کتاب قانون 80/20 (1997) یکی از 25 کتاب برتر تجارت قرن بیستم به انتخاب GQ است. این کتاب دربارهی اصل 80/20 است که میگوید 80 درصد نتایج تنها با 20 درصد تلاش حاصل میشوند. این قانون پیامدهای بسیار مهمی در زندگی دارد؛ زیرا مهمترین عوامل موفقیت را در هر موقعیتی شناسایی میکند.
ریچارد کخ مشاور سابق مدیریت بود که در سال 1990 خود را بازنشسته کرد تا به نوشتن رو بیاورد. او 18 کتاب از جمله «قوانین قدرت»، «زندگی در راه 80/20» و «ابرارتباط» را تالیف کرده است. او با موفقیت اصل 80/20 را در زندگی کاری و شخصی خود به کار میبرد.
چگونه از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟
در دنیای پرشتاب امروزی، بسیاری از ما مجبوریم هر روز به کارهای طولانی و غیرممکن بپردازیم. ممکن است مصمم باشیم که همهی کارهایمان را بهسرعت تمام کنیم؛ اما وقتی به سراغ اولین کار میرویم، ناگهان متوجه میشویم که دو کار مهم دیگر پیش آمده که آنها هم باید انجام شوند!
شرکتها هم در شرایط مشابهی وظایف متعددی را برای خود تعریف کردهاند، سعی دارند به چندین بازار با انبوهی از محصولات متنوع ورود کنند و مثل یک دلقک در یک سیرک باشند تا توجه مردم را به خود جلب کنند. در این شرایط آشفته، مهمترین چیز این است که بدانیم کدام کار مهمتر است و اول از همه باید انجام شود.
به همین دلیل است که درک یک اصل ساده اما بسیار قدرتمند، به نام 80/20 بسیار مهم است. نبود تعادل بین تلاش و نتیجه به شما کمک میکند از زمان خود به نحو احسن استفاده کنید. علاوه بر این، ثابت شده که این اصل به شرکتها کمک میکند تا با روشی جدید به موفقیت برسند: کسب موفقیت نه با انجام کار بیشتر، بلکه با انجام کار کمتر!
در نهایت، میتوانید این اصل را در زندگی شخصی خود هم اعمال کنید تا شادی و رضایت خود را افزایش دهید. فقط کافی است با طرز فکر 80/20 آشنا شوید تا بتوانید جلوی اتلاف وقت و انرژی و سرمایهی خود را بگیرید.
آیا تابهحال پیش آمده که در حین انجام یک پروژه، بیشتر کار شما درست قبل از رسیدن به آخرین ضربالاجل انجام شود؟ مثلاً بارها پیش آمده که در چند روز آخر مانده به زمان تحویل پروژه، کارهای بیشتری از هفتههای گذشته انجام میشود.
نبودن تعادل بین تلاش انجامشده و پاداش دریافتی را میتوان در موقعیتهای مختلف مشاهده کرد. برای مثال، بسیاری از کسبوکارها دریافتهاند که فقط 20 درصد از محصولات آنها 80 درصد از سودشان را ایجاد میکنند.
به همین ترتیب، 20 درصد از رانندگان عامل 80 درصد از تصادفات هستند. اکثر رانندگان با احتیاط رانندگی میکنند؛ درحالی که گروه کوچک بیاحتیاطی هستند که باعث اکثر تصادفات میشوند. این پدیده، همان اصل 80/20 است: تقریباً 80 درصد از نتایج کار حاصل 20 درصد تلاش است.
چرا این نسبت متعادل نیست؟ زیرا هر عامل، تأثیر یکسانی بر نتیجهی نهایی ندارد. درواقع، علت هر اتفاقی به دو دسته تقسیم میشود:
همین اتفاق شکاف 80/20 را ایجاد میکند. باید توجه داشت که قانون 80/20 نوعی سادهسازی است و در واقعیت این نسبت میتواند متفاوت باشد. برای مثال، شاید در مورد کار شما، نسبت واقعی 70/30 یا 99.9/0.01 باشد. حتی ممکن است جمع اعداد به صد هم نرسد. برای مثال، یک مطالعه در سال 1997 نشان داد که از 300 فیلم تولیدشده در یک سال، فقط چهار فیلم (1.3 درصد) 80 درصد از فروش را به خود اختصاص دادند.
