کتاب 7 عادت مردمان موثر

نکات موثر برای تغییر فردی

نویسنده:
استفان کاوی
(Stephen Covey)
418 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب هفت عادت افراد مؤثر یکی از معروف‌ترین کتاب‌ها در حوزه‌ی رشد فردی و خودیاری است. این راهنمای بسیار تأثیرگذار، مجموعه‌ای از اصول عملی را ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کند در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود موفق شوید.

 

 

استفان کاوی تاجر، مدرس آمریکایی و نویسنده کتاب‌های پرفروشی مانند The Leader in Me و کتاب 7 عادت مرمان موثر است که تاکنون بیش از بیست میلیون نسخه فروخته. همین باعث شد مجله‌ی تایم استیون کاوی را در سال 1996 یکی از 25 آمریکایی تأثیرگذار معرفی کند.

خلاصه کتاب 7 عادت مردمان موثر

حاوی 8 ایده کلیدی
The 7 Habits of Highly Effective People
Powerful Lessons in Personal Change
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر عادت‌های موثر

همه‌ی ما اهدافی داریم؛ داشتن کسب‌وکار موفق، یک خانواده‌ی شاد و یا هر احساس عمیقی از موفق بودن که رسیدن به آن آرزوی ماست. ولی گاهی احساس می‌کنیم اهداف و آرزوهایمان فراتر از تلاش ما هستند. این احساس را حتی افراد موفق هم گاهی دارند. گاهی هم فکر می‌کنیم کاش راهی برای استفاده از نیروی پنهان درونمان داشتیم! شاید باور نکنید؛ ولی این راه وجود دارد!
برای اینکه بیشترین بهره را از خود و زندگی‌مان ببریم باید عادات درستی در خودمان ایجاد کنیم.
استفان کاوی در کتاب اثرگذار و پرفروش خود، ما را با عادت‎‌های افراد مؤثر و چگونگی ایجاد این عادت‌ها آشنا کرده است.

ایده کلیدی 1

1راه موفقیت = پرورش عادات خوب در راستای اصول درست

تصور کنید برای اولین بار وارد یک شهر در یک کشور خارجی می‌شوید. خیابان‌ها برای شما آشنا نیستند و تابلوهای راهنما به زبانی هستند که شما متوجه نمی‌شوید. در این حالت چگونه مسیر خود را پیدا خواهید کرد؟ چطور به مقصد می‌رسید؟
اگر از یک غریبه در خیابان سؤال کنید، ممکن است چند نکته مانند «به راست بپیچید» یا «از این اتوبوس استفاده کن» به شما بگوید. این راهنمایی‌ها شاید در کوتاه‌مدت به شما کمک کند؛ ولی بعد از چند دقیقه دوباره در خیابان‌ها گم خواهید شد.
یک استراتژی مؤثر برای پیدا کردن راه، استفاده از نقشه است؛ چون با درک دقیق دنیای اطراف خود، خیلی بهتر می‌توانید راهتان را پیدا کنید.
مسیریابی در زندگی هم به همین شکل است. درک چند اصل ثابت و ایجاد برخی عادت‌ها، بسیار مؤثرتر از تلاش‌های کوتاه‌مدت هستند. این اصول و عادت‌ها به شما برای رسیدن به موفقیت کمک می‌کنند.
زمانی که استفان کاوی به نکات و توصیه‌های 200 سال گذشته در حوزه‌ی توسعه‌ی فردی و خودیاری مراجعه کرد، متوجه الگوی جالبی شد. او فهمید که بیشتر توصیه‌هایی که شده بر مبنای دو الگوی فکری است. اولین الگو Personality Ethics یا همان تصویر عمومی شخصیت شماست. در واقع این الگو یا چارچوب بر یک چیز تأکید دارد: اگر یک سری تکنیک‌ها را در رفتار و گفتار با دیگران رعایت کنید، به اهدافتان می‌رسید. شاید این توصیه‌ها در نگاه اول جذاب باشند؛ ولی فقط تغییراتی سطحی و زودگذر در شما ایجاد می‌کنند.
الگوی دوم متفاوت با اولی و براساس Character Ethic است. این الگو نشان می‌دهد که اصولی اساسی و عمیق برای موفقیت وجود دارد و به موقعیت خاصی محدود نمی‌شود. اگر شخصیت درونی خود را با این قوانین هماهنگ کنید به نتایج پایدار می‌رسید. به طور مثال اگر شما ازدواج موفقی می‎‌خواهید، بر اساس پارادایم اول باید برای نوع جدیدی از خرج و مخارج یا نوع خاصی از تعطیلات برنامه‌ریزی کنید. اما براساس پارادایم دوم، باید روی پرورش شخصیت‌تان براساس اصولی مانند همدلی، اعتماد و انصاف کار کنید. ایجاد این اصول اخلاقی، مستلزم پرورش مداوم عادت‌های خوب است.

