کتاب قانون 80/20 (1997) یکی از 25 کتاب برتر تجارت قرن بیستم به انتخاب GQ است. این کتاب دربارهی اصل 80/20 است که میگوید 80 درصد نتایج تنها با 20 درصد تلاش حاصل میشوند. این قانون پیامدهای بسیار مهمی در زندگی دارد؛ زیرا مهمترین عوامل موفقیت را در هر موقعیتی شناسایی میکند.
ریچارد کخ مشاور سابق مدیریت بود که در سال 1990 خود را بازنشسته کرد تا به نوشتن رو بیاورد. او 18 کتاب از جمله «قوانین قدرت»، «زندگی در راه 80/20» و «ابرارتباط» را تالیف کرده است. او با موفقیت اصل 80/20 را در زندگی کاری و شخصی خود به کار میبرد.
چگونه از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟
در دنیای پرشتاب امروزی، بسیاری از ما مجبوریم هر روز به کارهای طولانی و غیرممکن بپردازیم. ممکن است مصمم باشیم که همهی کارهایمان را بهسرعت تمام کنیم؛ اما وقتی به سراغ اولین کار میرویم، ناگهان متوجه میشویم که دو کار مهم دیگر پیش آمده که آنها هم باید انجام شوند!
شرکتها هم در شرایط مشابهی وظایف متعددی را برای خود تعریف کردهاند، سعی دارند به چندین بازار با انبوهی از محصولات متنوع ورود کنند و مثل یک دلقک در یک سیرک باشند تا توجه مردم را به خود جلب کنند. در این شرایط آشفته، مهمترین چیز این است که بدانیم کدام کار مهمتر است و اول از همه باید انجام شود.
به همین دلیل است که درک یک اصل ساده اما بسیار قدرتمند، به نام 80/20 بسیار مهم است. نبود تعادل بین تلاش و نتیجه به شما کمک میکند از زمان خود به نحو احسن استفاده کنید. علاوه بر این، ثابت شده که این اصل به شرکتها کمک میکند تا با روشی جدید به موفقیت برسند: کسب موفقیت نه با انجام کار بیشتر، بلکه با انجام کار کمتر!
در نهایت، میتوانید این اصل را در زندگی شخصی خود هم اعمال کنید تا شادی و رضایت خود را افزایش دهید. فقط کافی است با طرز فکر 80/20 آشنا شوید تا بتوانید جلوی اتلاف وقت و انرژی و سرمایهی خود را بگیرید.
آیا تابهحال پیش آمده که در حین انجام یک پروژه، بیشتر کار شما درست قبل از رسیدن به آخرین ضربالاجل انجام شود؟ مثلاً بارها پیش آمده که در چند روز آخر مانده به زمان تحویل پروژه، کارهای بیشتری از هفتههای گذشته انجام میشود.
نبودن تعادل بین تلاش انجامشده و پاداش دریافتی را میتوان در موقعیتهای مختلف مشاهده کرد. برای مثال، بسیاری از کسبوکارها دریافتهاند که فقط 20 درصد از محصولات آنها 80 درصد از سودشان را ایجاد میکنند.
به همین ترتیب، 20 درصد از رانندگان عامل 80 درصد از تصادفات هستند. اکثر رانندگان با احتیاط رانندگی میکنند؛ درحالی که گروه کوچک بیاحتیاطی هستند که باعث اکثر تصادفات میشوند. این پدیده، همان اصل 80/20 است: تقریباً 80 درصد از نتایج کار حاصل 20 درصد تلاش است.
چرا این نسبت متعادل نیست؟ زیرا هر عامل، تأثیر یکسانی بر نتیجهی نهایی ندارد. درواقع، علت هر اتفاقی به دو دسته تقسیم میشود:
همین اتفاق شکاف 80/20 را ایجاد میکند. باید توجه داشت که قانون 80/20 نوعی سادهسازی است و در واقعیت این نسبت میتواند متفاوت باشد. برای مثال، شاید در مورد کار شما، نسبت واقعی 70/30 یا 99.9/0.01 باشد. حتی ممکن است جمع اعداد به صد هم نرسد. برای مثال، یک مطالعه در سال 1997 نشان داد که از 300 فیلم تولیدشده در یک سال، فقط چهار فیلم (1.3 درصد) 80 درصد از فروش را به خود اختصاص دادند.
همانطور که میبینید، مثالهای اصل 80/20 را میتوان در موقعیتهای مختلف پیدا کرد و درک این قاعده میتواند خیلی برای ما مفید باشد.
507 پاسخ
راهبری دیدگاهها
سپس از خلاصه مفیدی که در اختیارمون گذاشتید.
“اصل ۸۰/۲۰ میگوید تقریبا در هر زمینهای، ۲۰ درصد ورودی ۸۰ درصد خروجی را تولید میکند؛ یعنی تقریباً ۸۰ درصد از تلاشها بهرهوری کامل ندارند. اگر این تلاشها را بر روی ۲۰ درصدی متمرکز کنید که بیشترین نتایج را ایجاد میکند، کارایی شما فوقالعاده بهتر خواهد شد. “
درودوعرض ادب جناب بختیاری وقت بخیر .عالی بود من که دانشجوهستم خلاصه کتاب خیلی مفید هستش واسه م چون هم دوس دارم مطالعه داشته باشم هم وقت نمیکنم این خلاصه ها عالی ن 🙏🙏🙏🌹🌹🌹💯💯💯💯💯
اینجوری کتاب خوندن خیلی برای من سخته، اما شاید ارزش داشته باشه.
