جلد کتاب تفسیر خواب

کتاب تفسیر خواب

سنگ بنای نظریه تاثیرگذار زیگموند فروید

نویسنده:
زیگموند فروید
(Sigmund Freud)
192 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

تفسیر خواب، مهم‌ترین اثر زیگموند فروید است که یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های قرن بیستم بود. این چکیده بینش شگفت‌انگیزی از نظریه فروید درباره ارتباط خواب‌ و ناخودآگاه انسان ارائه می‌دهد. در این چکیده درباره مفهوم خواب‌، منبع آن‌ها، چگونگی ایجاد آن‌ها خواهیم گفت.

زیگموند فروید عصب‌شناس اتریشی و از تأثیرگذارترین شخصیت‌های قرن بیستم است. او را پدر روان‌کاوی می‌دانند. روانکاوی در زمان خود روشی انقلابی برای درمان آسیب‌های روانشناختی بود که از طریق گفتگوهای ساختاریافته میان مراجع و درمانگر انجام می‌شود.

خلاصه کتاب تفسیر خواب

حاوی 8 ایده کلیدی
The Interpretation of Dreams
Sigmund Freud’s influential cornerstone work
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب تفسیر خواب

به اعتقاد فروید خواب‌های انسان راهی برای نشان دادن افکار درونی و پنهان شده او است. خواه یک خواب ترسناک یا معمولی و ساده باشد، قطعا معنایی دارد.

پدر روانکاوی، فروید، در این کتاب ایده‌های پیشگامانه خود را در مورد معنای واقعی خواب‌ها به اشتراک می‌گذارد. او تلاش می‌کند تا از تعابیر سطحی و غیرعلمی خواب‌ها دور شود و در عوض آن‌ها را به آنچه در ناخودآگاه ما پنهان شده است ربط می‌دهد.

ایده کلیدی 1

1تعبیر خواب مردم کهن غیرعلمی بود. در رویکرد امروزی خواب‌ها با اتفاقات واقعی روزانه انسان مرتبط هستند

در ظاهر شاید به نظر برسد که خواب‌هایمان معنای خاصی ندارند اما در واقعیت معنایی پشت اکثر خواب‌هایمان وجود دارد. در طول تاریخ، بشر برای درک و تفسیر خواب‌ها تلاش کرده است. در دوران باستان اعتقاد بر این بود که خواب¬ها، منشا الهی دارند و افرادی به نام اوراکل(پیشگو خواب) می‌توانند خواب افراد را تفسیر کنند.

روزی اسکندر مقدونی به هنگام حمله به شهر فینیقی خواب عجیبی دید. در آن خواب، ساتیر(خدای جنگل) روی سپر او می‌رقصید. فردای آن روز پیشگویان تعبیر کردند که اسکندر در جنگ پیروز خواهد شد زیرا در تفاسیر پیشگویان، ساتیر(خدای جنگل) به معنای «تیر از آن تو خواهد شد» بود. این روش باستانی تنها حدس و گمان غیرعلمی و عامیانه بود. اما فروید تلاش کرد تا نگاه علمی به خواب داشته باشد. او محتوای خواب‌ را به خاطرات و تجربیات روزمره انسان ارتباط می¬دهد.

به طور مثال شبی فروید خواب می¬بیند که با سه نفر از دوستانش اتو، دکتر M و ایرما دور هم نشسته‌اند. دکتر M در خواب به فروید می‌گوید که ایرما به دلیل عفونت ناشی از سوزن کثیف که اتو تزریق کرده بود، بیمار شده است. در ابتدا به نظر می‌رسد که خواب فروید هیچ معنایی ندارد یا حتی مانند پیشگویان باستانی خبر از آینده می‌دهد! اما در حقیقت خواب فروید به مکالمه واقعی او در روز قبل ارتباط داشت. روز قبل فروید به اتو تماس گرفته بود و او را از بیماری ایرما باخبر کرده بود. اما در آن تماس تلفنی اتو به گونه‌ای با فروید صحبت کرده بود که انگار فروید مقصر بیماری ایرما است و او را سرزنش کرده بود. اما در خواب فروید مقصر اصلی اتو بود.

در واقع فروید آرزو داشت که اتو مقصر اصلی بیماری ایرما باشد به همین دلیل چنین خوابی دیده بود. در واقع خواب فروید به رویدادی در آینده ربط نداشت بلکه ناخودآگاه او دلیل خوابش بود.

