کتاب «داستان ایر بی ان بی» (2017) حکایت شگفتانگیز پیشرفت شرکت Airbnb را بیان میکند. این کتاب توضیح میدهد که چگونه سه دانشجوی تازه فارغالتحصیل شده در مدت حدود ده سال، از عقب ماندن در پرداخت اجارهی خود به خلق محبوبترین سامانهی رزرو اقامتگاه تفریحی در طول تاریخ رسیدند.
لی گالاگر دستیار مدیر تحریریه در مجلهی Fortune است. او همچنین به عنوان مجری برنامهی Fortune Live فعالیت دارد و از میهمانان ثابت برنامههای تلویزیونی Marketplace، CBS This Morning، CNBC و دیگر برنامهها محسوب میشود.
شرکت Airbnb چگونه به جایگاه امروزی رسید؟
به اکثر ما در کودکی یاد داده شده بود که هرگز سوار ماشین غریبه نشویم. اما امروزه هیچ مشکلی با خوابیدن در خانهی یک غریبه نداریم. بدون Airbnb، این احتمالاً به یک اتفاق رایج تبدیل نمیشد. برای کسانی که با Airbnb آشنایی ندارند، این پلتفرمی است که به افراد کمک میکند تا اتاقهای اضافی یا کل آپارتمان خود را به گردشگران یا سایر افرادی که از شهری بازدید میکنند، اجاره دهند.
اگرچه Airbnb یک شرکت نسبتاً جدید است، اما درآمد آن را در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۱.۶ میلیارد دلار بود و در سال ۲۰۲۲ به حدود ۸.۴ میلیارد دلار در سال رسید. اگر میخواهید بدانید این شرکت چگونه شکل گرفت و چگونه به بازیگری قدرتمند در صنعت گردشگری تبدیل شد؟ این کتاب داستان آن را برای شما روایت میکنند.
در اکتبر ۲۰۰۷، برایان چسکی و جو گبیا، هر دو فارغالتحصیل دانشکدهی طراحی رود آیلند، سعی داشتند تا در سانفرانسیسکو برای خود جایی باز کنند. با وجود داشتن مدرک طراحی، این دو جوان در پرداخت اجاره بهای ماهیانه ۱۱۵۰ دلاری خود با مشکل مواجه بودند و با یک انتخاب ساده روبرو بودند: پول بیشتری کسب کنند یا به زادگاه خود بازگردند.
این دو در حین تحصیل یاد گرفته بودند که هر مشکلی را میتوان با تفکر خلاق حل کرد و پس از همفکری، تصمیم گرفتند تا انرژی خود را بر روی کنفرانس پیش رو انجمن طراحان صنعتی آمریکا در سانفرانسیسکو متمرکز کنند. آنها میدانستند که در طول این رویداد کمبود اتاق هتل وجود خواهد داشت و تصمیم گرفتند تا قسمتی از آپارتمان خود را برای اقامت در اختیار افرادی قرار دهند که میتوانستند شب را با پرداخت ۸۰ دلار بر روی یکی از سه تشک بادیشان سپری کنند.
آنها این طرح را Air Bed and Breakfast نامیدند و در وبلاگهای طراحی، با آگهیهایی که بر ویژگیهای آپارتمانشان مانند کتابخانه تأکید داشتند، آن را تبلیغ کردند. در عرض تنها چند روز، سه مشتری اتاق رزرو کردند. پس از دریافت نظرات مثبت، آنها به این فکر افتادند که چگونه به عنوان واسطه عمل کرده و از آپارتمانهای افراد دیگر برای کسب درآمد استفاده کنند. اولین رویدادهایی که برای اجرای این طرح انتخاب کردند، جشنواره South by Southwest در آستین، تگزاس و کنوانسیون ملی دموکراتها (DNC) در دنور، کلرادو در سال ۲۰۰۸ بود. این دو طراح برای هر دو رویداد میخواستند یک مهندس استخدام کنند تا یک رابط کاربری کاربرپسند به پروژه اضافه کرده و مهارتهای یک کدنویس خبره را به کار گیرد. ناتان بلاچارزیک که گبیا پیش از این با او کار کرده بود، برای این نقش انتخاب شد. اما با وجود داشتن تیمی توانمند، این سه نفر در متقاعد کردن مردم برای اجاره دادن خانههایشان به افراد ناشناس با مشکل مواجه بودند. آنها به یک راهکار نیاز داشتند و در مورد کنوانسیون DNC، تصمیم گرفتند در وبلاگهای کوچک محلی تبلیغات کنند.