#روز_اول
واقعا همینطوره ما ۳ تا فروشگاه پوشاک داریم و ۸۰ درصد فروش ما فقط از ۲۰ درصد محصولاتمون هستش
وقتی اون ۲۰درصد محصول توی فروشگاه کم میشه نزدیک به ۸۰ درصد فروش ما هم کم میشه 🤦🏽♂️😅
تمام ارتباطات یکسان و ارزشمند نیستند. (بهرام قره جانلو)
با سادهسازی کسبوکار میتوانید هزینهها را کاهش و سودآوری خود را افزایش دهید.
مرسی ازتون عالی بود.
دستیابی به بیشترین نتایج با کمترین تلاش 🙂
بیشتر مردم نمیدانند کدام یک از وظایفشان مهمتر است و در نهایت ۶۰ تا ۷۰ درصد از کارهای خود را دارای اولویت قرار میدن
سپاس از شما.
کتاب بسیار خوب و کاربردی هست.
با وجود اینکه قبلا چندین بار مطالعه کرده بودم باز هم نکات جالب و قابل تاملی رو یاداوری کرد .
خوب بود هرچند یه سر تناقض ها تو ذهن من ایجاد شد ولی درکل خوب و کاربردی بود
کتاب قانون 80/20 میگه که همیشه لازم نیست همهچیزو سخت بگیریم یا برای همه کارها وقت بذاریم. یه سری کارا هستن که ۲۰ درصد زحمتمون رو میطلبن ولی ۸۰ درصد نتیجه رو میدن. مثلا تو کسبوکار، تعداد کمی از مشتریها درآمد اصلیمونو میسازن یا تو زندگیمون یه تعداد محدودی از کارها بیشترین حس خوبو بهمون میدن. ایده اینه که به جای پخش کردن انرژیمون تو همهجا، رو همون چیزای اصلی که واقعا ارزش دارن تمرکز کنیم.
خیلی ممنون بابت این خلاصه ی خوب.
وقتی چکیده رو میخوندم به این نتیجه رسیدم که “اون 20درصد تو زندگیم که 80درصد خوشحالم میکنه خونوادم “
سپاس از شما
فانتزی تخت خودت را مرتب کن یا قورباغه ات را قورت بده در چارچوبی دیگر
ممنون جالب بود
کتاب خوبی بود برای شروع این کمپین
سپاس فراوان برای وقتی که صرف آگاهی جامعه می کنید.۲۰ دقیقه وقت برای این کتاب صرف کردم و در واقع ۸۰ درصد مطالب مفید کتاب خروجی این کار بود.
سلام
تمرکز بر فعالیتهای که بیشتر اثر رو روی زندگی داره و برنامه ریزی و توسعه اون فعالیت ها
وقتی 20درصد از کارما نتیجه 80درصدی توی خروجی اون داره باید به این فکر کنیم که واقعا چقدر تایم داریم تا یه سری فعالیت با کیفیت 20درصدی انجام بدیم و 80درصد ازش خروجی بگیریم. اینجوری میشه توی چندین زمینه پیشرفت چشمگیری داشت. مخصوصا برایی کسایی که چندین هدف مختلف رو دنبال میکنن
یک یادداشت برای عملی کردن این کتاب در زندگی:
۲۰٪ از دوستی ها ۸۰٪ ارزش دوستی را شامل میشود، پس روی اقلیت با کیفیت تمرکز کن و دنبال حاشیه ها نرو.
سلام بارها بهش فکر کردم ولی هنوز نتونستم بهش عمل کنم!
ممنون کتاب جالبی بود
الان نشستم و دارم به اون 20 درصد زندگیم که 80 در صد خوشحالیم بهش وابسته است فکر میکنم 🙂
یک تمام
سلام من چالش 100 روز با 100 کتاب را شروع کردم این از اولیش هر روز یه کامنت با شماره خودش
در کل این کتاب میگه در تمام جنبه های زندگی 80 درصد موفقیت شما نتیجه تلاش روی 20 درصد از کارهای شماست آنها را پیدا کن و توسعه بده
با مطالعه خلاصه کتابها در واقع قانون 20 /80 رو اجرا کردیم
20 دقیقه وقت برای 80 درصد با کیفیت کتاب
ممنونم عالی بود
خیلی مفید بود ممنون
خیلی خوب بیان میکنه که با انجام کار کمتر اما هوشمندانه تر میشه به نتایج بهتری دست یافت .
ممنون بابت معرفی کتاب لطفا اگر امکان داره اطلاع رسانی و لینک مطالعه کتابارو در کانال تلگرام هم قرار بدید 🤗
ارزش روابط را به وضوح نمیتوان با اعداد دقیق اندازهگیری کرد؛ اما همیشه میتوانید از خود بپرسید: «از بین افرادی که در زندگی من هستند، چه کسانی برای من مهمتر هستند؟ چقدر در هفته با آنها وقت میگذرانم؟» این سوال به شما کمک میکند تا بفهمید مهمترین روابط شما کدام هستند
چقد عالی که میشه تو چنددقیقه کتاب مفیدی خوند.ممنونم
اولویتهامونو بدونیم و روی ۲۰درصد اول تمرکز کنیم و سرمایه گذاری کنیم
چقدر جالب که این اصل در مورد روابط هم صدق میکنه و به جای کمیت باید روی کیفیت دوستیهای ارزشمند تمرکز کرد.
باید سعی کنید قبل از اقدام برای تغییر، منشأ شادی و ناراحتی را در زندگی خود شناسایی و ردیابی کنید.
کتاب خوبیه. ممنون از شما که خلاصهش کردید.
راهبری دیدگاهها