ایده کلیدی 2

2خواب‌ها اغلب معنای واقعی خود را پنهان می‌کنند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3محتوای خواب‌ها از منابع مختلف ناشی می‌شود

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4ذهن ما عناصر خواب را متراکم و منسجم می‌کند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5خواب‌ها توسط نمادها، افکار ما را آشکار می‌سازند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6برخی از خواب‌ها در همه انسان‌ها یکسان هستند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7کودکان ممکن است آرزوی مرگ یکی از والدین را داشته باشند تا بتوانند به والدین جنس مخالف نزدیک‌تر شوند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 8

8تعبیر خواب برای درک روان و مسائل مربوط به آن اهمیت زیادی دارد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
69 دیدگاه

69 پاسخ

  1. راستش دیدگاهم رو نسبت به خواب دیدن یکم عوض کرد 😂
    جالب بود و به نظرم احتمالا در خیلی از مواقع این موارد صدق میکنه : خواب ها تا حد زیادی از درون ما و احساسات سرکوب شده نشات میگیرن !

  2. یه قسمتی ک درباره شروع علاقه به جنس مخالف بودو دوس داشتمم

  3. واقعیتش خیلی نتونستم با این کتاب ارتباط برقرار کنم. باید بیشتر در این مورد تحقیق کنم.

  4. متر و معیاری درستی برای تعبیر خواب وجود نداره ولی قطعا اینکه خواب ها ناشی از اتفاقات و کارهای روزمره ما هستن شکی نیست

  5. دنیای فروید، چیزی به نام ارتباط تصادفی وجود ندارد. هر ارتباطی قطعا یک معنایی دارند.

  6. ما عقیده داریم که روح انسان برای ایجاد فکر، دو قوه دارد. قوه ی دوم دارای این مزیت است که هرچه را می سازد، وجدان بی درنگ درک می کند. در سر حد این دو قوه، آنجا که قوه ی اولی به قوه ی دومی می پیوندد، یک غربال نقادی وجود دارد که افکار باید از آن بگذرد. آنچه نباید وارد وجدان شود از غربال نمی گذرد و به جا می ماند. افکار باقیمانده را که غربال نقادی وا می زند، افکار پس رانده می نامیم. ولی در مواقع خاصی در ضمن خواب، عمل نقادی سست شده، فعالیت دو قوه از راه عادی منحرف می شوند و قسمتی از افکار پس رانده ی خود را به وجدان می رساند.

    1. سلام. لطفا رفرنس این موضوع که فرمودین رو بهم میگین. جالب بود

  7. با فروید و اعتقاداتش زیاد موافق نیستم ولی بسیار انسان خلاقی بود و به علم روانشناسی در شروع و ایجاد بسیار کمک کرد

  8. سلام
    کتاب متفاوتی بود ،
    عقیده من نسبت به اینکه هر چیزی علتی داره ، قوی تر شد

    مرسی از اکوتوپیا

  9. اینکه کتابایی مثل طالع بینی و تفسیر خوابای زرد بیشتر توی خونه‌ها پیدا می‌شه تا امثال این کتاب واقعا اذیتم می‌کنه. قسمت آب خیلی جالب بود. تو فیلم inception هم دقیقا به همین اشاره کرده بود. در کل این کتاب فکر می‌کنم بیشتر به اطلاعات عمومی کمک کنه و برای عمیق‌تر شدنش باید از روانشناس کمک گرفت.

  10. واقعا خوب بود همیشه تعبیر خواب و اینا برام سوال بود و تو این کتاب خیلی خوب توضیح داده بود و چیزایی که برام سوال بود رو جوابشو گرفتم و واقعا حس کردم درست بودنشونو خیلی خوب بود

  11. به نظرم این کتاب از اون کتاباست که قراره ما رو با جنبه های پنهان خودمون آشنا کنه.
    بعد خوندن این خلاصه خیلی ترغیب شدم که وقتی از خواب بیدار میشم اولین کاری که میکنم این باشه که خوابی که دیدم و اگر احتمالا یادم مونده رو یه جایی با جزئیات یادداشت کنم و روش فکر کنم که اگه تونستم حداقل یه آشنایی نسبی با اون پس ذهن و افکار و یا همون ناخودآگاهم داشته باشم.

    در واقع طبق این ایده میتونیم از خواب هامون آروزها، ترس‌ها، و حتی خواسته‌های سرکوب شدمون رو پیدا کنیم. به نظرم خیلی میتونه جالب باشه ولی فکر نکنم به همین سادگیا بشه به این نتایج رسید.

  12. وقتی دو چیز را در خواب ببینیم ذهن میتواند یک داستان منطقی بسازد

  13. همیشه با خودم فکر میکردم که خواب هایی که در خواب خود میبینیم از کجا منشأ دارند ؟! تفسیر و تعبیر این خوابها چیست؟!
    با مطالعه این کتاب میشه فهمید که خواب‌هایی که ما می‌بینیم از درون ما ویا از اتفاقاتی که در روزهای قبل یا حتی در سالهای دوران کودکی برایمان افتاده است نشأت میگیرد. اما برای تفسیر خوابها، من معتقدم به این راحتی نمیتوان به نتیجه درستی رسید.

