کتاب قانون 80/20 (1997) یکی از 25 کتاب برتر تجارت قرن بیستم به انتخاب GQ است. این کتاب دربارهی اصل 80/20 است که میگوید 80 درصد نتایج تنها با 20 درصد تلاش حاصل میشوند. این قانون پیامدهای بسیار مهمی در زندگی دارد؛ زیرا مهمترین عوامل موفقیت را در هر موقعیتی شناسایی میکند.
ریچارد کخ مشاور سابق مدیریت بود که در سال 1990 خود را بازنشسته کرد تا به نوشتن رو بیاورد. او 18 کتاب از جمله «قوانین قدرت»، «زندگی در راه 80/20» و «ابرارتباط» را تالیف کرده است. او با موفقیت اصل 80/20 را در زندگی کاری و شخصی خود به کار میبرد.
چگونه از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟
در دنیای پرشتاب امروزی، بسیاری از ما مجبوریم هر روز به کارهای طولانی و غیرممکن بپردازیم. ممکن است مصمم باشیم که همهی کارهایمان را بهسرعت تمام کنیم؛ اما وقتی به سراغ اولین کار میرویم، ناگهان متوجه میشویم که دو کار مهم دیگر پیش آمده که آنها هم باید انجام شوند!
شرکتها هم در شرایط مشابهی وظایف متعددی را برای خود تعریف کردهاند، سعی دارند به چندین بازار با انبوهی از محصولات متنوع ورود کنند و مثل یک دلقک در یک سیرک باشند تا توجه مردم را به خود جلب کنند. در این شرایط آشفته، مهمترین چیز این است که بدانیم کدام کار مهمتر است و اول از همه باید انجام شود.
به همین دلیل است که درک یک اصل ساده اما بسیار قدرتمند، به نام 80/20 بسیار مهم است. نبود تعادل بین تلاش و نتیجه به شما کمک میکند از زمان خود به نحو احسن استفاده کنید. علاوه بر این، ثابت شده که این اصل به شرکتها کمک میکند تا با روشی جدید به موفقیت برسند: کسب موفقیت نه با انجام کار بیشتر، بلکه با انجام کار کمتر!
در نهایت، میتوانید این اصل را در زندگی شخصی خود هم اعمال کنید تا شادی و رضایت خود را افزایش دهید. فقط کافی است با طرز فکر 80/20 آشنا شوید تا بتوانید جلوی اتلاف وقت و انرژی و سرمایهی خود را بگیرید.
آیا تابهحال پیش آمده که در حین انجام یک پروژه، بیشتر کار شما درست قبل از رسیدن به آخرین ضربالاجل انجام شود؟ مثلاً بارها پیش آمده که در چند روز آخر مانده به زمان تحویل پروژه، کارهای بیشتری از هفتههای گذشته انجام میشود.
نبودن تعادل بین تلاش انجامشده و پاداش دریافتی را میتوان در موقعیتهای مختلف مشاهده کرد. برای مثال، بسیاری از کسبوکارها دریافتهاند که فقط 20 درصد از محصولات آنها 80 درصد از سودشان را ایجاد میکنند.
به همین ترتیب، 20 درصد از رانندگان عامل 80 درصد از تصادفات هستند. اکثر رانندگان با احتیاط رانندگی میکنند؛ درحالی که گروه کوچک بیاحتیاطی هستند که باعث اکثر تصادفات میشوند. این پدیده، همان اصل 80/20 است: تقریباً 80 درصد از نتایج کار حاصل 20 درصد تلاش است.
چرا این نسبت متعادل نیست؟ زیرا هر عامل، تأثیر یکسانی بر نتیجهی نهایی ندارد. درواقع، علت هر اتفاقی به دو دسته تقسیم میشود:
همین اتفاق شکاف 80/20 را ایجاد میکند. باید توجه داشت که قانون 80/20 نوعی سادهسازی است و در واقعیت این نسبت میتواند متفاوت باشد. برای مثال، شاید در مورد کار شما، نسبت واقعی 70/30 یا 99.9/0.01 باشد. حتی ممکن است جمع اعداد به صد هم نرسد. برای مثال، یک مطالعه در سال 1997 نشان داد که از 300 فیلم تولیدشده در یک سال، فقط چهار فیلم (1.3 درصد) 80 درصد از فروش را به خود اختصاص دادند.
همانطور که میبینید، مثالهای اصل 80/20 را میتوان در موقعیتهای مختلف پیدا کرد و درک این قاعده میتواند خیلی برای ما مفید باشد.
507 پاسخ
راهبری دیدگاهها
ممنونم بابت دعوت به چالش ۱۰۰ روزه
بعد از مدت ها انگیزه گرفتم برای انجام کارهای عقب افتاده م مثل یادگیری مجدد زبان…
و چقدر معرفی این کتاب برای روز اول عالی و هوشمندانه بود…
این قانون ویژگی که داره اینه که محدود به یک مکان و زمان و شرایط خاص نیست که استفاده میشه و میشه تو هر زمینه و جنبه ای از زندگی از اون بهره برد و بهره وری رو افزایش داد.
