کتاب هفت عادت افراد مؤثر یکی از معروفترین کتابها در حوزهی رشد فردی و خودیاری است. این راهنمای بسیار تأثیرگذار، مجموعهای از اصول عملی را ارائه میدهد که به شما کمک میکند در زندگی شخصی و حرفهای خود موفق شوید.
استفان کاوی تاجر، مدرس آمریکایی و نویسنده کتابهای پرفروشی مانند The Leader in Me و کتاب 7 عادت مرمان موثر است که تاکنون بیش از بیست میلیون نسخه فروخته. همین باعث شد مجلهی تایم استیون کاوی را در سال 1996 یکی از 25 آمریکایی تأثیرگذار معرفی کند.
همهی ما اهدافی داریم؛ داشتن کسبوکار موفق، یک خانوادهی شاد و یا هر احساس عمیقی از موفق بودن که رسیدن به آن آرزوی ماست. ولی گاهی احساس میکنیم اهداف و آرزوهایمان فراتر از تلاش ما هستند. این احساس را حتی افراد موفق هم گاهی دارند. گاهی هم فکر میکنیم کاش راهی برای استفاده از نیروی پنهان درونمان داشتیم! شاید باور نکنید؛ ولی این راه وجود دارد!
برای اینکه بیشترین بهره را از خود و زندگیمان ببریم باید عادات درستی در خودمان ایجاد کنیم.
استفان کاوی در کتاب اثرگذار و پرفروش خود، ما را با عادتهای افراد مؤثر و چگونگی ایجاد این عادتها آشنا کرده است.
تصور کنید برای اولین بار وارد یک شهر در یک کشور خارجی میشوید. خیابانها برای شما آشنا نیستند و تابلوهای راهنما به زبانی هستند که شما متوجه نمیشوید. در این حالت چگونه مسیر خود را پیدا خواهید کرد؟ چطور به مقصد میرسید؟
اگر از یک غریبه در خیابان سؤال کنید، ممکن است چند نکته مانند «به راست بپیچید» یا «از این اتوبوس استفاده کن» به شما بگوید. این راهنماییها شاید در کوتاهمدت به شما کمک کند؛ ولی بعد از چند دقیقه دوباره در خیابانها گم خواهید شد.
یک استراتژی مؤثر برای پیدا کردن راه، استفاده از نقشه است؛ چون با درک دقیق دنیای اطراف خود، خیلی بهتر میتوانید راهتان را پیدا کنید.
مسیریابی در زندگی هم به همین شکل است. درک چند اصل ثابت و ایجاد برخی عادتها، بسیار مؤثرتر از تلاشهای کوتاهمدت هستند. این اصول و عادتها به شما برای رسیدن به موفقیت کمک میکنند.
زمانی که استفان کاوی به نکات و توصیههای 200 سال گذشته در حوزهی توسعهی فردی و خودیاری مراجعه کرد، متوجه الگوی جالبی شد. او فهمید که بیشتر توصیههایی که شده بر مبنای دو الگوی فکری است. اولین الگو Personality Ethics یا همان تصویر عمومی شخصیت شماست. در واقع این الگو یا چارچوب بر یک چیز تأکید دارد: اگر یک سری تکنیکها را در رفتار و گفتار با دیگران رعایت کنید، به اهدافتان میرسید. شاید این توصیهها در نگاه اول جذاب باشند؛ ولی فقط تغییراتی سطحی و زودگذر در شما ایجاد میکنند.
الگوی دوم متفاوت با اولی و براساس Character Ethic است. این الگو نشان میدهد که اصولی اساسی و عمیق برای موفقیت وجود دارد و به موقعیت خاصی محدود نمیشود. اگر شخصیت درونی خود را با این قوانین هماهنگ کنید به نتایج پایدار میرسید. به طور مثال اگر شما ازدواج موفقی میخواهید، بر اساس پارادایم اول باید برای نوع جدیدی از خرج و مخارج یا نوع خاصی از تعطیلات برنامهریزی کنید. اما براساس پارادایم دوم، باید روی پرورش شخصیتتان براساس اصولی مانند همدلی، اعتماد و انصاف کار کنید. ایجاد این اصول اخلاقی، مستلزم پرورش مداوم عادتهای خوب است.
