جلد کتاب قدرت بدی

کتاب قدرت بدی

تاثیرات منفی‌گرایی بر ما و نحوه‌ی مهار آن

نویسندگان:
روی بومایستر و جان تیرنی
(John Tierney and Roy Baumeister)
170 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

«قدرت بدی» (2019) کاوشی دقیق درباره‌ی تاثیر بیش‌ازحد منفی‌گرایی در زندگی شخصی و جامعه‌ی ما است. این کتاب بر اساس بینش‌های تحقیقاتی دقیق از روان‌شناسی اجتماعی، علوم سیاسی و اقتصاد، به بررسی این موضوع می‌پردازد که این «سوگیری منفی» چگونه به‌وجود آمده است و ما برای غلبه بر آن چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم.

جان تیرنی، روزنامه‌نگار علمی شناخته‌شده و نویسنده‌ی کتاب «قدرت اراده: بازشناسی والاترین نیروی بشر» است. ستون «یافته‌ها»ی او به‌صورت دوره‌ای در روزنامه‌ی نیویورک‌تایمز چاپ می‌شود.

روی بومایستر، روان‌شناس اجتماعی در دانشگاه کوئینزلند و عضو انجمن روان‌شناسی شخصیت و اجتماعی است. پژوهش‌های متنوع او موضوعاتی مانند هویت، تعلق خاطر و انگیزش را در بر می‌گیرد.

خلاصه کتاب قدرت بدی

حاوی 9 ایده کلیدی
The Power of Bad
How the Negativity Effect Rules Us and How We Can Rule It
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب قدرت بدی

دلایلی برای امیدوار بودن!

به‌چه دلیل ما مدام لحظات دردناک و شرم‌آور را به‌خاطر می‌آوریم؟ چرا اخبار شامگاهی همیشه تا این حد ناگوار است؟ و چرا رهایی از تاثیرات بدِ ابتدایی این‌قدر سخت است؟ به‌باور نویسندگان، جان تیرنی و روی بومایستر، وجه اشتراک تمام این پدیده‌ها «تمایل به منفی‌نگری» است. در این خلاصه‌ها، پی خواهید برد که چرا احساسات و رخدادهای منفی، چنین تاثیر عمیقی بر زندگی ما دارند. کتاب «قدرت بدی» با بهره‌گیری از تخصص روی بومایستر به‌عنوان روان‌شناس اجتماعی برجسته و تجربه‌ی چندین‌ساله‌ی جان تیرنی در مقام نویسنده‌ی علمی، به ریشه‌یابی تمایل ما به‌سمت بدبینی، شک‌گرایی و یاس می‌پردازد.

اما جای نگرانی نیست. وقتی بفهمیم که چرا احساسات یاس‌آور و غم‌انگیز تا این حد غیرمنطقی قدرتمند هستند، راحت‌تر می‌توانیم آن‌ها را کنار بگذاریم. با مطالعه‌ی این خلاصه‌ها، راهکارهای اثربخشی را برای رویارویی منطقی‌تر و خوش‌بینانه‌تر با مسائل شخصی و جهان پیرامون خود خواهید آموخت.

ایده کلیدی 1

1قدرت رخدادهای منفی بیش از رخدادهای مثبت است

تصور کنید که با کسی در ارتباط هستید. همانند بیشتر روابط، این ارتباط هم بی‌عیب‌ونقص نیست. در پاره‌ای از اوقات، طرف مقابل شما بی‌نظیر است. او فردی باهوش، خوش‌قلب و بذله‌گو است. اما گهگاه، او درست برعکس این ویژگی‌ها می‌شود. او بدذات، کینه‌توز و منزوی می‌شود. آیا به این رابطه ادامه می‌دهید؟ روی بومایستر در سال‌های ابتدایی فعالیت خود با چنین پرسشی روبه‌رو شد. برای تصمیم‌گیری، او حساب روزها را نگه داشت. او روزهای خوب، بد و خنثی را یادداشت می‌کرد.

پس از چند ماه، همه‌چیز روشن شد. تعداد روزهای خوب دو برابر روزهای بد بود. با این حساب، او تصمیم خود را گرفت. او رابطه را به ‌پایان برساند. نکته‌ی اساسی این است که قدرت رخدادهای منفی بیش از رخدادهای مثبت است. اگر شما هم مثل بیشتر افراد باشید، احتمالا با تصمیم بومایستر برای خاتمه دادن به این رابطه‌ی عاشقانه‌ی پرآشوب و نامتعادل موافق هستید.

