جلد کتاب کار عمیق

کتاب کار عمیق

قوانینی برای تمرکز در دنیایی آشفته

نویسنده:
کال نیوپورت
(Cal Newport)
194 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب کار عمیق (2016) درباره‌ی این است که چگونه فناوری‌های نوین باعث شده تمرکز و قدرت عمیق شدن در کارها از بین برود. این کتاب به ما می‌گوید که چگونه با این موقعیت مقابله کنیم. در این کتاب روش‌های مختلفی را یاد می‌گیریم که به کمک آن‌ها می‌توانیم از زمان خود به بهترین شکل استفاده کنیم.

کال نیوپورت، استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه جورج‌تاون و متخصص در نظریه الگوریتم‌های توزیع است. چندین نشریه، از جمله نشریه‌ی اینک، گلوب اند میل و 800 مدیر عامل، کتاب‌های او را در فهرست بهترین کتاب‌های سال قرار داده‌اند.

خلاصه کتاب کار عمیق

حاوی 4 ایده کلیدی
Deep Work
Rules for Focused Success in a Distracted World
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب کار عمیق

توانا‌یی‌های خود را با کتاب کار عمیق کشف کنید!

با خودتان صادق باشید. همین الان که دارید این کتاب را ورق می‌زنید، به این فکر کنید که در طول روز چند اعلان یا نوتیفیکیشن، ایمیل و پیام دریافت می‌کنید؟ شاید تعداد این پیام‌ها زیاد نباشد؛ اما سؤال مهم این است: همین پیام‌ها در درک شما از مطالب کتاب کار عمیق چه تأثیری خواهد داشت؟ همین پیام‌ها تمرکز شما را کم می‌کنند و احتمال دارد برخی از جزئیات متن را متوجه نشوید. در روزگاری که تکنولوژی به‌سرعت در حال پیشرفت است، باید مهارت تمرکز روی یک کار مشخص را یاد بگیرید.

ساده بگوییم: شما به کار عمیق نیاز دارید.

شاید بهتر باشد قبل از آن که قسمت‌های دیگر را بخوانید، اینترنت خود را قطع و تلویزیون را خاموش کنید، بعد به مطالعه ادامه بدهید.

ایده کلیدی 1

1حواس‌پرتی و انجام هم‌زمان چند کار، دشمن بهره‌وری هستند

خیلی‌ها فکر می‌کنند که انجام هم‌زمان چند کار، بهترین راه استفاده از زمان است؛ اما این طرز فکر درست نیست. انجام هم‌زمان چند کار بهره‌وری را افزایش نمی‌دهد. سوفی لروی، استاد بازرگانی دانشگاه مینه‌سوتا، در سال 2009 درباره‌ی این موضوع تحقیق کرد. او نشان داد وقتی از کار A به کار B می‌رویم، تمرکزمان روی فعالیت اول باقی می‌ماند. یعنی برای انجام کار دوم فقط نیمی از تمرکز خود را در اختیار خواهیم داشت. در نتیجه بعید است بتوانیم وظیفه‌ی دوم را به‌خوبی انجام دهیم.

در این آزمایش‌ دو گروه شرکت داشتند: گروه A در حال حل جدول کلمات متقاطع بودند. سپس سوفی کار آن‌ها را قطع کرد تا با خواندن یک رزومه درباره‌ی استخدام یک فرد تصمیم بگیرند. گروه B قبل از دیدن رزومه، حل جدول را تمام کرده بودند. لروی به دنبال این بود که ببیند چه تعداد از کلمات جدول هنوز در ذهن شرکت‌کنندگان باقی مانده است. نتیجه این شد که گروه A همچنان روی جدول متمرکز بود؛ بنابراین تمرکزش روی استخدام کمتر شد.

در یک کلام، انجام هم‌زمان چندوظیفه، بهره‌وری را کاهش می‌دهد. به همین ترتیب، دائم در اینترنت بودن، تمرکز ما را از بین می‌برد. باز نگه داشتن همیشگی برنامه‌های پیام‌رسان و ایمیل ممکن است بی‌ضرر به نظر برسد، اما صرفاً دیدن نوتیفیکیشن، برای از بین بردن تمرکز کافی است؛ حتی اگر پیام‌ها را باز نکنیم.

