جلد کتاب خلق رفتارهای ماندگار

کتاب خلق رفتارهای ماندگار

نقشه راهی برای تبدیل شدن به فردی که دوست دارید باشید

نویسندگان:
مارشال گلداسمیت و مارک رایتر
(Marshall Goldsmith and Mark Reiter)
172 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب خلق رفتارهای ماندگار به به بررسی عواملی در زندگی می‌پردازد که ناخودآگاه بر شما تأثیر می‌گذارند. این کتاب به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید از این عوامل برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی خود استفاده کنید. مارشال گلداسمیت با اتکا به تحقیقات عمیق و تجربیات مراجعانش، به شما کمک می‌کند تا رفتارهای ناخواسته خود را از بین ببرید و در مسیر دستیابی به اهداف شخصی خود گام بردارید.

مارشال گلداسمیت یکی از تأثیرگذارترین متفکران حوزه‌ی کسب‌وکار در جهان است. او در کنار نویسندگی، در زمینه‌ی مربی‌گری مدیران هم فعالیت دارد. مارک رایتر یک کارگزار ادبی است که پیش از این در نگارش ۱۳ کتاب دیگر نیز همکاری داشته است.

خلاصه کتاب خلق رفتارهای ماندگار

حاوی 7 ایده کلیدی
Triggers
Creating Behavior That Lasts – Becoming the Person You Want to Be
متن ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب خلق رفتارهای ماندگار

چگونه از محرک‌های درونی و بیرونی بهترین بهره را ببریم؟

چرا گاهی اوقات در راستای منافع خود رفتار نمی‌کنیم؟ چرا رسیدن به خواسته‌ها و تبدیل شدن به فردی که آرزو داریم، این‌قدر سخت است؟ عوامل زیادی می‌توانند باعث شوند برخلاف خواسته‌هایمان رفتار کنیم؛ مهم‌ترین آن‌ها محیط اطراف ماست.

برای مثال، دیدن تبلیغ یک همبرگر خوشمزه می‌تواند میل به خوردن آن را در ما تحریک کند، حتی اگر همین الان یک رژیم غذایی سفت و سخت گرفته باشیم.

اما خبر خوب این است که می‌توانیم بر محرک‌های درونی و بیرونی خود تسلط پیدا کنیم و تصمیمات بهتر و منطقی‌تری بگیریم. تنها کافی است نحوه‌‌ی انجام این کار را یاد بگیریم.

ایده کلیدی 1

1محرک‌ها مانع ایجاد تغییر می‌شوند و ما حتی متوجه آن هم نمی‌شویم

این صحنه را تصور کنید:

یک روز زیبای تابستانی است، با آفتابی که پشت شما را گرم می‌کند و نسیم ملایمی که مچ پاهایتان را نوازش می‌دهد. همچنین، این اولین روز رژیم غذایی جدید شماست. شما در کنار افراد زیادی از گذراندن یک روز در پارک لذت می‌برید. با این تفاوت که آن‌ها کمی بیشتر از شما از این روز لذت می‌برند؛ زیرا در حال خوردن بستنی قیفی‌های خوشمزه‌ هستند. وسوسه بسیار زیاد است. شما فکر می‌کنید، “من هم یکی می‌خواهم! رژیمم را از فردا شروع می‌کنم…”

آن بستنی یک «محرک» (Trigger) بود که شما را از شروع رژیم غذایی‌تان باز داشت. محرک هر چیزی است که افکار و اعمال ما را تغییر می‌دهد. محرک‌ها می‌توانند اشکال مختلفی داشته باشند: افراد، رویدادها یا شرایط. حتی صدای باران هم یک محرک است، به اندازه‌ای قدرتمند که می‌تواند خاطره‌ای را تداعی کند. محرک‌ها به روش‌های متفاوتی روی شما تأثیر می‌گذارند.

تأثیر آن‌ها می‌تواند مستقیم یا غیرمستقیم، درونی یا بیرونی، آگاهانه یا ناخودآگاه، پیش‌بینی‌شده یا غیرمنتظره، تشویق‌کننده یا دلسردکننده، سازنده یا مخرب باشد.

یک محرک مستقیم می‌تواند دیدن یک نوزاد خوشحال باشد که لبخند را بر چهره‌ی شما می‌آورد. یک محرک غیرمستقیم می‌تواند دیدن یک عکس خانوادگی باشد که سلسله‌ای از افکار را آغاز می‌کند و در نهایت باعث می‌شود با خواهرتان تماس بگیرید. این محرک‌ها زمانی عالی هستند که ما را به انجام اعمال مثبتی مانند این‌ موارد یادآوری می‌کنند.

متأسفانه، محرک‌ها در جلوگیری از ایجاد تغییر نیز بسیار قدرتمند هستند. چرا؟ زیرا ما همیشه از زمانی که تحریک می‌شویم، آگاه نیستیم.

برای سال‌ها، نویسنده‌ی این کتاب مدل مویی داشت که طاسی‌اش را پنهان می‌کرد؛ او نمی‌توانست بپذیرد که در حال طاس شدن است. چرا نمی‌توانست آن را بپذیرد؟ چون بدون اینکه خودش بداند، تعدادی از محرک‌ها در محیطش او را تحت فشار قرار می‌دادند تا ظاهری شیک و جوان داشته باشد. این وضعیت تا روزی که آرایشگرش موهای باقی‌مانده‌اش را خیلی کوتاه کرد، ادامه داشت. پس از اینکه فهمید محیطش او را به رفتارهای سطحی وادار می‌کرده، نویسنده مدل موی قدیمی‌اش را کنار گذاشت و درنهایت توانست طاسی‌اش را بپذیرد و با آن کنار بیاید.