132 پاسخ
راهبری دیدگاهها
بهترین راه برای اینکه مطمئن شوید که به دنبال نتیجهی برد-برد هستید چیست؟ ذهنیتتان را به سمت «فراوانی» پیش ببرید. این طرز فکر چیزهای خوبی مثل موفقیت، شادی، رضایت یا حتی سود را دور از دسترس نمیداند؛ در عوض میداند همیشه برای همه سهمی از موفقیت وجود دارد. وقتی شما هم متوجه این شوید که همیشه سود بیشتری وجود دارد، راههایی را برای همکاری با دیگران برای دستیابی به آن پیدا میکنید.
دوست داریدپس ازمرگتان دیگران درباره ی شماجه بگویند؟فک میکنم موثرترین بخش این کتاب همین جمله است..
این سوال باعث میشه جزییات بی اهمیت زندگی درنظرشماکمرنگ بشه واولویتهای واقعی که دراصل ارزشهای ماهستن نمودپیداکنن..وهماناارزشهای هرفرد،مقصدیست که برای دستیابی به اونهامسیرش رومشخص میکنه
عالی بود
بیشتر حالت تلنگر و یادآوری داشت
👏👏👏👏
من کمی از چالش عقب افتادم اما دارم سعی می کنم خودمو برسونم و تبر خودمو تیز کنم
عالی بود
بی نظیر است
بسیار عالی👌🏻
وقتی مقصد را بشناسید، پیدا کردن مسیر درست و ماندن در آن آسانتر میشود.
تمرین گوش دادن همدلانه
گوش دادن به دیگران و. فهمیدن و درک کردن انها
وقت گذاشتن برای خود
ایجاد صمیمیت و ارتیاط با دیگران. ب. بهمبود. زندگی کمک میکنن
کتاب ایده های خوبی در خصوص رفتار و عادات انسانهای موفق به خواننده می دهد از پردازش یه شخصیت تا رفتارهای اجتماعی و هم افزایی و پرورش بدن و ذهن و ایمان . عقیده و روابط خانوادگی و اجتماعی ور در نهایت تفکر برد برد
این کتاب رو قبلا خونده بودم و در حال حاضر عمیقن لذت بردم یادآوری جذابی بود برام …حس کردم لازمه باز کتاب رو بخونم
و نکاتی که برای خودم توی این خلاصه جذاب بود…
برای پرورش واقعی ارتباطات شخصی، باید ابتدا درک کنید و برای درک واقعی دیگران باید گوش دادن را یاد بگیرید.(و سخت در تلاشم برای این مورد که حین گوش دادن فقط شنونده همدل باشم و از دلسوزی و تمرکز روی این مورد که حالا چه جوری مشکلش رو حل کنم دست بردارم).
و قسمت مراقبت از خود که 4 بُعد دارد :
1- بُعد فیزیکی که میشه رسیدگی به سلامت جسمی (ورزش رو جز روتین قرار دادن
2-بُعد معنوی که الزامن دینداری و داشتن ایدئولوژی خاصی نیست بلکه توجه به ارزش های ذهنتان و محیط زندگیتان و صرفا هرچیزی که آرامش دهنده است .
3- بُعد ذهنی که میگن همیشه سعی کن ذهن رو فعال نگه داری با تلاش برای یادگیری مطلب ،کار ،حرفه و هنر جدید چون اینکار در مغز مسیرهای تازه باز می کنه و خودم عمیقن به این اعتقاد دارم.
