کتاب آدام اسمیت چگونه میتواند زندگی شما را تغییر دهد، برگرفته از رفتار، کارها و همچنین نظریات آدام اسمیت، پدر علم اقتصاد نوین، در کتاب «تئوری عواطف اخلاقی» ( The Theory of Moral Sentiments) است. راس رابرت، کاربرد ایدههای آدام اسمیت را در زندگی مدرن نشان میهد تا بدانیم چطور فرد شادتر و بافضیلتتری باشیم، روابط خود را با اطرافیان بهبود دهیم و حتی در دنیا تغییری مثبت ایجاد کنیم.
راس رابرتز، اقتصاددان و پژوهشگر مؤسسهی هوور دانشگاه استنفورد و نویسندهی چندین کتاب در زمینه اقتصاد است؛ از جمله کتاب آدام اسمیت چگونه میتواند زندگی شما را تغییر دهد. او همچنین مجری پادکست هفتگی EconTalk است که به انتقال اطلاعات و مفاهیم اقتصادی به زبان ساده شناخته میشود.
این کتاب به ما نظریههای آدام اسمیت را دربارهی عشق و شادی میآموزد. بیشتر افراد دربارهی آدام اسمیت و مشهورترین اثر او یعنی “ثروت ملل” (The Wealth of Nations) شنیدهاند و اکثریت او را بیش از هرچیزی، اقتصاددانی میدانند که به لیبرالها نزدیک است.
اما اسمیت فراتر از این چیزها است. او در کتاب دیگرش یعنی “نظریهی احساسات اخلاقی” که کمتر شناخته شده، مهارتهای جالبی را در حوزهی فلسفه و روانشناسی بیان کرده است. نکات کتاب آدام اسمیت چگونه میتواند زندگی شما را تغییر دهد، به شما نشان میدهد که چگونه از نظریههای او برای تغییر زندگی استفاده کنید.
در این خلاصه کتاب خواهیم دید:
تصور کنید در منطقهای دور از شما زلزله آمده و باعث مرگ میلیون ها نفر شده است. حالا تصور کنید که انگشت کوچک شما به دلیل عفونت شدید باید قطع شود. کدام سناریو بیشتر شما را آزار میدهد؟ مرگ میلیونها نفر یا از دست دادن انگشتتان؟ خب احتمالاً به قطع انگشت کوچکتان بیشتر از مرگ یک غریبه اهمیت میدهید.
آدام اسمیت از اصطلاح “عشق به خود” برای توصیف این گرایش استفاده کرده است. عشق به خود به این مفهوم اشاره دارد که انسانها ذاتاً خودخواه هستند.
اگرچه عشق به خود در طبیعت انسان ریشه دوانده؛ اما اسمیت مدعی است که این عشق محدودیتهایی دارد. باز به این سؤال فکر کنید که آیا واقعاً جان دیگران را فدا میکنید تا انگشت کوچک خود را نجات دهید؟ البته که نه! هر کسی که وجدان داشته باشد، این معامله را نمیکند. با این حال، اگر ما ذاتاً خودخواه هستیم، پس چرا همیشه طبق منافع و علاقههای شخصیمان عمل نمیکنیم و به محدودیت برمیخوریم؟
به گفتهی آدام اسمیت، وجدان ما مانند یک ناظر درونی است که اعمال ما را مشاهده و قضاوت و سپس ما را هدایت میکند تا از رفتار غیراخلاقی منصرف شویم. به عبارت دیگر این ناظر ما را بهسمت رفتار شرافتمندانه میبرد. پس برای بهبود هدفمند رفتار خود، به این ناظر توجه زیادی خواهید داشت و با استفاده از او میبینید که کجا و چگونه کارهای شما رضایتبخش نیست.
5 پاسخ
خیلی خیلی کتاب قشنگ و مفیدی بود👌👌👌
👌👍👏🙏
تعریف الکی از خودمون نکنیم و احترام بدست بیاریم تا حالمون خوب باشه. و خودمون رو فریب ندیم که اگه فلان چیز رو داشته باشم حالم خوب میشه..
بسیار عالی و از دید جالبی به جامعه نگاه شده حتما بخوانید
وقت بخیر
استفاده از مثال های امروزی و آوردن ش داخل خلاصه باعث جذابیت این بخش از سایت شده