جلد کتاب خلق رفتارهای ماندگار

کتاب خلق رفتارهای ماندگار

نقشه راهی برای تبدیل شدن به فردی که دوست دارید باشید

نویسندگان:
مارشال گلداسمیت و مارک رایتر
(Marshall Goldsmith and Mark Reiter)
172 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب خلق رفتارهای ماندگار به به بررسی عواملی در زندگی می‌پردازد که ناخودآگاه بر شما تأثیر می‌گذارند. این کتاب به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید از این عوامل برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی خود استفاده کنید. مارشال گلداسمیت با اتکا به تحقیقات عمیق و تجربیات مراجعانش، به شما کمک می‌کند تا رفتارهای ناخواسته خود را از بین ببرید و در مسیر دستیابی به اهداف شخصی خود گام بردارید.

مارشال گلداسمیت یکی از تأثیرگذارترین متفکران حوزه‌ی کسب‌وکار در جهان است. او در کنار نویسندگی، در زمینه‌ی مربی‌گری مدیران هم فعالیت دارد. مارک رایتر یک کارگزار ادبی است که پیش از این در نگارش ۱۳ کتاب دیگر نیز همکاری داشته است.

خلاصه کتاب خلق رفتارهای ماندگار

حاوی 7 ایده کلیدی
Triggers
Creating Behavior That Lasts – Becoming the Person You Want to Be
متن ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب خلق رفتارهای ماندگار

چگونه از محرک‌های درونی و بیرونی بهترین بهره را ببریم؟

چرا گاهی اوقات در راستای منافع خود رفتار نمی‌کنیم؟ چرا رسیدن به خواسته‌ها و تبدیل شدن به فردی که آرزو داریم، این‌قدر سخت است؟ عوامل زیادی می‌توانند باعث شوند برخلاف خواسته‌هایمان رفتار کنیم؛ مهم‌ترین آن‌ها محیط اطراف ماست.

برای مثال، دیدن تبلیغ یک همبرگر خوشمزه می‌تواند میل به خوردن آن را در ما تحریک کند، حتی اگر همین الان یک رژیم غذایی سفت و سخت گرفته باشیم.

اما خبر خوب این است که می‌توانیم بر محرک‌های درونی و بیرونی خود تسلط پیدا کنیم و تصمیمات بهتر و منطقی‌تری بگیریم. تنها کافی است نحوه‌‌ی انجام این کار را یاد بگیریم.

ایده کلیدی 1

1محرک‌ها مانع ایجاد تغییر می‌شوند و ما حتی متوجه آن هم نمی‌شویم

این صحنه را تصور کنید:

یک روز زیبای تابستانی است، با آفتابی که پشت شما را گرم می‌کند و نسیم ملایمی که مچ پاهایتان را نوازش می‌دهد. همچنین، این اولین روز رژیم غذایی جدید شماست. شما در کنار افراد زیادی از گذراندن یک روز در پارک لذت می‌برید. با این تفاوت که آن‌ها کمی بیشتر از شما از این روز لذت می‌برند؛ زیرا در حال خوردن بستنی قیفی‌های خوشمزه‌ هستند. وسوسه بسیار زیاد است. شما فکر می‌کنید، “من هم یکی می‌خواهم! رژیمم را از فردا شروع می‌کنم…”

آن بستنی یک «محرک» (Trigger) بود که شما را از شروع رژیم غذایی‌تان باز داشت. محرک هر چیزی است که افکار و اعمال ما را تغییر می‌دهد. محرک‌ها می‌توانند اشکال مختلفی داشته باشند: افراد، رویدادها یا شرایط. حتی صدای باران هم یک محرک است، به اندازه‌ای قدرتمند که می‌تواند خاطره‌ای را تداعی کند. محرک‌ها به روش‌های متفاوتی روی شما تأثیر می‌گذارند.

تأثیر آن‌ها می‌تواند مستقیم یا غیرمستقیم، درونی یا بیرونی، آگاهانه یا ناخودآگاه، پیش‌بینی‌شده یا غیرمنتظره، تشویق‌کننده یا دلسردکننده، سازنده یا مخرب باشد.

یک محرک مستقیم می‌تواند دیدن یک نوزاد خوشحال باشد که لبخند را بر چهره‌ی شما می‌آورد. یک محرک غیرمستقیم می‌تواند دیدن یک عکس خانوادگی باشد که سلسله‌ای از افکار را آغاز می‌کند و در نهایت باعث می‌شود با خواهرتان تماس بگیرید. این محرک‌ها زمانی عالی هستند که ما را به انجام اعمال مثبتی مانند این‌ موارد یادآوری می‌کنند.

