جلد کتاب چنگیزخان و ساخت دنیای مدرن

کتاب چنگیز خان و ساخت دنیای مدرن

داستان شگفت انگیز امپراتوری مغول

نویسنده:
جک ودرفورد
(Jack Weatherford)
215 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب چنگیز خان و ساخت دنیای مدرن، باعث می‌شود تا دیدگاه شما نسبت‌به مغول‌های قرن دوازدهم میلادی (قرن هفتم هجری) تغییر کند. با مطالعه‌ی این کتاب متوجه خواهید شد که آن‌ها اقوامی وحشی و بی‌تمدن نبوده‌اند. در حقیقت، مغول‌ها تحت رهبری چنگیز خان (Genghis Khan) و جانشینانش، تجارت، تمدن و نظم را به جهان آوردند و در شکل‌گیری دنیای مدرن نقش به‌سزایی داشتند.

جک ودرفورد، استاد سابق انسان‌شناسی در کالج ماکالیستر (Macalester College) در مینه‌سوتا (Minnesota) و نویسنده‌ی آثاری همچون «سرخ پوست‌های بخشنده» (بخشنده‌های سرخ‌پوست)، «ریشه‌های بومی» (Native Roots)، «وحشی‌ها و تمدن» (Savages and Civilization) و «تاریخچه‌ی پول» (The History of Money) هم‌اکنون در مغولستان (Mongolia) ساکن است.

خلاصه کتاب چنگیز خان و ساخت دنیای مدرن

حاوی 7 ایده کلیدی
Genghis Khan and the Making of the Modern World
The fascinating story behind the Mongol Empire
ایده‌های کلیدی کتاب
ایده کلیدی 1

1از فقر به شکوه: داستان زندگی چنگیز خان

ممکن است تصور شود که چنگیز خان، بنیان‌گذار امپراتوری بزرگ مغول، از کودکی زندگی مرفهی داشته و از خانواده‌ای قدرتمند و ثروتمند بوده است؛ اما این تصور صحیح نیست.

چنگیز خان در دوران کودکی، سختی‌های بسیاری را در استپ‌های (Steppe) وسیع اوراسیا (Eurasia)، منطقه‌ای در میان مغلوستان امروزی و سیبری (Siberia) تجربه کرد. او که با نام تموجین (Temujin) متولد شده بود، در میان قبایل کوچ‌نشین بزرگ شد. در آن دوران، این قبایل براساس روابط خویشاوندی به گروه‌هایی تقسیم می‌شدند و رهبر هر گروه خان نامیده می‌شد.

اما آن زمان، جهان جای خطرناکی بود. خشونت، قانون حاکم بر سرزمین‌ها بود و قتل، آدم‌ربایی و برده‌فروشی بین قبایل امری معمول به شمار می‌رفت. تموجین به‌خوبی با این شرایط آشنایی داشت. پدرش، یسگوی (Yesugei)، مادر تموجین، هولون، (Hoelun) را که با یک جنگجوی جوان از قبیله‌ای دیگر ازدواج کرده بود، ربوده بود.

در آن زمان، رسم بر این بود که مردان پیش از ازدواج، مدت‌ها هدایایی به خانواده‌ی دختر موردنظر می‌دادند. اما پدر چنگیز خان به دلیل فقر، توانایی انجام چنین کاری را نداشت و به همین دلیل، هولون را ربود.

هولون در سال ۱۱۶۲، دور از خانه و خانواده‌اش، تموجین را به دنیا آورد؛ اما اندکی پس از تولد تموجین، پدرش کشته شد و قبیله، آن‌ها را به حال خود رها کرد تا در استپ‌های سرد و بی‌رحم جان دهند. با این حال، آن‌ها با اراده‌ای پولادین توانستند به زندگی ادامه دهند.

تموجین از آموزش و یادگیری محروم بود. او در محیطی سخت و خشن زندگی کرد و برای بقا مجبور بود از خود دفاع کند. در کودکی، برای به دست گرفتن قدرت در خانواده، برادر ناتنی بزرگ‌تر خود را کشت. همچنین، در یکی از اتفاقات تلخ زندگی‌اش، قبیله‌ی تایچیود (Tayichiud) او را اسیر کرد؛ اما با درایت و شجاعت توانست از چنگ آن‌ها بگریزد.

