«یک سال با پیتر دراکر» (2014) گنجینهای از اساسیترین بینشهای این استاد مدیریت را ارائه میدهد که به «دراکریسمها» معروف هستند. پیتر دراکر (که در سال 2005 درگذشت) طی دههها فلسفهای پیشگامانه در رهبری و موفقیت ایجاد کرد. آموزههای او به شکلی دلپذیر از اصطلاحات رایج و تخصصی که امروزه بر مطالعات مدیریت حاکم است، به دور هستند.
دکتر جوزف ماکیاریلو، دارای مدرک دکترای اقتصاد از دانشگاه نیویورک است و در حال حاضر به عنوان استاد کرسی ماری رانکین کلارک در رشتهی علوم اجتماعی و مدیریت در دانشکدهی تحصیلات تکمیلی مدیریت پیتر اف. دراکر و ماساتوشی ایتو مشغول به فعالیت است.
ماکیاریلو که از همکاران و دوستان نزدیک پیتر دراکر به شمار میرود، تاکنون چندین کتاب در حوزهی تشریح و تبیین دیدگاهها و نظریات مدیریتی دراکر به رشتهی تحریر درآورده است.
رموز و فنون مدیریت را از نگاه استاد مسلم این حوزه، پیتر دراکر، فرا بگیرید.
برای مدیران فعال در حوزهی کسبوکار، اذعان به اهمیت دراکر امری بدیهی و روشن است؛ همانگونه که نیاز انسان به اکسیژن برای بقا، امری مسلم و انکارناپذیر است. با این وجود، متاسفانه در بسیاری از موارد، نظریات شفاف و روشنگر دراکر در باب مدیریت کسبوکار مدرن، در میان انبوهی از اصطلاحات تخصصی و نامفهوم که در مطالعات و کتب مدیریتی متاخر به چشم میخورد، مهجور مانده و به درستی درک نشدهاند. اما جوزف ماکیاریلو، نویسنده و همکار نزدیک دراکر، با نگارش این اثر، این وضعیت را تغییر داده است. کتاب «یک سال با دراکر» همچون چراغی پرنور، زوایای پنهان اندیشههای محوری دراکر در خصوص ویژگیهای یک مدیر کسبوکار موفق را روشن میکند.
بر اساس فلسفهی دراکر، مدیران صرفا موجوداتی بیروح و مکانیکی نیستند که در دفاتر شرکتهای بزرگ و بیروح محصور شده باشند. بلکه آنها همچون ابرقهرمانانی هستند که از تواناییهای هوشی و فکری خارقالعادهای برخوردارند و حتی قادر به نجات جهان نیز هستند. پس از آشنایی با این کتاب، به خوبی در خواهید یافت که چرا دراکریسمها در دنیای کسبوکار از چنین اهمیتی برخوردارند، چگونه مدیران کسبوکار میتوانند با اختصاص بخشی از زمان خود، به رفع معضل بیسوادی کمک کنند، و یک مدیر برای موفقیت به کدام مهارتهای مهم نیاز دارد.
خب، شما به تازگی مدرک کارشناسی ارشد مدیریت کسبوکار (MBA) خود را گرفتهاید و اولین پیشنهادات شغلی به سوی شما سرازیر میشوند. با این که آمادهاید تا دنیا را فتح کنید، اما عجله نکنید. تصمیمات کاری اولیه شما نقش بسیار مهمی در شکلدهی به آینده شغلیتان ایفا خواهند کرد. دراکر پیشنهاد میکند که برای یافتن شغل مناسب، یعنی موقعیتی که فضای کافی برای رشد و پیشرفت به عنوان یک رهبر را به شما بدهد، وقت بگذارید. بهتر است به دنبال کسبوکارهایی باشید که صرفا به تولید محصولات نمیپردازند، بلکه به ارتقای رشد فکری و اخلاقی کارکنان و مدیران آینده نیز مشهور هستند. این نکات بهویژه برای کارکنان دانشمحور، مفهومی که برای اولین بار در کتاب «نشانههای فردا» دراکر در سال 1959 مطرح شد، اهمیت دارد. همانند دانشمندان، وکلا و مدیران کسبوکار، مهارت اصلی یک کارمند دانشمحور، تخصص فکری او است. از آن جایی که بیشتر کارکنان دانشمحور تمام دوران کاری خود را در یک شرکت نمیمانند، بسیار مهم است که از همان ابتدا دربارهی آن چه آینده به همراه خواهد داشت، فکر کنند.
به بیان دقیقتر، کارکنان دانشمحور باید خود را برای موقعیتهای رهبری آینده آماده کنند. بنابراین، اگر میخواهید خود را برای یک حرفه مدیریتی موفق آماده کنید، باید با مدیریت خودتان شروع کنید. این به معنای شناخت نقاط قوت، نقاط ضعف و مهارتهای منحصربهفرد شما است. دراکر برای انجام این کار، تحلیل بازخورد را توصیه میکند.
هر زمان که یک تصمیم کلیدی میگیرید، آن چه را که انتظار دارید در نتیجه اتفاق بیفتد، ثبت کنید. پس از گذشت مدتی، مثلا 6 ماه، 12 ماه و غیره، نتایج واقعی را با انتظارات اولیهی خود مقایسه کنید. اگر این کار را برای چند سال ادامه دهید، یک الگو باید پدیدار شود. شما درک بهتری از نقاط قوت و ضعف خود پیدا خواهید کرد و همچنین خواهید فهمید که چگونه و در کجا تلاشهای حرفهای خود را متمرکز کنید.
یک پاسخ
چه راهکار فوق العاده ای !وقتی مسئولیت یا هدایت مجموعه ای را به عهده میگیریم اهدافی کوتاه مدت در نظر بگیریم و بعد از پنج شش ماه از میزان موفقیت خود میتوانیم نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و پیگیری کنیم و به بهبود روند شغلی خود و حتی همکاران کمک شایانی کنیم👍🏻