کتاب اخبار را دنبال نکنید (2020) نشان میدهد که با دنبال نکردن اخبار، زندگی آرامتر، سالمتر و معنادارتری خواهیم داشت. نویسندهی این کتاب پیشنهاد میکند به مدت سی روز از اخبار دوری کنید. او همچنین راهکارهایی برای رهایی از حجم بالای اطلاعات و تمرکز بر جنبههای مهم زندگی ارائه میدهد.
رولف دوبلی (Rolf Dobelli) نویسنده و کارآفرین اهل سوئیس در سال 1966 در شهر لوسرن متولد شد. او فعالیت ادبی خود را از سال 2003 با نگارش رمان آغاز کرد اما شهرت جهانی خود را با کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» به عنوان یک اثر غیرداستانی کسب کرد. همچنین، در سال 1999، همراه همکاران خود انتشارات getAbstractرا تاسیس کرد که به ارائه خلاصه کتابها و مقالات میپردازد.
عادت این روزهای بسیاری از ما این شده که بلافاصله پس از بیدار شدن، به سراغ تلفن همراه خود میرویم و اخبار روز را دنبال میکنیم. با چشمانی خسته، تیتر خبرها را میخوانیم و به برخی مقالات نگاهی گذرا میاندازیم. در طول روز نیز این روند ادامه دارد و با دیدن اخبار منفی، اضطراب و ناامیدی بر ما غلبه میکند.
اگر این تصویر برای شما آشناست، کتاب اخبار را دنبال نکنید میتواند به شما کمک کند. اعتیاد به پیگیری اخبار به پدیدهای رایج تبدیل میشود و بسیاری از ما ساعتها وقت خود را صرف دنبال کردن اخبار لحظه به لحظه میکنیم. همانطور که خواهید دید، این عادت تأثیرات منفی بر سلامت روان و جسم ما دارد. پس چرا از اخبار دست نمیکشیم؟ چرا برنامههای خبری را حذف نمیکنیم، وبسایتهای خبری را مسدود نمیکنیم و اشتراک روزنامه را لغو نمیکنیم؟ با این کار چیزی از دست نخواهیم داد و در عوض ذهنی آرام و بیدغدغه خواهیم داشت.
فرار از پیگیری اخبار تقریباً غیرممکن است؛ چه اعلانهای مداوم تلفنهای همراه، چه رادیوی تاکسیها و چه نمایشگرهای بزرگ فرودگاهها؛ اخبار در همه جا حضور دارد و ما را دنبال میکند.
رولف دوبلی از همان کودکی علاقهی شدیدی به اخبار داشت. در شهر لوسرن سوئیس، در دههی هفتاد، اخبار را از طریق روزنامه و رادیو دنبال میکرد. اخبار تلویزیونی و برنامههای سیاسی شبانه را نیز تماشا میکرد. اما اینها برای رولف دوبلی کافی نبود و در هفده سالگی بهشدت به اخبار معتاد شده بود. به عبارت بهتری از کودکی شیفتهی اخبار بود و رفتهرفته اخبار تمام زندگی او شد.
دوبلی هفده ساله هر شنبه در اتاق مطالعهی کتابخانه لوسرن، در کنار مردان سالخوردهای با عینکهای تهاستکانی و کت و شلوارهای رسمی، روزنامههای آخر هفته را میخواند. او با این کار آرزو داشت روزی به اندازهی آن مردان سالخورده، آگاه و فرهیخته شود. دلش نمیخواست درگیر روزمرگی و شایعات شهر لوسرن باشد؛ او میخواست روشنفکری جهانبین شود و به همین دلیل، رویدادهای مهم جهانی مانند دیدارهای سران کشورها، بلایای طبیعی در نقاط دورافتاده و ناآرامیهای سیاسی در گوشه و کنار دنیا برایش جذابیت داشتند.
با آغاز به کار دوبلی در سمت مدیر مالی شرکت هواپیمایی سوئیسایر (Swissair) علاقهی او به مطالعهی روزنامهها بهطور چشمگیری زیاد شد. از آنجا که اغلب اوقات با هواپیما سفر میکرد، همهی روزنامههای موجود در هواپیما را مطالعه میکرد و روزنامههای نخواندهشده را برای مطالعه در فرصتهای دیگر نگه میداشت.
