جلد کتاب چرا تا به حال کسی این ها را به من نگفته بود

کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟

ابزارهایی برای مواجهه با بالا و پایین زندگی

نویسنده:
جولی اسمیت
(Julie Smith)
432 نفر در حال مطالعه این کتاب هستند.

کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟ یک راهنمای همدلانه و عملی برای بهبود و حفظ سلامت روان است. هچنین این کتاب حاوی توصیه‌های عملی و راهکارهای مقابله با اضطراب، افسردگی، شکست‌های غیرمنتظره، کمبود اعتماد‌به‌نفس و موارد دیگر است.

دکتر جولی اسمیت، یک روانشناس بالینی با بیش از یک دهه تجربه است و یک صفحه‌ی آنلاین آموزشی با بیش از 3 میلیون دنبال‌کننده دارد. کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود اولین کتاب او و پرفروش‌ترین کتاب نشریه‌ی ساندی‌تایمز است.

خلاصه کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟

حاوی 4 ایده کلیدی
Why Has Nobody Told Me This Before?
Everyday Tools for Life’s Ups & Downs
ایده‌های کلیدی کتاب
مقدمه

مقدمه‌ای بر کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟

هیچ‌کس همیشه خوشحال نیست.

بعضی‌ وقت‌ها حالمان خوب است و بعضی وقت‌ها از همه‌ی دنیا بدمان می‌آید. اینْ بخشی از ذات طبیعی انسان است. اما گاهی اوقات، زمانی که چند روز پشت‌سرهم حالمان بد است و ناراحتیم، اغلب فکر می‌کنیم که این احساس تا ابد پابرجاست، در ذاتمان نهادینه شده  و دیگر نمی‌توانیم خوشحال باشیم.

دکتر جولی اسمیت، روانشناس بالینی و بلاگر شناخته‌شده‌ی رسانه‌های اجتماعی، نشان می‌دهد که چگونه می‌توانیم بر احساسات خود مسلط شویم. کتاب چرا تا به حال کسی این‌ها را به من نگفته بود؟ روش‌هایی برای مدیریت سلامت روان در زندگی روزمره را آموزش می‌دهد. این کتاب به ما نشان می‌دهد برعکس آن‌چه فکر می‌کنیم، می‌توانیم کنترل بیشتری بر سلامت روان خود داشته باشیم.

در این چکیده به برخی از مهم‌ترین و ساده‌ترین استراتژی‌هایی می‌پردازیم که می‌توانیم به‌راحتی پیاده‌سازی کنیم. این استراتژی‌ها به انعطاف‌پذیری احساسات و مدیریت بهتر خلق و خو کمک می‌کنند.

با خواندن این کتاب متوجه خواهید شد که سلامت روان شما بیش از آن چیزی که تصور می‌کردید، تحت کنترلتان است.

ایده کلیدی 1

1اگر عوامل ایجاد احساسات خود را بدانید، سلامت روانتان را تحت کنترل درمی‌آورید.

وقتی دکتر جولی با بیمارانی روبه‌رو می‌شد که دائماً افسرده بودند، متوجه برخی الگوهای فکری رایج در آن‌ها شد. بیماران او اغلب احساس می‌کردند که بدون هیچ دلیل خاصی خلق‌و‌خوی آن‌ها تغییر کرده است، یا اینکه به دلیل ساختار مغزی متفاوتی که دارند، افسرده شده‌اند. گویی انسان‌های دیگر با قابلیت همیشه شاد بودن متولد شده‌اند؛ اما آن‌ها تنها کسانی هستند که چنین قابلیتی ندارند. این باورها مانع از آن می‌شد که سلامت روان خود را در دست بگیرند و بر آن مسلط شوند. اما بیایید نگاهی دقیق‌تر بر دلیل به وجود آمدن حال بد بیندازیم.

فرض کنید تا دیر وقت کار کرده‌اید و نگران مهلت پایان پروژه‌ی خود هستید. آخر شب با خستگی تمام به رختخواب می‌روید؛ اما آنقدر خسته هستید که نوشیدن آب قبل از خواب را فراموش می‌کنید. به خوابی سبک می‌روید و شب را با بی‌قراری سپری می‌کنید و بعد از چندین ساعت با آلارم وحشتناک گوشی از خواب بیدار می‌شوید. با حال بد از خواب بیدار می‌شوید و در تمام طول روز عصبانی و خسته هستید.

