جلد کتاب چرا تا به حال کسی این ها را به من نگفته بود

کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟

ابزارهایی برای مواجهه با بالا و پایین زندگی

نویسنده:
جولی اسمیت
(Julie Smith)
429 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟ یک راهنمای همدلانه و عملی برای بهبود و حفظ سلامت روان است. هچنین این کتاب حاوی توصیه‌های عملی و راهکارهای مقابله با اضطراب، افسردگی، شکست‌های غیرمنتظره، کمبود اعتماد‌به‌نفس و موارد دیگر است.

دکتر جولی اسمیت، یک روانشناس بالینی با بیش از یک دهه تجربه است و یک صفحه‌ی آنلاین آموزشی با بیش از 3 میلیون دنبال‌کننده دارد. کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود اولین کتاب او و پرفروش‌ترین کتاب نشریه‌ی ساندی‌تایمز است.

خلاصه کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟

حاوی 4 ایده کلیدی
Why Has Nobody Told Me This Before?
Everyday Tools for Life’s Ups & Downs
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟

هیچ‌کس همیشه خوشحال نیست.

بعضی‌ وقت‌ها حالمان خوب است و بعضی وقت‌ها از همه‌ی دنیا بدمان می‌آید. اینْ بخشی از ذات طبیعی انسان است. اما گاهی اوقات، زمانی که چند روز پشت‌سرهم حالمان بد است و ناراحتیم، اغلب فکر می‌کنیم که این احساس تا ابد پابرجاست، در ذاتمان نهادینه شده  و دیگر نمی‌توانیم خوشحال باشیم.

دکتر جولی اسمیت، روانشناس بالینی و بلاگر شناخته‌شده‌ی رسانه‌های اجتماعی، نشان می‌دهد که چگونه می‌توانیم بر احساسات خود مسلط شویم. کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟ روش‌هایی برای مدیریت سلامت روان در زندگی روزمره را آموزش می‌دهد. این کتاب به ما نشان می‌دهد برعکس آن‌چه فکر می‌کنیم، می‌توانیم کنترل بیشتری بر سلامت روان خود داشته باشیم.

در این چکیده به برخی از مهم‌ترین و ساده‌ترین استراتژی‌هایی می‌پردازیم که می‌توانیم به‌راحتی پیاده‌سازی کنیم. این استراتژی‌ها به انعطاف‌پذیری احساسات و مدیریت بهتر خلق و خو کمک می‌کنند.

با خواندن این کتاب متوجه خواهید شد که سلامت روان شما بیش از آن چیزی که تصور می‌کردید، تحت کنترلتان است.

ایده کلیدی 1

1اگر عوامل ایجاد احساسات خود را بدانید، سلامت روانتان را تحت کنترل درمی‌آورید.

وقتی دکتر جولی با بیمارانی روبه‌رو می‌شد که دائماً افسرده بودند، متوجه برخی الگوهای فکری رایج در آن‌ها شد. بیماران او اغلب احساس می‌کردند که بدون هیچ دلیل خاصی خلق‌و‌خوی آن‌ها تغییر کرده است، یا اینکه به دلیل ساختار مغزی متفاوتی که دارند، افسرده شده‌اند. گویی انسان‌های دیگر با قابلیت همیشه شاد بودن متولد شده‌اند؛ اما آن‌ها تنها کسانی هستند که چنین قابلیتی ندارند. این باورها مانع از آن می‌شد که سلامت روان خود را در دست بگیرند و بر آن مسلط شوند. اما بیایید نگاهی دقیق‌تر بر دلیل به وجود آمدن حال بد بیندازیم.

فرض کنید تا دیر وقت کار کرده‌اید و نگران مهلت پایان پروژه‌ی خود هستید. آخر شب با خستگی تمام به رختخواب می‌روید؛ اما آنقدر خسته هستید که نوشیدن آب قبل از خواب را فراموش می‌کنید. به خوابی سبک می‌روید و شب را با بی‌قراری سپری می‌کنید و بعد از چندین ساعت با آلارم وحشتناک گوشی از خواب بیدار می‌شوید. با حال بد از خواب بیدار می‌شوید و در تمام طول روز عصبانی و خسته هستید.

به‌راحتی می‌شود فهمید که چرا این‌طور هستید! حال بد شما اصلاً بی‌دلیل نیست؛ بلکه شما استرس، کم‌خوابی و کم‌آبی دارید.

البته همه‌ی بدخلقی‌ها به دلیل بدخوابی نیست؛ اما یک چیز درباره‌ی خلق‌وخو اهمیت ویژه‌ای دارد: خلق‌وخو به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود که ما می‌توانیم روی بسیاری از آن‌ها مسلط شویم. اگر خلق بدی دارید، به احتمال زیاد یک نیاز برآورده‌نشده دارید، نه نقصی در مغزتان!

