کتاب «محکم در آغوشم بگیر» بر یکی از بزرگترین چالشهای زندگی تمرکز دارد: ایجاد و حفظ یک رابطه عاطفی بر اساس رویکرد EFT (زوج درمانی متمرکز بر هیجان). نویسنده معتقد است که کیفیت روابط با لحظات عاطفی کلیدی، چه مثبت و چه منفی تعریف میشود. در این چکیده یاد میگیرید که چگونه رابطه سالمی با شریک زندگی خود شکل دهید و پیوند عاطفی عمیقتری با او داشته باشید.
دکتر سو جانسون روانشناس بالینی و در اتاوا، کانادا و کالیفرنیا مشغول تدریس است. او مرکز بین المللی درمان متمرکز بر هیجان را در اتاوا تأسیس کرد و جوایز متعددی را دریافت کرد.
با خواندن این کتاب راههای جدیدی برای بهبود رابطه خود کشف خواهید کرد.
قطعا روابط همیشه آرام و شاد نیستند و هر رابطهای گاهی اوقات زمانهای سختی را تجربه میکند اما باید بدانیم که اگر این زمانهای بد ادامه دار و فراگیر شوند، ممکن است آسیبهای سختی به همراه داشته باشد که نیاز به اصلاح وضعیت دارد.
چگونه میتوان روابط را اصلاح کرد؟ نویسنده معتقد است که بسیاری از زوجین در پاسخ به مسائل مختلف الگوی یکسانی دارند. نویسنده در این کتاب با استفاده از رویکرد EFT (زوج درمانی متمرکز بر عاطفه)، به شما نشان میدهد که بسیاری از مسائل رایج در زوجها را میتوان با یافتن این الگوها برطرف کرد. با یافتن این الگوها، زوجها میتوانند نحوه عملکرد خود را در این لحظات کلیدی تغییر دهند و روابط قویتر و طولانیتری ایجاد کنند.
آیا تا به حال با شریک زندگی خود بر سر موضوعی بسیار بیهوده مشاجره کردهاید؟ مثلا به خاطر چند تار مویی که در فاضلاب ریخته یا چند ظرف کثیفی که از دیشب در سینک مانده است. اغلب زوجین بر سر مسائل بسیار بیاهمیت مشاجره میکنند، اما چرا؟!
معمولا زمانی که زوجین احساس کنند که رابطه آنها ضعیف شده است، ناخودآگاه دچار اضطراب میشوند و میترسند که رابطهشان از این هم سردتر شود. اما اغلب هر دو طرف نمیتوانند به صورت منطقی با این موضوع برخورد کنند و بیش از حد واکنش نشان میدهند و در نهایت رابطهشان به مشاجرههای بی انتها تبدیل میشود.
البته باید بدانیم که این احساس ترس و وحشت کاملا طبیعی است زیرا به هر حال شریک عاطفی شما کسی بوده که همواره شما را از لحاظ عاطفی ساپورت کرده، در واقع او پناه عاطفی شما در این دنیا بوده است. پس منطقی است که با سرد شدن رابطه احساس ترس و وحشت کنید. به همین دلیل است که بسیاری از انسانها پس از جدایی، بحرانهای عاطفی سنگینی را تجربه میکنند؛ دقیقا همان چیزی که زوجها از آن میترسند.
بنابراین زمانی که زوجها بر سر پیش پا افتادهترین جزئیات خانه داری با هم دعوا میکنند، در حقیقت اضطراب دارند و از سرد شدن رابطه خود میترسند. اما معمولا افراد به روشهای مختلفی با این اضطراب برخورد میکنند. مشکل این است که گاهی اوقات واکنش افراد، آنها را به راهی اشتباه سوق میدهد و فقط مشکلات رابطه آنها را بیشتر میکند.
مثلا خانمی را تصور کنید که برای کاهش اضطراب ناشی از سرد شدن رابطه خود به کار کردن پناه میبرد. خود را غرق کار میکند تا از ترس جدایی فرار کند. در حقیقت او با پناه بردن فیزیکی و عاطفی به کارش، از خود در برابر آسیب بعد از فروپاشی رابطهش محافظت میکند.
در این میان همسرش عکس العملی کاملا متفاوت نسبت به این موضوع دارد. او برای کاهش اضطرابش به طرز باورنکردنی به همسرش میچسبد تا به خود اطمینان دهد که هنوز دوست داشتنی است.
بنابراین هر کدام از این زوجین واکنش کاملا متفاوتی نسبت به اضطراب خود دارند. اما همین واکنشهای متضاد باعث سیر نزولی رابطه آنها میشود زیرا هر یک از طرفین بدون توجه به طرف مقابل با تمام قدرت در مسیر متفاوتی حرکت میکنند.
38 پاسخ
راهبری دیدگاهها
کتاب خیلی جذابه
ممنون از تیم اکوتوپیا
اخیرا هر جا پا میذارم بحث ازدواج و تشکیل خانوادس، خاله، عمه، مامان، تلویزیون، سر کار، اینم از کتاب!
کتاب خوبی بود
کتاب خوبی بود یه سری نکات گفته بود که ما کمتر بهش توجه میکنیم و فکر میکنیم تاثیر ندارن .
جهان مکانی دردناک و خطرناک است. اما خوشبختانه، راهی برای قابل تحملتر کردن این دنیا وجود دارد؛ پیوند عاطفی. داشتن شریک عاطفی یا دوستانی که به ما اهمیت میدهند زندگی را آسانتر میکنند. در حقیقت پیوند عاطفی با نزدیکانمان ما را برای مقابله با تروماهای بعدی، واکسینه میکند.
روابط سالم کلید امنیت عاطفی هستند، اما اغلب روابط به بن بست ختم میشوند. راه نجات روابط خود از باتلاق، ایجاد یک گفتگوی سازنده با شریک عاطفی خود است.
خیلی از از کوههای مشکلاتی که در زندگی مشترک وجود دارد، نتیجه جمع شدن کاههایی هستند که با صحبت نکردن درباه آنها به وجود آمدهاند.
به نظرم مهارت گفت و گو، یکی از اون مهارتهایی هست که هنوز در اکثر ما به خوبی نهادینه نشده.
“در واقع.. اکثر زوجین یک الگوی یکسان در آغاز دعواهای خود دارند و اگر این الگو را بیابیم به راحتی میتوانیم این چرخه را بشکنیم و از دعواهای بعدی پیشگیری کنیم”
کتاب جالبی بود
زوجها معمولا فکر میکنند که مشکلات رابطهشان تا حدی ناشی از رابطه جنسی بد است، اما واقعیت این است که رابطه جنسی بد محصول مشکلات عاطفی آنهاست.
راهبری دیدگاهها