به‌راحتی می‌شود فهمید که چرا این‌طور هستید! حال بد شما اصلاً بی‌دلیل نیست؛ بلکه شما استرس، کم‌خوابی و کم‌آبی دارید.

البته همه‌ی بدخلقی‌ها به دلیل بدخوابی نیست؛ اما یک چیز درباره‌ی خلق‌وخو اهمیت ویژه‌ای دارد: خلق‌وخو به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود که ما می‌توانیم روی بسیاری از آن‌ها مسلط شویم. اگر خلق بدی دارید، به احتمال زیاد یک نیاز برآورده‌نشده دارید، نه نقصی در مغزتان!

اولین گام برای بهبود حال بد این است که نیازهای برآورده‌نشده‌ی خود را پیدا کنید.
دکتر جولی با پرسیدن سؤالاتی از مراجعان خود درباره‌ی بدن و ذهنشان به آن‌ها کمک می‌کرد تا از نیاز‌های خود آگاه شوند. او شروع کرد به تجزیه و تحلیل افکار، رفتار و عوامل استرس‌زای محیطی که منجر به حال بد می‌شد. او با این کار می‌خواست بیماران به نیازهای برآورده‌نشده‌ی خود پی ببرند.

برخی از این سؤالات عبارتند از:

  • زمانی‌که حال شما بد است، دقیقاً به چه چیزی فکر می‌کنید؟
  • چه زمانی این افکار به ذهنتان می‌آید؟
  • چه علائمی را در بدنتان تجربه می‌کنید؟
  • هفته‌ی قبل از به وجود آمدن حال بد، چه کارهایی انجام داده بودید؟

این سؤالات را می‌توانید از خودتان بپرسید!

بازبینی احساسات، مهارتی است که برای زندگی روزمره نیاز دارید.

دکتر جولی توصیه می‌کند که دفترچه‌ای تهیه کنید و تجربیات مثبت و منفی و جزئیات افکار، هیجانات، احساسات بدنی و تمام تجربیات مربوط به این روزها را ثبت کنید. به تدریج می‌توانید الگوی خلقی خود را در طول زمان و عواملی را که در ایجاد آن خلق‌وخوی خاص نقش دارند، بشناسید.

به این ترتیب، تمرین آگاه شدن بر احساسات، به شما کمک می‌کند تا منبع بدخلقی خود را پیدا کنید. برای مثال بعد از انجام این تمرین ممکن است متوجه شوید که همیشه بعد از وقت‌گذرانی در شبکه‌های اجتماعی افکار منفی مانند ” همه از من بهتر هستند و من همیشه بازنده هستم!” به سراغتان می‌آید. پس این تشخیص به شما سرنخ می‌دهد تا بتوانید خود را از این احساس بد دور نگه دارید. درنتیجه به‌سادگی با حذف برخی از برنامه‌ها یا آنفالو کردن افرادی که احساسات بد را در شما ایجاد می‌کنند، می‌توانید از احساس بد اجتناب کنید.

البته نویسنده یادآوری می‌کند که روش بازبینی احساسات همیشه جواب نمی‌دهد؛ چرا که برخی از مشکلات پیچیده‌تر هستند و ممکن است به کمک حرفه‌ای نیاز داشته باشید. این موضوع کاملاً عادی است و هیچ اشکالی ندارد. اما حتی اگر اینطور هم باشد، همچنان آگاهی از احساسات مختلف و پیدا کردن منشأ آن‌ها به شما و درمانگرتان کمک خواهد کرد.

به یاد داشته باشید که این احساسات فقط در ذهن شما نیستند؛ بلکه آن‌ها در بدن، شرایط زندگی، گذشته و حال شما حضور دارند. هرچه در پیدا کردن عوامل مؤثر در ایجاد احساساتتان بیشتر تلاش کنید، راحت‌تر می‌توانید خودتان را تغییر دهید.

ایده کلیدی 2

2به دنبال پیشرفت‌های کوچک و مستمر باشید، نه پیشرفت بزرگ یا تغییرات اساسی در زندگی

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 3

3یادگیری نحوه‌ی مدیریت اضطراب، زندگی شما را دگرگون خواهد کرد

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایده کلیدی 4

4زمانی که نیاز دارید از دیگران کمک بخواهید و در ازای آن کمک کنید

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
خلاصه‌ی نهایی

پیام کلیدی کتاب

برای مشاهده این بخش از محتوا لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظرات و دیدگاه‌های شما
149 دیدگاه

149 پاسخ

  1. اگر به فرد اسیب دیده میخواهید کمک کنید بیشتر گوش کنید وکمتر حرف بزنید ونصیحت نکنید.

