جلد کتاب قانون80/20

کتاب قانون 80/20

راز دستیابی به بیشترین نتایج با کمترین تلاش

نویسنده:
ریچارد کخ
(Richard Koch)
1410 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب قانون 80/20 (1997) یکی از 25 کتاب برتر تجارت قرن بیستم به انتخاب GQ است. این کتاب درباره‌ی اصل 80/20 است که می‌گوید 80 درصد نتایج تنها با 20 درصد تلاش حاصل می‌شوند. این قانون پیامدهای بسیار مهمی در زندگی دارد؛ زیرا مهم‌ترین عوامل موفقیت را در هر موقعیتی شناسایی می‌کند.

ریچارد کخ مشاور سابق مدیریت بود که در سال 1990 خود را بازنشسته کرد تا به نوشتن رو بیاورد. او 18 کتاب از جمله «قوانین قدرت»، «زندگی در راه 80/20» و «ابرارتباط» را تالیف کرده است. او با موفقیت اصل 80/20 را در زندگی کاری و شخصی خود به کار می‌برد.

خلاصه کتاب قانون 80/20

حاوی 9 ایده کلیدی
The 80/20 Principle
The Secret to Achieving More with Less
متن ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب قانون 80/20

چگونه از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟

در دنیای پرشتاب امروزی، بسیاری از ما مجبوریم هر روز به کارهای طولانی و غیرممکن بپردازیم. ممکن است مصمم باشیم که همه‌ی کارهایمان را به‌سرعت تمام کنیم؛ اما وقتی به سراغ اولین کار می‌رویم، ناگهان متوجه می‌شویم که دو کار مهم دیگر پیش آمده که آن‌ها هم باید انجام شوند!

شرکت‌ها هم در شرایط مشابهی وظایف متعددی را برای خود تعریف کرده‌اند، سعی دارند به چندین بازار با انبوهی از محصولات متنوع ورود کنند و مثل یک دلقک در یک سیرک باشند تا توجه مردم را به خود جلب کنند. در این شرایط آشفته، مهم‌ترین چیز این است که بدانیم کدام کار مهم‌تر است و اول از همه باید انجام شود.

به همین دلیل است که درک یک اصل ساده اما بسیار قدرتمند، به نام 80/20 بسیار مهم است. نبود تعادل بین تلاش و نتیجه به شما کمک می‌کند از زمان خود به نحو احسن استفاده کنید. علاوه بر این، ثابت شده که این اصل به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با روشی جدید به موفقیت برسند: کسب موفقیت نه با انجام کار بیشتر، بلکه با انجام کار کمتر!

در نهایت، می‌توانید این اصل را در زندگی شخصی خود هم اعمال کنید تا شادی و رضایت خود را افزایش دهید. فقط کافی است با طرز فکر 80/20 آشنا شوید تا بتوانید جلوی اتلاف وقت و انرژی و سرمایه‌ی خود را بگیرید.

ایده کلیدی 1

1معمولاً 20 درصداز ورودی‌ها، 80 درصد از خروجی‌ها را تولید می‌کنند

آیا تابه‌حال پیش آمده که در حین انجام یک پروژه، بیشتر کار شما درست قبل از رسیدن به آخرین ضرب‌الاجل انجام شود؟ مثلاً بارها پیش آمده که در چند روز آخر مانده به زمان تحویل پروژه، کارهای بیشتری از هفته‌های گذشته انجام می‌شود.

نبودن تعادل‌ بین تلاش انجام‌شده و پاداش دریافتی را می‌توان در موقعیت‌های مختلف مشاهده کرد. برای مثال، بسیاری از کسب‌و‌کارها دریافته‌اند که فقط 20 درصد از محصولات آن‌ها 80 درصد از سودشان را ایجاد می‌کنند.

به همین ترتیب، 20 درصد از رانندگان عامل 80 درصد از تصادفات هستند. اکثر رانندگان با احتیاط رانندگی می‌کنند؛ درحالی که گروه کوچک بی‌احتیاطی هستند که باعث اکثر تصادفات می‌شوند. این پدیده، همان اصل 80/20 است: تقریباً 80 درصد از نتایج کار حاصل 20 درصد تلاش است.