برای مثال، شرکت مشاوره‌ی مکنزی در یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که یک کارمند بیش از 60 درصد از وقت کاری خود را در اینترنت می‌گذراند و 30 درصد از این زمان به خواندن و پاسخ دادن به ایمیل‌ها اختصاص داده می‌شود. در این شرایط کارمندان احساس می‌کنند که به‌شدت مشغول کار هستند؛ زیرا انجام چند کار کوچک و جواب به ایمیل‌ها به ما احساس مشغول بودن می‌دهد. درحالی‌که تنها دستاورد ما، حواس‌پرتی است.

ایده کلیدی 2

2چند روش برای انجام کار عمیق وجود دارد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3مغز خود را متمرکز کنید و استفاده از فناوری را محدود کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4برای این‌که دوباره انرژی بگیرید، باید برای کار و زمان آزادتان برنامه بریزید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه‌ی نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
49 دیدگاه

49 پاسخ

  1. من این کتاب رو داشتم ولی فرصت خوندن نشد راستش میگه گوشی اینارو بذارید کنار من بزارم کنار بازم فکرم توشه حواسم بیشتر پرت میشه راهکاراش زیاد جالب نبود راستش خوشم نیومد

  2. از استفاده از اینترنت در خارج از این بازه‌های زمانی خودداری کنید. این کار بهره‌وری شما را افزایش می‌دهد؛ زیرا در زمان‌های مجاز برای استفاده از اینترنت، ناخودآگاه می‌خواهید از این زمان محدود بهره‌ی بیشتری ببرید. با حضور ذهن در هنگام استفاده از اینترنت به جای پرسه‌زدن در حالت نیمه‌خودآگاه، تمرکز شما افزایش پیدا می‌کند. اگر این کار را مداوم انجام دهید، از نتیجه‌ی کار شگفت‌زده خواهید شد.

  3. سلام
    چهار تکنیک واقعا خوب بود
    حالت خود آگاه و نیمه خود آگاه هم به نظرم جدید بود ،

    مرسی از اکوتوپیا

  4. کتاب “کار عمیق” از کال نیوپورت بهم یه چشم‌انداز جدید داد که چطوری تو این دنیای شلوغ، تمرکز کنم و واقعاً روی کارای مهم تمرکز داشته باشم. یکی از بخش‌هایی که خیلی به دلم نشست، این بود که نیوپورت میگه اگه بتونی حواس‌پرتی‌ها رو کنار بزنی و وقتت رو به کارای عمیق اختصاص بدی، می‌تونی به نتایج بزرگی برسی.

    یه چیزی که برام خیلی کاربردی بود،ترکیب تکنیک پومودورو و تکنیک ریتمیک بود. پومودورو کمک می‌کنه که کار رو به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنی و تو بازه‌های زمانی مشخص و با استراحت‌های کوتاه تمرکزت رو حفظ کنی. از اونجایی که تمرکز تو این دنیای پر از نوتیفیکیشن و پیام‌های سریع یه چالش بزرگه، استفاده از این روش خیلی کمک‌کننده‌ست.

    نیوپورت کلی ایده‌های خوب دیگه هم داره، مثل اینکه چطور محیط کارت رو طوری بچینی که حواس‌پرتی‌ها به حداقل برسه یا اینکه چطور برنامه‌ریزی کنی تا بتونی بیشترین بازدهی رو از زمانت بگیری.

    سوالی که ذهنمو درگیر کرده اینه: آیا واقعاً می‌تونیم تو این دنیای پر از تکنولوژی، زمان مشخصی رو برای کار عمیق پیدا کنیم بدون اینکه حس کنیم از جریان زندگی عقب افتادیم؟ چطور می‌شه یه تعادل بین حضور آنلاین و تمرکز عمیق ایجاد کرد؟

  5. جالب بود و دوست دارم کامل بخونمش!
    واقعا کار عمیق و بدون حواس پرتی توی دنیای امروزی یه مهارته که احتیاج به تمرین زیاد داره !

  6. بشدت توصیه میکنم خود کتاب خونده بشه اینجا خیلی خیلی خیلی چکیده شده

  7. مشکل اینجا است که مغز ما به گونه‌ای طراحی شده است که به‌راحتی حواسش پرت شود. مغز ما طوری تکامل یافته که این حواس‌پرتی‌ها به ما در درک خطرات و فرصت‌ها کمک می‌کنند؛ در نتیجه، از لحاظ تکاملی، تمرکز عمیق روی یک کار برای ما سخت است.

  8. درود و خداقوت 🌱عالی و کاربردی به خصوص برای کسایی از جمله من که خیلی حواس پرتی برام پیش میاد
    نکته و راهکارهایی که ارائه داد خیلی کاربردی و مفید بودن.