ایده کلیدی 2

2کنترل فعالانه‌ی جهان اطراف

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3فکر کردن به نتیجه‌ی کار در زمان شروع آن

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4اولویت با کارهای مهم‌تر

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5تفکر بُرد-بُرد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6رابطه‌ی قوی‌تر با درک متقابل

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7 هم‌افزایی با تبادل آزاد ایده‌ها

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 8

8مراقبت از خود = تیز کردن تَبَر

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
132 دیدگاه

132 پاسخ

  1. چقدر تلاش کردم این کتاب رو‌کامل بخونم اما نمیدونم چرا هیچوقت بیش از دو فصل جلو نرفتم. ممنون از شما که خلاصه اش رو گذاشتید و تازه فهمیدم کتاب چی قراره بگه
    اشتیاقم براب مطالعه عمیقتر بیشتر سد و حسم میگه یک جمع بندی خوب از کلی کتاب توسعخ فردی رو میشه در این کتاب جستجو کرد.

  2. در زمانی که برای رسیدن به اهداف خود تلاش می‌کنید، ممکن است آنقدر درگیر کارها شوید که استراحت را نادیده بگیرید. اما این نادیده‌گرفتن خطرناک است؛ زیرا بدون داشتن جسم، ذهن و روح خوب، همه‌ی عادات مؤثر شما آسیب خواهند دید.

  3. هفت عادت مردمان مؤثر

    عادت اول: فعال بودن
    عادت دوم: ترسیم چشم انداز
    عادت سوم: اولویت بندی
    عادت چهارم: طرز فکر برد_برد
    عادت پنجم: فهمیدن و فهماپدن
    عادت ششم: هم افزایی
    عادت هفتم: تجدید قوا یا تیز کردن اره

    راه موفقیت= پرورش عادات خوب در راستای اصول درست
    کتاب منحصر به فردی بود
    ممنون از اکوتوپیا🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  4. کنترل فعالانه‌ی خود و جهان اطرافتان را در دست بگیرید.
    هر کاری را با فکر به نتیجه‌ی دلخواه شروع کنید.
    کارهایتان را اولویت‌بندی کنید.
    همیشه تفکر برد-برد داشته باشید.
    با درک واقعی و درست دیگران، روابط قوی‌تر و بهتری ایجاد کنید.
    با دیگران از لحاظ فکری تبادل داشته باشید و هم‌افزایی ایجاد کنید.
    مطمئن شوید که برای خودتان وقت می‌گذارید.

  5. گاهی اوقات آدم میره توی غار تهایی برای تجدید قوا ممکنه یکماه باشه یا دوهفته مهم اینه که از اول شروع نمکنه و پر قدرت بر مگرده و مسیرو ادامه میده

  6. فوق العاده بود، از مطالعه این کتاب هم‌لذت بردم.
    با ذهنيت برد – برد، پيروزى هاى شما زمانى حاصل مى شود كه مى بينيد همه با هم در يك تيم بازى مى كنيد. و افراد مؤثر هميشه آماده ايجاد زمينه براى شكل گيرى هم افزايى هستند.

  7. خدا روشکر
    خیلی خلاصه جذابی بود
    ارزش داره کتابش رو بخونم
    هر فصل مطلب مفید و ارزشمند داشت
    قسمت برد – برد، من رو به یاد شما آقای بختیاری انداخت
    برد شما رو نمی دونم ولی برد ما مطالعه و فوائد آن هست
    ممنونم

  8. این که عادت هایی گه کتاب بهش اشاره کرده بر اساس یک سری اصول هست و فقط برای یک سری موقعیت خاص نیست خیلی خوبه و همین این کتاب رو از بقیه کتاب های ایجاد عادت متمایز کرده.