ایده کلیدی 2

2چنگیز خان: ستایش‌شده و نکوهش‌شده در گذر تاریخ

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3امپراتوری چنگیزخان: گستره‌ای فراتر از تصور

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4قانون گذاری منحصربه‌فرد چنگیزخان برای حفظ نظم در امپراتوری

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5دفاع چنگیزخان از حقوق بشر و اهمیت آموزش

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6شایسته‌سالاری، اساس امپراتوری چنگیزخان

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7مغول‌ها؛ شالوده‌گذاران تمدن مدرن

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
82 دیدگاه

82 پاسخ

  1. امان از رسانه و دروغ هایی ک ب خورد مردم میدهند و دانش و آگاهی دشمن جهل و عقب افتادگیست

  2. با اینکه این کارهای ارزشمندش رو خوندم بازم ازش خوشم نمیاد

  3. گرچه چنگیزخان دستاوردهای زیادی داشته ولی نمیشه از زیان‌های مادی و معنوی بسیاری که در حمله‌ی مغول به ایران وارد شد، چشم‌پوشی کرد!

  4. نوشته های کتاب باعث شد به فکر فرو برم شاید در مورد خیلی چیز های دیگه هم مثل مغول ها دیدگاه اشتباهی رو به خوردمون داده باشن

  5. اینکه هر موضوعی و بتونم از ابعاده مختلف ببینم و اطلاعاتم بیشتر بشه خیلی برام جذابه
    همیشه مغول هارو به وحشیگری میشناختیم اما هیچ وقت این سمت قضیه رو ندیده بودم،ما عادت کردیم همه چی و سیاه و سفید ببینیم و کلی نگر بودن و یادمون ندادن،میگیم چون این جنایت و کرده پس بقیه ی ابعاد شخصیتشو نادیده بگیریم در صورتی که خوبه اگر بتونیم تفاوت قایل بشیم و اگر موردی هست که میتونه تاثیرگذار باشه رو یاد بگیریم🌱

  6. جالب بود برام
    باید بیشتر راجع به مغول ها و چنگیز برم بخونم

  7. بیست چهارم تمام
    همیشه مطالعه تاریخ برام جداب بوده بخصوص وقتی متوجه این موضوع میشیم که افراد تاثیر گذار در تاریخ هم اثرات مثبت برتاریخ بشیریت داشته اند و هم اثرات منفی و هنر ما در این مطالعه ها یادگیری اثرات مثبت آنها در تاریخ می باشد

  8. چه جالب همچنین کتاب هایی که مستقیما با فرهنگ و تمدن ما سروکار دارد و واقعیت ها را درست منعکس نمی کند مجوز چاپ می گیرند نویسنده در تطهیر مغول سنگ تمام گذاشته است

  9. این کتاب واقعا دیدگاه جالبی بهم داد در مورد تاریخ.
    وقتی به شاهنامه فکر میکنم و جنگ های بیرحمانه ای که بیان شده (حتی از سوی ایرانیان)، حالا میفهمم که در زمان مغول ها جنگ ها باید خشونت آمیز میبودن و برخی رو داغدار کرده باشن که چنین راجع بهشون حرف زدن.
    فقط سوپرایز شدم از اینکه چقدر دست آورد فرهنگی داشته چنگیز خان!
    ممنون بابت معرفی کتاب

  10. سلام
    شاید اینا درست باشند اما واقعیت اینه که
    اونا بیشتر این اطلاعات مدیریتی رو ازکشور هایی گرفتن دارای تمدن بودن مثل ایران و چین و… و همون‌جوری که توی خود کتاب هم گفته شد چنگیز قوانین قبایل خودشو با بقیه تطبیق میداد . و خود مغول ها قطعا وحشی گر وبی تمدن بودن که اگر نبودن کتابخانه بزرگ ایران رو به آتش نمیکشیدن

    مهمترین چیزی که بار ها به من ثابت شده اصل «تجربه گرفتن » هست که خیلی ها با این اصل به جاهای والا رسیدن از خود ایرانیا که عادت به تجربه گیری داشتن(در معماری یا …) تا همین چنگیز یا حتی مسائل اقتصادی مورد بحث در پادکست های اکوتوپیا

    مرسی از اکوتوپیا

  11. جالب بود برام و اینکه بعضی وقت ها از یک شخصیت فقط کارهای منفی که کرده ما میفهمیم و جنبه ی مثبت اون کار رو نمیبینیم.