    ۱ـ سعی کنید اینترنت را ترک کنید شبکه های اجتماعی را به مدت 30 روز کنار بگذارید و بعد از خود بپرسید:
    آیا با شبکه های اجتماعی زندگی من خیلی بهتر بود؟اصلا کسی فهمید که من در شبکه های اجتماعی نیستم؟
    اگر به هر دو سوال پاسخ منفی دادید،برای همیشه شبکه های اجتماعی را کنار بگذارید.
    من با این جمله موافق نیستم،چرا که اینترنت و فضای مجازی میتونه در بسیاری از موارد یاعث پیشرفت ما بشه اگر که بتونیم درست ازش استفاده کنیم و اصلا و ابدا موافق ترک کردن فضای مجازی برای همیشه نیستم
    و درواقع دیدگاه صفر و صدی در هیچ موضوعی خوب نیست، بنظرم همین که بیهوده در اکسپلور و اینترنت نچرخیم و بتونیم تایممون رو مدیریت کنیم خیلی بهتر باشه.
    تشکر از زحمات و سایت خوبتون 💚

  9. حتا باید در زمان کار عمیق دورمان را خلوت کنیم.مغز ما به راحتی تمرکزش پرت میشود

  10. خب مسلما کار عمیق مهارتی هست که همه ما باید یادش بگیریم. مخصوصا تو این دوره و زمونه که عوامل حواس‌پرتی چند برابر عوامل دیگه شده.

    ولی باید حواسمون باشه که تو تله‌ی کنترل زمان نیوفتیم. چیزی که تو کتاب “چهار هزار هفته” هم بهش اشاره شد.
    ما باید با برنامه‌ریزی زمانمون رو مدیریت کنیم ولی نباید خیلی به خودمون سخت بگیریم.
    من تو برهه‌های مختلف از زندگیم هرچی بیشتر سعی میکردم برنامه ریزی کنم و بیشترین بهره‌وری رو از زمانی که دارم ببرم، فقط یه مدت کوتاهی میتونستم به اون برنامه متعهد بشم و متاسفانه بیشتر همه چی بهم میریخت و کنترل روز از دستم در میرفت.

    دو سه تا اصل ساده باید برای برنامه‌ریزی در نظر بگیریم و بهش عمل کنیم.
    عوامل حواس پرتی رو شناسایی کنیم و سعی کنیم ازشون دوری کنیم.
    اولویت بندی برای کارهامون داشته باشیم.
    یه زمانی هم برای استراحت و صرفا هدر دادن وقت در نظر بگیریم.

  11. خیلی خوب بود این کتاب به نظرم
    واقعا لازمه ورودی هارو مدیریت کنیم و زمان برای کار عمیق بذاریم،کاری که با تمرکز انجام بشه واقعا بازدهی خوبی داره👌🏻

  12. مکمل خیلی خوبیب با کتاب مدیریت توجه نیر ایال و تفکر سریع و کند کانمنه . قسمت برنامه ریزی 30 دقیقه‌ای برای نظم دهی به ذهن برام جالب بود چون معمولا ازینکه به ی سری از کارهای روزانم نمیرسم حس خوبی ندارم. موضوع دیتاکس دوپامین (سم زدایی دوپامین) هم اینجا حائز اهمیته. به این صورت که لازمه مثلا یک روز تو هفته رو کاملا از تکنولوژی دور باشیم تا دوپامین ناشی از سوشیال و سرگرمی‌هاش رو کم کنیم. چون دوپامین اعتیادآوره و اگه زیاد بهش تغذیه بدیم بدنمون بیشتر نیاز پیدا می‌کنه. این موضوع تو این کتاب به ی صورت دیگه بهش اشاره شد.
    دو تا نقد دارم برای کتاب
    یکی استفاده از مثال‌هاییه که تقریبا برای 95 درصد شدنی نیست. مثال جی.کی. رولینگ که برای تکمیل کتابش هتل 5 ستاره رزرو کرده بیشتر شبیه داستان‌های زرد می‌مونه. چرا که خیلی‌ها از پس این هزینه بر نمیان و اینکه چرا کتاب از ی همچین مثال‌هایی استفاده می‌کنه برام عجیبه. مثال‌ها باید برای عموم رعایت بشه. هرچند که قطعا تو نسخه کامل کتاب مثال‌های مختلفی هست. ولی اوردن این دسته مثال‌ها به نظرم وزنه زرد بودن رو بیشتر می‌کنه.
    و مورد دوم درباره حذف کامل سوشیال و اینترنت. این مسئله هم شدنی نیست. درسته که معایب زیادی داره ولی مزایای خودش هم داره و صد البته ترک ی همچین عادتی نیاز به تمرین خیلی زیاد داره و کار سختیه که توی کتاب عادات اتمی بهش اشاره شده. نمیدونم که توی نسخه کامل این کتاب بهش پرداخته شده یا نه ولی به هرحال گفتن این سبک جملات مثل “اگر به هر دو سؤال پاسخ منفی دادید، برای همیشه شبکه‌های اجتماعی را کنار بگذارید.” بیشتر به محتوای زرد میخوره.

