکنید، تردیدها شما را آزار میدهند. آیا مهاجرت به آمریکا یعنی رها کردن تعهد خود به بهتر کردن وضعیت اقتصادی مردم در کشور خود؟ این دوراهیای بود که نویسنده، زیک هرناندز، با آن روبهرو شد. او با این سؤال کلنجار میرفت که آیا تصمیمش برای مهاجرت، یک آمریکایی مستحق را از بورس تحصیلی، شغل یا حتی یک شریک زندگی احتمالی محروم میکند یا نه. این تضاد شخصی نشاندهندهی بحث گستردهتری دربارهی تاثیر مهاجرت بر مهاجران و افراد بومی است.
در خلاصه کتاب حقیقت مهاجرت، با مشارکتهای ارزشمند اقتصادی و اجتماعی مهاجران، پیشینهی تاریخی سیاستهای مهاجرتی و بحثهای امروزی که نگرش عمومی را شکل میدهند، آشنا میشوید؛ درک عمیقی نسبت به دلایل استقبال جوامع موفق از مهاجران پیدا میکنید و میفهمید که این دیدگاهها چگونه میتوانند سیاستهای مهاجرتی امروز و آینده را تحتتأثیر قرار دهند. پس آماده باشید تا شواهد و داستانهای جذابی را ببینید که باورهای اشتباه دربارهی مهاجران، مثل «آدمهای بد» یا «قربانیها»، را رد میکنند.
شرکت پولو کامپرو در سال ۲۰۰۲ تصمیم گرفت بهخاطر جمعیت زیاد آمریکای مرکزی، فعالیتهای خود را به آمریکا و شهر لسآنجلس گسترش دهد. این شرکت امیدوار بود در سال اول ۸۵۰ هزار دلار درآمد کسب کند؛ اما در ۴۷ روز به فروش یک میلیون دلاری رسید. بعد از این موفقیت، شعبههای دیگری در هیوستون و واشنگتن دیسی باز کرد و تا سال ۲۰۰۹، تعداد فروشگاهها به ۵۱ رسید. روشهای این شرکت برای جذب مهاجران آمریکای مرکزی، دیگر افراد لاتینتبار و در نهایت، کل بازار آمریکا، به رشد سریع آن کمک کرد.
داستان موفقیت پولو کامپرو نشان میدهد که شبکههای مهاجرتی چگونه جذب سرمایه و ایجاد شغل میکنند؛ درحالیکه مشوقهای مالیاتی دولتها معمولاً هزینهی زیادی دارند و نتیجهی خوبی نمیدهند. مثلاً توافق میان ایالت ویسکانسین و شرکت بزرگ چینی فاکسکان، که وعدهی سرمایهگذاری زیاد و ایجاد شغلهای فراوان را داده بود، در نهایت شکست خورد. شرکت فاکسکان متعهد شده بود در ازای دریافت چهار میلیارد دلار یارانه، یک کارخانهی تولید صفحهنمایش السیدی به ارزش دهمیلیارد دلار بسازد و سیزدههزار نفر را استخدام کند. اما به دلیل کم شدن تقاضای جهانی برای السیدی و هزینهی بالای تولید در آمریکا، سرمایهگذاری فاکسکان انجام نشد. تا سال ۲۰۱۹، تنها ۲۸۰ میلیون دلار سرمایهگذاری و ۲۸۱ نفر استخدام شده بودند که با وعدههای اولیه خیلی فاصله داشت. پژوهشها نشان میدهند که جوامع مهاجرنشین، سودآوری و پایداری سرمایهگذاریهای خارجی را زیاد میکنند.
مثلاً بانکهای کرهی جنوبی در استانهای چینی که جمعیت کرهایتبار زیادی داشتند، به دلیل وجود شبکههای محلی قابلاعتماد، خوب رشد کردند. این دانش و اعتماد محلی برای انجام موفقیتآمیز فعالیتهای تجاری خیلی مهم بود. سودهای بلندمدت مهاجرت متنوع، قابلتوجه است. بررسی الگوهای مهاجرتی در طول تاریخ نشان میدهد که جوامعی که پیشینههای مهاجرتی گوناگونی دارند، سرمایهی بیشتری جذب میکنند و به پیچیدگیهای اقتصادی بیشتری میرسند.
شهر هیزلتون در ایالت پنسیلوانیا، به لطف کارخانههای متعلق به مکزیکیها (از جمله کارخانههای بیمبو و میشن فودز) که به دلیل وجود جامعهی مهاجر مکزیکی در این شهر مستقر شده بودند، دوباره رونق اقتصادی پیدا کرد. درک این پویاییها، رابطهی نزدیک میان مهاجرت، سرمایهگذاری و ایجاد شغل را نشان میدهد. استقبال از جوامع مهاجر،باعث رشد اقتصادی پایدار میشود، شهرهای روبهزوال را به مراکز فعالیت اقتصادی تبدیل میکند و اقتصادهای محلی را شکوفاتر و متنوعتر میکند.