کتاب اورشلیم (2011) داستان شهری را تعریف میکند که برای سه دین بزرگ جهان مقدس به حساب میآید. شهری که امروز درگیر یکی از بزرگترین آشوبهای سیاسی در جهان است. این شهرِ همیشه در جنگ، در طول هزارهها نقشی مهم در شکلگیری تاریخ بشری بازی کرده است.
این کتاب برای چه کسانی مفید است؟
سیمون سباگ مونتفیوره نویسنده مشهور انگلیسی به خاطر آثار تاریخی و غیرداستانیش مورد تحسین قرار گرفته است. کتاب معروف او یعنی استالین جوان، جوایز متعددی را به خود اختصاص داده و مورد توجه منتقدین در سراسر جهان قرار گرفته است.
تاریخ طولانی و پیچیده اورشلیم چگونه جهان امروز ما را متحول کرد.
در طول تاریخ افراد بسیار زیادی بودند که مسیر تاریخ را تغییر دادند. اما آیا شهرهایی هم هستند که به این اندازه مهم باشند؟
اگر یک شهر باشد که بشود در موردش چنین ادعایی کرد، قطعا این شهر اورشلیم خواهد بود. این شهر، سرزمینی مقدس برای سه دین ابراهیمی (یهودیت، مسیحیت و اسلام) به شمار میآید و البته هنوز هم کانون درگیری است.
اورشلیم چطور برای این سه دین و برای تاریخ اهمیت پیدا کرد؟ برای پاسخ به این سوال، باید داستان خود را از حدود 5000 سال پیش آغاز کنیم تا بتوانیم شهر اورشلیم را درک کنیم.
کتاب مقدس علاوه بر اینکه یک متن دینی است، تاریخ اولیه اورشلیم را نیز روایت میکند. اما از آنجایی که کتاب مقدس مقدار زیادی اطلاعات متناقض دارد، به خودی خود یک گزارش قابل اعتماد نیست.
به همین دلیل است که ما باید از باستانشناسی و سایر متون باستانی برای تایید برخی داستانهای کتاب مقدس استفاده کنیم.
ریشه نام «اورشلیم» به مصر باستان برمیگردد و از کلمه URSALIM میآید، این کلمه شکل تغییریافته کلمه «سالم» به معنای «خدای ستاره شامگاهی» است. به دلیل قداست این منطقه تحقیقات باستانشناسی بسیاری کمی در اورشلیم انجام شده است. کاوشهای محدود انجام شده در اطراف اورشلیم نشان میدهد که مردم از 5000 سال قبل از میلاد مسیح در این منطقه سکونت داشتهاند.
بر اساس همین تحقیقات، میدانیم که اولین متون منسوب به اورشلیم به سال 1458 قبل از میلاد برمیگردد، زمانی که امپراتوری مصر، فلسطین امروزی را در بر میگرفت. در یک متن پادشاهی به نام عبدی هبه (Abdi Heba) از کمانداران مصری میخواهد که از شهر دفاع کنند.
حدود یک قرن بعد، اولین عبرانیان (بنی اسرائیل) وارد اورشلیم شدند. این تازهواردها خیلی با مصریان فرق داشتند. برخلاف مصریها آنها خدایی واحد را میپرستیدند.
بعدها موسی به اسرائیلیان کمک کرد تا از مصر فرار کنند، اما در واقع جانشین او، یوشع بن نون (Joshua) بود که بنی اسرائیل را به اورشلیم آورد. آنها بیش از یک قرن پس از ورود به اورشلیم، از 1200 تا 1050 قبل از میلاد، به مبارزه ادامه دادند. در همین زمان بود که فلسطینیان، آنها را در نبرد ابنزر (Battle of Ebenezer) شکست دادند و صندوق عهد (مقدسترین نماد بنی اسرائیل که حاوی بقایای ده فرمان بود) را ربودند.
حضرت داوود پس از این نبرد متولد شد و با جالوت، بهترین جنگجوی فلسطینیان، جنگید و او را شکست داد. داوود رهبر بزرگی شد و قبایل اسرائیل را متحد کرد تا فلسطینیان را شکست دهند و صندوق را پس بگیرند. در پی این پیروزی، اورشلیم رشد کرد.
