جلد کتاب مدیریت توجه

کتاب مدیریت توجه

چگونه با کنترل تمرکز، زندگی بهتری داشته باشیم؟

نویسنده:
284 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب مدیریت توجه به یکی از رایج‌ترین مشکلات زندگی مدرن می‌پردازد. بسیاری از افراد معتقدند فناوری در دوران معاصر عامل اصلی حواس‌پرتی‌های ما است. با این حال، نیر ایال ادعا می‌کند که هرچند تلفن‌های هوشمند و اپلیکیشن‌ها ممکن است مانع کار معنادار شوند؛ اما دلیل اصلی این مشکل نیستند. پس علت چیست؟ در این کتاب، نیر ایال یک چارچوب چهار قسمتی قابل‌اجرا ارائه می‌دهد که علت واقعی حواس‌پرتی را روشن می‌کند و به شما می‌آموزد چه کارهایی را برای غلبه بر حواس‌پرتی انجام دهید.

نیر ایال (Nir Eyal) نویسنده، مشاور و مدرسی است که بیشتر بر روانشناسی پشت فناوری و ایجاد عادت متمرکز است. او نویسنده‌ی کتاب‌های پرفروش «قلاب» و «مدیریت توجه» است. نیر ایال همچنین یک سرمایه‌گذار فعال است و در دانشکده‌ی کسب‌وکار استنفورد تدریس می‌کند.

خلاصه کتاب مدیریت توجه

حاوی 8 ایده کلیدی
Indistractable
How to Control Your Attention and Choose Your Life
متن ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب مدیریت توجه

توانایی متمرکز ماندن، کلید موفقیت حرفه‌ای و شخصی است. اگر حواستان پرت شده باشد، به‌سختی می‌توانید کتابتان را به پایان برسانید، طرح کسب‌وکار درخشانتان را روی کاغذ بیاورید یا صرفاً از وقت گذراندن با عزیزانتان لذت ببرید.

دنیا پر از حواس‌پرتی است. حتی زمانی که سر کار نیستیم، کارفرمایان خواسته‌هایی را به ما تحمیل می‌کنند. از آن‌جایی که فناوری روزبه‌روز به زندگی شخصی ما نفوذ می‌کند، توجه ما اغلب از آن چیزی که در واقعیت می‌خواهیم، دور شده است. پس چگونه باید بازدهی و تمرکز داشته باشید؟

نیر ایال، نویسنده‌ی کتاب پرفروش قلاب (Hooked)، درباره‌ی تأثیر پلتفرم‌هایی مانند فیس‌بوک و توئیتر روی تمرکز ما پژوهش و مطالعه‌های مختلفی کرده و روش‌هایی برای کنترل حواس‌پرتی پیدا کرده است. او این روش را «غیر قابل حواس‌پرتی» می‌نامد که در فارسی به مدیریت توجه ترجمه شده است.

در این چکیده، بررسی خواهیم کرد که چگونه بر این «مهارت مهم» مسلط شویم تا بتوانیم با حواس‌پرتی مقابله کنیم و توجه خود را روی چیزهایی متمرکز کنیم که واقعاً مهم هستند.

ایده کلیدی 1

1حواس‌پرتی از درون شروع می‌شود

چرا ما مستعد حواس‌پرتی هستیم؟

یکی از پاسخ‌های رایجْ فناوری است. احتمالاً شما هم مثل سایر افراد بارها سعی کرده‌اید که دستگاه‌ها و ابزارهای دیجیتال خود را کنار بگذارید. حتی اگر موفق به انجام این کار هم شده باشید، حتماً متوجه این مورد شده‌اید که استفاده نکردن از این وسایل هم نمی‌تواند حواس‌پرتی ما را کاملاً از بین ببرند. به عبارت بهتری در این موارد ما با حذف این وسایل، حواسمان را به چیزهای دیگری پرت می‌کنیم؛ مثلاً تکه کاغذ روی میزمان را خط‌خطی می‌کنیم یا مشغول شمردن کتاب‌های موجود در کتابخانه و نقش گل‌های روی قالی می‌شویم.

