جلد کتاب سرمایه داری، سوسیالیسم و دموکراسی

کتاب سرمایه‌داری، سوسیالیسم و دموکراسی

تحلیلی درباره آینده اقتصاد جهانی

نویسنده:
جوزف شومپیتر
(Joseph Schumpeter)
1 نفر در حال مطالعه این کتاب است.

کتاب سرمایه‌داری، سوسیالیسم و دموکراسی (1942) یک اثر کلاسیک در زمینه اقتصاد است. ایده‌های این کتاب پیشگویانه و تا به امروز معتبر هستند. این کتاب ادعا می‌کند که سرمایه‌داری در نهایت توسط همان فرایندهایی که آن را تعریف می‌کنند، از بین خواهد رفت. همچنین تفاوت‌های بین سرمایه‌داری و سوسیالیسم و رابطه آن‌ها با دموکراسی را توضیح می‌دهد و به خوانندگان کمک می‌کند تا نقش کارآفرینی و تخریب خلاق در سرمایه‌داری مدرن را بهتر درک کنند.

جوزف شومپیتر یکی از تأثیرگذارترین اقتصاددانان سیاسی قرن بیستم بود. پس از خدمت کوتاه‌مدت به عنوان وزیر دارایی آلمان-اتریش، در سال 1932 به ایالات متحده مهاجرت کرد و استاد اقتصاد در دانشگاه هاروارد شد. کتاب سرمایه‌داری، سوسیالیسم و دموکراسی مهم‌ترین و عمیق‌ترین اثر او است. این سومین کتاب مشهور جهان از نظر تعداد ارجاع، در علوم اجتماعی است.

خلاصه کتاب سرمایه‌داری، سوسیالیسم و دموکراسی

حاوی 7 ایده کلیدی
Capitalism, Socialism and Democracy
Essential analysis on where the world economy is headed
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب سرمایه‌داری، سوسیالیسم و دموکراسی

تا همین اواخر، به نظر می‌رسید که نبرد ایدئولوژی‌ها به پایان رسیده و سرمایه‌داری برای همیشه پیروز شده است. اما در چند سال اخیر، ما دوباره سوالاتی در مورد چگونگی سازماندهی جوامع خود پرسیدیم. آیا سوسیالیسم می‌تواند یک جایگزین جدی باشد؟ یا آیا سرمایه‌داری می‌تواند برای همیشه ادامه داشته باشد؟ در دهه 1930، اقتصاددانی به نام جوزف شومپیتر دقیقاً همین سوالات را پرسید و به نتیجه‌ای شگفت‌انگیز رسید: سرمایه‌داری به‌ذات محکوم به نابودی است.

این کتاب به شما کمک می‌کند تا استدلال او را بهتر درک کنید. قرار است در مورد تعریف شومپیتر از دموکراسی، نظریه تخریب خلاق و تاکید او بر کارآفرینی، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

ایده کلیدی 1

1نظریه‌های اقتصادی کارل مارکس پیشگویانه، اما برای توضیح سرمایه‌داری مدرن ناکافی بودند

در علوم اجتماعی، هیچ چهره‌ای به اندازه اقتصاددان و فیلسوف آلمانی، کارل مارکس، برجسته نیست. با استدلال معروف خود برای یک انقلاب اجتناب‌ناپذیر به رهبری طبقه کارگر، مارکس به پیامبری برای توده مردم تبدیل شد. در واقع، برای طرفدارانش، مارکسیسم چیزی شبیه به یک دین است. آن‌ها همه چیز را از لنز سوسیالیسم می‌بینند. چرا؟ خوب، بخشی از آن به این دلیل است که ایده‌های مارکس در واقع پیشگویانه بودند، یا حداقل بسیار از زمان خود جلوتر بودند. به عنوان مثال، مارکس یکی از اولین متفکرانی بود که گفت این اقتصاد است که جوامع، اعمال و نگرش‌های ما را شکل می‌دهد. او همچنین یکی از اولین کسانی بود که ماهیت چرخه‌ای فرایندهای اقتصادی را تشخیص داد. او تشخیص داد که بحران‌های اقتصادی اجتناب ناپذیرند و در فواصل زمانی منظم رخ می‌دهند.

جوزف شومپیتر، کیفیت‌های پیشگویانه کار مارکس را تشخیص داد و موافق بود که این متفکر بزرگ آلمانی سهم بزرگی در زمینه اقتصاد داشته است. اما او معتقد بود که درک مارکس از سرمایه داری چند مشکل اساسی دارد. مارکس فرض می‌کرد که تاریخ اساساً در مبارزه بین دو طبقه است. از یک طرف، طبقه کارگر یا پرولتاریا که اعضای این طبقه، کار خود را به سرمایه‌داران یا بورژوازی می‌فروشند. و دوم، سرمایه‌داران که ابزار تولید را در اختیار دارند. طبق گفته مارکس، نظام سرمایه‌داری صاحبان مشاغل را تشویق می‌کند تا کارگران را وادار به کار بیشتر کنند، بدون اینکه لزوماً به آن‌ها پول بیشتری بدهند. بنابراین صاحبان مشاغل «ارزش مازاد» را از کار بیشتر پرولتاریا استخراج می‌کنند. این دیدگاه، اساس ساخت سود است و با گذشت زمان، پرولتاریا ضرر می‌کند؛ یعنی فقیران فقیرتر می‌شوند.

شومپیتر به چند مشکل در نظریه مارکس اشاره کرد. اول اینکه او جایی برای طبقه سوم مردم در نظام سرمایه‌داری باقی نمی‌گذارد: کارآفرینان. سرمایه‌داری توسط افراد باهوش و پرانرژی هدایت می‌شود که لزوماً متعلق به بورژوازی نیستند، اما آرزوی صعود به آن را دارند. با ایده‌ها و نوآوری‌های خود، کارآفرینان دائماً در حال انقلاب هستند.

برای شومپیتر، مشکل دیگر این است که اندیشه مارکسیسم بسیار بی‌تحرک است و نمی‌تواند پدیده‌ای دائماً پویا، یعنی سرمایه‌داری مدرن را توضیح دهد. سرانجام، شومپیتر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه سرمایه‌داری باعث ظلم و فقر شود، این‌طور که مارکس معتقد بود، نمی‌بیند. در واقع، سرمایه‌داری زندگی اکثر افراد را بهبود بخشیده است، همانطور که در بخش بعدی خواهیم دید.

ایده کلیدی 2

2سرمایه‌داری مسئول پیشرفت‌های اجتماعی و فكری بزرگی است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3سرمایه‌داری به فرآیند تخریب خلاق وابسته است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4آیا سوسیالیسم می‌تواند کار کند؟

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5ما باید تعریف خود را از دموکراسی به ‌روز کنیم

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6سوسیالیسم ممکن است به اندازه سرمایه‌داری با دموکراسی سازگار باشد، اما فقط در شرایطی خاص

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7ویژگی‌های کلیدی سرمایه‌داری در نهایت منجر به تخریب آن خواهد شد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگوی اکوتوپیا کامل