متأسفانه، محرک‌ها در جلوگیری از ایجاد تغییر نیز بسیار قدرتمند هستند. چرا؟ زیرا ما همیشه از زمانی که تحریک می‌شویم، آگاه نیستیم.

برای سال‌ها، نویسنده‌ی این کتاب مدل مویی داشت که طاسی‌اش را پنهان می‌کرد؛ او نمی‌توانست بپذیرد که در حال طاس شدن است. چرا نمی‌توانست آن را بپذیرد؟ چون بدون اینکه خودش بداند، تعدادی از محرک‌ها در محیطش او را تحت فشار قرار می‌دادند تا ظاهری شیک و جوان داشته باشد. این وضعیت تا روزی که آرایشگرش موهای باقی‌مانده‌اش را خیلی کوتاه کرد، ادامه داشت. پس از اینکه فهمید محیطش او را به رفتارهای سطحی وادار می‌کرده، نویسنده مدل موی قدیمی‌اش را کنار گذاشت و درنهایت توانست طاسی‌اش را بپذیرد و با آن کنار بیاید.

ایده کلیدی 2

2محرک‌های ما می‌توانند ریشه در باورهای درونی‌مان داشته باشند؛ اما اغلب بخشی از محیط اطرافمان هستند

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3با بازخورد دادن به خودتان، از انجام کارهای ناگهانی و فکرنشده جلوگیری کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4برای تسلط داشتن بر تغییرات، باید محیط را درک کنید و با آن سازگار شوید.

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 5

5تغییر خود را با سؤالات مداوم و امتیازدهی مدیریت کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 6

6ساختار و روتین از فرسودگی جلوگیری می‌کند

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 7

7برای ایجاد تغییری که به نفع شما و اطرافیانتان باشد، مشارکت فعال داشته باشید

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
52 دیدگاه

52 پاسخ

  1. روی کاغذ قشنگ اما در عمل باید خیلی از موارد سنجیده شود

  2. چهل و هشتم تمام
    کتاب جالب و به نظرم مفیدی است حتما به ظور کامل آن را خواهم خواند ولی شاید کلیدی ترین جمله کتاب همین جمله آخر آن بود
    محیط شما ممکن است تأثیر قدرتمندی بر شما داشته باشد، اما آگاهی از این موضوع به شما اجازه می‌دهد که مسئولیت خود را بپذیرید و تغییری را که می‌خواهید، ایجاد کنید

  3. شکل گیری چرخه روتین برام جالب بود واینکه چطوری می‌تونیم با سوال‌های فعال، محرک‌های بیرونی رو کنترل کنیم.
    به نظرم این کتاب میتونه مکمل کتاب کار عمیق باشه.

  4. یک عادت رفتاری را برای خود هدف قرار دهید. به عنوان مثال، ورزش صبحگاهی! سپس افراد و موقعیت های که به شکل مثبت یا منفی روی رسیدن به این هدف روی شما تأثیر می گذارند، فهرست کنید. سپس به محرک های مثبت دقت کرده و سعی کنید مدام خود را در معرض آن ها قرار دهید و از محرک های منفی دوری کنید.

  5. حقیقت این است که ما اغلب در ارزیابی خودمان به‌شدت نادرست عمل می‌کنیم. ما موفقیت‌های خود را به خودمان نسبت می‌دهیم و هم‌زمان دیگران را هم بابت شکست‌هایمان سرزنش می‌کنیم.

  6. خداروشکر
    این محرک‌ها باورهای درونی‌ای هستند که با آن‌ها مقاومتمان در برابر تغییر را توجیه می‌کنیم. یک محرک باوری رایج این است که ما آن‌قدر عاقل هستیم که بتوانیم رفتارهایمان را ارزیابی کنیم. چنین محرک باوری‌ای می‌تواند ما را فریب دهد و به این فکر بیندازد هر زمان که بخواهیم، قادر به تغییر هستیم؛ در نتیجه، چنین باوری تعلل ما را برای تغییر نکردن توجیه می‌کند.
    یک سؤال فعال این است که «آیا تمام تلاش خود را برای تعیین اهداف روشن انجام دادید؟»، این را با سؤال منفعل «آیا اهداف روشنی دارید؟» مقایسه کنید.
    کتاب خوبی بود، احساس می کنم مقداری گنگ ترجمه و خلاصه شد
    بابت چالش 100 روزه متشکرم

  7. از وقتی شروع کردن این چالشو هر روز یه چراغ تو ذهنم روشن میشه
    ممنون از تیم اکوتوپیا🙏

