جلد کتاب چه کسی پنیر من را برداشت؟

کتاب چه کسی پنیر من را برداشت؟

روشی نوآورانه برای مواجهه موثر با تحولات شغلی و شخصی

نویسنده:
اسپنسر جانسون
(Spencer Johnson)
3 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

چه کسی پنیر من را برداشت (1998) با استفاده تمثیل‌هایی از دنیای مدرن، عقل تجاری را آشکار کرده و درس‌های ارزشمندی در مورد چگونگی مدیریت تغییر در زندگی را ارائه می‌دهد. چه کسب و کارتان اکنون در رکود باشد و در حال مبارزه باشید و چه در تلاش برای یافتن راهی برای مدیریت یک رابطه دشوار هستید، این کتاب ابزارهایی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا ماهیت انسان را بهتر درک کنید و تغییر را به عنوان یک نیروی مثبت ببینید.

دکتر اسپنسر جانسون (Dr. Spencer Johnson) پزشک و روانشناس آمریکایی، با اثر ماندگار خود، « چه کسی پنیر من را برداشت؟» برای حدود پنج سال در صدر فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های تجاری نیویورک تایمز قرار گرفت و تحولی شگرف در حوزه مدیریت تغییر ایجاد کرد.

خلاصه کتاب چه کسی پنیر من را برداشت؟

حاوی 5 ایده کلیدی
Who Moved My Cheese?
An Amazing Way to Deal With Change in Your Work and in Your Life
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب چه کسی پنیر من را برداشت؟

اینکه یک ثروتمند به پادشاهی خدا برسد، از نظر منطقی به اندازه عبور یک شتر از سوراخ سوزن غیرممکن است!

تمثیل‌ها، همچون گنجینه‌ای از حکمت‌های جاودان، درس‌هایی آموزنده و ژرف در اختیارمان می‌گذارند تا با چالش‌های بزرگ و کوچک زندگی به شیوه‌ای بهتر مقابله کنیم.

اگرچه داستان «چه کسی پنیر من را جابه‌جا کرد؟» قدمتی طولانی ندارد، اما پیام آن همچنان بسیار ارزشمند است. غلبه بر ترس، سازگاری با تغییرات بزرگ زندگی و تلاش برای تحقق رویاها، چالش‌هایی هستند که همه افراد در طول زندگی با آن‌ها مواجه می‌شوند.

در این داستان، چهار شخصیت در یک پیچ و خم زندگی می‌کنند: دو موش به نام‌های اسنیف (Sniff) و اسکری (Scurry) و دو انسان کوچک به نام‌های هم (Hem) و هاو (Haw). این گروه، در جستجوی پنیر، در دل یک هزارتو به راه می‌افتند؛ اما سفر آن‌ها فراتر از یافتن غذا است. آن‌ها در این مسیر، به دنبال شناخت عمیق‌تری از ماهیت انسان هستند. برای کشف رازهایی که در این سفر پنهان شده، با ما همراه شوید.

ایده کلیدی 1

1«پنیر» یا موفقیت یا آنچه که در زندگی به دنبالش هستید، ممکن است شما را از حرکت باز دارد

دو موش به نام‌های اسنیف و اسکری، اهل تفکر زیاد نیستند. آن‌ها بیشتر وقت خود را صرف جستجوی پنیر در راهروهای پیچ‌درپیچ هزارتو می‌کنند.

روش ساده و بدون فکر این دو موش برای رسیدن به هدفشان، درس‌های مهمی برای ما دارد و اغلب موثرترین راه برای رسیدن به اهدافمان است. در واقع، عمل کردن بدون پیچیده‌سازی بیش از حد، می‌تواند زمان و انرژی ارزشمندی را برای ما به ارمغان آورد.

برای مثال، اگر اسنیف و اسکری در انتهای راهی پنیری پیدا نکنند، بدون آنکه ناراحت شوند یا وقت خود را تلف کنند، بلافاصله مسیر خود را تغییر می‌دهند و راه دیگری را پیش می‌گیرند.

هم و هاو نیز در هزارتو به دنبال پنیر می‌گشتند. اما انگیزه آن‌ها گرسنگی نبود؛ آن‌ها معتقد بودند که پیدا کردن پنیر، احساس خوشبختی و موفقیت را برایشان به ارمغان می‌آورد.

هم و هاو با تکیه بر مغزهای پیچیده‌تر خود، نقشه‌هایی دقیق برای یافتن پنیر کشیدند و گوشه‌های تاریک و راه‌های بن‌بست هزارتو را به خاطر سپردند. با این همه برنامه‌ریزی، آن‌ها هنوز هم گاهی گم می‌شدند و مسیر را اشتباه می‌رفتند. هر بار که دست خالی برمی‌گشتند، ناامید می‌شدند و از خود می‌پرسیدند که آیا روزی می‌توانند به خوشبختی برسند.

در زندگی روزمره، ما هم مثل همان موش‌ها، عادت داریم همه چیز را پیچیده‌تر از چیزی که هست ببینیم. ما نه تنها زیاد در مورد مشکلات و اتفاقات مختلف فکر می‌کنیم، بلکه به شرایط موجود هم خیلی وابسته می‌شویم و از تغییر می‌ترسیم.

در نهایت هم و هاو یک انبار بزرگ از انواع پنیرهای خارجی و خوشمزه را در یکی از راهروها، درست جلوی ایستگاه پنیر C پیدا کردند. آن‌ها هر روز صبح زود بیدار می‌شدند و سر میز صبحانه‌ای مفصل از پنیر می‌رفتند. اما کم‌کم زندگی هم و هاو فقط حول محور آن انبار پنیر می‌چرخید. آن‌ها آنجا را مثل خانه خود دوست داشتند و به آن افتخار می‌کردند، اما ارزش آن را درک نمی‌کردند.

ما نیز مانند هم و هاو، وقتی به موفقیت می‌رسیم یا چیزی را که خیلی دوست داریم پیدا می‌کنیم، خیلی زود به آن وابسته می‌شویم. آنقدر وابسته که گویی همه زندگی‌مان شده است.

ایده کلیدی 2

2موقعیت‌های خوب همیشگی نخواهند بود، پس برای رویارویی با تغییرات آماده شوید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3اگر اهداف‌تان را در ذهن مجسم کنید، راحت‌تر می‌توانید با تغییرات کنار بیایید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4اگر جسارت به خرج دهید و مسیری نو در پیش بگیرید، اوضاع بهبود خواهد یافت

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5با بهره‌گیری از آموزه‌های این داستان نمادین، به سوی دستیابی به اهداف خود گام بردارید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

اگر یک چیز در مورد زندگی بدانیم، این است که تغییر اجتناب ناپذیر است. پس به این فکر کنید که چگونه با تغییر کنار می‌آیید؟ برای اینکه نه تنها با این شرایط کنار بیایید، بلکه بتوانید در یک محیط در حال تغییر رشد کنید، باید نگرش و طرز فکری را ایجاد کنید که سازگاری با تغییر اتفاق ترسناکی نداشته و اتفاقا آن را ارزشمند بداند.

نظرات و دیدگاه‌های شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر جورج آکرلوف و رابرت جی شیلر
اثر کال نیوپورت
اثر هنری کیسینجر
اثر دیوید لوخبام، ادوین لمان، سوسان کیو استرانهان و انجمن دانشمندان نگران
لوگوی اکوتوپیا کامل