کتاب «هفت اصل برای موفقیت در ازدواج و زندگی زناشویی» (1999) با تکیه بر دادههای مطالعات روابط و مصاحبهها، دقیقا همان کاری را انجام میدهد که در عنوانش وعده میدهد. این کتاب، شما را با تغییرات کلیدی که میتوانید برای غلبه بر مشکلات رایج آسیبزننده به روابط و ایجاد ازدواجی حمایتگر و عاشقانه انجام دهید، آشنا میکند.
جان گاتمن استاد روانشناسی دانشگاه واشنگتن و از بنیانگذاران و مدیران موسسه ازدواج و خانوادهی سیاتل است. تحقیقات او دربارهی زوجهای عاشق، 40 سال به طول انجامیده و جوایز علمی معتبر متعددی را برای کار خود دریافت کرده است.
نان سیلور، وبلاگنویس، روزنامهنگار و نویسندهی کتابهای پرفروش است. او همچنین سردبیر ارشد مجلهی سلامت و ویراستار همکار مجلهی والدین بوده است.
کلیدهای یک ازدواج شاد را کشف کنید!
با وجود اینکه همهی ما آرزوی زندگی در روابط بینقص را داریم، تعداد کمی از ما در شرایطی کاملا بدون استرس و عاری از تنش، درگیری یا مشکل هستیم. در واقع، اگر متاهل هستید یا در رابطهای قرار دارید، احتمال بهبود آن وجود دارد. با جان گاتمن، متخصص روابط، آشنا شوید. او سالهاست که با زوجها کار میکند و درباره آنها تحقیق انجام میدهد و فهرستی از مشکلات اساسی که هر ازدواجی با آن روبرو میشود و راهحلهای آنها را گردآوری کرده است. این کتاب، هر یک از هفت اصل اساسی او را توضیح میدهد و روشهایی را برای جلوگیری از تبدیل شدن به یک آمار ناخوشایند دیگر، مورد بحث قرار میدهد.
اگر همسر دارید، احتمالا از اطلاعات ویژه، محرمانه یا حساس فراوانی دربارهی او مطلع هستید. اما آیا میدانستید این اطلاعات در ذهن ما در چیزی به نام «نقشهی عشق» ذخیره میشوند؟ هرچه نقشهی عشق شما کاملتر باشد، عشق شما مستحکمتر است. در موارد متعدد ثبتشدهی طلاق، زوجین شناخت چندانی از یکدیگر نداشتند. آنها فضای ذهنی کافی برای ازدواج در نظر نگرفته بودند. بدون نقشهی عشق، نمیتوانید شریک زندگیتان را بهخوبی بشناسید. و بدون شناخت عمیق همسرتان، چگونه میتوانید او را واقعا دوست داشته باشید؟
به عنوان نمونه، روری، پزشک متخصص کودکان که مسئول بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بود را در نظر بگیرید. او به علت کار زیاد، اغلب شبها در بیمارستان میماند. در محل کار، روابط اجتماعی خوبی داشت، اما زندگی شخصیاش متفاوت بود. او حتی نام سگ خانواده یا محل درب پشتی خانهاش را نمیدانست. در واقع، او آنقدر درگیر کار شده بود که رابطهی عاطفیاش با همسر و فرزندانش تضعیف شده بود. نقشهی عشق او نواقص زیادی داشت.
آگاهی از نقشهی عشق اهمیت دارد، زیرا شامل آرزوها و نگرشهای زندگی شما و همسرتان میشود. اما این نقشه قابل تغییر است. مثلا فرزنددار شدن میتواند هدف یا جهت زندگی یک زن را به کلی دگرگون کند و به تبع آن نقشهی عشق او را نیز تغییر دهد. مگی و کن را در نظر بگیرید که مدت کوتاهی پس از آشنایی، تصمیم به ازدواج و تشکیل خانواده گرفتند. آنها از باورها، امیدها و نگرانیهای یکدیگر آگاه بودند. کن میدانست که مگی به شغلش به عنوان متخصص کامپیوتر متعهد است. اما زمانی که مگی صاحب دختری شد، برای مراقبت از او، کارش را ترک کرد. در این شرایط، کن متوجه تغییر همسرش شد.
این امر طبیعی است. پدر یا مادر شدن، ارزشها و هویت فرد را تغییر میدهد. نقشهی عشق مگی برای هماهنگی با اولویتهای جدیدش تغییر کرده بود و کن نیز ناچار شد نقشهی عشق خود را با آن تطبیق دهد.