  14. “مفهوم اصلی خوابش تحریف شده بود. مانند کشوری که رسانه‌های خود را سانسور می‌کند و روزنامه‌نگاران برای رساندن پیام خود و دور زدن سانسور باید به روش‌های متفاوتی منظور خود را برسانند. به عبارت بهتری خواب‌هایمان پیام خود را برای دور زدن سانسور روانی تحریف می‌کنند”
    کتاب بی نظیریه حقیقتا خوندن نسخه کاملشو به همه توصیه میکنم 🤍

  15. وقتی خلاصه‌ی کتاب “تفسیر خواب” زیگموند فروید رو خوندم، حس کردم یه دنیای جدید از شناخت ذهن و ناخودآگاه برام باز شده. این کتاب سنگ بنای نظریه‌های فروید درباره ناخودآگاه و تأثیر خواب‌ها روی زندگی روزمره‌مونه.

    بخشی که حسابی نظرم رو جلب کرد، اونجاییه که فروید توضیح می‌ده چطور خواب‌ها به نوعی بازتاب امیال سرکوب‌شده یا ترس‌های پنهانمون هستن. این که خواب‌هامون می‌تونن یه جورایی دروازه‌ای باشن به دنیای درونی‌مون، خیلی برام جذاب بود. انگار با هر خوابی که می‌بینیم، یه پیام یا نشونه‌ای از درونمون به بیرون میاد که اگه بتونیم تفسیرش کنیم، می‌تونیم بهتر خودمون رو بشناسیم.

    به نظرم این کتاب یه جورایی به ما یاد می‌ده چطور از خواب‌هامون به عنوان یه ابزار برای درک بهتر ذهن و احساساتمون استفاده کنیم. راستش، بعد از خوندن این کتاب، هر بار که یه خواب عجیب می‌بینم، سعی می‌کنم یه ذره فرویدی بشم و ببینم تو عمقش چه چیزی نهفته است!
    یه چیزی که ذهنم رو مشغول کرده اینه: آیا همه خواب‌ها واقعاً بازتاب ناخودآگاه ما هستن، یا بعضی وقت‌ها صرفاً تصادفی‌ان و هیچ معنی خاصی پشتشون نیست؟ چی فکر می‌کنید؟

  16. خیلی خوب بود همین که واقعا از اتفاقات روزمون داخل خواب میبینیم واقعی تره تا اینکه تعبیر خواب هایی که اصلا معلوم نیست منابعشون چیه رو باور کنیم

  17. اگر در خواب دیدید که در حال قایق سواری بر رودخانه مورد علاقه‌تان هستید، احتمالا نیاز به دستشویی رفتن دارید! زیرا آب روان در خواب نمادی از ادرار است!!!

    1. مشخصه خواب های خودش رو تفسیر کرده البته بعضی هاشون به عنوان منبع هستش که کمک میکنه خودت رو بهتر درک کنی

  18. خیلی جالب و باحال بود و کنجکاو شدم برم اصل کتاب رو تهیه کنم و بخونم. من همیشه خیلی دوس داشتم بدونم معنی خوابم چیه و چرا اینجوریه با توضیحات کتاب کلی چیز برام شفاف شد مرسی

  19. خواب ها خواسته ها و آرزوهای سرکوب شده هستند یا اتفاقاتی که در روز های قبل در زندگی اتفاق میفتند.
    بعضی خواب ها مشکلات و داستان های کودکی را درون خود دارند، خواب ها نماد هایی هم دارند، مثل آب روان که نشانه ادرار هست😁.

  20. درود و خداقوت 🌱 خیلی عالی بود واقعا من همیشه یه خواب هایی میدیدم که دوست داشتم تعبیرشون رو بدونم و میدونستم که به فکرهای خودم ربط داره ولی الان با خوندن کتاب اطلاعات خیلی بیشتری به دست اوردم واقعا جالب بود.
    نکته ای که من دوست داشتم:
    تعبیر خواب بخش زیادی از روان انسان را آشکار میکند،با تجزیه و تحلیل خواب میتوان اطلاعات زیادی از عملکرد روان انسان به دست آورد.خواب ها بیانگر آرزو ی سرکوب شده ما هستند که اغلب اژ دوران کودکی سرچشمه میگیرند.
    تشکر از زحمات شما و سایت بی نظیرتون💚✨

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر اولیور ساکس
اثر پیت کاملی
اثر کنت کوکیر، ویکتور مایر-شونبرگر و فرانسیس دو وریکورت
اثر آدام اسمیت
اثر باری شوارتز
لوگوی اکوتوپیا کامل