مغز ما در ابداع انواع حواس‌پرتی استاد است. برای اینکه بفهمیم وقتی حواسمان پرت می‌شود، چه اتفاقی می‌افتد، باید در مورد محرک‌ها صحبت کنیم. محرک‌هایی که ما را به انجام کاری تحریک می‌کنند.

این محرک‌ها به دو صورت ظاهر می‌شوند:

  1. محرک‌های خارجی که از دنیای بیرون می‌آیند (مثل بالا آمدن پاپ‌آپ‌های تبلیغاتی در هنگام خواندن مقاله در یک وبسایت)
  2. محرک‌های درونی، مانند احساس بی‌حوصلگی یا استرس که از درون می‌آیند.

محرک‌ها می‌توانند منجر به جذب یا حواس‌پرتی ما شوند. جذب، ما را تحریک می‌کند تا اهداف و جاه‌‌طلبی‌های خود را دنبال کنیم؛ ولی حواس‌پرتی برعکس عمل می‌کند و ما را از آن اهداف دور می‌کند.

به همین دلیل است که نمی‌توان صرفاً فناوری را عامل حواس‌پرتی دانست. در واقعیت، حواس‌پرتی همیشه منابع داخلی دارد. حواس‌پرتی به معنای فرار از چیزهای ناراحت‌کننده است، مانند قار و قور شکم یا مشکلات زناشویی یا نارضایتی عمیق از حرفه‌ی خود. به عبارتی بهتر فناوری، صرفاً عاملی است که ما آن را سرزنش می‌کنیم. آن‌هم به دلیل ناتوانی خود در انجام کارها و ناتوانی در بررسی مشکلات اساسی.

خبر بد این است که ما براساس تکامل و نوع سیم‌کشی مغزمان، هیچ‌وقت احساس راحتی و رضایت نمی‌کنیم. اجداد ما به یادگیری، رشد و در نهایت زنده ماندن ادامه دادند؛ چون از سهم خود راضی نبودند. امروز، هزاران سال بعد، این میراث راضی نبودن از سهم خود، خود را با خلق و خوهایی جدید نشان می‌دهد. مثل بدبینی، نشخوار فکری و سریع دلزده شدن از موقعیت‌های جدید.

این عادت‌ها ما را در برابر حواس‌پرتی آسیب‌پذیر می‌کند؛ اما خبر خوب این‌جاست که ما مجبور نیستیم برده‌ی احساسات منفی خود باشیم و می‌توانیم آن‌ها را مهار کنیم. در ادامه روش‌های غلبه بر آن را بررسی خواهیم کرد.

ایده کلیدی 2

2با ارزیابی مجدد محرک‌های درونی خود، بر آن‌ها مسلط شوید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3هر هفته، زمانی را به خود، روابط و کارتان اختصاص دهید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4با کاهش حواس‌پرتی‌ها، تمرکز خود را حفظ کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5جلسات، چت‌ها، فیدهای خبری و... همه و همه قابل‌کنترل هستند.

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6برای جلوگیری از حواس‌پرتی، از تعهد دادن استفاده کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7حواس‌پرتی در محل کار یکی از نشانه‌های فرهنگ کاری ناکارآمد است.

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 8

8برای اینکه به کودکان یاد بدهیم حواسشان پرت نشود، باید دلایل اصلی حواس‌پرتی آن‌ها را بفهمیم

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
کتاب‌های دیگر از نیر ایال
1 کتاب
نظرات و دیدگاه‌های شما
78 دیدگاه

78 پاسخ

  1. در تکامل ما بوده که هیچوقت راضی و خوشحال نیستیم و بیشتر میخوایم
    نوشتن دلیل حواس پرتی کمک کننده است
    بعضی از زمان ها مهمتر از بقیه روز هستن که باید کاملا متمرکز باشیم. قرار دادن یه کارت روی میز میتونه از مزاحمت افراد دیگه جلوگیری کنه
    قرار دادن برنامه های زمان گیر مثل اینستا در صفحه اخر منوی اپ ها
    در نظر گرفتن جریمه برای هدر دادن زمان یا اهمال کاری
    اعتیاد به فضای انلاین در بچه ها به دلیل ازادی است که دارند

  2. اگر می‌خواهید فرزندانتان حواس‌پرتی‌های دیجیتالی خود را کنار بگذارند، باید مطمئن شوید که بستری امن را برای رشد روان‌شناختی آن‌ها فراهم می‌کنید.

