کتاب صبر کن، فکر کن و سرمایهگذاری کن (۲۰۲۲) نگاهی به اقتصاد رفتاری میاندازد؛ حوزهای که نقش احساسات و رفتار انسانی را در تصمیمگیریهای مالی بررسی میکند. این کتاب تأثیر سوگیریهای ناخودآگاه و رفتارهای ذاتی افراد را بر تصمیمهای آنها در همهی جنبههای فرآیند سرمایهگذاری بررسی میکند.
مایکل بیلی یک متخصص باسابقه در انتخاب سهام و مدیر پورتفولیو است که قبل از این در Bear Stearns و Raymond James کار میکرد. او در طول دوران فعالیت حرفهای خود به یک متخصص در استفاده از اصول اقتصاد رفتاری برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. او در حال حاضر مدیر تحقیقات و رئیس کمیتهی سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری FBB Capital Partners مستقر در واشنگتن دیسی است.
یاد بگیرید چطور از اشتباهات رایج در سرمایهگذاری دوری کنید.
همهی ما انسان هستیم و پیشداوریها و ترسهایی داریم که کنار گذاشتن آنها کار سختی است. چه چیزی به ما کمک میکند تا بر این پیشداوریها و ترسها غلبه کنیم؟ اقتصاد رفتاری. در این کتاب میخواهیم دربارهی این موضوع صحبت کنیم.
اقتصاددانان برندهی جایزهی نوبل، دنیل کانمن و ریچارد تیلر، سالها برای مفهوم اقتصاد رفتاری تلاش کردهاند. بخش زیادی از کارهای آنها پایهی اصلی کتاب صبر کن، فکر کن، سرمایهگذاری کن است. مایکل بیلی در این کتاب، از ایدههای این اقتصاددانان و تجربهی سالها سرمایهگذاری خود استفاده کرده است تا به ما نشان دهد چگونه تصمیمهای بهتری بگیریم. فرقی نمیکند به دنبال اولین فرصت سرمایهگذاری باشید یا بخواهید سبد سرمایهگذاری فعلیتان را مدیریت کنید، اینجا جای درستی است. بیایید با یک داستان شروع کنیم تا ببینیم چرا دانستن اقتصاد رفتاری و سازوکارهایش جلوی ضررهای مالی بزرگ را میگیرد.
داستان دربارهی شرکت جنرال الکتریک (GE) است. برای دههها، در آمریکا هیچ فرصت سرمایهگذاریای امنتر از GE نبود. شرکتی که در اواخر قرن نوزدهم یک شرکت تولید لامپ الکتریکی بود و در قرن بیستم به یکی از قدرتمندترین و سودآورترین مجموعههای صنعتی تبدیل شد. همه در آمریکا میدانستند که حروف GE به چه معناست.
حتی در اواخر قرن بیستم، اکثر سرمایهگذاران معتقد بودند که این شرکت در وضعیت خوبی است و همچنان رشد خواهد کرد. در اواخر سال ۲۰۱۵، مدیرعامل وقت GE، جف ایملت، آیندهای درخشان با سودهای کلان در نظر داشت که نتیجهی نیروگاههای پیشرفته، فناوریهای پزشکی و موتورهای جت جدید بود. ایملت حتی هدف بلندپروازانهای تعیین کرد که قیمت هر سهم GE در سه سال از ۱.۲ دلار به ۲ دلار برسد. اما متأسفانه، اینطور نشد. در عوض، بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸، قیمت هر سهم به ۶۵ سنت سقوط کرد که واقعاً تأسفبار بود.
در این مسیر، بسیاری از سرمایهگذاران همراه این کشتی غرق شدند. اما چرا؟ احساسات و پیشداوریهایی که سرمایهگذاران را کور کرده بود، باعث شد GE را یک سرمایهگذاری امن و مطمئن ببینند. مدیرعامل GE طوری خیالپردازی میکرد که هیچکس به درستی آن شک نداشت؛ حتی وقتی نشانههای هشداردهنده را میدیدند. اگر سرمایهگذاران به این مطالب توجه کرده بودند، میتوانستند بهتر عمل کنند. کمی آگاهی از اقتصاد رفتاری میتوانست به آنها کمک کند.
اقتصاد رفتاری یعنی چگونه طبیعت انسانی و عوامل اجتماعی، روانی و احساسی آن در حوزهی اقتصاد و سرمایهگذاری اثر میگذارند. مایکل بیلی، نویسنده کتاب صبر کن، فکر کن، سرمایهگذاری کن، اهمیت این موضوع را برجسته کرده است. او دوازده گام در فرآیند انتخاب سهام و صد نکتهی راهنمایی رفتاری -شناختی را شناسایی کرده که شما را در مسیر درست هدایت میکند. ما به همهی این نکات نمیپردازیم؛ اما از هر یک از این دوازده گام، یک یا دو نکته را برجسته میکنیم تا شما با برخی از تلههای بزرگی آشنا شوید که سرمایهگذاران با آن مواجه میشوند. بسیار خب، قبل از آنکه به جزئیات بپردازیم، بیایید نگاهی کلی به چرخهی سرمایهگذاری داشته باشیم.
2 پاسخ
البته در یک سیستم اقتصادی نسبتا سالم میتوان انتظار همچین مراحلی برای بهترین انتخاب را داشت وگرنه در یک سیستم ناسالم اطلاع از بازی رانت و درز اطلاعات بسیار پر سودتر خواهد بود
بله همچنان به تاثیر محیط اشاره کردین عالی👌😅