کتاب سرزمینهای خونین (2010)، داستان غمانگیز افرادی را روایت میکند که در طول جنگ جهانی دوم بین آلمان نازی و اتحاد جماهیر شوروی گرفتار شدند. قربانیان “سرزمینهای خونین”، یا سرزمینهایی که پس از جنگ به بلوک شرق ضمیمه شدند، گرفتار دو قدرت بیرحم شدند. هم قبل از درگیری و هم بعد از جنگ، همه با آنها مثل اسیر رفتار میکردند.
تیموتی اسنایدر، استاد دانشگاه ییل، متخصص تاریخ اروپا و هولوکاست است و چندین کتاب برنده جایزه از جمله بازسازی ملتها و شاهزاده سرخ را نوشته است.
این کتاب سرنوشت وحشتناک کسانی است که بین آلمان و اتحاد جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم گرفتار شدند.
در طول جنگ جهانی دوم اروپا میان هیتلر و استالین گرفتار شد. خاطرات این افراد به خوبی مستند شده و یاد قربانیان جنگ در یادبودها و کتابهای بیشماری گرامی داشته شده است.
با این حال، آنچه اغلب نادیده گرفته میشود، ظلمی است که استالین بر مردم خود در اتحاد جماهیر شوروی و همچنین بر کشورهای همسایه، روا داشت. در لهستان، اوکراین، بلاروس و کشورهای بالتیک امروزی، استالین و هیتلر موجی از آتش را بر سرزمینهای خونین ریختند، آنها برای فتح ایدئولوژیک و نظامی این سرزمینها میجنگیدند. این کتاب به شما نشان میدهد که چگونه هر دو دیکتاتور و رژیمهای جنایتکارشان میلیونها نفر را کشتند و نقشه اروپا را تکه پاره کردند.
سال 1933 سال سختی بود، مردم شغل خود را از دست دادند و در دوران رکود بزرگ با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم میکردند. با این حال، برای برخی از مردم در اروپای شرقی، زندگی مجموعهای از بحرانها بود، زیرا سیاستهای دولتی منجر به قحطی فاجعهبار و مرگ میلیونها نفر شد. در همین سال، رهبر اتحاد جماهیر شوروی، استالین، یک برنامه اقتصادی پنج ساله برای صنعتیسازی کشور، عمدتاً کشاورزی، که در سال 1928 آغاز شده بود را تکمیل کرد.
بخشی از این طرح شامل مصادره و تجمیع مزارع بود. سیاست اصلاح ارزی مقرر میکرد که کشاورزان باید از زمینهای کوچک خود به مزارع بزرگتر نقل مکان کنند تا زمینها را به اشتراک بگذارند. بسیاری از کشاورزان از این کار امتناع کردند، بنابراین دولت قوانینی را تصویب کرد که به مزارع جمعی مزایای قانونی زیادی نسبت به مزارع خصوصی کوچکتر میداد. از جمله اینکه به مزارع جمعی برای دریافت بذر حق تقدم داده شد. بنابراین، کشاورزان عملاً مجبور بودند برای بقا به مزارع جمعی بپیوندند. هدف از تجمیع، افزایش بهرهوری کشاورزی بود، اما هنگامی که کشاورزان از زمینهای خود به مزارع بزرگتر نقل مکان کردند، انگیزه کار کمتر شد.
ماشینآلات کشاورزی در مزارع جمعی قدیمی و معیوب بود و کسی حاضر نبود پول تعمیر ماشینآلات را بپردازد. علاوه بر این، زمستان 1931 هم خیلی سخت بود. کشاورزان قادر به تولید کافی نبودند و مردم از گرسنگی میمردند. اما استالین همچنان خواستار تحقق اهداف تعیین شده در برنامه اقتصادی خود بود و حتی تا سال 1932 حاضر به پذیرش این واقعیت نشد. او دستور داد مزارعی که به اهداف تعیین شده نمیرسند، غلات و دام خود را به دولت تحویل دهند و دهقانان گرسنه در عمل بدون غذا بماند. دانههای بذری که کشاورزان برای فصل بعد ذخیره میکردند نیز ضبط میشد و وضعیت ناامن را به یک بحران تمام عیار تبدیل کرد.
به ویژه در اوکراین، قحطی گسترده بود. تا پایان سال 1933، تخمین زده شد که 5.5 میلیون نفر در اتحاد جماهیر شوروی بر اثر گرسنگی جان باختهاند. از این تعداد، 3.3 میلیون نفر تنها در اوکراین تلف شدند.