  3. شکراله

    حواس پرتی به معنای فرار از چیزهای ناراحت کننده است.
    مغز ما در ابداع انواع حواس پرتی استاد است.

    سپاسگزاریم

  4. خداروشکر
    برای خواندن این خلاصه از قانون 10 دقیقه استفاده کردم، البته این قسمت را نخوانده بودم
    دلیل جذابیت بازی‌ها این است که آن‌ها یک سیستم فوق‌العاده مؤثر شامل پاداش‌ و چالش‌ها دارند.
    ممنوم

  5. به شخصه زمانی که به نتیجه‌ی کاری که انجام میدم اشراف ندارم و مطمئن نیستم کاری که انجام میدم به نتیجه میرسه یا نه، از هر مکث و حواس پرتی‌ای در حسن انجام اون کار استقبال میکنم، و راهی که براش پیدا کردم اینکه کارهای مستمر و طولانی رو به بخش‌های کوتاه مدت با نتایج ساده و قابل دستیابی تقسیم کنم تا انگیزم شارژ بشه در طول مسیر و کمتر دلم بخواد کار رو به بهانه‌های مختلف متوقف کنم یا به تاخیر بندازم

  6. فرقی نمی‌کند دسکتاپ خود را مرتب کنید، فیس‌بوک خود را ترک کنید یا به خودتان تعهد بدهید، به توصیه‌های گفته‌شده در چکیده‌ی کتاب مدیریت توجه دقت کنید تا میزان حواس‌پرتی‌تان کاهش پیدا کند.

  7. ما براساس تکامل و نوع سیم‌کشی مغزمان، هیچ‌وقت احساس راحتی و رضایت نمی‌کنیم. اجداد ما به یادگیری، رشد و در نهایت زنده ماندن ادامه دادند؛ چون از سهم خود راضی نبودند. امروز، هزاران سال بعد، این میراث راضی نبودن از سهم خود، خود را با خلق و خوهایی جدید نشان می‌دهد. مثل بدبینی، نشخوار فکری و سریع دلزده شدن از موقعیت‌های جدید.
    فهمیدن اینکه این تونیستی که مشکل داری و شاید مشکلی که داری ریشه در تکاملت داره خیلی امیدوارکنندست برای منی که مدام خودمو سرزنش میکنم که چرا حواسم پرت میشه…..
    ممنونم از معرفی و خلاصه این کتاب.

  8. واقعا معقوله غریبی این حواس پرتی و نشخوار ذهنی
    ولی این تکنیک ۱۰ د (خیلی کمتر ،حتی برای من در حد ۲ د بوده) واقعا جواب.
    موقع خوندن همین خلاصه کتاب چندبن بار ذهنم رفت سمت اینکه مثلا برم همین الان برنامه های اضافه پاک کنم طبق پیشنهاد کتاب اما چند ثانیه صبر کردم و گفتم ممکن این کار باعث بشه خوندن ادامه کتاب به تعویق بی افته و گذاشتم بعد خودندن کتاب اون کار انجام بدم

  9. به نظرم تمریناتی که توی این کتاب گفته شده نسبت به راهکارهایی که توی شبکه مجازی بیشتر میشنویم، کاربردی تر و عملیاتی تره.
    وقتی قراره این کتاب رو بخونیم حتما باید به تمریناتش عمل کنیم وگرنه فرقی به حالمون نمیکنه خوندن کتاب.

