کتاب چگونه هر حرفی را به هر کسی بزنیم(۲۰۱۳) روشهایی کاربردی برای بهبود ارتباطات در محیط کار دارد و برای داشتن روابط کاری موفق و رویکرد صریحتر، تغییری چشمگیر ایجاد میکند.
شاری هارلی، متخصص ارتباطات تجاری، سخنران، مربی و مشاور است. او بنیانگذار «فرهنگ صریح»، شرکتی با هدف تقویت صداقت در محیط کار، محسوب میشود.
روابط کاری بهتری بسازید
آیا در محل کار کسی هست که شما را آزار دهد؟ شاید عادت ناخوشایندی داشته باشد، مثل مدام تقتق کردن با خودکار روی میز. اما به دلیلی، چیزی به او نمیگویید. یا شاید مدیر هستید و کارمندی دارید که عملکردش خوب نیست. اما وقتی زمان بازخورد دادن میرسد، نمیدانید از کجا شروع کنید. بسیاری از ما این لحظات ناامیدکننده را تجربه میکنیم؛ اما از گفتوگوهای سختی که مشکل را حل میکنند، دوری میکنیم. چرا؟ اغلب به این خاطر که نمیدانیم چطور بدون ایجاد تنش، به موضوعات ناخوشایند بپردازیم. شاری هارلی، متخصص ارتباطات تجاری، در کتاب چگونه هر حرفی را به هر کسی بزنیم، راهنمایی عملی برای گذر از این موقعیتهای سخت میدهد؛ آنهم با صداقت و مهربانی.
اگر به بهبود روابط کاری خود امیدوارید، استراتژیهای موردنیازتان در اینجاست. از طریق ارتباط باز و صادقانهتر، محیط کارتان کمی دلپذیرتر و بسیار مشارکتیتر میشود. تا پایان کتاب چگونه هر حرفی را به هر کسی بزنیم، خواهید دانست که چطور هر چیزی را به هر کسی بگویید. منظورمان واقعاً هر چیزی است!
این وضعیت را تصور کنید: دوستی خیلی ناگهانی و بیدلیل، ارتباطش را با شما را قطع میکند. یا قرار ملاقات فوقالعادهای داشتهاید؛ اما دیگر خبری از او نمیشود. حتماً میخواهید دلیلش را بدانید. اما آیا از او علت این رفتار را میپرسید؟ واقعیت این است که بیشتر ما از این کار میترسیم. صحبت کردن یا درخواست شفافسازی برایمان سخت است، پس سکوت میکنیم. بهجای فهمیدن مشکل، حدس میزنیم و دربارهی وضعیت فرضیهسازی میکنیم. همین اتفاق در محل کار هم میافتد.
فرض کنید بعد از یک سال کاری عالی، متوجه میشوید که رئیستان از عملکرد شما راضی نیست؛ احتمالاً شوکه میشوید. این موقعیتها بسیار رایجاند؛ اما کاملاً میشود از آنها پیشگیری کرد. بیایید برای تنوع هم که شده، با یکدیگر صادق باشیم و آشکارا، صادقانه و مستقیم ارتباط برقرار کنیم. اساساً، انسانها «ماشینهای پرسشگر» هستند. ما میخواهیم بفهمیم چطور و چرا اتفاقات میافتند. و در نبود اطلاعات، فرضیه میسازیم. مثلاً: «رئیس من از من خوشش نمیآید. هیچ آیندهای در این شرکت ندارم.» شاید حق با شما باشد، شاید اشتباه کنید. اما تا زمانی که دربارهی آن صحبت نکنید، هرگز حقیقت را درک نخواهید کرد.
اینطور فکر کنید که دانش، قدرت است. وقتی بدانید مردم واقعاً چه فکر میکنند، حق انتخاب دارید و مسئولیت بیشتری در قبال کارهایتان میپذیرید. شاری هارلی، متخصص ارتباطات و بهبود روابط کاری، معتقد است رضایت شغلی ما تا حد زیادی به کیفیت روابطمان وابسته است. به همین دلیل، باید آگاهانه برای بهبود ارتباط با همهی کسانی که با آنها کار میکنیم (رئیس، همکاران، کارمندان و مشتریان) تلاش کنیم. درست حدس زدید، ارتباط بهتر یعنی صداقت بیشتر.
در اینجا یک مثال آمده است: فرض کنید شخصی در طول جلسه با تلفن همراهش پیامک میفرستد. این موضوع اعصاب همه را خرد میکند؛ اما کسی اعتراض نمیکند. به هر حال، هیچ قانون رسمیای دربارهی استفاده از تلفن در جلسات نداریم. حالا چطور این گفتوگو را شروع میکنید؟ این موقعیتها سختند. اگر از کسی بخواهید قانونی را رعایت کند که از آن بیخبر است و بعد او را سرزنش کنید، احساس ناراحتی یا رنجش خواهد کرد. اما راه آسانی برای جلوگیری از این نوع موقعیتها هست: از قبل توافق کنید. ناگزیر در هر رابطهی کاری، مشکلات و چالشهایی پیش میآید. بنابراین رویکردی پیشگیرانه داشته باشید و انتظارات خود را از قبل بگویید.