  2. اگر می‌خواهید انسان جسورتری شوید، تکنیک روبه‌رو شدن تدریجی با ترس‌ها، برای تقویت اعتمادبه‌نفس و جسارت شما مفید است.

  3. فردا دوباره برنامه‌تان را شروع کنید! قطعاً دفعه‌ی بعدی راحت‌تر خواهد بود؛ زیرا قبلاً آن را انجام داده‌اید.

    1. مدل همیشگی کتاب های توسعه فردی که یکسری تکنيک معرفی می کند نهایت یک الی دو روز در ذهن دوا م بیاورد

  4. نکات بسیار خوب و کاربردی در کتاب مطرح شده است. استفاده کردم

  5. کتاب خوبی بود و نکات مهمی رو ذکر کرده بود.
    قسمتی که گفته بود :(( بهترین راه مدیریت اضطراب، در حقیقت مواجهه با عامل ترس است)) کاملا درسته چون من سالهای گذشته این کار رو انجام دادم و اضطرابم به مرور رفع شد☺

  6. کتاب خوبی بود دوست دارم بخونمش
    اینکه قرار نیست همیشه حالمون خوب باشه و بهترین باشیم یکی از بهترین نکاتی که میتونیم خیلی بهش توجه کنیم.

    1. با اگاه شدن به احساسات میتوان علت بدخلقی رو متوجه شد. نوشتن کمک کننده هست
      کارهای بزرگ رو به کارهای کوچک بشکنیم. باعث میشه کمالگرایی هم کاهش پیدا کنه.
      تکنیک تنفس مربعی
      کمک کردن به افراد باعث پیشرفت شخصیم و حس خوب میشه
      در مواقعی که حالمون بده کمک خواستن از بقیه میتونه مفید یاشه و قطعا هسن

  7. جذاب بود . مطمئنا كتاب كاملش مي تونه بسيار مفيد باشه .
    اگر روی خودتان کار کنید، روابطتان بهبود می‌یابد و اگر روی روابطتان کار کنید، سلامت روانتان بهتر می‌شود.
    اين جمله رو دوست داشتم.

  8. خیلی زیبا بود و اینکه اهمیت روابط انسانی را تاکید کرد برایم ارزشمند بود.

  9. اگر روی خودتان کار کنید، روابطتان بهبود می‌یابد و اگر روی روابطتان کار کنید، سلامت روانتان بهتر می‌شود.
    کتاب فوق العاده ای بود

  10. عالی بود. پس قرار نیس همیشه حالمون خوب باشه و همیشه شاد باشیم و ارتباطات خوب باعث میشه حالمون و سلامت روانمون خوب باشه.

  11. بهترین راه مدیریت اضطراب، در حقیقت مواجهه با عامل ترس است. وسوسه‌انگیزترین راه برای مقابله با ترس، فرار از آن و اجتناب از موقعیت‌هایی است که باعث تحریک آن می‌شوند. نکته‌ی مهم این‌جاست که هر چه بیشتر از آن اجتناب کنیم، در درازمدت باعث تشدید آن می‌شویم. بدتر از آن این است که اگر به ترس میدان دهیم، انتخاب‌هایمان و در نهایت زندگی‌مان را محدود و محدودتر می‌کند.

  12. قرار هستش شنبه این کتاب رو بخرم ، خیلی خوشحالم امروز خلاصه ش رو خوندم

  13. این کتاب را قبلا خوندم و اگه با دقت و صبر خونده بشه راهگشاست یادمه اون زمان دنبال راهی برای کنترل خشم بودم نکته خوبی در کتاب دیدم این که تفکر خودمحورانه و تمایل به کنترل دیگران باعث پایین آمدن آستانه صبرم میشه

  14. پیام اصلی کتاب مراقبت از یکدیگر،کاهش اضطراب،رویارویی با ترس هایمان،تقویت روابط،تمرکز بر اهداف واقع بینانه می تواند سلامت روانمان را بهبود ببخشد

  15. ما باید ابتدا ارزش ها و هویت خودمان را تعیین کنیم و سپس به تحلیل افکار و رفتارهایمان بپردازیم تا دریابیم آیا در حال حرکت در مسیر درست هستیم یا خیر. همچنین شناخت عواطفمان به شکلی جزئی نگرانه نیز مهم است زیرا ممکن است تصور کنیم غمگین هستیم اما در واقعیت فقط کسل، مضطرب یا خسته باشیم.