رابطه‌ای که فقط در دو سوم اوقات خوشایند باشد، به‌نظر انتخاب مطلوبی نمی‌آید. برای بیشتر افراد، نسبت دو به یک، میزان خوشایندی قابل‌قبولی نیست. این اصطلاحی است که روان‌شناسان اجتماعی برای بیان نسبت بین هر مجموعه‌ی معینی از اتفاقات خوب و بد به‌کار می‌برند. پژوهش‌های متعددی نشان داده‌اند که در بسیاری از موقعیت‌ها، یک پیامد نهایی مثبت مستلزم نسبت خوشایندی بالایی است. به‌عبارت دیگر، رخدادهای مثبت باید به‌مراتب بیش از رخدادهای منفی باشند. مطالعه‌ای کلاسیک به‌وسیله‌ی روان‌شناس جان گاتمن، سازوکار این موضوع را به‌خوبی نشان می‌دهد.

او از زوج‌های متاهل خواست تا تعاملات روزمره‌ی خود را به‌عنوان مثبت یا منفی ثبت کنند. او پی برد زوج‌هایی که به‌تعداد برابر تعاملات خوب و بد داشتند، معمولا از یکدیگر جدا می‌شدند. او همچنین دریافت که خوشحال‌ترین زوج‌ها به‌ازای هر تعامل منفی، دست‌کم پنج تعامل مثبت داشتند. این نسبت پنج به یک گاهی با عنوان نسبت گاتمن هم شناخته می‌شود. این نسبت به‌عنوان معیاری تجربی برای اندازه‌گیری شادکامی در یک رابطه به‌خوبی عمل می‌کند، اما در سایر زمینه‌ها هم می‌تواند کارایی داشته باشد. برای ارزیابی میزان پیشرفت شخصی، بومایستر پیشنهاد می‌کند که حداقل چهار اتفاق مثبت به‌ازای هر اتفاق منفی را هدف‌گذاری کنید.

برای نمونه، فرض کنید که قصد دارید عادتی جدید مانند تمرین روزانه‌ی یوگا یا حذف دسر پس از شام را در خودتان نهادینه کنید. اگر یک روز از برنامه‌ی خود جا ماندید، بیش ‌از حد ناراحت نشوید. در عوض، تلاش کنید که در چهار روز بعدی به هدف خود پایبند باشید. این روش چهار به یک، چشم‌انداز دقیق‌تری از میزان موفقیت کلی شما ارائه می‌دهد. علاوه بر این، به شما اجازه نمی‌دهد که یک لغزش، حال‌وهوای کل هفته‌ی شما را تحت‌تاثیر قرار دهد. در بخش بعد، روش‌هایی را برای حفظ نسبت بالای اتفاقات مثبت بررسی خواهیم کرد.

ایده کلیدی 2

2بهترین راه برای حفظ فضای مثبت، اجتناب از موارد منفی است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3ما می‌توانیم یاد بگیریم که بر احساسات منفی خود مسلط شویم

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4انتقاد می‌تواند ابزاری قوی باشد، البته اگر به‌درستی بیان شود

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5مشوق‌های منفی از مشوق‌های مثبت اثربخش‌تر هستند

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6منفی‌گرایی مُسری است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7پرهیز از بازخوردهای منفی آنلاین در دنیای کسب‌وکار امروزی امری ضروری است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 8

8انسان‌ها به‌طور ذاتی مثبت‌اندیش هستند و این ویژگی مثبتی است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 9

9وضعیت دنیا از آن‌چه فکر می‌کنید بهتر است

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
57 دیدگاه

57 پاسخ

  1. به جرات میتونم بگم این بهترین کتابی بود ک خلاصه شده بود تا الان در این چالش کتابخوانی.

  2. به جای اینکه همیشه برای بی نقص بودن تلاش کنید سعی کنید که فقط به اندازه کافی خوب باشد و من فکر می کنم گاهی صادقانه اعتراف کردن به ندونستن، اشتباه کردن … در بلند مدت تاثیر گذار تر است .
    در این خلاصه اصطلاح پولیانا رو هم برای بار اول شنیدم و جالب بود برام”برای اشاره به افرادی به کار می رود که دیدگاه افراطی خوشبینانه دارند . “

  3. اما همه‌چیز آن‌طور که به‌نظر می‌رسد نیست. ما در حال تجربه‌ی چیزی هستیم که نویسندگان آن را بحرانِ بحران می‌نامند. بحرانِ بحران توضیح می‌دهد که چگونه سیستم رسانه‌ای ما دوست دارد تهدیدهای کوچک و قابل‌کنترل را بزرگ کند و آن‌ها را به بحران‌های بزرگ و غیرقابل‌کنترل تبدیل کند.
    سپاس از شما

  4. کلا سیاست دنیا بر ایت است که اتفاقات بد و خبر های بد رو پخش کنند

  5. نکته جالب :
    به‌جای این‌که همیشه برای بی‌نقص بودن تلاش کنید، سعی کنید که فقط به‌اندازه‌ی کافی خوب باشید.

