جلد کتاب پرورش تفکر انتقادی در کودکان

کتاب پرورش تفکر انتقادی در کودکان

راهنمای والدین برای پرورش فرزندانی آگاه در دنیای دیجیتال

نویسنده:
جولی بوگارت
(Julie Bogart)
59 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب پرورش تفکر انتقادی در کودکان (2022) راهنما برای والدینی است که می‌خواهند فرزندانشان در میان حجم زیاد اطلاعات امروزی، توانایی تفکر و قضاوت مستقل را داشته باشند. این کتاب با داستان‌های شخصی و تمرین‌هایی براساس یافته‌های علمی، به خانواده‌ها یاد می‌دهد تا فرزندشان را با ذهن‌هایی پرسشگر و قلب‌هایی سرشار از همدلی تربیت کنند.

جولی بوگارت نویسنده، مدرس نویسندگی و متخصص آموزش خانگی است. کتاب او با عنوان «یادگیرنده‌ی شجاع» مورد توجه و تحسین مربیان آموزش خانگی در سراسر جهان قرار گرفته است. بوگارت همچنین برنامه‌ی آنلاین نویسندگی «نویسنده‌ی شجاع» را که موفق به دریافت جوایز متعددی شده است، بنیان‌گذاری کرده و در حال حاضر در بیشتر از 191 کشور خدمات دارد. او یک معلم باتجربه و مادر پنج فرزند بالغ است که در نقاط مختلف جهان زندگی می‌کنند و همچنان به یاد دادن نکات ارزشمند خود در زمینه‌ی فرزندپروری و آموزش از طریق انجمن مربیان، پادکست و نوشته‌هایش ادامه می‌دهد.

خلاصه کتاب پرورش تفکر انتقادی در کودکان

حاوی 6 ایده کلیدی
Raising Critical Thinkers
A Parent's Guide to Growing Wise Kids in the Digital Age
متن ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب پرورش تفکر انتقادی در کودکان

فرزندانی تربیت کنید که مستقل فکر می‌کنند.

در دورانی که دسترسی به اطلاعات به‌طور بی‌سابقه‌ای زیاد شده، تشخیص راست و غلط خیلی سخت شده است. کودکان امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز دارند یاد بگیرند که به چه کسی می‌توانند اعتماد کنند، چه چیزی را باور کنند و چه زمانی باید آنچه را می‌شنوند، زیر سؤال ببرند. ممکن است والدین آموزش و تقویت این مهارت‌ها را در فرزندانتان سخت بدانند؛ اما جای نگرانی نیست. این خلاصه از کتاب پرورش تفکر انتقادی در کودکان نوشته‌ی جولی بوگارت، به سؤالات شما جواب می‌دهد. با استفاده از داستان‌های شخصی و راهنمایی‌های متخصصان، با فعالیت‌ها، چارچوب‌ها و عادت‌هایی آشنا خواهید شد که به کودکان کمک می‌کند تا با دیدی وسیع و ذهنی قدرتمند، با پیچیدگی‌های جهان روبه‌رو شوند. با صبر و شجاعت، می‌توانید فرزندان خود را در مسیر تفکر مستقل، نقادانه و دلسوزانه هدایت کنید. پس اگر برای شروع سفر فرزندپروری آگاهانه آماده‌اید، بیایید شروع کنیم.

ایده کلیدی 1

1تردید در باورهای خود

آیا دلتان می‌خواهد فرزندانتان عمیق‌تر فکر کنند؟ صد البته! کدام پدر و مادری هست که چنین چیزی را نخواهد؟ اما قضاوت و تصمیم درست فرزندان فقط این نیست که انتخاب کنند در روزهای تعطیل چه کاری انجام دهند. جهان امروز، جهانی پیچیده و پر از ادعاهای غلط، حقیقت‌های نصفه‌ونیمه، نظرات متعصبانه و دروغ‌های شاخدار است. تشخیص درست از نادرست حتی برای بزرگسالان هم سخت شده است. به همین دلیل پرورش توانایی تفکر انتقادی در فرزندانمان اهمیت زیادی دارد.

باید قدرت قضاوت صحیح را به آن‌ها یاد بدهیم تا در انتخاب منابع اطلاعاتی، افراد قابل‌اعتماد و باورهای درست، راهنمایشان باشیم. اما از چه نقطه‌ای شروع کنیم؟ اولاً این تصور را کنار بگذاریم که مدرسه‌ها لزوماً انسان‌هایی با تفکر قوی تربیت می‌کنند. مدارس، چه دولتی و چه غیردولتی، ممکن است فقط به یاد دادن مطالب کتاب درسی بسنده کنند. این مدارس غالباً به‌جای حس کنجکاوی، به دنباله‌رو بودن پاداش می‌دهند و حفظ طوطی‌وار مطالب را به درک عمیق ترجیح می‌دهند. به قول بل هوکس، نویسنده و مربی نام‌آشنای فمینیست: «متأسفانه، علاقه‌ی کودکان به فکر کردن معمولاً زمانی سرکوب می‌شود که وارد دنیایی می‌شوند که فقط به دنبال رام کردن و فرمانبردار بار آوردن آن‌هاست.» آموزش واقعی باید کودکان را برای تشخیص درستی گفته‌ها و ادعاها آماده کند و این کار مهم، از به چالش کشیدن باورهای خودمان آغاز می‌شود.

پس قبل از آنکه حتی به فرزندتان فکر کنید، نگاهی انتقادی به باورها و افکار خودتان بیندازید. چه تجربیات، پیش‌فرض‌ها و وابستگی‌هایی بر عقایدتان تأثیر گذاشته است؟ آن‌ها چه تأثیری بر واکنش شما به اطلاعات جدید می‌گذارند؟ برای مثال، شاید اگر استدلالی علیه باورهای خودتان بشنوید، در شما احساس اضطراب یا مقاومت ذهنی ایجاد شود. اما انسان‌هایی که تفکر انتقادی دارند، می‌توانند بر این واکنش‌های اولیه غلبه کنند و استدلال جدید را دقیقاً بررسی کنند. قبل از آنکه بتوانیم این توانایی را در فرزندان‌مان شکوفا کنیم، باید آن را در خودمان پرورش دهیم. در نهایت، شناخت خود، کلید اصلی ارزیابی دیگران است.

ایده کلیدی 2

2بررسی گوینده

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3جدا کردن واقعیت از خیال

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4بازی کردن، راهی برای همدلی

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5مطالعه، تجربه و مواجهه

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6در نظر گرفتن دیدگاه‌های مخالف

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
1 دیدگاه

یک پاسخ

  1. تمرین کی گفته بنظرم برای بزرگسالان هم واجبه و خیلی از راهکارهای این کتاب برای ما پدرمادر ها و افراد جوان هم لازمه…چون تفکر انتقادی نداریم و بیش از حد ب راوی داستان ها اعتماد میکنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگوی اکوتوپیا کامل