خارج از شهر کهن، سکونت گاهی به نام داوودشهر به همراه یک قصر ساخته شد، اما خود اورشلیم در مقایسه با شهری مثل بابل، کوچک به حساب میآمد.
در این زمان داوود تصمیم گرفت اولین معبد شهر را بسازد، اما این معبد تا زمان مرگ او و حتی توسط پسرش حضرت سلیمان هم تکمیل نشد.
برخی به وجود داوود نبی تردید دارند. اما در سال 1993 یک کتیبه باستانی در شمال فلسطین کشف شد که وجود همسر او را ثابت کرد.
52 پاسخ
راهبری دیدگاهها
وای من چقد نیاز دارم اینو کامل بخونمشش
ممنون بابت این کتاب جالب بود برام👌🏻🌱
انقدر اتفاقات تاریخی و مذهبی در منطقه رخ داده که خلاصه کتاب هم نسبتا مفصل بود.
قشنگ میشه به اهمیت دین در زندگی مردم در تمام دوران و نتایجی که در پی این تعصبات رخ میده پی برد.
باز هم این امید وجود دارد که یک روز افراد با عقاید مختلف یاد بگیرند که در صلح در کنار هم زندگی کنند.
تاریخ اورشلیم بینش خوبی از نقش قدرتمند دین در شکل دادن به تاریخ بشریت ارائه میدهد.
داستان اورشلیم نشان میدهد که اگرچه ممکن است به نظر برسد که درگیری خشونتآمیز برای همیشه محکوم به ادامه است، باز هم این امید وجود دارد که یک روز افراد با عقاید مختلف یاد بگیرند که در صلح در کنار هم زندگی کنند.
عالیی بود لذت بردم واقعا تاریخ پر است از تجربه هایی که نیاز به تجربه کردن مجدد نیست اگر خوب خوانده بشه
چقدر جذاب بود برام این کتاب
تاریخ اورشلیم بینش خوبی از نقش قدرتمند دین در شکل دادن به تاریخ بشریت ارائه میدهد.
با تشکر از تیم خوب اکوتوپیا بابت راه اندازی بخش خلاصه کتاب و ارائه خلاصه با کیفیت کتب خواندنی و راه اندازی این چالش دوست داشتنی، دم شما گرم…
سلام
کتاب تاثیر گذاری هست ، اما برای درک بهتر نیاز به مطالعه بیشتر داره ، تا فهمید حق با کدوم یکی از طرفین هست .
کتاب به بعد استراتژی منطقه کاری نداشت و فقط بعد مذهبی رو میگفت که به نظرم این کتاب رو ناقص جلوه میداد
به هر حال مرسی از اکوتوپیا
ایدئولوژی افراطی همیشه برای بشر خطرناک بوده و هست. خودش به کنار، اثرات مخربش هم این خطر رو داره تا زمانی که الان شاید خیلی از کسایی که توی همین جنگ هستن علت رو نمیدونن و فقط به عنوان وظیفه همدیگه رو میکشن. مطالعه تاریخ خاورمیانه برای هرکسی که توش زندگی میکنه لازمه. از هر جناح.
تاریخ اورشلیم بینش خوبی از نقش قدرتمند دین در شکل دادن به تاریخ بشریت ارائه میدهد
واقعا همه در حال اثبات حقانیت خودشون هستن کسی به وجود خدا اهمیت نمیده
اگرچه ممکن است به نظر برسد که درگیری خشونتآمیز برای همیشه محکوم به ادامه است، باز هم این امید وجود دارد که یک روز افراد با عقاید مختلف یاد بگیرند که در صلح در کنار هم زندگی کنند.
چه سرزمین هایی که مثل همین اورشلیم با پیروی کورکورانه و افراطی از دین ها ، انگار نفرین شده هستند و همچنان رنگ آرامش نمیبینند …
اورشلیم انگار نفرین شدس از همون اول جنگ بوده
خیلی کتاب خوبیه
جالب بود البته دوست دارم کاملش رو بخونم
کتاب جالبی بود🙏💚
کتاب فوقالعاده ای بود. همیشه دوست داشتم تاریخ جنگ بین اعراب فلسطینی و اسرائیل رو بدونم . این کتاب خیلی به این موضوع کمک کرد. ولی خدایی نتونستم هنوز هم جمع بندی کنم حق با کدوم طرفه واقعا.