41 پاسخ
راهبری دیدگاهها
جنگ قدرت همیشه کثیف بوده
فیلم فهرست شیندلر یکی از پر معنا ترین فیلم ها در زمینه جنگه که خیلی قشنگه
حتما ببینید
میلیونها نفر در سرزمینهای خونین، که بین آلمان نازی و روسیه شوروی گیر افتاده بودند، جان خود را از دست دادند زیرا این دو قدرت جنگطلب به سرزمینهای محلی حمله و آنها را تحت سلطه خود درآوردند.
غم انگیز و وحشتناک بود😞
چقدر این دیکتاتورها جان و مال هزاران نفر را به نابودی کشیدن
خداروشکر
ممنون بابت معرفی این کتاب
چیزی برای گفتن ندارم
سکوت و سکوت
بین سالهای ۱۹۴۳ و ۱۹۴۷، حدود ۷۰۰۰۰۰ آلمانی، ۱۵۰۰۰۰ لهستانی، ۲۵۰۰۰۰ اوکراینی و ۳۰۰۰۰۰ شهروند شوروی در این تبعیدهای اجباری جان خود را از دست دادند.
چقدر دردناکه این کتاب
چه انسان هایی و چه عمر هایی و چه آرزوها و دنیاهایی که بخاطر جنگو لج بازی و عقده چند نفر خاکستر نشده .
متاسفانه همیشه تاوان تصمیمات سیاستمداران را مردم عادی میدن
راستش کتابش برام خسته کننده شد دیگه حوصله خوندنشو نداشتم
این کتاب توضیح میدهد که جنگ جهانی دوم زمانی مملو از ظلمهای وحشتناک بود، اما هیچ کجا بیشتر از سرزمینهای خونین اروپای شرقی رنج نکشید
با تشکر از تیم خوب اکوتوپیا بابت راه اندازی بخش خلاصه کتاب و ارائه خلاصه با کیفیت کتب خواندنی و راه اندازی این چالش دوست داشتنی، دم شما گرم…
خلاصه تکان دهنده ای بود. همیشه مردم عادی هزینه ی بی خرید قدرتمندان و سیاست مدارها رو پرداخت کردن.
پنجاهم تمام
واقعا وقایع جنگ جهانی دوم در همه ابعاد فاجعه بوده است
چقد وحشتناک بووود
عددهای مرگ و میر و قتل انسانها در جنگ جهانی دوم مثل اینکه برگ درختانی بودند که در وزش بادهای سرد پاییزی می ریختند.
چقدر جان آدمی بی ارزش بود و هست.
لهستان شرقی به اتحاد جماهیر شوروی واگذار شد و مناطقی که قبلاً در اشغال آلمان بود، در غرب به دولت جدید لهستان داده شد. استالین تبعیدها را در مناطق جدید اتحاد جماهیر شوروی ادامه داد زیرا میخواست جامعهای همگن برای کنترل بهتر مخالفان داشته باشد. او میترسید که مردم ساکن در این سرزمینهای جدید به اندازه کسانی که قبلاً تحت سیستم شوروی زندگی میکردند وفادار نباشند.
یک بار دیگر، هر کسی که به عنوان یک تهدید بالقوه شناسایی میشد، دستگیر و به سیبری تبعید شد. لهستانیهایی که در سرزمینهای تازه شوروی زندگی میکردند به غرب تبعید شدند. بین سالهای ۱۹۴۳ و ۱۹۴۷، حدود ۷۰۰۰۰۰ آلمانی، ۱۵۰۰۰۰ لهستانی، ۲۵۰۰۰۰ اوکراینی و ۳۰۰۰۰۰ شهروند شوروی در این تبعیدهای اجباری جان خود را از دست دادند.
توصیه میکنم پادکست استالین را در اکوتوپیا گوش بدید
😐😐😐
تکان دهنده و عجیب
جغرافیا بیشتر از اونی که فکر کنیم، رو سرنوشت ما اثر داره….