با گسترش چشمگیر اینترنت در دههی 1990، عادت او به پیگیری اخبار شدت گرفت و دیگر نمیشد آن را کنترل کرد. صفحهی نمایش کامپیوترش، درست مثل تابلوهای اعلانات بزرگ میدان تایمز نیویورک، همیشه آخرین اخبار را نمایش میداد. او اشتراک خبرنامهی روزانهی روزنامهها را داشت و با فعال کردن هشدارهای فوری، از همهی خبرها مطلع میشد. به این ترتیب، احساس میکرد به تمام نقاط جهان متصل است.
یک روز، ناگهان متوجه شد دیگر نمیتواند روی کتابها و مقالات طولانی تمرکز کند. ذهنش بعد از خواندن چند پاراگراف خسته میشد و هیچ مطلبی در ذهنش نمیماند. کمکم احساس اضطراب هم به سراغش آمد. دوبلی فهمید که حجم بالای اطلاعات او را تحت فشار قرار داده است. همهی این خبر خواندنها چه سودی برایش داشت؟ آیا دانش او بیشتر شده بود؟ آیا احساس خوشحالی بیشتری میکرد؟ آیا قدرت تفکر او تقویت شده بود؟ پاسخ به همهی این سؤالات منفی بود.
53 پاسخ
راهبری دیدگاهها
شکراله
سپاسگزاریم
ما در حال آموزش مغز خود هستیم تا اطلاعات بی ارزش توجه کند.
زمان قدیم حوادث خطرناک بیشتر بود و مغز روی حوادث واقعی تمرکز میکرد تا از ما محافظت کنه، الان رسانه ها دارن حوادث رو واقعی و خطرناک جلوه میدن! اگه کتاب” آرمان شهری برای واقع گرایان” رو خونده باشید متوجه میشید ک انسان روز ب روز ب آرامش و رفاه بیشتری دست پیدا میکنه، حالا رسانه ها برای سودجویی خودشون این آرامش رو از انسان سلب میکنن! آگاه باشید و هیچ خبری رو دنبال نکنید. مطمئن باشید اگه موضوعی اونقد مهم باشه ک حتما نیاز ب اطلاع شما باشه، با انواع روش ها جلو چشمتون میارنش 🙂
اخبار سطحی بخش بزرگی از زندگی ما هستند ولی نه باعث افزایش دانش می شوند ونه قدرت تفکر و نه سودی عاید ما میکنن در ضمن خواندن اخبار زیاد باعث از بین رفتن ساختار مغز به شیوه ای مخرب می شود
روزنامه ها با اگاهی از این که مغز ما به اخبار منفی سریعتر واکنش نشون میده ،بیشتر اخبار منفی رو جذابتر میکنن و تیتر اول رو اخبار منفی میذارن
کتاب عالی بود
یمدتیه به بهانه مطالعه خلاصه کتابهای شما و کتابهای فیزیکی خودم دور از پیگیری اخبار شدم و روزای آرومتری داشتم تو زندگیم، با خوندن این کتاب متوجه شدم که دلیل آرامش این روزها همین دوری از اخباره، ممنون از تیم خوبتون.
واقعا کتاب خوبی بود
خواندن دائم اخبار باعث تغییراتی در ساختار مغز می شود .این تغییرات مغز را برای خواندن سریع ،تفکر سطحی و یادگیری گذرا آماده می کند.در نتیجه شبکه های عصبی مرتبط با تفکر عمیق و مطالعه دقیق تحلیل می رود.(این رو به عینه در حیطه کاریم تجربه کردم به جای مطالعه عمیق هر مبحثی را سطحی مطالعه می کردم و فک می کردم متوجه شدم اما دریغ تا اینکه بنا بر شرایطی نحوه مطالعه و عمیق تر شدن را یاد گرفتم و تازه متوجه شدم که این سطحی مطالعه کردن چه طبعاتی داره و چه انتظارات خارج از واقع را از خودم درونم به وجود آورده )
-از دوستانتان بخواهید درباره موضوعی که به آن تسلط دارد با شما صحبت کند و باهم مفصل گفت و گو کنید.(البته لازمه این موضوع داشتن دوستانی با تخصص هست حالا تخصص در هر زمینه ای نه الزاما مکالمه در مورد مسائل خانوادگی طاقت فرسا)
-به جای اینکه دائما به دنبال اخبار باشیم روی حوزه تخصصی خود تمرکز کنیم.(و حدودا یکسال سه ماه هست که هیچ اخباری را دنبال نمیکنم و آرامش رو میفهمم و متوجه تمرکز کردن در حیطه ای که دوست دارم میشم.)