کتاب تحریف های تاریخی زیادی دارد
امیدوارم که سیاستمدار های ما هم با کشورهایی که حس میکنن دشمن هست دشمنی نکنن و مدارا کنن صلح بشه. واقعا جنگ واسه هیچ یک از طرفین خوب نیست. ما انسانیم ناسلامتی
به نظرم خلاصه کتاب “اورشلیم: بیوگرافی یک منطقه جغرافیای حساس” از سیمون سباگ مونتفیوره خیلی جذاب بود. این کتاب یه جورایی یه سفر توی تاریخ یکی از پرچالشترین و پیچیدهترین مناطق جهانه. از داستانهای کهن گرفته تا مسائل سیاسی و مذهبی امروزی، هر چیزی که فکرشو بکنی توش هست.
اون بخشی که واقعا نظرم رو جلب کرد، روایت زندگی آدمهایی بود که هر کدوم به شکلی توی تاریخ اورشلیم نقش داشتن. این که چطور یه شهر میتونه این همه تنش، عشق، جنگ و صلح رو توی خودش جا بده، برام خیلی قابل تامل بود. مخصوصا بخشهایی که به روابط مذهبی و فرهنگی بین ادیان مختلف اشاره میکنه، واقعا نشون میده که این شهر چه اهمیت عمیقی برای خیلی از مردم دنیا داره.
حس میکنم این کتاب باعث میشه آدم بفهمه که چرا اورشلیم همیشه اینقدر در مرکز توجه بوده و چطور این تاریخ پیچیده هنوزم روی زندگی امروزی تاثیر میذاره.
سوالی که با خوندن خلاصه ذهنمو درگیر کرده اینه:چرا با وجود این همه تاریخ مشترک و اهمیت مذهبی، هنوز هم نمیتونیم به یه صلح پایدار توی اورشلیم برسیم؟ چطور میتونیم از درسهای گذشته برای آیندهای بهتر استفاده کنیم؟
تاریخ شهر و مردمان و دینهایی که هرگز آرام نگرفت.
داستان اورشلیم نشان میدهد که اگرچه ممکن است به نظر برسد که درگیری خشونتآمیز برای همیشه محکوم به ادامه است، باز هم این امید وجود دارد که یک روز افراد با عقاید مختلف یاد بگیرند که در صلح در کنار هم زندگی کنند.
درود و خداقوت 🌱 خیلی کتاب خوبی بود درواقع تاریخ و سرگذشت شهرها و افراد خیلی جذابه و پر از درسه.
کتاب جذابی بود و جمله ی اخرش خیلی قشنگه…
۱_داستان اورشلیم نشان میدهد که اگرچه ممکن است به نظر برسد که درگیری خشونت آمیز برای همیشه محکوم به ادامه است، بازهم این امید وجود دارد که یک روز افراد با عقاید مختلف یاد بگیرند که در صلح در کنارهم زندگی کنند.
تشکر از زحمات و سایت خوبتون 💚✨
عبدالملک، یکی از رهبران مسلمان، با ساخت قبهالصخره و مسجدالاقصی، حس وحدت را برای مسلمانان شیعه و سنی به ارمغان آورد.
به نظرم این قسمت از کتاب درست ترجمه نشده چون در اون زمان پیامی نسبت به مسلمانان شیعه و سنی وجود نداشته است و این ایده بعد از امامت امام ششم مطرح شده است
داستان اورشلیم نشان میدهد که اگرچه ممکن است به نظر برسد که درگیری خشونتآمیز برای همیشه محکوم به ادامه است، باز هم این امید وجود دارد که یک روز افراد با عقاید مختلف یاد بگیرند که در صلح در کنار هم زندگی کنند.
اما به نقل از این چکیده کتاب « اورشلیم همچنان یک بن بست پیچیده است! »
عجب….جالب بود.
چه خون هایی که در این جغرافیای اورشلیم ریخته شده.
به امید صلح✌️
یهودیا اینقدر سرکوب شده ک خود را چنین قوق و قدرتمند نموده است
عرض سلام از کجا میشه این کتاب رو تهیه کنیم ممنون میشم راهنمایی کنید .
سلام
میشه نسخه کامل ترجمه شده این کتاب (کتاب: اورشلیم-بیوگرافی یک منطقه جغرافیای حساس)رو خرید؟
صلح نهایی با وجود ادیان محقق نمیشه
راهبری دیدگاهها