کتاب پادزهری برای فرزندان لوس (۲۰۱۵) راهنمای جامعی برای تربیت فرزندانی صبور و بخشنده از طریق آموزش مسائل مالی است. این کتاب به شما نشان میدهد که چگونه میتوانید با صحبت کردن دربارهی پول، مشارکت دادن آنها در تصمیمگیریهای مالی و نشان دادن اهمیت بخشندگی و کار، به رشد فرزندتان کمک کنید.
ران لیبر، علاوه بر نوشتن ستون «پول شما» در نیویورک تایمز، سه کتاب پرفروش دیگر نیز به نگارش درآورده است که از جملهی آنها میتوان به «وقت استراحت» اشاره کرد.
رمز و راز بزرگ کردن فرزندانی کامل و بخشنده!
آیا از حجم زیاد وسایلی که بچهها این روزها دارند، تعجب میکنید؟ با گوشیهای هوشمند، آیپادها، کنسولهای بازی و لباسهای مارکدارشان، به نظر میرسد همهی چیزهایی را که میخواهند، دارند. از نظر کسی که در حدود ده سال پیش بزرگ شده، بچههای امروزی افرادی مادیگرا و حتی لوس هستند. چرا اینطور شده؟ این کتاب به شما ریشهی این مادیگرایی را نشان خواهد داد.
جالب است که این موضوع بهخاطر توجه بیش از حد والدین به پول نیست؛ بلکه به این دلیل است که کمتر دربارهی پول صحبت میشود. والدین بهجای آموزش ارزش پول و هزینهاش به فرزندانشان، بهسادگی هرچه را بخواهند، برای آنها میخرند. اگر تمایل داریم که نسل بعدی انسانهایی کاملتر و به دور از لوس بودن باشند، باید این روش را تغییر دهیم. پس بیایید کتاب پادزهری برای فرزندان لوس را بخوانیم و یاد بگیریم که چطور میتوانیم اوضاع را تغییر دهیم. در این کتاب، خواهید آموخت:
اگر از والدین بپرسید که به نظر آنها ناپسندترین و بدترین ویژگی کودکان امروزی چیست، پاسخهای مختلفی خواهید شنید: حماقت، بیاستعدادی و حتی خشونت. اما رایجترین جوابی که میشنوید، این است: «لوس بودن». و وقتی صحبت از لوس بودن به میان میآید، ذهنها اغلب به سمت «پول» میرود. همین موضوع باعث شده که بسیاری از والدین فکر کنند که اگر در تربیت فرزندانشان بر پول تمرکز کنند، آنها لوس بار خواهند آمد. اما این تصور غلطی است. لوس بودن در واقع ربط چندانی به پول ندارد. کودکان لوس چهار ویژگی مشترک دارند. اول اینکه تقریباً هیچ مسئولیت، وظیفه یا کاری به عهدهی آنها نیست. دوم اینکه نیازی نیست از قوانین پیروی کنند یا به برنامهها پایبند باشند. سوم اینکه زمان و توجه زیادی از والدینشان دریافت میکنند. و چهارم اینکه اسباببازیها و وسایل مادی زیادی دارند.
به غیر از مورد آخر، هیچکدام از این ویژگیها به پول مربوط نمیشود. درواقع پول، چه در قالب آموزش مسائل مالی و چه در قالب دادن مسئولیت مالی به کودکان، مانع از لوس شدن آنها میشود. کودکانی که با پول و مسائل مالی آشنا میشوند، صرفهجویی، کنجکاوی، سخاوت و صبر را یاد میگیرند. اینها دقیقاً ویژگیهایی هستند که نقطهی مقابل «لوس بودن» تلقی میشوند. مثلاً برای یاد دادن سخاوت به کودکان، بهترین راه این است که فرصت بخشیدن به کودکان را بدهید.
علاوه بر این، میتوانید با تشویق کودکان به پسانداز و یا یادگیری مدیریت هزینهها با پولی که دارند، به آنها صبر و صرفهجویی را نیز یاد دهید. متأسفانه، امروزه صحبت با کودکان دربارهی پول به یک تابو تبدیل شده است. دلیلش هم این است که ما از صحبت دربارهی داراییهای خود و مقایسهی آن با داراییهای دیگران، بهخصوص با فرزندانمان، خجالت میکشیم. بنابراین، این موضوع را به کلی از دایرهی گفتوگوهایمان حذف میکنیم. و این باعث میشود که کودکان فرصت یادگیری دربارهی مسائل مالی را از دست بدهند و در نتیجه لوس بار بیایند. برای اینکه مطمئن شویم فرزندانمان افرادی متعادل و کامل بار میآیند، لازم است که این تابو را بشکنیم. اما چگونه؟
5 پاسخ
صحبت کردن از پول توجیبی و پذیرش و برنامه ریزی برای اون توسط بچه ها خیلی سازندس من امتحانش کردم
ایده ی پول تو جیبی و پول درآوردن خود بچه ها جالب بود. امتحان میکنم👍
جالب بود ممنون. مسائل مالی رو یاد دادن به بچه ها واقعا عالیه و خیلی فرق هست بین بچه ای که پدر و مادرش بهش آموزش میدن و یا نمیدن.
خیلی کتاب خوب و مفیدی بود
اینکه درباره ی مسائل مالی با کودکان صحبت کنیم و اونا رو در یک سری از خرج ها مشارکت بدیم، ایده ی جالبی بود
با تشکر از زحمات تیم اکوتوپیا
بنظرم ترجمه عنوان کتاب رسا و گویا نیست