کتاب قانون 80/20 (1997) یکی از 25 کتاب برتر تجارت قرن بیستم به انتخاب GQ است. این کتاب دربارهی اصل 80/20 است که میگوید 80 درصد نتایج تنها با 20 درصد تلاش حاصل میشوند. این قانون پیامدهای بسیار مهمی در زندگی دارد؛ زیرا مهمترین عوامل موفقیت را در هر موقعیتی شناسایی میکند.
ریچارد کخ مشاور سابق مدیریت بود که در سال 1990 خود را بازنشسته کرد تا به نوشتن رو بیاورد. او 18 کتاب از جمله «قوانین قدرت»، «زندگی در راه 80/20» و «ابرارتباط» را تالیف کرده است. او با موفقیت اصل 80/20 را در زندگی کاری و شخصی خود به کار میبرد.
چگونه از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟
در دنیای پرشتاب امروزی، بسیاری از ما مجبوریم هر روز به کارهای طولانی و غیرممکن بپردازیم. ممکن است مصمم باشیم که همهی کارهایمان را بهسرعت تمام کنیم؛ اما وقتی به سراغ اولین کار میرویم، ناگهان متوجه میشویم که دو کار مهم دیگر پیش آمده که آنها هم باید انجام شوند!
شرکتها هم در شرایط مشابهی وظایف متعددی را برای خود تعریف کردهاند، سعی دارند به چندین بازار با انبوهی از محصولات متنوع ورود کنند و مثل یک دلقک در یک سیرک باشند تا توجه مردم را به خود جلب کنند. در این شرایط آشفته، مهمترین چیز این است که بدانیم کدام کار مهمتر است و اول از همه باید انجام شود.
به همین دلیل است که درک یک اصل ساده اما بسیار قدرتمند، به نام 80/20 بسیار مهم است. نبود تعادل بین تلاش و نتیجه به شما کمک میکند از زمان خود به نحو احسن استفاده کنید. علاوه بر این، ثابت شده که این اصل به شرکتها کمک میکند تا با روشی جدید به موفقیت برسند: کسب موفقیت نه با انجام کار بیشتر، بلکه با انجام کار کمتر!
در نهایت، میتوانید این اصل را در زندگی شخصی خود هم اعمال کنید تا شادی و رضایت خود را افزایش دهید. فقط کافی است با طرز فکر 80/20 آشنا شوید تا بتوانید جلوی اتلاف وقت و انرژی و سرمایهی خود را بگیرید.
آیا تابهحال پیش آمده که در حین انجام یک پروژه، بیشتر کار شما درست قبل از رسیدن به آخرین ضربالاجل انجام شود؟ مثلاً بارها پیش آمده که در چند روز آخر مانده به زمان تحویل پروژه، کارهای بیشتری از هفتههای گذشته انجام میشود.
نبودن تعادل بین تلاش انجامشده و پاداش دریافتی را میتوان در موقعیتهای مختلف مشاهده کرد. برای مثال، بسیاری از کسبوکارها دریافتهاند که فقط 20 درصد از محصولات آنها 80 درصد از سودشان را ایجاد میکنند.
به همین ترتیب، 20 درصد از رانندگان عامل 80 درصد از تصادفات هستند. اکثر رانندگان با احتیاط رانندگی میکنند؛ درحالی که گروه کوچک بیاحتیاطی هستند که باعث اکثر تصادفات میشوند. این پدیده، همان اصل 80/20 است: تقریباً 80 درصد از نتایج کار حاصل 20 درصد تلاش است.
چرا این نسبت متعادل نیست؟ زیرا هر عامل، تأثیر یکسانی بر نتیجهی نهایی ندارد. درواقع، علت هر اتفاقی به دو دسته تقسیم میشود:
همین اتفاق شکاف 80/20 را ایجاد میکند. باید توجه داشت که قانون 80/20 نوعی سادهسازی است و در واقعیت این نسبت میتواند متفاوت باشد. برای مثال، شاید در مورد کار شما، نسبت واقعی 70/30 یا 99.9/0.01 باشد. حتی ممکن است جمع اعداد به صد هم نرسد. برای مثال، یک مطالعه در سال 1997 نشان داد که از 300 فیلم تولیدشده در یک سال، فقط چهار فیلم (1.3 درصد) 80 درصد از فروش را به خود اختصاص دادند.
همانطور که میبینید، مثالهای اصل 80/20 را میتوان در موقعیتهای مختلف پیدا کرد و درک این قاعده میتواند خیلی برای ما مفید باشد.
506 پاسخ
راهبری دیدگاهها
قسمتي كه برام جالب بود اينه كه نياز به سبد محصولات متنوع نيست
نکتهای که بعد از خوندن کتاب برای من روشن شد این بود که لزوما نیاز نیست سخت کار کنیم بلکه باید هوشمندانه کار کرد.