  6. سخت ترین کار رعایت اعتدال در زندگیست و بحران ها به‌اندازه‌ی آن‌چه به‌نظر می‌رسند، فاجعه‌بار نیستند.

  7. به‌جای این‌که همیشه برای بی‌نقص بودن تلاش کنید، سعی کنید که فقط به‌اندازه‌ی کافی خوب باشید.

  8. انگیزش افراد برای اجتناب از پیامدهای منفی بیشتر از انگیزه‌ی آن‌ها برای رسیدن به پیامدهای مثبت است.
    نکته جالب این کتاب برای همین جمله بالاست.

  9. سعی کنید به‌طور آگاهانه چیزهای خوب زندگی خودتان، چه در گذشته و چه در حال، را بشناسید و این کار را به عادت تبدیل کنید.

  10. به‌جای این‌که همیشه برای بی‌نقص بودن تلاش کنید، سعی کنید که فقط به‌اندازه‌ی کافی خوب باشید
    جمله کلیدی و ناب این کتاب

  11. ممنون بابت معرفی این کتاب
    لطفا بهترین ترجمه ها رو هم معرفی کنید

  12. سی و هفتم تمام
    به نظر من مثبت اندیشی همیشه میتونه عامل حرکت انسان باشد ولی باید دقت کرد که این مثبت اندیشی با ساده لوحی اشتباه گرفته نشود

  13. درحالی‌که تمرکز بر آن‌چه اشتباه پیش می‌رود آسان است، دیدن آن‌چه درست پیش می‌رود مفیدتر است.

  14. سلام
    این که ما انسان ها ذاتا خوش بین هستیم رو من قبول ندارم ، ما ذاتا خوشبین نیستیم . اما شاید زیبایی رو بیشتر از بدی دوست داشته باشیم .

    یعنی موجودی بد بین ولی علاقه مند به زیبایی

    نکات خیلی مفیدی داشت مرسی از اکوتوپیا

  15. کتاب جالبی بود اینکه ما ذاتا مثبت اندیشیم و با آدمای منفی گرا خیلی علاقه نداریم ارتباط بگیریم و این کاملا حقیقته و درکل کتاب خوبی بود

  16. نتیجه کتاب: دنیا به اون ترسناکی که تو اخبار نشون میدن نیست. پیگیری اخبار را محدود کنید

  17. چه جالب «در دوران باستان، ترس به ما کمک می‌کرد تا از حیوانات درنده دوری کنیم، اضطراب به ما کمک می‌کرد تا به تهدیدات واکنش نشان دهیم و درد به ما می‌آموخت که از چه‌کارهایی اجتناب کنیم.»
    همین مساله الان شده یک عذاب

    چقدر تغییر کردیم ما آدما

    1. منفی گرایی یه جورایی واگیر داره
      وقتی وارد محبطی میشی که یه شخصی باشه که منفی گراست بفیه هم همین رفتار رو پیدا میکنن
      چیزی که اخبار نشون میده خیلی منفی تر از واقعیت و یه حورایی روی چیزای منفی تمرکز بیشتری داره

  18. اول، افراد خودخواه هستند، کسانی‌که توهین‌آمیز یا گستاخ هستند. سپس، افراد تنبل هستند، کسانی‌که همیشه راهی برای فرار از زیر بار مسئولیت پیدا می‌کنند. و در آخر، افراد یاس‌آور هستند، کارمندانی که به‌طور مداوم افسرده هستند

  19. به‌جای این‌که همیشه برای بی‌نقص بودن تلاش کنید، سعی کنید که فقط به‌اندازه‌ی کافی خوب باشید.

  20. به‌جای این‌که همیشه برای بی‌نقص بودن تلاش کنید، سعی کنید که فقط به‌اندازه‌ی کافی خوب باشید.

  21. کتاب جالبی بود ؛ و اینکه لازمه تاثیر احساسات و عوامل منفی رو دست کم نگیریم ؛ چون ۵ برابر بیشتر از عوامل مثبت پایدار و تاثیر گذارند!
    این عامل ، به همراه اون عاملی که باعث میشه مغز ما نکات مثبت رو بیشتر به یاد بیاره ، باعث میشه که همیشه اتفاقات و روابط بد گذشته رو اونطوری که واقعا بوده به یاد نیاریم و ازش درس نگیریم (:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر برتراند راسل
اثر استیون لویت و استفان دابنر
اثر هنری کیسینجر، اریک اشمیت و دانیل‌هاتنلوچر
لوگوی اکوتوپیا کامل