کتاب قانون 80/20 (1997) یکی از 25 کتاب برتر تجارت قرن بیستم به انتخاب GQ است. این کتاب دربارهی اصل 80/20 است که میگوید 80 درصد نتایج تنها با 20 درصد تلاش حاصل میشوند. این قانون پیامدهای بسیار مهمی در زندگی دارد؛ زیرا مهمترین عوامل موفقیت را در هر موقعیتی شناسایی میکند.
ریچارد کخ مشاور سابق مدیریت بود که در سال 1990 خود را بازنشسته کرد تا به نوشتن رو بیاورد. او 18 کتاب از جمله «قوانین قدرت»، «زندگی در راه 80/20» و «ابرارتباط» را تالیف کرده است. او با موفقیت اصل 80/20 را در زندگی کاری و شخصی خود به کار میبرد.
چگونه از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟
در دنیای پرشتاب امروزی، بسیاری از ما مجبوریم هر روز به کارهای طولانی و غیرممکن بپردازیم. ممکن است مصمم باشیم که همهی کارهایمان را بهسرعت تمام کنیم؛ اما وقتی به سراغ اولین کار میرویم، ناگهان متوجه میشویم که دو کار مهم دیگر پیش آمده که آنها هم باید انجام شوند!
شرکتها هم در شرایط مشابهی وظایف متعددی را برای خود تعریف کردهاند، سعی دارند به چندین بازار با انبوهی از محصولات متنوع ورود کنند و مثل یک دلقک در یک سیرک باشند تا توجه مردم را به خود جلب کنند. در این شرایط آشفته، مهمترین چیز این است که بدانیم کدام کار مهمتر است و اول از همه باید انجام شود.
به همین دلیل است که درک یک اصل ساده اما بسیار قدرتمند، به نام 80/20 بسیار مهم است. نبود تعادل بین تلاش و نتیجه به شما کمک میکند از زمان خود به نحو احسن استفاده کنید. علاوه بر این، ثابت شده که این اصل به شرکتها کمک میکند تا با روشی جدید به موفقیت برسند: کسب موفقیت نه با انجام کار بیشتر، بلکه با انجام کار کمتر!
در نهایت، میتوانید این اصل را در زندگی شخصی خود هم اعمال کنید تا شادی و رضایت خود را افزایش دهید. فقط کافی است با طرز فکر 80/20 آشنا شوید تا بتوانید جلوی اتلاف وقت و انرژی و سرمایهی خود را بگیرید.
آیا تابهحال پیش آمده که در حین انجام یک پروژه، بیشتر کار شما درست قبل از رسیدن به آخرین ضربالاجل انجام شود؟ مثلاً بارها پیش آمده که در چند روز آخر مانده به زمان تحویل پروژه، کارهای بیشتری از هفتههای گذشته انجام میشود.
نبودن تعادل بین تلاش انجامشده و پاداش دریافتی را میتوان در موقعیتهای مختلف مشاهده کرد. برای مثال، بسیاری از کسبوکارها دریافتهاند که فقط 20 درصد از محصولات آنها 80 درصد از سودشان را ایجاد میکنند.
به همین ترتیب، 20 درصد از رانندگان عامل 80 درصد از تصادفات هستند. اکثر رانندگان با احتیاط رانندگی میکنند؛ درحالی که گروه کوچک بیاحتیاطی هستند که باعث اکثر تصادفات میشوند. این پدیده، همان اصل 80/20 است: تقریباً 80 درصد از نتایج کار حاصل 20 درصد تلاش است.
چرا این نسبت متعادل نیست؟ زیرا هر عامل، تأثیر یکسانی بر نتیجهی نهایی ندارد. درواقع، علت هر اتفاقی به دو دسته تقسیم میشود:
همین اتفاق شکاف 80/20 را ایجاد میکند. باید توجه داشت که قانون 80/20 نوعی سادهسازی است و در واقعیت این نسبت میتواند متفاوت باشد. برای مثال، شاید در مورد کار شما، نسبت واقعی 70/30 یا 99.9/0.01 باشد. حتی ممکن است جمع اعداد به صد هم نرسد. برای مثال، یک مطالعه در سال 1997 نشان داد که از 300 فیلم تولیدشده در یک سال، فقط چهار فیلم (1.3 درصد) 80 درصد از فروش را به خود اختصاص دادند.
همانطور که میبینید، مثالهای اصل 80/20 را میتوان در موقعیتهای مختلف پیدا کرد و درک این قاعده میتواند خیلی برای ما مفید باشد.
507 پاسخ
راهبری دیدگاهها
سلام و ارادت
اصل ۲۰/۸۰ میگوید تقریبا در هر زمینه ایی ۲۰ درصد ورودی ، ۸۰ درصد خروجی را تولید میکند.
ممنون از کمپین خوب کتابخوانی شما در هر روز .
بهترین جمله کتاب
“تقریباً ۸۰ درصد از تلاشها بهرهوری کامل ندارند و اگر این تلاشها را بر روی ۲۰ درصدی متمرکز کنید که بیشترین نتایج را ایجاد میکند، کارایی شما فوقالعاده بهتر خواهد شد.”
این جمله خلاصهگر مفهوم اصلی کتاب که نشان میدهد چگونه با تمرکز بر کارهای مهمتر میتوان بهرهوری را به طرز چشمگیری افزایش داد.
۲۰ درصد از دوستیهای شما ۸۰ درصد از «ارزش دوستی» را نشان میدهند.