  16. “همانطور که نسبت به دوستی که دوران سختی را پشت سر می‌گذارد مهربان هستید، نسبت به خودتان نیز دلسوز و مهربان باشید”

    1. برام‌کتاب جذاب و دنبال کردنی نبود . اکثر نکات سطحی بود و توی کتابا و سخنرانی های دیگه عمیق تر بهش پرداخته بودن .
      ولی در کل در هر زمینه ای مطالعه داشته باشی عالیه و یه جایی کمک کننده اس

  17. تکنیکی هم که گفته شد بسیار عالی و کاربردی بود، تشکر از زحمات و سایت خوبتون💚🥰✨

  18. درود و خداقوت🌱بی نظیر بود، بخش ارتباط با بقیه افراد جامعه هم نکته ی بسیار خوبی بود، باتوجه به اینکه امروزه در همه جا به خصوص اینستاگرام و …مدام میگویند حذف کنید هرکسی اذیتتون کرد ناراحتتون کرد و فلان حذف کنید و این در دراز مدت به ضرر ماست، چرا که ما موجودی اجتماعی هستیم و به ارتباط با همنوعانمون نیاز داریم،و به جای حذف کردن سعی کنیم مشکلات و تعارضاتمون رو با صحبت کردن حل کنیم و درواقع این تلاشه رو داشته باشیم تا ارتباط رو حفظ کنیم و اگر درنهایت حل نشد خیالمون راحت باشه که حداقل قدمی برداشتیم برای حل کردن و بهتر کردنش.
    همه ی کتاب عالی و پر از نکته بود اما یکی رو مینویسم که زیاد طولانی نشه.
    نکته ای که من دوست داشتم:
    1_ترس بخشی از یک موقعیت جدید است،هر ریسک و تجربه ی جدیدی که می کنید,ترس در پی دارد.بنابراین اگر میخواهید زندگی توأم باخلاقیت،ریسک و رشد داشته باشید ،مواجهه با ترس بخش ضروری زندگی تان است.

  19. خیلی کتاب رو دوست نداشتم و تنها نکته جذاب و جالبش همین بود که باید توی موقعیت ترس هات قرار بگیری و روبه رو بشی تا به مرور کمرنگ تر بشن

  20. ممنونم ازتون من دقیقن الان تو همین موقعیت هستم و با خوندن خلاصه فهمیدم که یه چیز عادیه من فکر میکردم فقط برا من اتفاق افتاده.دعاتون میکنم

  21. شروع کارها با قدم های کوچک و مدت زمان کم و استمرار داشتن در انجام آن .
    در مواجهه با اضطراب و استرس از تکنیک تنفس مربع استفاده کنیم.
    در شرایط سخت و یا افسردگی، روابط انسانی را جدی بگیریم حتی اگر تمایل به انجامش نداریم.

  22. واقعا کارما توی سلامتی هم وجود داره ! بودن ؛ برای حال خوب دیگران

  23. لطفا در خلاصه اینطور کتابها در صورت اشاره متن اصلی به رفتارهای اشتباه به صورت موردی و اشاره به ویژگی های اشتباه خاصی از انسانها ، در نوشتن خلاصه متن هم به انها اشاره شود تا خواننده بی پرده متوجه اشاره به نکات منفی اش از یک شخص دوم بیرونی شود تا مقدمه ای باشد بر شروع مسیر اصلاح .

  24. از اینکه حقایق رو یادآوری میکنه و خیلی روان ک ساده مارو آگاه می کنه خوشم میاد. ممنونم

  25. عالی بود، سپاسگزارم از گردآوری و تهیه و انتشار چکیده های کتاب، اونم رایگان و بدون چشم داشت واقعا دست مریزاد جناب آقای بختیاری

  26. ممنون از شما بسیار مفید بود
    متوجه شدم که کتاب چه مسائلی رو مورد بررسی قرار میده

  27. من که از خوندن این خلاصه لذت بردم و مفید بود. به نظرم واقعا مواردی هست که عین عنوان کتاب، کسی به ادم اینها را نمی‌گوید و نگفته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب‌های مشابه
اثر کاترین بلتون
اثر استیون لویت و استفان دابنر
اثر کارل مارکس
اثر دیوید ایگلمن
لوگوی اکوتوپیا کامل