عالی
سپاس از شما بابت زحماتی که واسه گردآوری این مطالب کشیدین
ایده جالبی داشت به نظر هم درست میومد ممنون
کاش میشد یه مثال عینی و ملموس برای کسایی که واقعا از کاشون متنفر هستند اورد، خیلی از اطرافیان هستند که از کارشان متنفر هستند ولی جرات تغییرش رو ندارند و به این راحتی هم تو این شرایط اقتصادی با خرج یک نفر دیگه و یک بچه که روی دوش تو هم هست نمیشه کارت رو ول کرد و یا ساعتش رو کاهش داد چون مجبوری یعنی شرایط اقتصادی تو رو مجبور میکنه، من حس میکنم این قانون 80/20 برای یک کارمند تو این شرایط اقتصادی ای که برامون درست کردند سخته و بی معنی تقریبا استفادش ولی خوب تهش زندگی یک باره انسان باید از این زنجیره بردگی با این شرایطی که برامون درست کردند رها بشه
یاد نقل قول معروف منتسب به بروس لی افتادم که میگفت من از اونی که هزار فن میدونه نمیترسم، از اونی که یک فن رو هزار بار تمرین کرده میترسم . . . باید روی همون یک یا چند محدود کاری که روش تسلط و بهره وری بالاتری داریم وقت بگذاریم چون همون درصد موفقیت بالاتری برای ما ایجاد میکنه.
این کتاب خود زندگیه
کتاب کاربردی و خوبیه
صرفا یک پیشنهاد برای سایت
قسمت نوشتن دیدگاه درست بعد از اتمتم کتاب بزارید تا با این کار دیدگاه های بیشتری به ثبت برسه
ممنونم
ویژگی این قانون این هست که تو هر زمینه ای میشه ازون بهره گرفت و مختص یک شرایط و زمان خاص نیست. همین این قانون رو خاص میکنه.
همین خلاصه و چکیده کتاب ها، یه نمونه از قانون ۸۰/۲۰ هست، مطالعه مقدار کمی از مطالب کتاب با صرف زمانی کم، بخش زیادی از مفاهیم کتاب رو به ما نشون میده
عالی بود 👍
طبق تجربه خودم اجرای این اصل در صرفه جویی انرژی و وقت و آرامش ذهنی خیلی تاثیر داره
از نشخوار فکری جلوگیری میکنه
و به نظرم کمالگرایی مانع عمل به قاعده ۲۰/۸۰ هست که در نهایت نتیجه ای هم جز خستگی و فشار ذهنی نداره
“نباید به کار کردن در شغلی که تا آخر عمر شما را آزار میدهد، ادامه بدهید”
گفتنش راحته اما خب در عمل
اول باید بشناسی چی دوست داری و چی میخوای
دوم باید بدونی و بلد باشی به خواستت برسی
سوم باید به تغییر شغل فکر کنی و براش برنامه برریزی
آشپزی به جز مواد اولیه به دیگ و قابلمه و گاز هم نیاز داره
ولی کاش ۸۰ درصدجامعه ۸۰ درصد ثروت رو داشتن کاش ….
سلام ،توی هرکاری اولویتبندی داشته باشید و بیشترین توجهتون رو به چیزی اختصاص بدید که براتون بیشترین بازدهی رو داشته باشه.
و
کیفیت از کمیت مهمتره
خلاصه کتاب رو خوندم
عالی بود
قسمتی که گفته بود 20 درصد افراد مهم هستن و کیفیت روابط مهمه نه کمیت اون هم جالب بود
و در آخر اینکه به نظرم اگر کادر ثبت دیدگاه در ابتدای بخش کامنت ها بود بهتر بود برای ثبت دیدگاه.
اولویت بندی کارها به ما کمک میکنه تا راه رسیدن به هدفهامون هموار تر بشه،شاید اوایلش سخت باشه اما هر چقدر که جلوتر بریم هم الویتهامون روپیدا میکنیم و هم راحتتر و باذوقت بیشتری می تونیم انجامشون بدیم.
دقیقن همون just do it هستش.
تفکر ۸۰/۲۰توصیه میکند که به دنبال کیفیت باشید نه کمیت .وبر تعمیق رابطه با آن ۲۰درصدتمرکز کنید
پس اول باید ۲۰درصد از الویتها رو پیدا کرد و بعد تمرکز رو گذاشت روی اونها… کمی پیچیده س
سلام وخسته نباشید بابت خلاصه کتاب.آدم مشتاق میشه کتاب رو کامل بخونه .نکات کلیدی عالی بودن به فکر فرو میری که چقدر کارهایی که به ظاهر مهم نبودن میتونه چه نتایجی فوقالعاده داشته باشه که در زمان ،هزینه ،کار صرفه جویی میشه
فکر میکردم فقط کتاب های حوزه روانشناسی و فلسفی برام میتونه جذاب باشه.