  8. هنگامی که شروع به ایجاد تغییرات در زندگی خود می‌کنید، رهبر رفتار خود هستید و به عنوان یک رهبر، باید ارزیابی کنید که چه کاری باید انجام شود. این امر مستلزم آن است که متناسب با آن، سبک رهبری خود را انتخاب کنید.
    بسیار کاربردی ممنون از شما

  9. آیا تمام تلاشم را کردم تا جزوی از تغییری مثبت در جامعه باشم؟؟
    بنظرم این میتونه بهترین سوال فعاله باش که همه باید در طول روز از خودمون بپرسیم
    چون وفتی هر کدوم از ما برای تغییر مثبت جامعه ای که زندگی میکنیم تلاش کنیم قطعا رفتارهای ماندگاری میتونیم ثبت کنیم

  10. سلام
    در پادکست خلق عادت های ماندگار نقشه راه رو گرفتم ، ولی این شش پرسش خیلی کارساز هستن به نظرم .

    مرسی از اکوتوپیا

  11. کتاب جالبی بود !
    این نشون میده که محیط اطراف ما و حتی رفتار های خیلی جزئی میتونن اثرات طولانی مدت و ماندگاری توی زندگی ما ایجاد کنند !

  12. این کتاب خیلی قشنگ درباره اینه که چطوری می‌تونیم تغییرات موندگار تو رفتارمون ایجاد کنیم و خودمون رو تبدیل کنیم به اون آدمی که همیشه دوست داشتیم باشیم. مارشال گلدسمیت یه نگاه خیلی واقعی و عملی به این موضوع داره و به جای اینکه فقط شعار بده، راهکارهای ساده و کاربردی پیشنهاد می‌کنه.

    بخشی که منو خیلی جذب کرد، تاکیدش روی مسئولیت‌پذیری بود. اینکه هیچ تغییری خود‌به‌خود اتفاق نمی‌افته و برای رسیدن به هدف‌هامون باید حسابی حواسمون به خودمون باشه. مثلاً از تکنیک ساده‌ای مثل “سوالات روزانه” میگه: هر شب از خودت بپرسی، “امروز چه کاری کردم که به هدفم نزدیک‌تر بشم؟” اینجوری خودت رو مجبور می‌کنی هر روز یه قدم هرچند کوچیک برداری.

    یکی دیگه از ایده‌هاش که خیلی جالبه اینه که تغییر رفتار مثل یه تمرینه و نباید از شکست‌های کوچیک بترسیم. مهم اینه که ادامه بدیم.

    خلاصه که این کتاب کمک می‌کنه یه نقشه‌راه برای خودت طراحی کنی و قدم‌به‌قدم به اون آدمی که می‌خوای بشی نزدیک‌تر بشی.

    این کتاب دقیقاً یه جورایی روی همون چیزایی که تو پادکستی که امروز گوش میدادم می‌چرخه: انگیزه، محرک، توانایی. امروز که داشتم به اون پادکست گوش می‌دادم، فهمیدم که این سه تا انگار پایه و اساس همه رفتارهای ما هستن. وقتی اینا رو کنار ایده‌های کتاب می‌ذارم، بیشتر برام روشن می‌شه که چرا بعضی تغییرات موندگار نمی‌شن.

    انگیزه: تو کتاب “خلق رفتارهای ماندگار” خیلی تأکید شده که باید بدونی چرا می‌خوای تغییر کنی. اگه دلیل قوی نداشته باشی، خیلی راحت جا می‌زنی. گلدسمیت هم میگه وقتی انگیزه‌ت مشخص باشه، دیگه بهونه‌ها رنگ می‌بازن.

    محرک: پادکست می‌گفت باید یه چیزی باشه که رفتار رو تحریک کنه، مثلاً یه یادآور، یه موقعیت یا حتی یه اتفاق. تو کتاب هم میگه محیطت رو جوری بچین که بهت کمک کنه. مثلاً اگه می‌خوای ورزش کنی، لباسای ورزشیت رو همون دم دست بذار که هر روز ببینیشون و یاد کارت بیفتی.

    توانایی: حالا انگیزه و محرک رو داری، ولی اگه بلد نباشی یا راه‌حل رو نشناسی، باز هم نمی‌تونی کاری از پیش ببری. کتاب میگه تغییر رفتار باید تو حد توانایی‌هات باشه، وگرنه خودت رو خسته می‌کنی. همین ایده کوچیک کردن اهداف، دقیقاً برای اینه که توانایی‌هامون رو دست‌کم نگیریم.