دوتا نکته برام مهم بود یک اینکه کیفیت مهمتر از کمیته تو هر زمینه ای.و دوم نیچ کار کردن برگرفته از همین دیدگاه هست
دوتا نکته برام مهم بود یک اینکه کیفیت مهمتر از کمیته تو هر زمینه ای.و دوم نیچ کار کردن برگرفته از همین دیدگاه هست
ممنون از تیم اوتوپیا و آقای بختیاری دوتا نکتهای که بنظرم برای خودم بیشتر کاربردی اومد و یادداشت کردم اول اولویت دادن در برنامه کارهای روزانهام است و دوم اینکه توی کسب و کار بگردم ۲۰ درصد مسائل مشتری رو پیدا کنم که تمرکزم رو روی اون بذارم
سلام به اعضای تیم خوب اکوتوپیا،قبل از هر چیز تشکر میکنم بابت کار ارزشمندتون،امروز اولین روز شرکت کردنم در این چالشه، خلاصه کتاب کاربردی و جذابی بود،فقط نمیدونم چرا انقدر بارگذاری کتاب کند انجام شد،بعید میدونم مشکل از سمت گوشی من یا مرورگر من باشه. در هر صورت یکی از برجسته ترین نکاتی که خوندم این بود که حالا که بیست درصد تلاشهای ما هشتاد درصد خروجی ما را رقم میزنه،اگر باقی هشتاد درصد تلاشهامونو بهینه کنیم،راندمان عجیبی حاصل میشه… بابت زمان و انرژی که صرف خلاصه سازی کتاب و بارگذاریش شده تشکر میکنم
برای من ایدهی کلیدی ۳ خیلی جالب بود، چون از زاویه جدیدی به مسئله فکر کردن بیش ازحد یا نشخوار فکری روبروم کرد:
اینکه گاهی بیش از حد فکر کردن میتواند بخشی از همان ۸۰ درصد تلاشهای بیفایدهای باشد که نتایج کمی به همراه دارند. و دست به عمل زدن باعث شروع اون ۲۰ درصد کارهای مؤثری میشه که ۸۰ درصد نتایج را میسازند.
سلام … ممنون از طرح خوبتون
ولی سایتتون به شدت کند و هنگ هست … این چند خط مطلب را دو سه روز طول کشید بخونماز بس سایت هنگ بود … هرکس دیگه ای بود بی خیال شده بود ….
در ضمن دیدگاه را نمیزان آخر صفحه که کاربر بخاد ۴۰۰ تا پیام را بیاد پایین … دیدگاه باید بالا تو چشم باشه که کاربر بتونه بنویسه …
ممنون میشم هنگی را برطرف کنید یا اینکه محتوا را بزارید شبکه اجتماعی
خیلی خوشحالم که این طرح فوق العاده رو شروع کردید.من یک خانم خانه دار هستم دختر یکساله ای دارم و در حال مطالعه برای آزمون هستم وفت و زمان محدودی دارم که قاعدتا زمانی برای مطالعه کتاب نمیمونه. خیلی خوشحالم که از این طریق میتونم کتاب بخونم.
ممنون از شما❤️
یک مثال که ایدهی این کتاب رو قشنگ بیان میکنه رو در یک کلیپ اینستاگرامی دیدم:
خانومی بود که میگفت مادرش همیشه بهش توصیه میکرده که جنبههای مختلف زندگیاش رو دائم الک کنه و فقط چیزهایی رو که روی الک میمونده با خودش به ادامه زندگیاش ببره.
Sift your life.
لباسها، روابط، دوستان، فعالیتها، فکرها…
با سادهسازی کسبوکار میتوانید هزینهها را کاهش و سودآوری خود را افزایش دهید
کتاب خوبی بود.
سلام قبلاً هم با این کتاب آشنا بودم اما این خلاصه باعث شد دوباره به این موضوع توجه کنم. سپاس از شما
من با تاخیر چن روزه و کنار گذاشتن کمالگرایی بالاخره امروز شروع کردم. فقط یه چیزی که متوجه نشدم اینه که چجوری باید اون 20 درصد موثر رو شناسایی کرد که روش بشه تمرکز کنم؟
من امشب به این چالش پیوستم
ممنون از ایده عالی و کار مفیدتون همیشه خوندن کتاب برام سخت بود وکتاب صوتی گوش میکردم اما این کارشما از کتاب صوتی هم بهتره و واقعا خلاصه نویسی کتاب خیلی متن روان و ساده و قابل فهمی داره
تشکر از تلاش هاتون
میتوانید تنوع محصولات فعلی خود را تحلیل کنید و استراتژی فروش خود را بر روی ۲۰ درصد محصولات پرسود متمرکز کنید.
