نصیحت کردن، غر زدن، دعوا کردن، مخفی کردن پول و یا این که اجازه ندیم همسرمون بفهمه چقدر درآمد داریم، اصلا روشهای خوبی نیست، پس چیکار کنیم؟
1.خیلی واضح صحبت کنید:
همسرتون باید بدونه که شما چه برنامهای دارید، چقدر #بدهی و چقدر #درآمد دارید، وقتی اطلاعاتی راجع به این موارد نداشته باشه و ندونه که منابع خانواده چقدر است، طبیعتا دلیلی برای کمتر خرج کردن نمیبینه!
2.دوتایی بشینید و با هم برنامهریزی مالی انجام بدید:
وقتی یک نفر در نوشتن برنامه دخیل باشه، موقع ولخرجی یک نیروی بازدارنده درونی براش ایجاد میشه. اهدافتون را به صورت هفتگی، ماهانه، سالانه و پنج ساله تعریف کنید و برنامه ریزی کنید که برای رسیدن به اون نقطه چه مسیری رو باید طی کنید.
3.تصویرسازی کنید:
برای همسرتون از مزایای خودروهای باکیفیت صحبت کنید، به مناطق خوب شهر برید، اونجا قدم بزنید و بگید این جا زندگی کردن چقدر کیف میده. این موضوع رو جا بندازید که لذت داشتن یک ماشین و خونه خوب در چند سال آینده از لذت آنی تغییر مدل مبل و لباس و رستوران اضافی خیلی خیلی بیشتره!
4.مفهوم هزینه فرصت رو در زندگیتون جا بندازید:
خرجهای اضافی چند ماه قبل رو محاسبه کنید و مقدارش رو با قیمت #طلا معادلسازی کنید. به این اشاره کنید که اگه این خرجها نمیشد، چقدر طلا میتونستید بخرید. روند افزایش قیمت طلا در چند سال گذشته رو نشون بدید و تاکید کنید که این روند تکرار میشه!
5.بنویسید و غر هم نزنید:
یک کاغذ به در یخچال بچسبونید و از همسرتون بخواین مخارج مشترکتون رو از خرید آب معدنی گرفته تا اجاره خونه بنویسد. بالای کاغذ با رنگ قرمز مخارج روز قبل و یک ماه اخیر را بنویسید.
نصیحت نکنید و غر هم نزنید، با انجام این کار بعد از چند وقت ذهن همسرتون مقایسه میکنه و این خودش عامل بازدارنده است.
6. جیب مشترک داشته باشید:
وقتی جیب مشترک باشید، یعنی عملا همسرتون رو هم در ریز مخارج دخیل کردید.حالا با این کار خودش میبینه که زندگی فقط لباس، رستوران و تفریح و خریدهای غیرضروری نیست. اصلا بد نیست بدونید یکی از عواملی که باعث میشود، همسرتون ولخرج باشه، اینه که تصمیمات اقتصادی رو خودتون به تنهایی میگیرید.
در پایان این رو قبول کنید که فقط شما نیستید که این مشکل رو دارید. آدمای زیادی هستند که یکی از بزرگترین بحرانهای زندگیشون ولخرجی همسرشونه. ولی خبر خوب اینه که با میشه با صبوری حلش کرد.