    خلاصه که این ترکیب انگیزه، محرک و توانایی تو کتاب گلدسمیت یه جورایی عملی‌تر و کاربردی‌تر مطرح شده. انگار این سه تا مثل یه پایه محکم برای هر تغییری عمل می‌کنن.

    ما برای تغییر رفتارهایی که دوست داریم تو خودمون بهبود بدیم، چه سیستمی داریم؟ یا اصلاً فکر می‌کنیم چطور میشه یه رفتار جدید رو به یه عادت موندگار تبدیل کرد؟

  13. مسئولیت تغیر خود را بر عهده بگیرید👌🏻🌱
    خیلی مفید بود،ممنون

  14. خیلی عالیه این کتاب خلق عادتهای ماندگار نیاز تلاش مستمر داره

  15. موقع خوبی این کتاب رو خوندم. ترکیب خوبی با کتاب عادتهای اتمیه.

    1. محیط شما ممکن است تأثیر قدرتمندی بر شما داشته باشد، اما آگاهی از این موضوع به شما اجازه می‌دهد که مسئولیت خود را بپذیرید و تغییری را که می‌خواهید، ایجاد کنید.

  16. خیلی ممنون از تیم اکوتوپیا
    واقعا طرح فوق‌العاده خوبی هست
    سپاس فراوان 🙏💚

  17. ما در طول روز انرژی محدودی برای تصمیم گیری و قدرت اراده داریم، پس تا جای ممکن انتخاب ها را آسان و محیط را بدون حواسپرتی و محرک در راستای رسیدن به اهداف کنترل کنیم.

  18. رضایت از نفی خیلی مهمه
    اینکه حس کنی بیشترینت رو گذاشتی خودش پر از حس خوب و آرامشه

  19. آیا ما برده ی محرک ها هستیم ؟!هرگز ، درک و سازگاری با محیط، سولات فعال و مداوم و امتیاز دهی، ساختارمند و با برنامه واقعا که عالی بود ممنون از گروه عالی اکوتوپیا ۱۰۰ کتاب ۱۰۰ روز مانده به عید واقعا خودمونیم کی حاضر بود ۱۰۰ تا کتاب بخره یا حتی دنبالشون بگرده واسه خریدن و خوندن واقعا فعالیتی و هدفی به این زیبایی جای تقدیر و تشکر داره…

  20. درود و خداقوت 🌱 خیلی کتاب جالب و خوبی بود، از اون هایی که جمله به جمله ش مهم و قابل توجه هستش و باید چندبار خونده بشه،جمله ای که از نظر من مهم بود:
    1_بهترین راه برای غلبه بر تحلیل اراده ،ایجاد ساختار است نا باید تصمیم هایی را که هر روز باید بگیرید شناسایی کنیم انتخاب خود را نهایی کنیم و به ان پایبند بمانیم.

    تشکر از زحمات و سایت خوبتون 💚✨

  21. این کتاب از اون کتاباست که آدم باید هرچند وقت یکبار یه سری بهش بزنه و ببینه با زندگی خودش چند چنده و داره چیکار میکنه…
    خلاصه جالبی بود ممنونم از زحماتتون.

  22. ممنون از زحماتی که میکشید ، شدید جزیی از چرخه زندگیه من بعنوان به عادت خوب و مفید ، پایدار باشید 🌷🌷🌷

  23. “یکی از راه‌های مقابله با محرک‌های محیطی، تلاش برای پیش‌بینی محیط است. در این شرایط شما باید بررسی کنید که آیا باید از آن محیط کاملاً اجتناب کنید یا خودتان را با آن سازگار کنید”

  24. به اسم ۱۶ دقیقه بود ولی یه روز کامل وقت گرفت تا کامل بخونمش. خیلی از جملاتشو بارها موندم تا توی ذهنم بمونن و حتما باز هم مرور میکنم این کتابو.
    خیلی ممنون از شما و تیمتون

  25. با دورد و خسته نباشید
    انصافا کاری بسیار عالی پیش گرفتید و من لحظه شماری میکنم برای خوندن و گوش دادن کتاب‌های پیشنهادی

    یه ایراد از ایده کلیدی ۷
    فک میکنم جمله بندی اشتباه است
    هرگز تغییر ندادن چیزی با عث می‌شود( نمیشود ) فکر میکنم نمیشود درست هست،؟ یه نگاه خودتون بندازید؟

    1. خیلی ممنونم که همراهمون هستید و فیدبک میدید
      اصلاحی که فرمودید انجام شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگوی اکوتوپیا کامل