  13. کار عمیق در فضای اقتصاد امروز باید به عنوان یک اولویت در نظر گرفته شود اما اینطور نیست… کار عمیق سخت و کار سطحی، آسان است؛ با نبود اهداف مشخص در شغل، کثرت مشغولیت به کارهای سطحی که به چشم بیاید زیاد می شود؛ و فرهنگی که می گوید اگر کاری مرتبط با اینترنت باشد پس حتما خوب است و توجهی به تاثیرات [منفی] آن بر توانایی تولید چیزهای باارزش نداریم. تمام این ها به خاطر سخت بودن اندازه گیری تاثیرات مستقیم ارزش کار عمیق یا تبعات نادیده گرفتن آن است. اگر شما معتقد به ارزش های کار عمیق هستید، این مقوله عمومن خبرهای بدی برای کسب و کارها به ارمغان می آورد چون باعث می شود از افزایش قابل توجه تولید ارزششان محروم بمانند. اما برای شما به عنوان یک شخص اخبار خوبی در راه است. با فرض ادامه یافتن این گرایش های منفی که در موردشان صحبت کردیم کار عمیق دائمن کمیاب تر و در نتیجه ارزشمندتر می شود. اگر برایتان محرز شود که اساسن هیچ نقص و کمبودی در عمیق شدن وجود ندارد و همچنین اساسن وجود رفتارهای تمرکز زدایی که جایگزین کار عمیق شده هیچ لزومی ندارد می توانید ثابت قدم و مصمم در مسیر هدف این کتاب گام بردارید. هدف این کتاب ایجاد مهارت عمیق شدن به طور نظام مند در شخصیت شماست که اگر چنین شود می توانید به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنید.

  14. عوامل حواسپرتی
    مثل شبکه های اجتماعی
    نوتیفیکیشن، ایمیل و .. را تا حد امکان محدود کنیم
    یا برای استفاده از تکنولوژی زمان های مشخصی را تعیین کنیم. یا اگر تونستیم پاک کنیم یه سری اپ ها رو.
    چند کار رو همزمان انجام ندیم، برای کار زمان مشخص کنیم و..

  15. خیلی خوبه این کتاب مغز ما هر‌روز به وسیله اینترنت کلی اطلاعات بدرد نخور واردش میشه بااین تکنیکی که تو این کتاب گفته خیلی خوب میشه از فضای مجازی فاصله گرفت وبهره وری مغزمون رو ببشتر کنیم

  16. برنامه داشتن، معنی واقعی کار عمیق است.

    با تشکر از تیم خوب اکوتوپیا بابت راه اندازی بخش خلاصه کتاب و ارائه خلاصه با کیفیت کتب خواندنی و راه اندازی این چالش دوست داشتنی، دم شما گرم…

  17. خیلی جالب بود کار عمیق داشتن برنامه است و این یک تصمیم خودآگاه است موفق و پیروز باشید

  18. جالب بود، ولی برای منی که کارم فروش و تبلیغاته و مدام باید در واتساپ و اینستاگرام فعال باشم تا سر وقت به پیام ها پاسخ بدم، کنار گذاشتن گوشی و قطع کردن اینترنت راه حل مناسبی نیست و دنبال راه حل مناسب تری میگردم

  19. شکراله

    حواس پرتی و انجام هم زمان چند کار دشمن بهره وری هستند.

  20. عالی بود. باید یه مدت گوشی رو کنار بذارم و برنامه بچینم و از تایم آزادم بهتر استفاده کنم.

  21. ترکیب این کتاب با کتاب فرمول برنامه ریزی از دیمون زاهاریادس خیلی کاربردی میشه.
    طارمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
لوگوی اکوتوپیا کامل