79 پاسخ
راهبری دیدگاهها
خیلی خوب بود
سپاس بیکران
واقعا عالی و مفید بود مررسی🍀
یک خلاصه بسیار مفید و عالی بود
سپاس از شما
شانزدهم تمام
به نظر بنده شاید مهمترین اصل در پایداری یک زندگی زناشویی این است که مرد و زن باید همیشه نسبت به طرف مقابل خود یک شنونده کامل باشد و در هر مکالمه با تمام وجود گوش کنید
چهار مورد از مهمترین این نشانهها که نویسنده آنها را «چهار سوار آخرالزمان» مینامد، عبارتند از: انتقاد، تحقیر، حالت تدافعی و سکوت.
سپاس از شما
انتقاد، تحقیر، حالت تدافعی و سکوت
باید مراقب رابطه بود تا به موارد بالا مبتلا نشد که اگر اتفاق افتاد فاتحه رابطه را باید خواند.
اگر متاهل هستید یا در رابطهای قرار دارید، احتمال بهبود آن وجود دارد و اینکه داشتن نقشه عشق به ما کمک میکنه البته که رعایت اون هفت اصل جالب بود🥰
خیلی نکات خوبی و گفته بود به نظرم ارزش داره که این کتاب خونده بشه🌱👌🏻
به نظرم در عین خلاصه بودن جامع هم بود و نکات ریز و درستی بیان شده بود. شنونده بودن و احتارم متقابل در یک ازدواج پایدار نقش مهمی داره
خیلی روان و ساده و کاربردی گفته شده در صورتی ک رابطه واقعی به این راحتی نیست.
خیلی از مشکلات صرفا با گفتگو حل میشن
نباید به اختلافات دامن زد
بعد از ازدواج اولویت از خانواده به همسر تغییر میکنه و در شرایطی باید قدرت مدیریت مشکلات بین همسر و خانواده رو داشته باشیم
کتاب جالبی بود مخصوصا اونجا که می گه :
“وقتی در روزمرگیهای زندگی به همسرتان نشان میدهید که برایش ارزش قائل هستید، رابطهی زناشویی خود را سرشار از عشق و محبت میکنید. منظور از توجه کردن به همسر، همین است. برای انجام صحیح این کار، باید از اهمیت این لحظات بهظاهر ساده در گفتگوهای روزمره آگاه باشید.”
نکات ساده ولی کاملا مفیدی رو در این کتاب گفته شده اگه همه ای این نکات رو رعایت کنیم قطعا رابطه ای با احترام تری خواهیم داشت وعشقمون نسبت به شریک رندگیمون بیشتر میشه
نکات مطرح شده در کتاب موارد درستی هستند. اما مهمترین مسئله در یک رابطه، صحبت کردن طرفین رابطه باهم تحت هر شرایطی است. قطعا در هر رابطهای اختلاف نظر و چالش وجود داره اما مهم اینه که دو طرف بتونن بدون زخم زدن به همدیگر نسبت به حل اون مسئله اقدام کنن (حل مسئله، و نه پیدا کردن مقصر!).
یک نکته دیگر اینکه طرف مقابل شما در رابطه google نیست تا با تایپ یک حرف شروع به حدس زدن منظور شما بکنه. تمرین لازمه تا یک شخص بتونه دقیقا منظور و خواسته مورد نظرشو به صورت شفاف به طرف مقابل منتقل بکنه.
و به عنوان مورد آخر، در نکته کلیدی شماره یک بیان شده که «بدون شناخت عمیق همسرتان، نمیتوانید او را واقعا دوست داشته باشید». اما به نظر من در درجه اول انسان باید شناخت درست و دقیقی از خودش داشته باشه و در مرحله بعد به شناخت طرف مقابل بپردازه.
از کتاب تا واقعیت زندگی خیلی است
وقتی کسی به اندازهی کافی از همسرش تحقیر و انتقاد شنیده باشد، از گفتگو کنارهگیری میکند. به جای اینکه حالت تدافعی بگیرد، در مقابل حمله با «آها» یا «باشه» یا با اجتناب از رو در رو شدن، واکنش نشان میدهد. دیدن هر یک از این موارد، نشانهای از وجود خطر در ازدواج است، پس مراقب آنها باشید
این کتابم تموم شد
کاملا درسته زندگی پر از فرار و نشیب🌸
خیلی ممنون بابت پادکست و خلاصه کتاب های که در اختیارمان قرار داده اید💚🙏
نکات جالبی داشت
این خلاصه کتاب بهم یاد داد هنوز خیلی چیزها رو بلد نیستم و باید حتما روش وقت بذارم:))
خلاصش یکم سطحی یود اما ممنون
چهار سوار آخرالزما؛ انتقاد ، تحقیر، حالت تدافعی و سکوت
شکراله
هرچه نقشه عشق شما کامل تر باشد عشق شما مستحکم تر است.
