جلد کتاب ایجاد و از بین بردن عادت ها

کتاب ایجاد و از بین بردن عادت‌ها

چرا کارهایی را انجام می‌دهیم، چرا کارهایی را انجام نمی‌دهیم و چگونه می‌توانیم هر تغییری را دائمی کنیم؟

نویسنده:
جرمی دین
(Jeremy Dean)
7 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب «ایجاد و از بین بردن عادت‌ها» (۲۰۱۳) به بررسی عمیق ماهیت عادت‌ها و فرایند شکل‌گیری آن‌ها می‌پردازد. با استفاده از این اطلاعات، کتاب به ما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانیم عادت‌های سالم را در خود پرورش دهیم و با عادت‌های بد مبارزه کنیم تا شاهد تغییرات مثبت و پایدار در زندگی روزمره خود باشیم.

جرمی دین یک روان‌شناس و بنیان‌گذار وب‌سایت پرطرفدار PsyBlog است. این وب‌سایت به پژوهش‌های علمی درباره‌ی نحوه‌ی کارکرد ذهن انسان اختصاص دارد. PsyBlog در رسانه‌های برجسته‌ای مانند گاردین، نیویورک تایمز و Wired به عنوان مرجع مورد استفاده قرار گرفته است.

کالکشن‌های حاوی این کتاب

خلاصه کتاب ایجاد و از بین بردن عادت‌ها

حاوی 4 ایده کلیدی
Making Habits, Breaking Habits
Why We Do Things, Why We Don’t, and How to Make Any Change Stick
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب ایجاد و از بین بردن عادت‌ها

کنترل عادت‌های خوب و بد خود را در دست بگیرید.

صرف‌نظر از اینکه خود را چقدر فردی منظم یا با اراده می‌دانید، زندگی شما توسط عادت‌هایتان هدایت می‌شود. نکته‌ی مهم این است که این عادت‌ها می‌توانند مثبت باشند. عادت‌ها می‌توانند بخشی از برنامه‌ی روزانه‌ی شما در صبح باشند یا شیوه‌ی تعامل شما در مکالمات را شکل دهند. چنین عادت‌هایی باید مورد تشویق قرار گیرند یا حتی تقویت شوند، مثلاً زمانی که می‌خواهید بیشتر در خانه غذا بپزید یا بیشتر کتاب بخوانید. با این وجود، تمام عادت‌ها سودمند نیستند. افراد زیادی از لزوم ترک سیگار یا کاهش وزن آگاه هستند، اما به ترک عادت‌های نامحسوس‌تر خود، یعنی عادت‌های فکری منفی خود، توجه نمی‌کنند. این عادت‌ها می‌توانند بسیار مخرب باشند.

این کتاب با توضیح ماهیت عادت‌ها آغاز می‌شود و سپس به شما آموزش می‌دهد که چگونه می‌توانید بر عادت‌های خود مسلط شوید و زندگی خود را به سمت بهبودی هدایت کنید. در این کتاب، به علت نشستن اعضای خانواده‌تان با ترتیب مشخصی دور میز غذا پی خواهید برد؛ یاد خواهید گرفت که چگونه عادت‌های شادی‌بخش را در خود ایجاد کنید؛ و متوجه خواهید شد که صرفاً تلاش برای ترک سیگار چه تأثیری بر توانایی خودکنترلی شما می‌گذارد.

ایده کلیدی 1

1عادت‌ها رفتارهایی تکراری هستند که با حداقل قصد یا بدون قصد و نیت آگاهانه انجام می‌شوند