ایده کلیدی 2

2محرک‌های ما می‌توانند ریشه در باورهای درونی‌مان داشته باشند؛ اما اغلب بخشی از محیط اطرافمان هستند

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3با بازخورد دادن به خودتان، از انجام کارهای ناگهانی و فکرنشده جلوگیری کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4برای تسلط داشتن بر تغییرات، باید محیط را درک کنید و با آن سازگار شوید.

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5تغییر خود را با سؤالات مداوم و امتیازدهی مدیریت کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6ساختار و روتین از فرسودگی جلوگیری می‌کند

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7برای ایجاد تغییری که به نفع شما و اطرافیانتان باشد، مشارکت فعال داشته باشید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
52 دیدگاه

52 پاسخ

  1. بحث تریگرها جالب بود اما نکته ش اینه ک اگه واقعا هدف و ساختار داشته باشیم یعنی ذهنمون روی برنامه ای منسجم تنظیم شده باشه، فقط تریگرهای مرتبط با برنامه ذهن مون فعال میشه. تریگر ب معنای حواس پرتی ب ذهن بدون ساختار و برنامه حمله میکنه!

  2. ما مسیول تغییر خود هستیم و باید مراقب محرکهای محیطی باشیم جهت ایجاد تغییر همواره سوال از خود بپرسیم
    1- اهداف روشن 2- پیشرفت در زندگی3-معنای زندگی 4-خوشحالی 5- روابط سالم 6- مشارکت با دیگران

  3. یکی دیگر از جنبه‌های حیاتی ایجاد تغییر رفتاری، ردیابی پیشرفت است. اما اندازه‌گیری رفتار به مراتب دشوارتر از اندازه‌گیری فروش یا بازدید وب‌سایت است. بنابراین، شما باید فرد یا سیستمی را پیدا کنید که به شما امتیاز دهید و سپس به طور منظم بررسی کنید که اوضاع شما چگونه است.
    همچنین باید برای رفتارهای ثابت روزمره یک روتین انتخاب کنین و به ان پایبند بمانید

  4. از طریق بازخورد به خود، سوؤلات فعال و امتیازدهی، می‌توانیم یاد بگیریم رفتارهای جدیدی را بسازیم که تأثیر مثبتی بر زندگی خود و زندگی دیگران داشته باشد.

  5. بنظر میاد کلیدی‌ترین نکته کتاب همون انتخاب سوال درسته.

  6. -سوال کلیدی فعال :آیا تمام تلاشم را …انجام داده ام (اخیرا که مصاحبه می روم قبل از مصاحبه این سوال رو از خودم پرسیدم و باعث شده که با تمام حواس پرتی هایی که دچارش می شم تمرکز کنم.وتمام تلاشم رو برای آمادگی انجام بدم البته که فک می کنم بازم تلاش بیشتری میشه انجام داد.)
    -مسئولیت تغییر خود را برعهده بگیرید و بهانه ها رو بزارید کنار (هر وقت بپذیری باید تغییر کنی یا احتیاج به اصلاح و بهبود داری تازه شروعه کاره.)
    -تحلیل رفتن نیروی خود کنترلی (در طول روز به شیوه های مختلف همه جوانب رفتاری خودمون رو کنترل می کنیم و وقتی خونه می رسیم خونه میشه نقطه امن که دیگه دکمه خود کنترلی را خاموش می کنیم و عملا شلکس می کنیم و با وجد کار های روتین سراغشون نمیریم.)
    -و فک می کنم این مورد را به عینه دیدم و تجربه کردم اینکه محیط های مختلف واقعا می توانند رفتار افراد را تغییر دهند و اغلب به سمت بدتر شدن و آگاهی از این موضوع می تونه خیلی کمک کننده باشه.

  7. بهترین راه برای غلبه بر تحلیل اراده، ایجاد ساختار است. ما باید تصمیم‌هایی را که هر روز باید بگیریم، شناسایی کنیم، انتخاب خود را نهایی کنیم و به آن انتخاب پایبند بمانیم.

  8. سوالات مهم
    ایا تمام تلاشم رو برلی رسیدن به اهدافم انجام داده ام؟

  9. میتونیم بگیم که این کتاب تا حدودی با نظریه رفتارگرایی مطابقت داره .

  10. کتاب فوق العاده ای بود. من چندتا از ایده هاست رو قبلاً اجرا کردم . مثل پایش اهداف، پرسش فعال. و سیستمی کردن انتخاب های روتین.

  11. کتاب خوبی بود جالب بود اینکه چقد محرک ها تاثیرگذار هستن روی ما

  12. فوق العاده بود
    چرا گاهی اوقات در راستای منافع خود رفتار نمی‌کنیم؟ چرا رسیدن به خواسته‌ها و تبدیل شدن به فردی که آرزو داریم، این‌قدر سخت است؟ عوامل زیادی می‌توانند باعث شوند برخلاف خواسته‌هایمان رفتار کنیم؛ مهم‌ترین آن‌ها محیط اطراف ماست.
    با تشکر از تیم خوب اکوتوپیا بابت راه اندازی بخش خلاصه کتاب و ارائه خلاصه با کیفیت کتب خواندنی و راه اندازی این چالش دوست داشتنی، دم شما گرم…

  13. محیط شما ممکن است تأثیر قدرتمندی بر شما داشته باشد، اما آگاهی از این موضوع به شما اجازه می‌دهد که مسئولیت خود را بپذیرید و تغییری را که می‌خواهید، ایجاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر ادوارد ام. هالوول و جان جی. راتی
اثر کنت کوکیر، ویکتور مایر-شونبرگر و فرانسیس دو وریکورت
لوگوی اکوتوپیا کامل