کتاب هفت عادت افراد مؤثر یکی از معروفترین کتابها در حوزهی رشد فردی و خودیاری است. این راهنمای بسیار تأثیرگذار، مجموعهای از اصول عملی را ارائه میدهد که به شما کمک میکند در زندگی شخصی و حرفهای خود موفق شوید.
استفان کاوی تاجر، مدرس آمریکایی و نویسنده کتابهای پرفروشی مانند The Leader in Me و کتاب 7 عادت مرمان موثر است که تاکنون بیش از بیست میلیون نسخه فروخته. همین باعث شد مجلهی تایم استیون کاوی را در سال 1996 یکی از 25 آمریکایی تأثیرگذار معرفی کند.
همهی ما اهدافی داریم؛ داشتن کسبوکار موفق، یک خانوادهی شاد و یا هر احساس عمیقی از موفق بودن که رسیدن به آن آرزوی ماست. ولی گاهی احساس میکنیم اهداف و آرزوهایمان فراتر از تلاش ما هستند. این احساس را حتی افراد موفق هم گاهی دارند. گاهی هم فکر میکنیم کاش راهی برای استفاده از نیروی پنهان درونمان داشتیم! شاید باور نکنید؛ ولی این راه وجود دارد!
برای اینکه بیشترین بهره را از خود و زندگیمان ببریم باید عادات درستی در خودمان ایجاد کنیم.
استفان کاوی در کتاب اثرگذار و پرفروش خود، ما را با عادتهای افراد مؤثر و چگونگی ایجاد این عادتها آشنا کرده است.
تصور کنید برای اولین بار وارد یک شهر در یک کشور خارجی میشوید. خیابانها برای شما آشنا نیستند و تابلوهای راهنما به زبانی هستند که شما متوجه نمیشوید. در این حالت چگونه مسیر خود را پیدا خواهید کرد؟ چطور به مقصد میرسید؟
اگر از یک غریبه در خیابان سؤال کنید، ممکن است چند نکته مانند «به راست بپیچید» یا «از این اتوبوس استفاده کن» به شما بگوید. این راهنماییها شاید در کوتاهمدت به شما کمک کند؛ ولی بعد از چند دقیقه دوباره در خیابانها گم خواهید شد.
یک استراتژی مؤثر برای پیدا کردن راه، استفاده از نقشه است؛ چون با درک دقیق دنیای اطراف خود، خیلی بهتر میتوانید راهتان را پیدا کنید.
مسیریابی در زندگی هم به همین شکل است. درک چند اصل ثابت و ایجاد برخی عادتها، بسیار مؤثرتر از تلاشهای کوتاهمدت هستند. این اصول و عادتها به شما برای رسیدن به موفقیت کمک میکنند.
زمانی که استفان کاوی به نکات و توصیههای 200 سال گذشته در حوزهی توسعهی فردی و خودیاری مراجعه کرد، متوجه الگوی جالبی شد. او فهمید که بیشتر توصیههایی که شده بر مبنای دو الگوی فکری است. اولین الگو Personality Ethics یا همان تصویر عمومی شخصیت شماست. در واقع این الگو یا چارچوب بر یک چیز تأکید دارد: اگر یک سری تکنیکها را در رفتار و گفتار با دیگران رعایت کنید، به اهدافتان میرسید. شاید این توصیهها در نگاه اول جذاب باشند؛ ولی فقط تغییراتی سطحی و زودگذر در شما ایجاد میکنند.
الگوی دوم متفاوت با اولی و براساس Character Ethic است. این الگو نشان میدهد که اصولی اساسی و عمیق برای موفقیت وجود دارد و به موقعیت خاصی محدود نمیشود. اگر شخصیت درونی خود را با این قوانین هماهنگ کنید به نتایج پایدار میرسید. به طور مثال اگر شما ازدواج موفقی میخواهید، بر اساس پارادایم اول باید برای نوع جدیدی از خرج و مخارج یا نوع خاصی از تعطیلات برنامهریزی کنید. اما براساس پارادایم دوم، باید روی پرورش شخصیتتان براساس اصولی مانند همدلی، اعتماد و انصاف کار کنید. ایجاد این اصول اخلاقی، مستلزم پرورش مداوم عادتهای خوب است.
یک پاسخ
بسیار عالی ممنون از تلاشهایتان