اولین گام برای بهبود حال بد این است که نیازهای برآورده‌نشده‌ی خود را پیدا کنید.
دکتر جولی با پرسیدن سؤالاتی از مراجعان خود درباره‌ی بدن و ذهنشان به آن‌ها کمک می‌کرد تا از نیاز‌های خود آگاه شوند. او شروع کرد به تجزیه و تحلیل افکار، رفتار و عوامل استرس‌زای محیطی که منجر به حال بد می‌شد. او با این کار می‌خواست بیماران به نیازهای برآورده‌نشده‌ی خود پی ببرند.

برخی از این سؤالات عبارتند از:

  • زمانی‌که حال شما بد است، دقیقاً به چه چیزی فکر می‌کنید؟
  • چه زمانی این افکار به ذهنتان می‌آید؟
  • چه علائمی را در بدنتان تجربه می‌کنید؟
  • هفته‌ی قبل از به وجود آمدن حال بد، چه کارهایی انجام داده بودید؟

این سؤالات را می‌توانید از خودتان بپرسید!

بازبینی احساسات، مهارتی است که برای زندگی روزمره نیاز دارید.

دکتر جولی توصیه می‌کند که دفترچه‌ای تهیه کنید و تجربیات مثبت و منفی و جزئیات افکار، هیجانات، احساسات بدنی و تمام تجربیات مربوط به این روزها را ثبت کنید. به تدریج می‌توانید الگوی خلقی خود را در طول زمان و عواملی را که در ایجاد آن خلق‌وخوی خاص نقش دارند، بشناسید.

به این ترتیب، تمرین آگاه شدن بر احساسات، به شما کمک می‌کند تا منبع بدخلقی خود را پیدا کنید. برای مثال بعد از انجام این تمرین ممکن است متوجه شوید که همیشه بعد از وقت‌گذرانی در شبکه‌های اجتماعی افکار منفی مانند ” همه از من بهتر هستند و من همیشه بازنده هستم!” به سراغتان می‌آید. پس این تشخیص به شما سرنخ می‌دهد تا بتوانید خود را از این احساس بد دور نگه دارید. درنتیجه به‌سادگی با حذف برخی از برنامه‌ها یا آنفالو کردن افرادی که احساسات بد را در شما ایجاد می‌کنند، می‌توانید از احساس بد اجتناب کنید.

البته نویسنده یادآوری می‌کند که روش بازبینی احساسات همیشه جواب نمی‌دهد؛ چرا که برخی از مشکلات پیچیده‌تر هستند و ممکن است به کمک حرفه‌ای نیاز داشته باشید. این موضوع کاملاً عادی است و هیچ اشکالی ندارد. اما حتی اگر اینطور هم باشد، همچنان آگاهی از احساسات مختلف و پیدا کردن منشأ آن‌ها به شما و درمانگرتان کمک خواهد کرد.

به یاد داشته باشید که این احساسات فقط در ذهن شما نیستند؛ بلکه آن‌ها در بدن، شرایط زندگی، گذشته و حال شما حضور دارند. هرچه در پیدا کردن عوامل مؤثر در ایجاد احساساتتان بیشتر تلاش کنید، راحت‌تر می‌توانید خودتان را تغییر دهید.

ایده کلیدی 2

2به دنبال پیشرفت‌های کوچک و مستمر باشید، نه پیشرفت بزرگ یا تغییرات اساسی در زندگی

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3یادگیری نحوه‌ی مدیریت اضطراب، زندگی شما را دگرگون خواهد کرد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4زمانی که نیاز دارید از دیگران کمک بخواهید و در ازای آن کمک کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه‌ی نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
149 دیدگاه

149 پاسخ

  1. به نظرم این کتاب به شدت مفیده، چون همه ما این حس رو تا بحال تجربه کردیم، شاید بارها و بارها ولی نمیدونستیم چطور باید مدیریتش کنیم…

  2. روابط باکیفیت، سلامت جسمانی و عاطفی ما را تضمین می‌کند.

  3. دوازدهم تمام
    کتاب بسیار خوبی بود تصمیم گرفتم به طور کامل مطالعه کنم چون فکر میکنم یادگیری و به کارگیری این ابزارها برای کنترل احساسات و در نتیجه بهبود عملکرد روزانه ما بسیا مفید است

  4. بازبینی احساسات، مهارتی است که برای زندگی روزمره نیاز دارید.
    همانطور که نسبت به دوستی که دوران سختی را پشت سر می‌گذارد مهربان هستید، نسبت به خودتان نیز دلسوز و مهربان باشید. فردا دوباره برنامه‌تان را شروع کنید! قطعاً دفعه‌ی بعدی راحت‌تر خواهد بود؛ زیرا قبلاً آن را انجام داده‌اید.

    با تشکر از تیم خوب اکوتوپیا بابت راه اندازی بخش خلاصه کتاب و ارائه خلاصه با کیفیت کتب خواندنی و راه اندازی این چالش دوست داشتنی، دم شما گرم…

  5. یکی از دلایلی که حال بد گیر می‌کنیم این است که حال بد، ما را از تصمیم‌گیری صحیح باز می‌دارد. زمانی‌که احساس ناراحتی می‌کنیم میل به تسکین فوری داریم؛ بنابراین تصمیماتی می‌گیریم که در درازمدت مفید نیستند.