ممنونم بابت چالش ۱۰۰ روزه
بعد از مدت ها انگیزه گرفتم برای انجام کارهای عقب افتاده م
و چقدر معرفی این کتاب برای روز اول عالی و هوشمندانه بود
اولین پادکستی که گوش دادم اکوتوپیا بود و از پوریا بختیاری واسه این که من رو به دنیای پادکستها وارد کرد ممنونم و حالا امیدوارم با این چالش بیششتر کتاب بخونم
باسلام و وقت بخیر
ممنون بابت این چالش 100 روزه
خلاصه ای که آخر فرمودید جامع بود
بخوام خلاصه ای عرض کنم: در زمینه های مختلف برای به دست آوردن 80 درصد لازم نیست به همان اندازه وقت و انرژی و … صرف کنیم، مهم این است که مفید و بدون پرتی کار کنیم و زمان رو مدیریت کنیم
به نظر من همونطور که در کتاب ذکر شده تمرکز کردن بر روی 20 % از افرادی که بیشترین تاثیر را بر زندگی عاطفی و کاری ما دارند مهمترین اصل برای تحقق خواسته ها و شاد زیستن است
ممنونم از شما
خوشحالم به جمع شما اومدم
دنبال یه دوست کتابخون میگردم تا باهم حرف بزنیم حرف های عمیق
خلاصه خوبی تدارک دیدید و لذت بردم
داشتم فکر میکردم که اگه ۲۰ درصد از شبانهروز که حدوداً میشه ۵ ساعت رو اختصاص بدم به اون مهمترین هدفم، چقدر میتونم پیشرفت کنم و ۸۰ درصد موفق بشم.
کاربردی و عالی بود….ممنون از کارخوبتون❤️❤️
خوندنش ساده اس، تمرین زیادی میخواد تا تبدیل به عادت بشه، همین خودش یه کتاب میخواد!!
خیلی قشنگه اگ اینو درک کنیم ۲۰ درصد کارای روزمرمون ۸۰ درصد زندگیمون رو میسازه
به نظر من (توی حوضه وب فعالیت دارم)با توجه به تعدا کامنت ها باید از ی مقداری به بعد کامنت ها بره توی Pagination .
و این shift رو به پایینی که کامنت ها توی این صفحه ایجاد کردند از نظر گوگل و نکات seo مناسب نیست .
طبق این کتاب هم حساب بکنیم فقط 20 درصد کامنت ها به درد کاربران میخوره و بقیشون بیشتر تمجید و نکاتی هست که با شخص گرداورنده این کتاب طرفه نه کاربری که تارگتش خلاصه و ارتباط برقرار کردن با این کتاب هست.
در ضمن کتاب های مرتبط هم از دس رس دور شده ! و این خوب نیست.
کتاب 80/20 زمانی برای من پرنگ تر شد که تصمیم گرفته به سمت مینیمالیست برم اونجا بود که واقعا فهمیدم خیلی چیزهارو حذف کردم ولی نه تنها که جای خالیشون حس نمیشه بلکه قدرت تصمیم گیری من هم بر خلاف تصور قبلیم بیشتر شده.
من این موضوع رو توی دانشگاه هم خیلی حس کردم. دانشی و در کل چیزایی که بهت اضافه میشه از ۲۰ درصد کارایی هست که میکنیم و هشتاد درصدش میشه گفت چیزی بهمون اضافه نمیکنه.
خوندنش ساده اس، تمرین زیادی میخواد تا تبدیل به عادت بشه، همین خودش یه کتاب میخواد
خیلی خیلی مفهوم درست و جالبی بود، ما با کارهایی که حدود 80 درصد از وقت و انرژی ما رو میگیرن خودمون رو مشغول نگه داشتیم و میگیم که وقت ندارم و کار دارم، در صورتی که اگر تمرکزمون رو روی اون کارهایی که 20 درصد از وقت و انرژی ما رو میگیرند ولی 80 درصد بازدهی دارند بذاریم هم وقت و انرژی بیشتری داریم و هم بازدهی بیشتر.
تمرکز روی 20 درصد از فعالیت های که ما 80 درصد نتایج رو تصمین میکنه عالیه
برای یک مغازه دار تمرکز روی 20 درصد جنس پرفروش که سود وی رو تضمین میکنه عالیه
کسب و کار ساده تر و کاهش هزینه ها=افزایش سود آوری
۲۰ درصد شاید کم باشه ولی اگه بهش توجه کنیم وزمان براش بزاریم کاراییمون رو دوبرابر میکنه
قابل توجه کسانیکه سعی می کنند بدون وقفه فقط تلاش کنند
فعالیت هوشمندانه و آشنایی با اصول مدیریت بسیار در بهره وری و موفقیت و کسب شادی و رضایت موثری می باشد
البته برای درک مطالب کتاب لازم به مطالعه کامل کتاب می باشد
چکیده عالی از مطالب بود
امان از وسواس فکری و ترس تز قدم اشتباه مرسی از کتاب خوبتون
راهبری دیدگاهها