خواندن دائم اخبار آنلاین باعث تغییراتی در ساختار مغز میشود. این تغییرات، مغز را برای خواندن سریع، تفکر سطحی و یادگیری گذرا آماده میکند. در نتیجه، شبکههای عصبی مرتبط با تفکر عمیق و مطالعهی دقیق، تحلیل میروند.
پیگیری مداوم اخبار، مغز انسان را تغییر میدهد و توانایی تمرکز و تفکر عمیق را کم میکند.
خداروشکر که به صورت فعال پیگیر اخبار نیستم .
پیگیری مداوم اخبار، مغز انسان را تغییر میدهد و توانایی تمرکز و تفکر عمیق را کم میکند.
کتاب بسیار عالی بود. پیگیری اخبار با تغییر مخرب مغز به شکل ناسالم و تضعیف تمرکز، کاهش سلامت روان و سیستم ایمنی بدن، افزایش بی توجهی و ناامیدی تاثیر خوبی روی زندگی ما ندارند. این فرصت رو میتونیم به کارهای با ارزشتری اختصاص بدیم
یک نوع خبررسانی سمی و تخریب گر هم داریم که مصداقش بعضی از شبکه های ماهوارهای خبری فارسی زبان هستند که صبح وشب پمپاژ ناامیدی و سیاهی برای وطن می کنند از اونها هم دوری کنید که روانتون سالم بمونه
چهل و هفتم تمام
شاید بزرگ ترین مشکل جامعه امروزی دسترسی سریع به اطلاعات است که علاوه بر مزایای زیادی که دارد باعث بروز چنین مشکاتی می شود و همانظور که کتاب به آن اشاره دارد به غیر از اثرات مخرب برروی مغز ما باعث عدم تمرکز و کار عمیق می گردد
کتاب جالبی بود برام
اینکه خبرها نسبت به قبل سریعتر در جهان پخش میشن و اینکه پوشش خبرهای منفی بیشتر از خبرهای مثبته تا بتونن توجه بیشتر مردم رو جلب کنن و ازون درآمد داشته باشن.
اخباری که به ارتقا و بهبود زندگی آدم کمک نکنه، ارزش دنبال کردن ندارن
برای ترک عادت مضر دنبال کردن بیشازحد اخبار، رادیکالترین و مؤثرترین راه، قطع کامل ارتباط با رسانههای خبری است.
چرا اخبار بد بیشتر توجه ما را به خود جلب میکند؟
ریشهی این موضوع به تکامل انسان برمیگردد. تکامل مغز ما طوری است که اخبار منفی را مهمتر از اخبار مثبت در نظر بگیرد. به عبارت دیگر، انسانها بهطور طبیعی به اخبار بد واکنش شدیدتری نشان میدهند؛ زیرا در گذشته این واکنش به بقای آنها کمک میکرد. مثلاً اگر ارزش یک سهم ده درصد کم شود، تأثیر منفی آن بر روحیهی ما دو برابر افزایش ده درصدی آن خواهد بود. این گرایش طبیعی انسان به تمرکز بر جنبههای منفی، ریشه در ذات ما دارد.
حیف نیست انسان وقت و انرژی خودشو واسه اخبار ی که به مغز و روانش تاثیرش منفی هست میزارهه؟
پیگیری مداوم اخبار، مغز انسان را تغییر میدهد و توانایی تمرکز و تفکر عمیق را کم میکندبسیار به خواندن این کتاب نیاز داشتم ممنون
سلام
کتاب خوبی بود ،
فقط یه سوال برام پیش اومده ،
خلاصه کتابی که ما هر روز میخونیم هم همین تاثیر رو داره ؟ (در صورت سطحی خوندن و شرایط معرفی شده در کتاب)
مرسی از اکوتوپیا
خداروشکر
از خواندن کتاب لذت بردم، همه فصل ها دارای نکات خوبی بود
تمرکز بر جنبههای منفی، ریشه در ذات ما دارد.
در بخش دموکراسی جواب سوال داد ودر پایان هم پیشنهاد عملی خوبی داشت
ممنون بابت چالش 100 روزه
راهبری دیدگاهها