  12. اینکه باور هام رو راجع به چنگیز خان به چالش کشید برام خیلی جالب بود.

  13. خلاصه‌ی کتاب “چنگیز خان و ساخت دنیای مدرن”مثل باز کردن یه دریچه‌ی تازه به تاریخ بود. همیشه تو کتاب‌های تاریخ چنگیز خان رو به‌عنوان نماد وحشی‌گری می‌شناختیم، ولی این خلاصه نشون داد که امپراتوری مغول چقدر فراتر از فتح و خشونت بوده. ایده‌هایی مثل ترویج تجارت آزاد، شایسته‌سالاری، و تحمل مذهبی در دوران خودش واقعاً شگفت‌انگیزه.

    نویسنده به‌شکلی فوق‌العاده نقش مغول‌ها در گسترش ارتباطات فرهنگی و نوآوری‌ها رو برجسته می‌کنه. مغول‌ها نه‌تنها مسیرهای تجاری رو ایمن‌تر کردن، بلکه باعث شدند که ایده‌ها، هنرها، و اختراعات از یک‌گوشه‌ی دنیا به گوشه‌ی دیگه برسه. جذاب‌ترین بخش اینه که متوجه شدم چنگیز خان تنها یه فاتح خون‌ریز نبود، بلکه یه رهبر بود که به نحوی پایه‌های جهانی‌سازی رو قرن‌ها پیش گذاشت.

    با این دید، آدم فکر می‌کنه: آیا امروز هم از قدرت‌های بزرگ می‌شه انتظار چنین تأثیر مثبتی رو داشت؟ آیا این قدرت‌ها می‌تونن اولویت رو به نفع پیشرفت جهانی بذارن یا نه؟

  14. دیدن و شنیدن چیزهای مختلف از زوایای دیگه همیشه برام جالب بوده.

  15. کتاب جالبی بود ولی برای من سواله مغول ها که تو ایران کتاب آتش میزدن کتابخونه تخریب میکردن نمیدونم اطلاعاتم شاید کافی نیست ولی درکل کتاب خوبی بود

  16. چنگیز خان که در قرن سیزدهم زندگی می‌کرد، یکی از برجسته‌ترین دولت‌مردان و نظامیان تاریخ جهان است. تنها بیست و پنج سال طول کشید تا او حدود یک سوم جهان را فتح کند و رویایی را که رومیان در طی چهارصد سال نتوانستند به آن برسند، تحقق بخشد. نویسنده حدود ۱۳ سال برای نوشتن کتاب وقت گذاشته و کار باارزشی هست واقعا…

  17. چه کتاب جالبی بود همیشه برام سوال بود که اگه وحشی و کم بودن چطور یه امپراطوری بزرگ ساختن و همه ی جاهای “متمدن” رو فتح کردن خیلی از حفره های ذهنمو پر کرد و روشنم کرد خیلی کتاب خوبی بود کاملشو میخونم اونجا هم که راجع به کلمه “مونگل” صحبت کرد واقعا به فکر فرو رفتم که از گذشته تاحالا چقدر آدما با بولی کردن واقعیت رو تحریف کردن جالب بود حقیقتا🤌🏻

  18. بالاخره این لشکرکشی ها و جنگ ها رو نمیشه نادید گرفت،به چه قیمتی فاتح این کشورها شده

  19. خیلی جالب توجه بود، یادمه علی بندری هم یه پادکست در مورد مغول‌ها داشت که اونجا هم مطالب جالبی از جنگ‌های مغول‌ها میگفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگوی اکوتوپیا کامل