جلد کتاب همه دروغ می‌گویند

کتاب همه دروغ می‌گویند

چگونه اینترنت هویت واقعی ما را آشکار می‌کند؟

نویسنده:
ست استیونز-دیویدُویتس
(Seth Stephens-Davidowitz)
3 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب «همه دروغ می‌گویند» (2017) به بررسی «کلان‌داده‌» (Big Data) می‌پردازد که توسط کامپیوترها و از طریق اینترنت جمع‌آوری می‌شود. این داده‌ها می‌توانند اطلاعات شگفت‌انگیزی در مورد روان، رفتار و عادات انسان‌ها را فاش کنند. چرا که افراد همیشه تمایل ندارند آرزوها و خواسته‌های واقعی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

ست استیونز-دیویدُویتس متخصص داده‌های اینترنتی و به خصوص کلان‌داده است. او دارای مدرک تحصیلی از دانشگاه‌های استنفورد و هاروارد است و سابقه کار به عنوان «دانشمند داده» (Data Scientist) در گوگل را دارد.

خلاصه کتاب همه دروغ می‌گویند

حاوی 7 ایده کلیدی
Everybody Lies
Big Data, New Data and What the Internet Can Tell Us About Who We Really Are
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب همه دروغ می‌گویند

پشت پرده داده‌های عظیم چه رازهایی نهفته است؟

بیایید واقع‌بین باشیم؛ مهم نیست چقدر ادعا کنیم که نسبت به خودمان و اطرافیانمان صادق هستیم، ما به هر حال تا حدی دروغ می‌گوییم. چه در یک نظرسنجی درباره‌ سبک زندگی‌مان ویژگی‌های مثبت خود را بزرگ کنیم و چه تمام واقعیت را درباره‌ی کارهای عجیب و غریبی که وقتی کسی نگاه نمی‌کند انجام ‌دهیم، تفاوتی ندارد، باز هم همه‌ ما در زندگی روزمره‌ خود تا حدی فریبکاری می‌کنیم.

اما با حجم رو به افزایش داده‌هایی که از طریق جستجوهای گوگل و موارد مشابه جمع‌آوری می‌شود، می‌توانیم به عمق این مسائل پی ببریم و حقیقت را ببینیم.

با انبوهی غیرقابل تصور از داده‌ها در جنبه‌های بی‌شمار زندگی بشر، که مجموعه‌ای از اطلاعات با عنوان «داده‌های عظیم» یا «کلان‌داده» شناخته می‌شود، اکنون می‌توان الگوهای قابل توجهی را در رفتار ما تجزیه و تحلیل کرد و ترجیحاتی را شناسایی کرد که قبلا از آن‌ها بی‌خبر بودیم.

در این خلاصه کتاب، شما درباره‌ آنچه داده‌های کلان ارائه می‌دهند، از گزارش وضعیت سلامتی ما تا افشای خصوصیات عجیب انسانی و کمک به انجام آزمایش‌های کنترل‌شده‌ی بی‌پایان، آشنا خواهید شد.

ایده کلیدی 1

1اصطلاح «بیگ دیتا» چه معنایی دارد؟

سرنخ در خود اسم است. کلان‌داده یا داده‌های عظیم به حجم انبوهی از اطلاعات اشاره دارد. حجمی به قدری وسیع که ذهن انسان به سختی می‌تواند آن را درک کند. به عبارت دیگر، داده‌های عظیم اطلاعاتی هستند که برای تشخیص الگوها به قدرت محاسباتی نیاز دارند. با این حال، به طور متناقضی، علی‌رغم وسعت قابل توجه آن، علم داده‌کاوی جنبه شهودی هم دارد. به هر حال می‌توان گفت که همه ما به نوعی دانشمند داده هستیم.

نویسنده به مادربزرگ خود اشاره می‌کند. یک روز در تعطیلات شکرگزاری، مادربزرگش شروع به ارائه‌ پیشنهادهایی درباره‌ی شریک زندگی ایده‌آل نویسنده کرد؛ حداقل از نظر او. او بر این باور بود که شریک زندگی باید باهوش، مهربان، بامزه، اجتماعی و زیبا باشد.

مادربزرگ نویسنده این کتاب در سن ۸۸ سالگی روابط زیادی را دیده بود که آمدند و رفتند. او از سال‌ها اطلاعات و جمع‌آوری داده‌ها استفاده می‌کرد تا ویژگی‌هایی را که به نظرش در روابط موفق ضروری بودند، بیان کند. او از اطلاعات برای شناسایی الگوها و پیش‌بینی تاثیرات متقابل متغیرها استفاده می‌کرد؛ درست مانند یک دانشمند داده.

با این حال، اگرچه علم داده‌ها یک فرایند شهودی است، شهود به خودی خود علم نیست. به همین دلیل استفاده صحیح از داده‌های جمع‌آوری ‌شده برای بهبود دیدگاه فرد ضروری است.

داده‌ها مواد لازم برای تایید یا رد احساسات اولیه ما را فراهم می‌کنند. آن‌ها به ما کمک می‌کنند تا الگوها و پیش‌بینی‌های دقیق‌تری نسبت به تجربیات شخصی به‌دست آوریم.

بیایید به مادربزرگ برگردیم؛ او متقاعد شده بود که روابط در صورتی که شرکای زندگی دوستان مشترک داشته باشند بیشتر دوام می‌آورند. این تصور بر اساس تجربه خودش بود، زیرا او و شوهرش شب‌های زیادی را با دوستانشان در کوئینز نیویورک گذرانده بودند.

اما در واقع، نمونه‌ی آماری او بسیار کوچک بود و داده‌های واقعی نشان می‌داد که او اشتباه می‌کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ توسط لارس بکستروم و جان کلاینبرگ، که بر اساس داده‌های فیس‌بوک انجام شد، نشان داد زوج‌هایی که دوستان مشترک بیشتری داشتند، بیشتر احتمال داشت وضعیت رابطه‌شان از «در رابطه» به «مجرد» تغییر کند.

این موضوع نشان می‌دهد که اگرچه احساس شهودی می‌تواند ما را به جایی برساند، داده‌ها حتی دیدگاه شهودی‌ترین افراد را نیز اصلاح می‌کنند.

ایده کلیدی 2

2گوگل مثال خوبی از چگونگی ارائه مداوم اطلاعات جدید توسط بیگ دیتا است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3بیگ دیتا دروغ نمی‌گوید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4بیگ دیتا به درک مجموعه‌های کوچک داده‌ها کمک می‌کند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5بیگ دیتا اجرای تست‌های A/B را آسان‌تر و ارزان‌تر می‌کند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6بیگ دیتا با تعداد زیاد متغیرها یا نگرانی‌های غیرقابل اندازه‌گیری عملکرد خوبی ندارد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7دولت‌ها نباید از بیگ دیتا برای هدف قرار دادن افراد استفاده کنند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

مردم به ندرت به طور صادقانه به نظرسنجی‌ها پاسخ می‌دهند، که این امر درک ما از جهان را مغشوش می‌کند.

با این حال، با ظهور کلان‌داده (که به جمع‌آوری حجم عظیمی از داده‌ها از منابعی مانند جستجوی گوگل اشاره دارد) ما قادر به شناسایی الگوهایی در رفتار انسان و کشف ترجیحاتی هستیم که قبلا از آن بی‌اطلاع بوده‌ایم.

نظرات و دیدگاه‌های شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر مالکوم گلدول
اثر جی کنراد لوینسون
اثر مالکوم گلدول
اثر ست گودین
اثر دنیل پینک
لوگوی اکوتوپیا کامل