همانطور که میبینید، مثالهای اصل 80/20 را میتوان در موقعیتهای مختلف پیدا کرد و درک این قاعده میتواند خیلی برای ما مفید باشد.
507 پاسخ
راهبری دیدگاهها
بسیار سپاسگزارم بابت خلاصه هوشمندانه و کاربردی
خلاصه های کتاب معمولا، ۲۰ درصد مطالب مهم کتاب ها رو برداشت میکنه و ۸۰ درصد نکات کلیدی به ما یاد میده
البته به شرط داشتن اعتماد از نویسنده خلاصه کتاب
سپاس فراوان از اکوتوپیا🙏
وضعیت طبیعی جهان متعادل نیست.
کتاب عالی بود، نکته بسیار ارزشمند، در زندگی کیفیت مهم تر از کمیت است
در زندگی باید از تفکر ۲۰/۸۰ بهره برد. ممنون
پس اگه بیست درصد مهم رو پیدا نکنی,رو تردمیلی!
سلام
عالی بود 👌
خودم آنلاین شاپ دارم و طبق اصل ۸۰/۲۰ باید روی محصولاتی که فروش بیشتری دارم تمرکز کنم. 💗
قبل از اقدام برای تغییر ، منشأ شادی و ناراحتی را در زندگی شناسایی و ردیابی کنیم.
سپاس از تیم اکوتوپیا
توی سیاست و اقتصاد هم 80 درصد تحلیلگرا و سیاست مدارا واقعا الکی ان ، و تهش 20 درصد شون درست حسابی و کار درست
انگار اون اقلیت 80 درصد فلان موضوع رو اطلاع کامل و جامع داره
و این جالبه
چون آدم کم کم دلش میخواد به اون مقدار اقلیت در زمینه خودش برسه 😁
تفکر ۸۰/۲۰ توصیه میکند که به دنبال کیفیت باشید، نه کمیت و بر تعمیق رابطه با آن ۲۰ درصد تمرکز کنید.
ممنون از زحماتتون کتاب فوق العاده ای بود.
سلام ، دمتون گرم بابت چالش 🥰
یه چیز جالب که بهش فکر کردم درسای دانشگاه و تحلیل های سیاسی و اقتصادیه
این همه کتاب و مقاله هست برای کنکور ارشد ولی ته ش 20 درصد شون برای کنکور مناسبن و نیازی نیست هر چی رو بخونیم
اینکه تمرکز آدم باید روی بیست درصد مهم و مفید کاری و شخصی باشه مشخص شد ….. هر چقدر روی اون مهم ها توی زندگی آدم تمرکز کنه نتیجه بیشترو بهتری میگیره👌🏻👌🏻👌🏻هنوز ولی نیازه که روی این جنبه کار کرد که چطور میشه این تمرکز صورت بگیره…چون تمرکز روی زندگی بشدت کاهش پیدا کرده….و آدم با این همه پراکندگی انگار ذهنش نمیتونه تمرکز کنه برای رسیدن به اون بیست درصد
خلاصه اش اینه که گل هر کاریو انجام بدی و بقیشو بدی بچه ها …
جالب و مفید بود. من قبلا به شکل ناخودآگاه متوجه این موضوع شده بودم که درصد زیادی از تلاشهام تاثیری در خروجی کارم ندارن ولی نمیدونستم برای این موضوع یه قانون تعریف شده. مرسی از اکوتوپیا
سلام و عرض ادب
ممنونم از جناب آقای بختیاری بابت پیشنهاد مطالعه کتاب
چقدر ایده جالبی داشت واقعا ترغیب شدن به خوندن کامل کتاب …