به طرز شگفت آوری، این اقدام باعث شد تا توجه رسانهها به این سرویس کوچک و نامتعارف جلب شده و نتایج خوبی به دست آید. در واقع، پس از اینکه روزنامهی نیویورک تایمز مقالهای دربارهی آن منتشر کرد، حدود ۸۰۰ نفر به عنوان میزبان ثبت نام کردند که منجر به ۸۰ رزرو موفق شد.
51 پاسخ
راهبری دیدگاهها
این ایده خیلی ب فرهنگ سفر کردن کمک کرده، چیزی ک تو خلاصه کتاب در موردش گفته نشد. همین طور ارتباط گرفتن آدما با هم، امکان میزبان شدن برای کسایی ک ارتباطات اندک یا صفر دارن، اون طور ک میدونم امکان اجاره رایگان هم وجود داره و میزبانان فقط با هدف آشنایی و گفتگو با آدم های جدید و فرهنگ های متفاوت، بخشی از خونه شون رو اجاره میدن. در نهایت نکته قابل تامل این ایده این بود ک تو فرهنگ و سبک زندگی ما تو ایران، متاسفانه تقریبا غیرممکنه این موضوع! خط قرمزهای فرهنگ دینی!!
اصلا نمیدونستم همچین پلتفرم جالبی وجود داره .
خیلی جالب و کاربردی بود.
همین الان توی ایران جاجیگا و جاباما و … هست
آشنایی با چنین پلت فرمی برایم جالب بود ولی اینکه چنین ایده های نو آورانه ای تو کشور ما جواب بدهد با خیر جای تامل دارد مثل بحث امنیت میزبان و کاربر یا مشکلات قانونی و …..
قبول اینکه یه کسب و کار انقد ابتدایی و با امکانات واقعا زیر صفر میتونه چنین رشد عجیبی کنه و به این جایگاه برسه جدا سخته
جذاب بود
من عاشق سفرم و فک می کنم ایده جالبی بوده و هست
برای ایران هنوز زمان نیازه برای پذیرش این قضیه هرچند تلاش هایی هم در این زمینه صورت گرفته است
👍👍👍👍👌👏
یادمون باشه همه ی شرکت های موفقی که داریم الان میبینیمبا مشکلاتی مواجه هستن که طبیعی و به این معنی نیست که متوقف شدن بلکه دارن به سمت جلو حرکت میکنن.
خیلی جا دار یادی کنیم از اوبر که فکر کنم برادران خیمای راه اندازی کردن
این ایدهی نوآورانه از دل نیاز به وجود آمد.
خیلی جالب بود داستانشون من همیشه برام سوال بود که مردم چطور اعتماد میکنن و وقتی به اون بخش امنیت رسیدم یه چیزایی رو متوجه شدم که چقدر متعهد و حرفه ای بیزنسشونو ساختن در کل کتاب خوبی بود
چهل و سوم تمام
به طور کلی خواندن داستان شرکت های موفق برایم جذاب است
کتاب جالب بود. ممنون بابت خلاصه این کتاب
“این ایدهی نوآورانه که از دل نیاز به وجود آمد، در نهایت به محبوبترین پلتفرم اقامت در تاریخ تبدیل شد.”
قابل توجه کسانی که همه اش میگن نمیشه خلاقانه کار کرد
بله سختی داره ولی باید پاش ایستاد
ایده جالب با یک شروع خلاقانه
داستان استارتاپ ها و ساختن و بزرگ کردن یه ایده و یه فکر خیلی جذاب و قشنگه . بالا و پایین ها، دشمن و هوادر، مشکلات حقوقی و مالی .
زندگی کارآفرینی پر از ماجراجویی های قشنگه
خداروشکر
از این کتاب خوشم نیومد
نکته خاصی برام نداشت
ممنون از زحمات خوب شما
نمیدونستم اصلا همچین چیزی وجود داره جالب بود
اینکه airbnb هروقت اشتباه میکرده مستقیما از کاربرانش عذرخواهی میکرده ،منو یاد شرکتهای هواپیمایی و خیلی سرویس دهی های تو ایران میندازه
راهبری دیدگاهها