  10. تعهد هویتی در مورد متعهد شدن به زندگی بر اساس تصویری مثبت از خود آینده است. این تعهد بر حواس‌پرتی نیز غلبه می‌کند. اگر خودتان را فردی تصور کنید که حواس‌پرتی به سراغش نمی‌آید، به احتمال زیاد آن را به واقعیت تبدیل خواهید کرد

    این تیکه خیلی کمک‌کننده اس

  11. حواس پرتی های کوچیک و نتیف های برنامه ها کلی زمان میگیرن وقتی در اوغات فراغت میریم سر میزنیم غرق میشیم و جلسه ها دیر میشه

  12. ایده هاش جالب بود
    اینکه کاری که انجام میدیم رو با چالش ها جذابتر کنیم تا کمتر چیزای دیگه بتونن حواسمونو پرت کنن، اینکه علل‌های حواس پرتی‌مون رو شناسایی کنیم و بنویسیمشون، اینکه اعتماد بنفس داشته باشیم در کنترل‌شون، برنامه ریزی و وقفه گذاری برای فکر کردن و برنامه ریزی ایجاد کنیم، محرک های بیرونی رو چطوری کنترل کنیم و اون قسمتی ‌که راجب بچه‌ها بود که چطور کاری کنیم از حواس پرتی‌شون کم شه و با توجه به چه عامل‌هایی اون‌هارو غرق دنیای واقعی کنیم… و در آخر این نکته که حواس پرتی ما کاملا و لزوما بخاطر گوشی‌ها و فضای مجازی نیست جالب بود برای من، چون من خیلی وقتا این قضیه رو مقصر دونستم و وقتی اون برنامه‌هارو محدود و یا پاک کردم شاید وضعیتم بهتر شده باشه اما همچنان کلی حواس پرتی داشتم ولی در اون زمان خیلی بهش توجه نمیکردم…

  13. این کتاب توصیه های خوبی در جهت جلوگیری از حواس پرتی کرده

  14. حواس پرتی عامل دور شدن از هدف است اگر حواس پرتی ها کنترل نشوند باعث شکست در کسب وکار خواهند شد واینکه دلیل به وجود امدن حواس پرتی در کودکان کنترل های سخت مدرسه ووالدین هستند که شایستگی استقلال را از انها میگیرند وفرزندان ناچارا به صفحه نمایش روی می اورند

  15. عالی توصیه میکنم پادکست اقتصاد توجه از آقای بختیاری گوش کنید عالیه

  16. این چالش به من کمک کرد تو کنترل حواس پرتی!خیلی وقتا که وسوسه میشم به سوشال مدیا سر بزنم میام تو سایت اکوتوپیا و اگه زمان خوندن کتاب هم نداشته باشم مقدمش رو میخونم تا بعدا برم سراغش.
    خداروشکر تا اینجا چالش هم اومدم…

  17. اگر ندانید برای چه چیزی تلاش می‌کنید، غیرممکن است که بتوانید عوامل حواس‌پرتی خود را تشخیص دهید. پس داشتن یک برنامه بسیار مهم است.

    1. قانون ۱۰ دیقه عالیه بنظرم و فقط ده دیقه دور باشیم و بذاریم کنار مطمئنا سرگرم کارمون میشیم.

  18. کتاب “مدیریت توجه از نیر ایال” رو همراه بوک کلاب اکوتوپیا خوندم و به نظرم یکی از کاربردی‌ترین کتاب‌هایی بود که درباره‌ی کنترل تمرکز و غلبه بر حواس‌پرتی خوندم. نویسنده توضیح می‌ده که توجه مثل یه عضله است؛ نیاز به تمرین داره تا قوی بشه. چیزی که برای من جالب بود، نگاهش به تکنولوژی بود. او معتقده که مشکل اصلی گوشی‌ها یا شبکه‌های اجتماعی نیستند؛ بلکه خود ما هستیم که باید اولویت‌هامون رو درست تنظیم کنیم.

    یکی از بخش‌هایی که تو ذهنم موند، بحث درباره‌ی “عادت‌های قلاب‌دار” بود؛ این‌که چطور می‌تونیم وظایف روزمره رو به چیزهایی تبدیل کنیم که مثل یه قلاب، ما رو به خودشون متصل کنند. به‌جای اینکه از تمرکز فرار کنیم، باید با برنامه‌ریزی دقیق، وقتمون رو مدیریت کنیم.