در آخرین لحظات امروز تونستم شروع کننده این چالش باشم و امیدوارم هر روز بهش پایبند باشم و با هم در تاریخ ۲۹ اسفند این چالش رو تمام کنیم، خلاصه اولین کتاب به نظرم این بود که سعی کنید زمان های هدر رفته خودتون رو شناسایی کنید تا بتونید به اون لحظاتی که باعث سرزندگی و خوشی در زندگی تون میشن برسید حالا این قانون ۸۰ /۲۰ باید کمک کنه که بتونیم اون لحظات رو پیدا و برای کم کردن شون برنامه ریزی کنیم
در واقع یه جورایی درباره ایده آل گرا نبودن صحبت میکنه. مثلا روزهای اول شروع یک پروژه ما همیشه دچار ایده آل گرایی هستیم تا بتونیم پروژه را به بهترین شکل انجام بدیم اما روزهای آخر زمان تحویل پروژه به ناچار فقط روی انجام آن تمرکز میکنیم. اگر بتوانیم همین تفکر را از روزهای اول انجام یک پروژه در پیش بگیریم قطعا موفق تر خواهیم بود. یعنی اول تمرکز کنیم روی کلیات اصلی پروژه و بعد در صورای که زمان داشتیم به بهبود جزئیات بپردازیم. در واقع کلیات همان ۲۰ درصد است که انجام آن ۸۰ درصد نتیجه را مشخص میکند و جزییات ۸۰ درصدی است که در نهایت بیشتر از ۲۰ درصد روی نتیجه تاثیر ندارد.
تشکر از تیم اکوتوپیا
سلام
کتاب مفیدی هست به نظرم ولی کاش بیشتر در مورد این قانون توی زندگی معمولی و روزمره میگفت بیشتر تمرکزش روی کسب و کار بود.
بسیار عالی👍
عالی بود.این قانون که به قانون پارتو هم معروفه بسیار کاربردیه و باعث میشه برای بهره وری بیشتر روی اقلیت مهم یعنی همون 20 درصد تمرکز کنیم
سلام و خدا قوت
تمرکز بر کیفیت و اولویت بر کار هایی با بیشترین بهره وری
( کار زیاد سطحی در زمان محدود ممنوع)
ورزش محدود مناسب
تمرکز بر مشتریان وفادار
تماشا فیلم محدود مناسب
تمرکز بر یک دوره نه چند دوره
روابط دوستانه با کیفیت و عمیق با افراد محدود
این جمله به من خیلی تلنگر زد
تفکر ۸۰/۲۰ توصیه میکند که به دنبال کیفیت باشید، نه کمیت. و بر تعمیق رابطه با آن ۲۰ درصد تمرکز کنید
# آقای میم نون
عاشق اون تیکهش شدم که میگه:
به این فکر کنید که ۲۰ درصد از فعالیتهای زندگی شما ۸۰ درصد از شادیتان را به وجود میآورد و سعی کنید راههایی را بیابید که زمان بیشتری را صرف انجام دادن آنها کنید. اگر این کار را بکنید، زندگی شادتری خواهید داشت.
عالی بریم واسه کتاب دوم
اگر بیست درصد کلمات پر کاربرد یک زبان رو یاد بگیریم تا هشتاد درصد میتونیم اون زبان رو درک کنیم یا حرف بزنیم
بسیار عالی
ایده خلاصه کردن کتاب توسط شما حرکتی بسیار مفید و محرکی بسیار سودمند در ایجاد انگیزه کتاب خوانی در افراد است. به سهم خود از شما عزیزان جان بسیار سپاسگزارم . مانا و پایدار باشید
گروه اقلیت که تأثیر زیادی بر نتایج دارند تا گروه اکثریت که مثل سیاه لشکرن .
البته تو دنیای بسیار رقابتی و پر از حواس پرتی امروز شاید یک مقدار این درصد رو تحت تاثیر قرار بده
اصل ۲۰/۸۰ به ما نشان می دهد همه کارها پاداش یکسانی ندارند👌👌👌
راهبری دیدگاهها