کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟ یک راهنمای همدلانه و عملی برای بهبود و حفظ سلامت روان است. هچنین این کتاب حاوی توصیههای عملی و راهکارهای مقابله با اضطراب، افسردگی، شکستهای غیرمنتظره، کمبود اعتمادبهنفس و موارد دیگر است.
دکتر جولی اسمیت، یک روانشناس بالینی با بیش از یک دهه تجربه است و یک صفحهی آنلاین آموزشی با بیش از 3 میلیون دنبالکننده دارد. کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود اولین کتاب او و پرفروشترین کتاب نشریهی ساندیتایمز است.
هیچکس همیشه خوشحال نیست.
بعضی وقتها حالمان خوب است و بعضی وقتها از همهی دنیا بدمان میآید. اینْ بخشی از ذات طبیعی انسان است. اما گاهی اوقات، زمانی که چند روز پشتسرهم حالمان بد است و ناراحتیم، اغلب فکر میکنیم که این احساس تا ابد پابرجاست، در ذاتمان نهادینه شده و دیگر نمیتوانیم خوشحال باشیم.
دکتر جولی اسمیت، روانشناس بالینی و بلاگر شناختهشدهی رسانههای اجتماعی، نشان میدهد که چگونه میتوانیم بر احساسات خود مسلط شویم. کتاب چرا تا به حال کسی اینها را به من نگفته بود؟ روشهایی برای مدیریت سلامت روان در زندگی روزمره را آموزش میدهد. این کتاب به ما نشان میدهد برعکس آنچه فکر میکنیم، میتوانیم کنترل بیشتری بر سلامت روان خود داشته باشیم.
در این چکیده به برخی از مهمترین و سادهترین استراتژیهایی میپردازیم که میتوانیم بهراحتی پیادهسازی کنیم. این استراتژیها به انعطافپذیری احساسات و مدیریت بهتر خلق و خو کمک میکنند.
با خواندن این کتاب متوجه خواهید شد که سلامت روان شما بیش از آن چیزی که تصور میکردید، تحت کنترلتان است.
وقتی دکتر جولی با بیمارانی روبهرو میشد که دائماً افسرده بودند، متوجه برخی الگوهای فکری رایج در آنها شد. بیماران او اغلب احساس میکردند که بدون هیچ دلیل خاصی خلقوخوی آنها تغییر کرده است، یا اینکه به دلیل ساختار مغزی متفاوتی که دارند، افسرده شدهاند. گویی انسانهای دیگر با قابلیت همیشه شاد بودن متولد شدهاند؛ اما آنها تنها کسانی هستند که چنین قابلیتی ندارند. این باورها مانع از آن میشد که سلامت روان خود را در دست بگیرند و بر آن مسلط شوند. اما بیایید نگاهی دقیقتر بر دلیل به وجود آمدن حال بد بیندازیم.
فرض کنید تا دیر وقت کار کردهاید و نگران مهلت پایان پروژهی خود هستید. آخر شب با خستگی تمام به رختخواب میروید؛ اما آنقدر خسته هستید که نوشیدن آب قبل از خواب را فراموش میکنید. به خوابی سبک میروید و شب را با بیقراری سپری میکنید و بعد از چندین ساعت با آلارم وحشتناک گوشی از خواب بیدار میشوید. با حال بد از خواب بیدار میشوید و در تمام طول روز عصبانی و خسته هستید.
بهراحتی میشود فهمید که چرا اینطور هستید! حال بد شما اصلاً بیدلیل نیست؛ بلکه شما استرس، کمخوابی و کمآبی دارید.
البته همهی بدخلقیها به دلیل بدخوابی نیست؛ اما یک چیز دربارهی خلقوخو اهمیت ویژهای دارد: خلقوخو به دلایل مختلفی ایجاد میشود که ما میتوانیم روی بسیاری از آنها مسلط شویم. اگر خلق بدی دارید، به احتمال زیاد یک نیاز برآوردهنشده دارید، نه نقصی در مغزتان!
اولین گام برای بهبود حال بد این است که نیازهای برآوردهنشدهی خود را پیدا کنید.
دکتر جولی با پرسیدن سؤالاتی از مراجعان خود دربارهی بدن و ذهنشان به آنها کمک میکرد تا از نیازهای خود آگاه شوند. او شروع کرد به تجزیه و تحلیل افکار، رفتار و عوامل استرسزای محیطی که منجر به حال بد میشد. او با این کار میخواست بیماران به نیازهای برآوردهنشدهی خود پی ببرند.
برخی از این سؤالات عبارتند از:
این سؤالات را میتوانید از خودتان بپرسید!
بازبینی احساسات، مهارتی است که برای زندگی روزمره نیاز دارید.
دکتر جولی توصیه میکند که دفترچهای تهیه کنید و تجربیات مثبت و منفی و جزئیات افکار، هیجانات، احساسات بدنی و تمام تجربیات مربوط به این روزها را ثبت کنید. به تدریج میتوانید الگوی خلقی خود را در طول زمان و عواملی را که در ایجاد آن خلقوخوی خاص نقش دارند، بشناسید.
به این ترتیب، تمرین آگاه شدن بر احساسات، به شما کمک میکند تا منبع بدخلقی خود را پیدا کنید. برای مثال بعد از انجام این تمرین ممکن است متوجه شوید که همیشه بعد از وقتگذرانی در شبکههای اجتماعی افکار منفی مانند ” همه از من بهتر هستند و من همیشه بازنده هستم!” به سراغتان میآید. پس این تشخیص به شما سرنخ میدهد تا بتوانید خود را از این احساس بد دور نگه دارید. درنتیجه بهسادگی با حذف برخی از برنامهها یا آنفالو کردن افرادی که احساسات بد را در شما ایجاد میکنند، میتوانید از احساس بد اجتناب کنید.
البته نویسنده یادآوری میکند که روش بازبینی احساسات همیشه جواب نمیدهد؛ چرا که برخی از مشکلات پیچیدهتر هستند و ممکن است به کمک حرفهای نیاز داشته باشید. این موضوع کاملاً عادی است و هیچ اشکالی ندارد. اما حتی اگر اینطور هم باشد، همچنان آگاهی از احساسات مختلف و پیدا کردن منشأ آنها به شما و درمانگرتان کمک خواهد کرد.
به یاد داشته باشید که این احساسات فقط در ذهن شما نیستند؛ بلکه آنها در بدن، شرایط زندگی، گذشته و حال شما حضور دارند. هرچه در پیدا کردن عوامل مؤثر در ایجاد احساساتتان بیشتر تلاش کنید، راحتتر میتوانید خودتان را تغییر دهید.
4 پاسخ
من که از خوندن این خلاصه لذت بردم و مفید بود. به نظرم واقعا مواردی هست که عین عنوان کتاب، کسی به ادم اینها را نمیگوید و نگفته.
آقای بختیاری ممنون. لذت بردم از خواندن این کتاب
ممنون از شما بسیار مفید بود
متوجه شدم که کتاب چه مسائلی رو مورد بررسی قرار میده
عالی بود، سپاسگزارم از گردآوری و تهیه و انتشار چکیده های کتاب، اونم رایگان و بدون چشم داشت واقعا دست مریزاد جناب آقای بختیاری