    همچنین، نیر ایال درباره‌ی این حرف می‌زنه که چرا آگاهی از محرک‌های درونی و بیرونی‌ای که ما رو به سمت حواس‌پرتی می‌کشونن، اولین گام برای ایجاد تغییراته. به‌خصوص این‌که بتونیم از تکنیک‌هایی مثل زمان‌بندی مشخص، طراحی محیط، و تعیین اهداف کوتاه‌مدت استفاده کنیم، خیلی برام الهام‌بخش بود.

    یه سوال برام پیش اومد: چقدر از وقت‌مون رو واقعا به کارهای مهم اختصاص می‌دیم و چقدر رو صرف چیزهایی می‌کنیم که ارزش زیادی ندارند؟

  19. حواس پرتی چیزی که فکر میکردیم از عوامل بیرونی هستش در صورتی که در خودمون اتفاق میفته واین بخاطر فرار از خستگی وهزار مشکل دیگه هست

  20. درود و خداقوت 🌱 به شخصه برای من عالی بود چون من خیلی حواسم پرت میشه و تمرکز کافی ندارم به خصوص در مورد درس خوندن این مورد اذیتم میکنه. نکته ای که من دوست داشتم:
    ۱ـما بارها در طول عمرمان تلاش کرده ایم تا از عوامل حواس پرتی دوری کنیم،اما این نبردی نیست که بتوان یک شبه در آن پیروز شد.شما هر روز باید با حواس پرتی مبارزه کنید.
    عالی بود تشکر از زحمات و سایت خوبتون💚✨

  21. چقدر متن کتاب ساده و روان بود، قطعا ارزش دارد که تک تک راهکارهای این کتاب را تست کرد تا از حواس پرتی ها روزمره مان کاسته گردد

  22. حتی در حال خوندن همین کتاب هم چندین بار حواسم پرت شد
    جالب این جاست که تنها تکنولوژی عامل حواسپرتی نیست.

  23. فک می‌کنم اصلی‌ترین ریشه حواس‌پرتی همون درونیات آشتفته هست که اگه اون درست بشه، پیاده‌سازی سایر تکنیک‌ها کار خاصی نداره.

  24. کتاب خوبی بود
    من برای حواس پرتی تایمر میزارم بعد از ماهها مغزم عادت کرده وارد دنیای مجازی میشم برای ۵ دقیقه و تمام

  25. من دارن سعی می گیم چندتا عادت جدید و ضروری برای خودم رو بمدت یک ماه انجام بدم تا عادت سازی کنم ، نمیخوام احساس گناه بیشتری ب خودم بدم ولی با توجه به افسردگی که دارم و این حواس پرتی عمیق ، من زمان طولانی رو تو مسیر کارم از دست دادم ، دارم راه های جدید می سازم واس خودم 💪🏻

  26. حواس پرتی فرار از چیزهای ناراحت کننده است.
    تا قبل از کتاب تصورم این بود که حواس پرتی و عدم تمرکز امروزه ناشی از گسترش فناوری باشد ولی در اصل فرار از چیزهای ناراحت کننده است تا روز رو تموم کنیم و این درد و رنج به پایان برسه

  27. اگر ندانید برای چه چیزی تلاش می‌کنید، غیرممکن است که بتوانید عوامل حواس‌پرتی خود را تشخیص دهید. پس داشتن یک برنامه بسیار مهم است

    تعهد هویتی در مورد متعهد شدن به زندگی بر اساس تصویری مثبت از خود آینده است. این تعهد بر حواس‌پرتی نیز غلبه می‌کند. اگر خودتان را فردی تصور کنید که حواس‌پرتی به سراغش نمی‌آید، به احتمال زیاد آن را به واقعیت تبدیل خواهید کرد

    این دو ایده خیلی جالب بودن و سلول های مغزم رو تکون دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگوی اکوتوپیا کامل