این قانون 80/20 بطور فزاینده ای سودآوری کسب و کار رو رشد میده
منم از امشب به این چالش پیوستم و بابتش خیلی خوشحالم، مهمترین و کاربردی ترین نکته این اصل ۸۰/۲۰ اینه که اولویت بندی رو یاد بگیریم، تو همه زمینه ها: شغلی، حرفه ای، احساسی، روابط دوستانه و …
حتی تو همین چالشم میشه این اصلو دید، شاید دوس داشته باشی ۱۰۰ تا کتابو کامل بخونی و این خیلی ایده آله، ولی خوندن خلاصه این کتابا رو با ۲۰ درصد وقت گذاشتن میخونی و بهتریناشو واسه خودت پیدا میکنی و نتیجه ۸۰ درصدی میگیری ☺️
واقعا چه کتاب خوبی بود و چه بینش عالیی داشت
بسیار عالی و قابل تامل هستش.یعنی ما با تمرکز بر روی 20 درصد از کارها و وظایف مهم تو زندگی مون نتایج بسیار بهتر و رضایت بخش تری می گیریم و با زحمت و دردسر کمتر ،موفقیت بیشتری کسب میکنیم.اما در هر مورد باید با تامل اون 20 درصد رو شناسایی کنیم و در عمل روی اونها بیشتر کار کنیم تا پس از مدتی به یک عادت خوب و روش مطلوب تبدیل بشوند.
سلام. در درجه اول سپاس از شما که این فرصت رو در اختیار ما گذاشتید.
من یک معلمم. همیشه از استادان میشنیدم که قرار نیست همه ی دانش اموزان یک کلاس را به موفقیت تمام تحصیلی برسانم، همیشه میگفتند اگر در طول سی سال خدمت معلمی، سالی دوتا شاگرد را بتوانی به درجات علمی بالا برسانی، رسالت خود را انجام دادی.
با مطالعه این چکیده یاد این مطلب افتادم و بیشتر درک کردم. اگر ۲۰٪ یک کلاس تلاش بیشتری برای علم و تحصیل دارند، از ۸۰٪ دیگر هم این توقع رو نداشته باشم. و بتونم سطح توقعم از هر دانش اموز رو کنترل کنم و متناسب با توانایی و علاقه شخصی دانشاموز انتظار داشته باشم و اون ۸۰/۲۰ شخصی دانش اموز رو پیدا کنم.
واقعا لذت بردم
در ابتدا از ایجاد چنین فرصتی قدردان شما هستم.
این قانون یکی از کاربردیترین قوانین در زندگی شخصی و ماری من هست و همیشه اولویت دادن به آن دسته اقلیت که نتیجه اکثریت را منتج می شود، مهمترین بخش کاری من هست.
نکته ی مهم تنها بیست درصد از ورودی ما به هشتاد درصد نتیجه و خروجی می رسه پس ر زندگی و روابط باید تلاش رو برای اون بیست درصد انجام داد.
هنگامی که ۸۰ درصد از مواقعی را کشف کردید که در آنها احساس خوشبختی نمیکنید، زمان آن فرا رسیده که دست به کار شوید: زمانی را که صرف انجام آن کارها میکنید، کاهش دهید.👌
برداشت من از این کتاب این بود که تنبل ها همیشه کوتاهترین مسیر رو برای رسیدن به هدف ، انتخاب می کنند 😄 یعنی همون ۲۰٪ تلاشی که گفته 😁
20 درصد از فعالیت های ما عامل 80 درصد از کیفیت زندگیمونه اگه تمرکزمون رو بزاریم رو اون 20 درصد دیگه نیاز ب تحمل فشار بیشتر نیست
این کتاب رو قبلا هم مطالعه کرده بودم و خلاصه اون باعث یاداوری خاطرات و تاثیر این کتاب توی زندگیم شد. ممنون از شما بابت ایجاد این چالش جالب. من با دو روز تاخیر به چالش اضافه شدم ولی امروز 3 تا کتاب انشالا می خونم تا بتونم از این به بعد در چالش باهاتون همراهی کنم.
ممنون که 100 روز فرصت ایجاد کردین برای مطالعه
ممنون عالی بود
کتاب خیلی خوبی بود
مصخوصا ایده کلیدی 8 که اشاره به شناسایی اولویت های ما داشت که تمرکز اصلیمون رو بزاریم رو اولویت ها
کتاب خیلی خوبی بود و واقعا تونست ذهنمو باز کنه.امیدوارم بتونم راه حل های کتاب رو پی بگیرم و بتونم یه تکونی اساسی به خودم و زندگیم بدم
این قانون تو یه سری واقعیت های زندگی هم بی رحمه و تو خیلی جنبه های دیگه سودآور میشه در مجموع جنبه ی مثبتش بیشتره و جالب بود واقعا
راهبری دیدگاهها