کتاب رولت روسی (۲۰۱۸) نتیجهی تحقیقات دو روزنامهنگار دربارهی دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ است. این تحقیقات شامل موارد زیادی میشود: جزئیاتی دربارهی روابط تجاری ترامپ با روسیه، ارتباط روسها با ستاد انتخاباتی او، هک کردن مؤسسات دموکراتیک توسط روسیه، تبلیغات اطلاعاتی نادرست در رسانههای اجتماعی و اطلاعاتی که روسیه برای پیروز شدن ترامپ جمعآوری کرده است. این خلاصه کتاب همچنین از نحوهی واکنش جامعهی اطلاعاتی آمریکا و دولت اوباما به هک شدن توسط روسیه میگوید.
مایکل ایسیکوف یک روزنامهنگار و محقق است که برای واشنگتنپست، نیوزویک و انبیسی نیوز کار کرده است. او نویسندهی دو کتاب پرفروش نیویورکتایمز دربارهی هیلاری کلینتون و جنگ عراق است. ایسیکوف در حال حاضر دبیر تحقیقات یاهو نیوز است.
دیوید کورن یک روزنامهنگار و مفسر سیاسی باسابقه است. او رئیس دفتر مجلهی مادر جونز و تحلیلگر اماسانبیسی است. کورن نویسندهی چندین کتاب پرفروش است.
دخالت روسیه در ستاد انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶
اوضاع مثل یک سیرک شلوغ بود. وضعیتی که احتمالاً برای مدتی طولانی موضوع تحقیق باقی میماند. یکی از جنبههای مهم آن، دخالت و تأثیر هکرهای روسی بود.
دو روزنامهنگار، مایکل ایسیکوف و دیوید کورن رویدادهای ستاد انتخاباتی را بادقت دنبال کردند و قطعات پازل را کنار هم گذاشتند تا به خوانندگان کمک کنند پیچیدگیهای فراوان آن را بفهمند. ایسیکوف و کورن ارتباطاتی قوی بین موارد زیادی ایجاد میکنند: سفر ترامپ به مسکو در سال ۲۰۱۳، تلاش او برای ساخت برج ترامپ در شهر مسکو و جلسات بعدی در برج ترامپ نیویورک بین کارکنان ستاد انتخاباتی و مقامات روسی. یکی از نگرانیهایی که روزنامهنگاران به آن اشاره میکنند این است که ستاد انتخاباتی ترامپ از دادن اطلاعات به مقامات خودداری کردند؛ آنهم اطلاعاتی دربارهی جلسات خود بعد از مشخص شدن اینکه روسها در انتخابات دخالت داشتند. بدون هیچ مقدمهای، بیایید گزارش ماههای منتهی به انتخابات تاریخی ۲۰۱۶ را بخوانیم.
در ۹ نوامبر ۲۰۱۳، تالار شهر کروکوس در مسکو میزبان یک مراسم باشکوه بود. این مراسم به افتخار دونالد ترامپ، میلیاردر آمریکایی و ستارهی برنامهی تلویزیونی، برگزار میشد که از این مکان برای باارزشترین دارایی خود، مسابقهی دختر شایستهی جهان، استفاده میکرد. این رویداد بیشتر از یک مسابقهی زیبایی بود.
ترامپ مسکو را انتخاب کرده بود؛ زیرا مشتاق دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بود به این امید که بتواند تجارت خود را در این کشور گسترش دهد و حتی یک برج ترامپ در مسکو بسازد. ترامپ نگران این بود که آیا پوتین در این مسابقه حاضر خواهد شد یا نه. و در همین حال چند خبر بد شنید. با انتخاب مسکو برای برگزاری این رویداد، ترامپ سازمانهای حقوق بشر را عصبانی کرده بود؛ زیرا پارلمان روسیه قانون ضدهمجنسگرایی را تصویب کرده بود. قانون جدید هرگونه بهاصطلاح تبلیغات همجنسگرایانه را ممنوع کرده بود؛ آنهم با توجیه محافظت از کودکان در برابر هرگونه مواجهه با هر چیز غیردگرجنسگرا. در نتیجه، کمپین حقوق بشر میخواست مکان مسابقهی دوشیزهی جهان تغییر کند؛ اما ترامپ روی تصمیم خود پافشاری میکرد.
او مدتها بود که برای این فرصت تجاری برنامهریزی میکرد و حالا، خیلی چیزها در خطر بود. جدا از پوتین، ترامپ همچنین مشتاق همکاری با امین آقالاروف، یک ستارهی پاپ نوظهور اهل آذربایجان، بود که ترامپ او را برای اجرا دعوت کرده بود. اما تنها استعدادهای موسیقی او نبود که توجه ترامپ را جلب کرده بود. امین پسر آرس آقالاروف، یک کارآفرین میلیاردر بود که میتوانست بوروکراسی پیچیدهی روسیه را برای پیشبرد پروژهها دور بزند. مطمئناً بعد از این رویداد، شرکت ترامپ و شرکت آقالاروف یک توافق با هدف ساخت برج ترامپ در مسکو امضا میکردند. ترامپ در ستایش خود از پوتین هم اصرار داشت. همهی اینها در تلاش برای جلب رضایت او برای پیشبرد این پروژه بود.
در چندین توئیت، او فقط از هوش و تواناییهای رهبری پوتین تعریف کرد. این ستایشها نتیجه داد. وقتی ترامپ به مسکو رسید، آرس آقالاروف یک پیام رسمی به او داد که به گفتهی ترامپ، در آن نوشته شده بود: «آقای پوتین مایل به ملاقات با آقای ترامپ است.» این دقیقاً همان خبری بود که ترامپ امیدوار بود بشنود؛ اما بهخاطر ترافیک سنگین آن شب، پوتین به مسابقات نرسید.