هنگامی که شخصی توپی را به سمت شما پرتاب می‌کند، چه اتفاقی می‌افتد؟ به احتمال زیاد، قبل از اینکه آگاهانه متوجه شوید چه خبر است، توپ را می‌گیرید. این یک عادت است؛ عملی که به قدری تکرار شده که ناخودآگاه انجام می‌شود. اولین ویژگی یک عادت، خودکار بودن آن است، یعنی عدم آگاهی از انجام یک عمل خاص، مانند روشن کردن لامپ هنگام ورود به اتاق. همچنین، از آنجایی که تکرار، شور و شوق را کاهش می‌دهد، انجام عادت‌ها بدون احساس خاصی صورت می‌گیرد. به برنامه‌ی صبحگاهی خود فکر کنید: آیا احساسات قوی در شما ایجاد می‌کند؟ یا تصور کنید هر روز برای ساعت‌ها از پنجره‌ی محل کارتان به یک رشته‌کوه نگاه می‌کنید. در ابتدا شگفت‌انگیز و مسحورکننده است، اما با گذشت زمان، لذت تماشای آن به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر خودکار بودن، زمینه نیز به دلیل ارتباطاتی که بین محیط و رفتار شما شکل می‌گیرد، عادت‌ها را تعریف می‌کند. دوران دانشجویی خود را به یاد بیاورید: آزادی تقریباً بدون هیچگونه تعهدی و نوشیدنی‌هایی که با دوستان خود میل می‌کردید؟ به دلیل این تجربیات اولیه، ممکن است لذت معاشرت را با عادت نوشیدن الکل مرتبط کنید، به طوری که اکنون هر بار که معاشرت می‌کنید، هوس نوشیدن می‌کنید.

اما عادت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟ به نکات زیر توجه کنید:

  1. نیت و اراده، عادت‌ها را ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، می‌خواهید دندان‌های سالم و سفید داشته باشید، بنابراین شروع به مسواک زدن منظم آن‌ها می‌کنید.
  2. روش دیگر شکل‌گیری عادت‌ها از طریق توجیه رفتار تصادفی گذشته با نسبت دادن نیت به آن در آینده است. به عنوان مثال، شما همیشه در همان نقطه‌ی آشپزخانه‌ی دوستتان می‌نشینید زیرا این مکان تنها جای خالی در اولین دیدار شما بود. با این حال، اکنون به خود می‌گویید که این مکان مورد علاقه‌ی شماست زیرا نورپردازی آن عالی و صندلی آن راحت است.
  3. در نهایت، می‌توانید هم نیت و هم توجیه عادت‌های خود را ترکیب کنید. شاید دوچرخه‌سواری به محل کار را به دلیل رژیم غذایی شروع کرده‌اید، اما به دلیل لذت بردن از هوای تازه به آن ادامه می‌دهید.
ایده کلیدی 2

2عادت‌ها همه جا حاضر هستند و اگر عادت‌های بدی باشند، می‌توانند بسیار مخرب باشند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3عادت‌های مثبت را می‌توان ایجاد کرد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4ترک عادت‌ها کاری دشوار، اما ممکن است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
4 دیدگاه

4 پاسخ

  1. عادت بد نشستن دارم که باعث درد در شونه ها و افتادگی شونه هام شده است
    همین جا اینو می نویسم و سعی می کنم گزارش هفته به هفته بدم که نشستنم در چه وضعیتی هست از حالت قوزی خارج شده ام یه نه ؟؟
    استارت رو همین لحظه زده ام و صاف نشسته ام و پاهامو روی هم ننداختم

  2. یکشنبه 08/13 :تمام تایم کاری صاف نشستم اول درد در ناحیه شانه راست داشتم و حس می کردم کمرم میخواد بترکه ولی مقاومت کردم.
    دوشنبه 08/14:احساس می کنم لازمه یه تریلی از روی کمرم رد شه تا تمام خستگی هایی که توش هست خارج بشه خیلی کوفته اس خیلی ولی ادامه میدم.
    سه شنبه 08/14: دارم جون میدم ولی ادامه میدم
    چهارشنبه:08/15:امروز انگار سرحال ترم نسبت به روزهای قبل
    پنج شنبه و جمعه08/16و08/17:نسبتا رعایت کردم هر وقت که یادم اومد
    شنبه 08/18:امروز کوفته ام و درد خفیفی به صورت نقطه ای در کمرم دارم و البته گهگدار یادم میره

  3. هفته گذشته هم تمام سعی ام رو کردم که صاف بشینم البته که فراموش می کردم ولی هر دفعه که یادم میومد اصلاحش می کردم
    و هنوز هم در تلاشم .

  4. طی هفته گذشته با فراموشی زیاد در جنگ بودم
    ولی باز هم تلاشم رو ادامه میدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر مارشال گلداسمیت و مارک رایتر
اثر ویکی رابین و جو دومینگز
اثر کارول دوک
اثر دنیل کانمن، الیویه سیبونی و کاس.آر سانستین
لوگوی اکوتوپیا کامل