این جمله کتاب خیلی منو به فکر برد اینکه 80 درصد نتایجی که در زندگی بدست آوردم حاصل 20 درصد تلاش هایی بوده که داشتم…
عالی بود. و خوشحالم وارد این چالش شدم.
بهترین جمله کتاب
“تقریباً ۸۰ درصد از تلاشها بهرهوری کامل ندارند و اگر این تلاشها را بر روی ۲۰ درصدی متمرکز کنید که بیشترین نتایج را ایجاد میکند، کارایی شما فوقالعاده بهتر خواهد شد.”
این جمله خلاصهگر مفهوم اصلی کتاب که نشان میدهد چگونه با تمرکز بر کارهای مهمتر میتوان بهرهوری را به طرز چشمگیری افزایش داد.
درود بسیار مفید و کار بردی بود
جالب بود مخصوصا در مورد کم کردن پیچیدگی برای بهره وری بالاتر
سلام با حرف کلی کتاب موافقم ولی به نظرم نقد هایی هم بهش وارده مثلا افرادی که در زمینه بهداشت و درمان دارن کار میکنن نه منصفانه است و نه درست که کارشون رو با دقت و کیفیت 100 درصد انجام ندن یکسری جا ها مثلا صنایع نظامی و بهداشتی و درمانی کار ها باید به بهترین نتایج ممکن انجام شود
بهترین نکته ای که این کتاب برای من داشت اولویت بندی کار ها بود که واقعا میتونم در زندگی ام رعایت کنم و بازدهی من رو بالا ببره به قول دوستمون که بالاتر گفت نباید بذاریم که مهم ترین چیز ها قربانی بی اهمیت ترین ها بشن
سلام و عرض ادب پوریا بختیاری عزیز
دم شما گرم مثل همیشه بسیار مفید و کاربردی و جذاب
Things that matter most Must never be at the mercy of things that matter least
کارها و چیزهایی که بیشترین اهمیت رو دارن هزگز نباید قربانی چیزهایی شوند که کمترین اهمیت رو دارن .
تمرکز بر راضی نگه داشتن بهترین مشتریان یک استراتژی سود آوری است
سپاس، بسیار کاربردی بود.
بسیار کتاب جذاب و دارای نکته های کاربردی بود
خیلی جالب بود که تا الان به این موضوع ساده اما کاربردی توجه نکرده بودم که تفاوت اصلی بین تحلیل ۸۰/۲۰ و تفکر ۸۰/۲۰ در این است که تحلیل ما را ملزم به جمعآوری دادهها و تجزیه و تحلیل آنها میکند تا بفهمیم مهمترین ۲۰ درصد چه افرادی یا چه چیزها و چه کارهایی هستند، در حالی که در تفکر ۸۰/۲۰ ما فقط این اطلاعات را حدس میزنیم و در نهایت تغییر اساسی ایجاد نمیکنیم ، سعی کنیم در زندگی ، روابط و کارمون همواره تحلیل کنیم قانون ۸۰/۲۰ رو
خوشحالم که این چالش رو شروع کردم
و امیدوارم تا آخرش همراه باشم تا از کتابهایی که میذارید بهره ببرم.
با درود
ممنون از شما بابت پیشنهاد ابتکاری ١٠٠ روز ١٠٠ خلاصه کتاب
به شخصه از این پیشنهاد عالی استقبال می کنم.
امیدوارم بتونم تا آخرش بیام ☺️
اینکه باعث میشه تمرکزمو بزارم برای ۲۰درصدِ کارام رو دوست دارم😌
قانون ۲۰/۸۰ یا همون اصل پارتو خیلی معروفه ولی تا الان با این جزئیات بهش نگاه نکرده بودم. تعمیم دادنش به مسائل مختلف جالب بود.
با اینکه با قانون ۲۰-۸۰ آشنایی دارم اما این کتاب دید تازه و جالبی بهم داد. من رو به تفکر عمیق تر در مورد این پدیده هدایت کرد. سپاس از خلاصه خوب و مفیدتان
میتوانید تنوع محصولات فعلی خود را تحلیل کنید و استراتژی فروش خود را بر روی ۲۰ درصد محصولات پرسود متمرکز کنید.
جالب بود خصوصا کم کردن پیچیدگی ها در شرکت و تمرکز بر محصولات اصلی و پر بازده بجای اتلاف وقت و انرژی در افزایش تنوع محصول یا خدمات سپاس از شما بابت تولید این خلاصه مفهومی و ارزشمند
تفکر ۸۰/۲۰توصیه می کنه که به دنبال کیفیت باشیم نه کمیت و بر تعمق رابطه با ۲۰ درصد تمرکز کنیم
کتابخانه اکوتوپیا نمونه بارز قانون ۲۰/۸۰
مطالب جالب و کاربردی ای داشت
اگر بتونیم همیشه مثل شب امتحان باشیم قانون 80 20 رو میتونیم 100 100 کنیم 🙂
جذاب بود واقعا 🫰🏻
با بیشتر بها دادن به اون بخش کمتر هر فعالیتی که بیشترین تاثیر رو داره کیفیت و خروجی رو بهبود بدهیم.
👍👍👍
تمرکز روی بخش کمتر اما موثرتر = انرژی بیشتر برای نتیجه بهتر
ایده جالبه. ممنون از توجهتون به کتاب و کتابخونی
راهبری دیدگاهها