  6. سلام
    تکنیک مربع ای
    شروع عادت ها یا کم کردن اضطراب به صورت کم کم
    داشتن دفترچه برای حالات روحی
    برام خیلی جالب بود

    مرسی از اکوتوپیا

  7. بسیار کتاب مفیدی بود اینکه برای بهبود سلامت روان خود اول باید احساسات خود را بشناسیم و نیازهای برآورده نشده خود را بشناسیم با هدف گذاری درست و اهداف واقع بینانه با قدم های کوچک شروع کنیم به دور از کمال‌گرایی تا اعتماد به نفس خود را بالا ببریم و همچنین با روبه رو شدن تدریجی با ترسهایمان اظطراب را از خود دور کنیم و با بر قراری روابط اجتماعی مطلوب که در سلامت روان ما تاثیر بسزایی دارد و ایجاد عادت‌های مثبت حتی بسیار کوچک به سلامت روان خود کمک کنیم و تکنیک تنفس مربعی هم برای رفع اظطراب شدید .

    بسیار عالی

    ممنون از اکوتوپیا

  8. خیلی نیاز داشتم به شنیدن و خوندن این مطالب واقعا مفید بود مررسی🍀

  9. قسمتی که درباره ورزش کردن میگفت برام جالب بود امیدوارم بتونم با کمک این روش دوباره با ورزش آشتی کنم

  10. چگونگی بهبود سلامت روان با تکنیک های ساده و موثر👌

  11. خیلی کتاب خوب و مفیدی بود من همیشه ترس روبرو شدن با چیزای جدید موقعیت های که تا حالا توش نبودم رو دارم و اینکه کتاب میگه که باید با ترسامون روبرو بشیم تا بتونیم ازش عبور کنیم و جسور بشیم و اینکه چقد روابط انسانی میتونن مهم باشن ارتباط انسانی یکی از قدرتمندترین ابزار دفاعی است که از ما در مقابل حال بد محافظت می‌کند

  12. دیدگاه‌های تازه‌ای داشت
    اگر استرس دارین شاید به خاطر این باشه که یکی از نیازهاتون برطرف نشده
    یا اینکه تغییرات مستمر و کوچیک داشته باشین

  13. سلام
    کتاب دوست داشتنی بود، تو جمع بندی بهتر انسجام مطالب برام روشن شد
    احساس می کنم خوندن کتاب ارزش داره
    ممنون

  14. بازبینی احساسات، مهارتی است که برای زندگی روزمره نیاز دارید.

  15. خلاصه کتاب بسیار خوبی است که با تمرین راهکارهایی که عنوان کرده بر اضطراب خود چیره شده ودرجهت قوی نمودن اعتماد به نفس خود گام برداریم

  16. زاویه دیدم رو نسبت به کمک خواستن از دیگران تغییر داد. واقعا عالی بود.

  17. کتاب بسیار مفیدی بود.
    وقتی که نمی‌دونیم باید چه کار کنیم، مضطرب می‌شیم. اما وقتی که چیزی برای ما شناخته شدست و در برابر اون هدفی وجود داره ترس پیداش میشه. “اگر می‌خواهید زندگی توأم با خلاقیت، ریسک و رشد داشته باشید، مواجهه با ترس بخش ضروری زندگی‌تان خواهد بود.“

  18. رفع نیازهای برآورده‌نشده‌ای که حالمان را بد می‌کنند، با تمرکز بر اهداف «واقع‌بینانه»، با رویارویی با ترس‌هایمان برای پرورش اعتمادبه‌نفس و کاهش اضطراب و با تقویت روابط و مراقبت از یکدیگر، می توان سلامت روان خود را بهبود بخشید.

  19. با مطالعه خلاصه، ترغیب شدم کتاب رو حتما مطالعه کنم

    1. خیلی خوب بود
      تمرین مربع
      کارهای کوچک مثبت و تداوم آنها
      کمک خواستی از دیگران

      کلا چال
      ش خیلی خوبی است و انتخاب کتابها هم هدفمند

  20. ارتباط انسانی یکی از قدرتمندترین ابزار دفاعی است که از ما در مقابل حال بد محافظت می‌کند

  21. اگر خلق بدی دارید، به احتمال زیاد یک نیاز برآورده‌نشده دارید، نه نقصی در مغزتان!
    عالی بود👌👌

  22. خیلی دید بلندی به من داد که به عزیزانم اهمیت بدهم و کمکشون کنم تا جایی که خودشون بخوان و به من اسیب وارد نشه

  23. معمولا این تفکر وجود داره که چرا فلانی حالش بده به ما هم منتقل میکنه، یا حال بدتون رو بزارید پشت در بیاین خونه یا سرکار، چقدر خوبه که توو این کتاب از اثرات مثبت حمایت کردن از یک فرد اسیب دیده هم گفته شده بود، من حتما میخونمش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر دیوید ایگلمن
اثر والتر آیزاکسون
اثر چاران رانگانات
اثر کایل هارپر
لوگوی اکوتوپیا کامل