گوشه ای از تاریخ متعفن جنگ های به اصطلاح انسان ها برای کسب قدرت و ثروت بیشتر
هیتلر اقلیتهای قومی را در مناطق اشغالی به عنوان حیوان میدید و با آنها به همین شکل رفتار میکرد
یهودیا هم از همون اول تحت فشار و ظلم بودن همش در ب در جنگ طلبان بودن که.دنیا همیتنقدر ظالمانس
ممنون از خلاصه نویسی کتاب ، لعنت به جنگ و قدرت طلبی ، ظلمی که انسانها به هم روا میدارند واقعا اندوهناکه…
درود و خداقوت 🌱 کتاب خوب و در عین حال برام ناراحت کننده ست که این همه ظلم و شکنجه و بی رحمی نسبت به ضعیف ترها و استبداد و قدرت به دست یک فرد خونخوار میوفته و به راحتی زندگی و سرنوشت میلیون ها انسان رو تحت شعاع قرار میده.
و در جای دیگه انسان ها در کمال آرامش و بی خبری زندگی خودشونو میکنن، مسئله ی جغرافیا مسئله ی عجیبی ست!
تشکر از زحمات و سایت خوبتون 💚✨
چقدر آدمای بی گناهی توسط رهبران خودخواه کشته شدن و متاسفانه توی عصر مدرن هم هستن همچین آدمایی که سرنوشت میلیون ها آدم دست اونهاست… واقعا دنیا جای عادلانه ای برای آدامها و زندگی نیست.
این کتاب، داستان سرزمینهایی بین آلمان و اتحاد جماهیر شوروی در جنگ جهانی دومه که تحت ظلم هیتلر و استالین، میلیونها نفر قربانی ایدئولوژیهای بیرحمانه شدن. کتاب روایتگر قحطی، پاکسازیها، و جنایتهایی هست که تاریخ تلخ این منطقه رو رقم زدن.
خیلی بیرحمانست که چطور یک عده محدود میتونن با سیاست های اشتباهشون و جنگ سر مسائل بیهوده، میلیونها نفر رو به کشتن بدن و مردم یک سرزمین رو به خاک سیاه بنشونن.
این کتاب “سرزمینهای خونین” یکی از اون آثاریه که وقتی میخونی، نمیتونی راحت ازش بگذری. تیموتی اسنایدر تو این کتاب، یک تصویر خیلی هولناک اما واقعی از تاریخ اروپا بین دو تا از بدترین دیکتاتوریهای قرن بیستم، یعنی هیتلر و استالین، ارائه میده. چیزی که منو بیشتر جذب کرد، فصلهایی بود که به سرنوشت مردم عادی و رنجهایی که تحمل کردن میپردازه. اینکه چطور تو یه بازه تاریخی، میلیونها نفر بین ایدئولوژیهای افراطی و سیاستهای وحشیانه، عملاً له شدن.
یه بخشی که حسابی تو ذهنم موند، داستانهاییه که نشون میده چطور انسانها تحت فشار شرایط، تبدیل به قربانی یا حتی شریک جرم میشن. این واقعیت که تصمیمات سیاسی میتونه چنین ابعاد فاجعهباری داشته باشه، خیلی تکوندهندهست.
این کتاب نهفقط یه درس تاریخه، بلکه یه هشدار برای همهمونه که بدونیم وقتی انسانیت و اخلاق قربانی بشه، چه فجایعی ممکنه تکرار بشه. اینجاست که آدم میمونه، چطور ممکنه نسل جدید ما از این تاریخ درس بگیره؟ 🤔
چقدر غمگین بود چه امید ها و چه زندگی هایی که فقط بخاطر خودخواهی و زیاده خواهی یه عده مریض، نابود شدند امیدوارم دیگه هرگز تکرار نشه و همه جنگ ها و ایدئولوژی های مسخره تموم بشن و آدما کنار هم توی صلح زندگی کنن 🤍🕊
برام جالب بود که اول شوروی و آلمان با هم توافق کرده بودن و بعد جدا شدن. از طرفی با وجود این کار شوروی، از بریتانیا و امریکا تعجب میکنم که چرا لهستان رو به شوروی داد. شاید امتیازی گرفته باشه.
کتاب بسیار مفیدی بود
و بسیار غمگین
با امید به اینکه هیچ کجای دنیا جنگی نباشد دیگر
خیلی ممنون از تیم اکوتوپیا 🙏💚
جغرافیا اونقدر ظالمانه همه ی مارو تحت سلطه ی خودش داره که هر ثانیه میتونه توی آینده ی هزاران نفر موثر باشه !
راهبری دیدگاهها