چرا این نسبت متعادل نیست؟ زیرا هر عامل، تأثیر یکسانی بر نتیجه‌ی نهایی ندارد. درواقع، علت هر اتفاقی به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1. گروه اقلیت، که تأثیر زیادی بر نتایج دارند.
  2. گروه اکثریت که تأثیر خیلی کمی دارند.

همین اتفاق شکاف 80/20 را ایجاد می‌کند. باید توجه داشت که قانون 80/20 نوعی ساده‌سازی است و در واقعیت این نسبت می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال، شاید در مورد کار شما، نسبت واقعی 70/30 یا 99.9/0.01 باشد. حتی ممکن است جمع اعداد به صد هم نرسد. برای مثال، یک مطالعه در سال 1997 نشان داد که از 300 فیلم تولیدشده در یک سال، فقط چهار فیلم (1.3 درصد) 80 درصد از فروش را به خود اختصاص دادند.

همانطور که می‌بینید، مثال‌های اصل 80/20 را می‌توان در موقعیت‌های مختلف پیدا کرد و درک این قاعده می‌تواند خیلی برای ما مفید باشد.

ایده کلیدی 2

2مردم به طور طبیعی براساس اصل 80/20 فکر نمی‌کنند؛ زیرا ذهن ما توقع دارد جهان متعادل باشد

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3اصل 80/20 می‌تواند به شما کمک کند تا روند کاری خود را بهبود ببخشید و نتایج بهتری بگیرید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4برای افزایش سود کسب‌وکار از اصل 80/20 استفاده کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5برای موفقیت در کسب‌وکار خود، پیچیدگی را کم کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6شما می‌توانید اصل 80/20 را در هر جنبه‌ای از کسب و کار خود اعمال کنید؛ از مذاکره گرفته تا بازاریابی هدفمند

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7با تغییر طرز تفکر خود، قاعده‌ی 80/20 را در زندگی روزمره خود اعمال کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 8

8به‌جای تمرکز بر مدیریت زمان، وقت خود را صرف مهم‌ترین کارها کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 9

9با استفاده از اصل 80/20 کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
510 دیدگاه

510 پاسخ

  1. این تفکر جدیدی که بهم فهموند زندگی تعادل نداره ارو دوست داشتم

  2. موضوعی که درمورد تمام قوانین مِن جمله قانون 20 /80 هست اینه که آدم ها باید تمام جنبه های زندگی رو مورد ارزیابی قرار بدن و گاهی حتی باید آزمون و خطا کنن تا به آنها دست پیدا کنند(در واقع باید برای خود وقت بگذارند) ، مثلا کسی که تا حالا فروش خاصی نداشته یا کار خاصی نمیتونه این ارزیابی رو نمیتونه انجام بده یا برای انجامش میتونه یه سرچ داخل گوگل کنه یا از هوش مصنوعی استفاده کنه اما بخاطر نداشتن هدف یا اهمال کاری یا اینکه نکنه غلط باشه و همه چیز باید کامل باشه و …. انجامش نمیده پس یه نکته خیلی مهمه اینه که ادم ها فقط شروع کنن حتی به غلط !
    بنظرم نکته های خیلی مهمی که آدم هارو سردرگم میکنه نداشتن هدف و ندونستن این هست که چی براشون مفیده چیزی که خیلی مهم هست اینه که هرکس مسیر شخصی زندگیه خودش رو پیدا کنه
    در کل در کلام اخر اینکه آدم ها ساعتی برای خودشون وقت بگذارند و خودشون و کارشون و جنبه های مختلف زندگیشون رو مورد ارزیابی قرار بدهند خیلی دارای اهمیت هست

  3. من با دید ۲۰٪زمان روی مرور این مجموعه امیدوارم ۸۰٪رشد کنم

  4. چقدر قشنگ بود و چقدر خودم یاداور شد بهم🤦🏻‍♀️متاسفانه منم بیشتر روی ۸۰ درصد متمرکزم تا ۲۰ درصد 🥲حتما از توصیه های کتاب استفاده میکنم🥹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر فیلیپ کاتلر، هرماوان کارتاجایا، ایوان ستیاوان
اثر استیون لویت و استفان دابنر
لوگوی اکوتوپیا کامل