کتاب اصول سرمایه گذاری از زبان وارن بافت (2016) پژوهشی است دربارهی استراتژی سرمایهگذاری چهارمین فرد ثروتمند جهان. نویسندهی این کتاب، جرمی میلر، با تحلیل نامههای سالانهی بافت که از سال 1956 تا 1970 به سرمایهگذاران خود نوشت، استراتژیهای کلیدی سرمایهگذاران در بازار سهام را بیان میکند.
جرمی میلر تحلیلگر یک شرکت صندوق سرمایهگذاری پیشرو مستقر در نیویورک است. او بیش از 15 سال تجربه در حوزهی مالی دارد و با تحلیل معامله و سهام سر و کار دارد. کتاب اصول سرمایه گذاری از زبان وارن بافت، اولین کتاب به قلم او است.
آیا تابهحال با خود گفتهاید که “عجب زندگی خوبی! فقط حیف که این همه پول اضافی دارم؟” احتمالاً نه. همهی مردم در یک چیز مشترک هستند: میخواهند حداکثر پول ممکن را با حداقل تلاش به دست آورند. این رؤیا برای افرادی مانند وارن بافت، که در حال حاضر چهارمین فرد ثروتمند جهان است، محقق شده است. استراتژی ثروتمند شدن بافت در بازار سهام آسان است: ارزان بخرید، گران بفروشید.
اما جای تعجب نیست که برای همه، ثروتمند شدن در بازار سهام چندان آسان نیست. خوشبختانه، بافت برای ما راهکارهایی به جا گذاشته است. زمانی که او در سال 1956 شرکت سرمایهگذاری خود را تأسیس کرد، شروع به نوشتن نامههایی به شرکای خود کرد. او در این نامهها دیدگاههایش دربارهی بازار سهام، پیشبینی آینده و اخلاق سرمایهگذاری خود را بیان میکرد.
فعالیت در بازار سهام آسان نیست؛ اما فلسفهی بافت، که در نامههای او طی 14 سال گردآوری شده، شامل تمام چیزهایی است که شما برای شروع یک حرفهی موفق در بازار سهام نیاز دارید. و چه کسی میداند، اگر خوششانس، و مهمتر از آن، به اندازهی کافی صبور باشید، ممکن است حتی از بافت هم ثروتمندتر شوید.
صبور باشید. سرمایهگذاری سر حوصله، و نه معاملات سریع و دیوانهوار، بیشتر احتمال دارد که شما را ثروتمند کند. قانونی وجود دارد که فعالان والاستریت نمیخواهند شما آن را بدانید. این همان رازی است که به وارن بافت کمک کرد که ثروتی 88.9 میلیارد دلاری جمع کند. آیا آمادهاید؟
مردم اغلب شرطبندی را با سرمایهگذاری اشتباه میگیرند. اما این دو موضوع با هم تفاوت دارند. این افراد به شکلی وسواسی نوسانات پیشبینیناپذیر بازار را دنبال میکنند تا سهام بخرند و بفروشند و امیدوارند که بهسرعت ثروتمند شوند. از طرف دیگر سرمایهگذاران، بر اساس ارزیابی دقیق ارزش ذاتی سهام، مالکیت یک شرکت را خریداری میکنند و بعد فقط منتظر میمانند.
میلیاردر معروف، وارن بافت، یک سرمایهگذار است. او در مدرسهی کسبوکار نیویورک تحصیل کرده است. رویکرد منظم و صادقانه، ویژگی نامههای او و البته فلسفهی کلی سرمایهگذاریهای بافت است. او با الهام از استاد خود بنجامین گراهام، دریافت که قیمت داراییهای مالی، مثل سهام، در نهایت به ارزشهای ذاتی خود میرسد.
هنگام خرید سهام، شما بخشی از یک تجارت را میخرید. با گذشت زمان، قیمت سهام برای نشان دادن نحوهی عملکرد یک شرکت تغییر میکند. اگر شرکت خوب باشد، قیمت سهام رشد میکند. اما اگر ارزش ذاتی کسبوکار کاهش یابد، مثلاً یک رسوایی بزرگ برای شرکت پدید بیاید، قیمت سهام کاهش پیدا میکند. اما گاهی اوقات، قیمت سهام بهدرستی ارزش یک کسبوکار را نشان نمیدهد. سرمایهگذارانی که سهام شرکتهای ارزان را خریداری میکنند و سپس صبورانه منتظر اصلاح بازار میمانند، پول خوبی به دست میآورند.
کلید اصلی، تمرکز بر «کاری» است که بازار باید برای شما انجام دهد، نه بر «زمانی» که باید این کار را انجام دهد. اگر باور دارید که قیمت بازار در نهایت ارزش واقعی یک کسبوکار را منعکس خواهد کرد، میتوانید انتظار داشته باشید که در نهایت سود خوبی کسب کنید. این دیدگاه به شما کمک میکند تا فقط به دلیل کاهش قیمتها در بازار، سهام خود را نفروشید. پاداش این صبر را با بهرهی مرکب دریافت خواهید کرد. نیروی محرک اصلی خلق ثروت در سرمایهگذاری بلندمدت همین است. بهرهی مرکب با سرمایهگذاری مجدد سودهای تقسیمی ایجاد میشود. یعنی روی سودهای خود هم سود بگیرید.
آلبرت انیشتین بهرهی مرکب را هشتمین شگفتی جهان نامید و گفت: «کسانی که معنی آن را درک میکنند، بهرهی مرکب دریافت میکنند؛ اما کسانی که معنی آن را درک نمیکنند، بهرهی مرکب پرداخت میکنند!»
داستان موردعلاقهی بافت دربارهی قدرت بهره مرکب، اقدام دولت فرانسه برای خرید تابلوی مونالیزا بود. فرانسیس اول در سال 1540، بیستهزار دلار برای این نقاشی پرداخت کرد. اگر بهجای این کار همین پول را با بهرهی مرکب 6 درصد سرمایهگذاری میکرد، فرانسه تا سال 1964 یک کوادریلیون دلار داشت.
تاکنون ممکن است متقاعد شده باشید که قدرت بالایی در سرمایهگذاری دارید. در قسمتهای بعدی، یاد خواهید گرفت که چگونه سبک سرمایهگذاری خود را پیدا کنید.