  9. سلام
    تمامی نکات کتاب جالب بود ولی دو مورد آخر برای من جدید تر بود

    مرسی از اکوتوپیا

  10. خیلی خوندن این چکیده بهم چسبید دوست دارم بازم همچین کتابایی که باعث رشد فردی و شخصیتیم میصه بخونم.

  11. بنظرم با ترند شدن موضوعاتی مثل بهره‌وری تمرکز روی سلامت فردی و روانی کمتر شده البته در کشوری مثل ایران بهره‌وری متوسط به دلیل گسترش شغل ها دولتی پایین اومده و بر اساس چیزی که من شنیده بودم ۳۵ تا ۴۰ دقیقه به طور روزانه مفید فعالیت ادارات است .

  12. تفکر برد برد، هم افزایی، تمرینات ذهن مثل یادگیری مهارت‌های جدید، ارتباط با دیگران، اولویت بندی کارها بر اساس مهم و فوری بودن نکات کلیدی کتاب بودند.

  13. “۷ عادت مردمان مؤثر” از استفان کاوی برای من شبیه یه راهنمای کوه‌نوردی بود. انگار یه کوه بلند از رشد فردی و موفقیت روبه‌روم گذاشته بود و با هر عادتی که توضیح می‌داد، یه ابزار جدید برای صعود بهم می‌داد.

    یکی از جاهایی که حسابی منو گرفت، عادت دوم: “فکر کردن به نتیجه‌ی کار در زمان شروع آن” بود. کاوی ازت می‌خواد تصور کنی تو مراسم تدفین خودت ایستادی و داری گوش می‌دی که بقیه چی می‌گن. نه برای غم‌انگیز کردن، بلکه برای اینکه بفهمی آخر خط واقعاً دلت می‌خواد ازت چی باقی بمونه. من نشستم بهش فکر کردم: اگه آخر عمرم برگردم به عقب، چی می‌خوام؟ پول؟ کار؟ یا تأثیری که روی بقیه گذاشتم؟ این تمرین، مسیر زندگیمو یه جورایی واضح تر کرد.

    یه بخش دیگه که منو به فکر فرو برد، عادت پنجم: “با درک واقعی و درست دیگران، روابط قوی‌تر و بهتری ایجاد کنید” بود. یادم اومد چند وقت پیش تو یه بحث کاری، فقط داشتم حرفای خودمو می‌زدم و اصلاً گوش نمی‌کردم که طرف مقابلم چی می‌گه. بعد از این کتاب فهمیدم، اونجا نه‌تنها وقتمو هدر دادم، بلکه شاید می‌تونستم یه نتیجه بهتری بگیرم، اگه واقعاً گوش داده بودم.

    یکی دیگه از جذاب‌ترین بخش‌ها عادت ششم: “هم‌افزایی” بود. یاد گرفتم که تفاوت‌ها تهدید نیستن، فرصت خلق چیزای جدیدن. مثل وقتی که تو یه پروژه، ایده‌های متضاد رو ترکیب کردیم و نتیجه خارق‌العاده شد.

    این کتاب برای من مثل یه دوست صادق بود؛ هم تلنگر زد، هم نشونم داد چطور می‌تونم تو مسیر زندگی، هم خودمو بهتر بشناسم، هم با بقیه ارتباط بهتری برقرار کنم. شاید بهترین چیزی که ازش یاد گرفتم اینه که تغییر واقعاً از درون آدم شروع می‌شه.

    1. تاحدی فکر کردن به نتیجه
      دسته بندی کارها به کارهای فوری و مهم، کارهای فوری و غیر مهم، کارهای غیرفوری و مهم و کارهای غیرفوری و غیرمهمث
      ذهنیت برد برد در شراکت
      گوش دادن همدلانه به جای مشورت بیهوده‌
      مراقبت از ابعاد فیزیکی ، روحی، اجتماعی و ذهنی

  14. به نظرم اگه آدم‌ها به این طرز فکر دست پیدا کنن خیلی زندگی بهتری میتونن برای خودشون بسازن:
    “برای نحوه‌ی تعاملتان با دنیای اطراف آزادی انتخاب دارید و فرصتی برای تعیین سرنوشتتان به دست می‌آورید. مثلاً زمانی که باران ناگهان شروع به باریدن می‌کند، می‌توانید اجازه دهید برنامه‌ی پیک‌نیک شما را خراب کند. یا این‌که روی بخش مثبت آن تمرکز کنید و به جای فکر به آب و هوا، از طراوت باران و بودن با دوستانتان لذت ببرید.”