4- بُعد اجتماعی و عاطفی زندگی که به نظرم بُعد خیلی پررنگی هست وقتی در اطرافت آدم هایی رو داشته باشی که بدونی حضورشون باعث دلگرمیه و تو میتونی بهشون تکیه کنی خیلی ارزشمنده.
مرسی از خلاصه خوبتون
به نظرم چیزی که این روزا اکثرا ازش قافل میشیم اهمیت دادن و وقت گذاشتن برای خودمونه توی هر چهار بعدی که داخل کتاب بیان شده
به نظرم ایجاد هر کدام از این عادت های موثر نیازمند صرف زمان قابل توجه با آگاهی هست. داشتن تفکر پویا برای اندیشیدن و کشف ارزش ها ی شخصی و استفاده از آنها در مسیر بهبود روابط یک الزام است
اینده نگری داشته باشیم
من کمی از چالش عقبم ولی دارم خودم رو میرسونم (: برای این کتاب میشه گفت برای اینکه موثر و مفید باشیم توی زندگی، فقط تلاش بی نتیجه و بدون هدف فایده ای نداره ؛ باید با ایجاد یک سری عادت های کاربردی مثل تفکر برد- برد، کنترل خود و زندگی ، اولویت بندی کارها و … بهتر و زودتر توی زندگی خودمون موثر باشیم و به موفقیت برسیم
با ذهنیت برد-برد، پیروزیهای شما زمانی حاصل میشود که میبینید همه با هم در یک تیم بازی میکنید.
با ذهنیت برد-برد، پیروزیهای شما زمانی حاصل میشود که میبینید همه با هم در یک تیم بازی میکنید.
عادت های درست = رشد شخصی
انتخاب ارزش های که کنترل ان ها به دست ماست سبب رشد ماست
بنظرم من خودم نسبت ب کتاب و شنیده های ازش گارد داشتم برای همین خیلی بنظرم راهکار های کاربردی نداشت و واقع گرایانه نبود
تقسیم بندی عادت ها ب ذهنی، فیزیکی، عاطفی و تلاش برای پیشبرد همه جانبه این عادت ها، از ما ی انسان نرمال موفق میسازه. تاکید رو نرمال دارم چون اکثر موفق های دنیا، انسان هایی تک بعدی هستن.
میخوای یه تکونی به زندگیت بدی عادت های جدید برای خودت بساز
همیشه تفکر برد -برد داشته باشيد
من این سبک کتابا رو بیشتر میپسندم
مطمئن شوید که برای خودتان وقت میگذارید….
عالی بود واقعا من از کتاب چهارده شروع کردم و تصمیم گرفتم حتما تو چالش مرتب شرکت کنن
هفت عادت موثر در واقع
۱ کنترل خود و جهان اطرافتان را در دست بگیرید.
۲ هر کاری را با فکر به نتیجهی دلخواه شروع کنید.
۳ کارهایتان را اولویتبندی کنید و از ماتریس مدیریت زمان آیزنهاور استفاده کنیم
۴ همیشه تفکر برد-برد داشته باشیم و تفکر فراوانی را در خود ایجاد کنیم که وضعیت و ثروت و موفقیت به اندازه همه وجود دارد
۵ با درک واقعی و درست دیگران گوش دادن همدلانه روابط قویتر و بهتری ایجاد کنیم .
۶ با دیگران از لحاظ فکری تبادل داشته باشید و همافزایی ایجاد کنید.
۷ برای تجدید قوای خود هم وقت بگذاریم در چهار بود فیزیکی ، معنوی ، ذهنی ، و روابط عاطفي و اجتماعی
درود بر شما
تفکر برد برد واقعا تاثرگزار هست چون نفع فرد ک برطرف میشه مسلما نفع گروه هم لحاظ میشه، نکته خوب دیگه ای که گفت ۴ بعدی که باید مراقبش باشیم تا به هدفمون برسیم
راهبری دیدگاهها