مهم ترین درس منعطف بودن در رابطه هست…
نکتهی کلیدی کتاب این است که داشتن ازدواجی پایدار، ممکن است. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که از نحوهی تفکر و واکنش خود نسبت به همسرتان و رفتارتان با او، نه فقط در زندگی روزمره، بلکه در اختلافات نیز آگاه باشید. با تمرین برخی رفتارهای ساده و سالم، میتوانید از رابطهای هماهنگ و شاد با همسرتان برخوردار شوید.
خلاصه کتاب “هفت اصل برای موفقیت در ازدواج و زندگی زناشویی” انگار دقیقاً میخواست یه چراغ راهنما برای همه نوع رابطه بذاره، نه فقط ازدواج. چیزی که بیشتر از همه برام جالب بود، اصل اول بود: “زوجهای موفق نقشه عشق دقیقی دارند.” یعنی باید دنیاهای همدیگه رو بشناسین؛ از علایق و ترسها گرفته تا چیزایی که باعث خوشحالی یا ناراحتیش میشه. این شناخت کمک میکنه همیشه تو مسیر درستی پیش بری.
اصل دوم هم خیلی کاربردیه: “سیستم علاقه و تحسین.” وقتی یاد بگیری نکات مثبت طرف مقابلت رو ببینی، رابطه خیلی گرمتر میشه و مشکلات کوچیک مثل یه نسیم میگذرن. اصل سوم هم توی همین خط بود: “گفتگوهای روزمره و به ظاهر ساده.” مثلا وقتی از کار روزانه طرف مقابل میپرسی یا درباره یه موضوع بیاهمیت نظر میدی، نشون میدی که چقدر برات اهمیت داره.
واقعبینانهترین بخش برای من اصل پنجم و ششم بود: “مشکلات قابلحل و مشکلات دائمی.” همه اختلافها راهحل ندارن، ولی مهمه که یاد بگیری چطور باهاشون کنار بیای. چالشهای رایجی مثل بچهدار شدن یا رابطه با خانوادهی همسر از اون مشکلات قابلحل هستن که نیاز به مدیریت هوشمندانه دارن. ولی یه سری مشکلات هم همیشه وجود دارن؛ مثل تفاوتهای عمیق شخصیتی. اینا مثل یه سنگ بزرگ تو جادهن که نمیشه جابجاشون کرد، ولی میشه مسیرت رو یه کم کج کنی و از کنارشون رد بشی.
یه نکته جالب دیگه هم که تو کتاب بهش اشاره شده، نشونههای طلاقه. مثلا وقتی یکی از طرفین مدام احساس بیاحترامی یا تحقیر کنه، یا اونقدری از هم دور بشن که حتی نمیخوان درباره مشکلاتشون حرف بزنن. اینا زنگ خطرهاییه که اگه به موقع دیده بشن، شاید بشه رابطه رو نجات داد.
اصل هفتم هم به نظرم یه نگاه آزاد و بالغانه به رابطه بود: “لازم نیست درباره چیزای مهم همیشه همنظر باشیم.”مثلا یکی عاشق ماجراجویی و سفره، یکی دوست داره بیشتر خونه بمونه؛ هنر اینه که تفاوتها رو بپذیری و راهی پیدا کنی که هردوتون راضی باشین.
خلاصه اینکه از خوندن این خلاصه کلی الهام گرفتم. احساس میکنم این اصول فقط مخصوص ازدواج نیست، بلکه میتونه برای هر نوع ارتباطی، از دوستی گرفته تا همکاری، مفید باشه.
چقدر کامل و جالب بود نظرت. حتی بعضی جاها از خود کتاب هم تونستی با تشبیهاتی که به کار بردی بهتر و کاملتر مفهوم رو برسونی.
ممنون
تشكر بابت اين خلاصه كتاب بسار عالى بود
برای داشتن یک ازدواج موفق، لازم نیست کاملا شبیه هم باشید👌🏻
از ا ون کتابایی که به طور مستقیم رو زندگیمون اثر میذاره
از نحوهی تفکر و واکنش خود نسبت به همسرتان و رفتارتان با او، نه فقط در زندگی روزمره، بلکه در اختلافات نیز آگاه باشید
نکات مفیدی برای یک ازدواج موفق که گاها خیلی ساده نادیده گرفته می شوند
راهبری دیدگاهها