  15. کتاب فوق‌العاده ای بود
    هنگامی که در محل کار یا زندگی شخصی خود با مانعی روبه‌رو می‌شوید، بلافاصله و بدون فکر، تسلیم غرایز خود نشوید. درعوض کمی از آن فضا فاصله بگیرید، دلیل اصلی‌اش را پیدا کنید و سپس انرژی خود را بر روی راه‌حلی مؤثر متمرکز کنید.

    1. نگاه به آینده، محرک شما در زمان حال است، وقتی مقصد را بشناسید، پیدا کردن مسیر درست و ماندن در آن آسان‌تر می‌شود. با استفاده از ماتریس آیزنهاور راحت تر تمرکز و مدیریت زمان کنید. سعی کنید از ذهنیت برد-برد بهره ببرید و هم افزایی را فراموش نکنید و برای مراقبت از خود وقت بگذارید. نکات عالی و مفید 👌

  16. هرچی از کاربردی بودن و اثر این کتاب تو زندگی بگم کم‌گفتم . ۵ یا ۶ سال پیش توی یکی از دوره های دکتر اناری این کتاب رو تدریس کردن و تشویق کردن بخونیم .
    هرکی که هدفی داره و راه درازی برای رسیدن بهش داره حتما این کتاب رو بخونه و اجرا کنه .

  17. بزرگترین عامل موفقیت گوش دادن است، خیلی سخته بخوای ساکت باشی و گوش بدی ، ولی اگه همه بتوانیم شنونده خوبی باشیم کار بزرگی کردیم، خدا 2 گوش داه و یه دهان ، پس خدواند هم گوش کردن رو الویت قرار داده

  18. سلام. اگر 6ساعت برای بریدن یک درخت زمان دارید. 4ساعتش را به تیز کردن تبرتون اختصاص دهید.

  19. به شرط عمل خیلی کتاب خوبی میتونه باشه فقط ترجمه کتاب خیلی روان نیست هفت عادت موثر شامل1. عامل بودن؛ 2. شروع از پایان در ذهن؛ 3. نخست به اولین ها پرداختن؛ 4. برنده – برنده اندیشیدن؛ 5. اول فهمیدن و سپس فهماندن؛ 6. یکپارچه کردن؛ 7. اره تیزکردن

  20. شمارا عادت هایتان میسازند افراد سرشناس با عادات خوب موفق شدند

    1. کتاب بسیار خوبی است که یاد میگیریم چگونه با تمرین وساخت عادات اصولی وموثر در زندگی روزمره خود وارتباطات خود بادیگران قوی عمل کرده وهمه جوانب را باتوجه به اولویت ها درنظر بگیریم وبه آن عمل کنیم

  21. در زندگی به ۴ بعد اجتماعی .ذهنی.جسمی.معنوی توجه شود.

  22. شکراله

    یک استراتژی موثر برای پیدا کردن راه استفاده از نقشه است چون با درک دقیق دنیای اطراف خود بهتر میتوانید راهتان را پیدا کنید.

  23. متأسفانه بیشتر مردم روی مهارت گفتاری خود تمرکز می‌کنند؛ یعنی به دنبال درک شدن هستند. اما این فقط نیمی از راه است. برای پرورش واقعی ارتباطات شخصی، باید ابتدا درک کنید و برای درک واقعی دیگران باید گوش دادن را یاد بگیرید.

    1. وقتی مقصد را بشناسید، پیدا کردن مسیر درست و ماندن در آن آسان‌تر می‌شود
      اگه هدفمون رو پیدا کنیم مسیرمون هم مشخص میشه و از سردرگمی خلاص میشیم

      1. وقتی که تو محل کارت با یک مانع یا چالش مواجه میشی بلافاصله تسلیم نشیم و غرایز خودمون کنترل کنیم بدون فکر کاری نکنیم .یکم فاصله بگیریم فکر کنیم و مسکل رو حل کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر کریستی شن و برایس لیونگ
اثر اندرو رابرتز
اثر استیون لویت و استفان دابنر
اثر دنیل پینک
اثر ایان رابرتسون
لوگوی اکوتوپیا کامل