آرمان‌شهر اقتصادی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
همه اپیزودها

پادکست اکوتوپیا

تصویرسازی المان های پادکست
از دی 1402

اپیزودهای فصل دوم
پادکست اکوتوپیا

15 اپیزود منتشر شده

فصل 2
در این اپیزود درباره این صحبت می کنیم که با وجود اینکه همه بچه‌ها عاشق یادگیری هستند و این علاقه در ذات آن‌ها وجود دارد. پس چرا …
این اپیزود درباره خطرات سوسیالیسم و نقش آن در ایجاد دیکتاتوری است. این که چگونه سیاست‌های اقتصادی مداخله‌گرایانه دولت …
در این اپیزود به سراغ داستان تلخ و اسفناک آکنتور می‌رویم، یک شرکت ایرانی که با گزارشات غیرواقعی و سوءاستفاده از …
در این اپیزود به سراغ این می رویم که چطور یک برنامه مالی منظم و مشخص برای خودمون ایجاد کنیم و هدف گذاری …
 در این اپیزود تاریخ نفت را از زمان پیدایش نفت تا امروز را مورد بررسی قرار می‌دهیم و به فراز و نشیب‌های این دوران …
این اپیزود به اهمیت نقش محوری داستان در زندگی انسان‌ها می‌پردازد و این که چگونه داستان‌ها درک ما از جهان پیرامون …
این اپیزود روایتی از زندگی چارلز پانزی، موسس سیستم کلاهبرداری موسوم به طرح پانزی است که چگونه …
این اپیزود درباره داستان زندگی پرفراز و نشیب کریم‌خان زند، پادشاه ایران در دوره افشاریه است. کریم‌خان که با عنوان وکیل‌الرعایا …
چرا تعارف می‌کنیم؟ در این اپیزود، توضیحی اقتصادی از پدیده تعارف، مفهوم انتقال انتخاب و نحوه عملکرد آن با مثال‌هایی از زندگی روزمره …
ایران در آینده نزدیک با بحران شدید کمبود آب مواجه خواهد شد که علل این بحران چندجانبه است. در این اپیزود به بررسی دلایل اصلی …
این اپیزود درباره چالش ها و محدودیت های پیش روی یک حاکم دیکتاتور خیرخواه است، حتی اگر نیت اولیه اش برای ساختن و توسعه کشور باشد. همچنین …
این اپیزود در این باره است که چرا صرفا داشتن پول نمی‌تواند خوشبختی واقعی بیاورد و چند مورد از مهم‌ترین چیزهایی می‌پردازد که حتی …
در این اپیزود، از تفاوت‌های اساسی بین سوسیالیسم و کاپیتالیسم می‌گوییم و سپس ۹ اصل پیشنهادی برای ایجاد یک نظام اقتصادی جایگزین مطرح می‌گردد
قمرالملوک وزیری، اولین خواننده زن ایرانی که صدایش روی صفحه گرامافون ضبط شد. از زندگی پرفراز و نشیب، مبارزات اجتماعی، آثار بیادماندنی و سرانجام تلخ …
انقلاب نادانی، انقلابی است که بشریت را از جهل به علم و از نادانی به آگاهی رساند. این انقلاب زمانی شکل گرفت که بشر فهمید که چیزهایی در دنیا وجود دارد که نمی‌داند و برای دانستن آنها تلاش کرد …
از شهریور 1401 تا آبان 1402

اپیزودهای فصل اول
پادکست اکوتوپیا

50 اپیزود منتشر شده | اتمام فصل

فصل 1
در این اپیزود از مفهوم مهمی صحبت می‌کنیم که توسط اکثر اقتصاددانان نادیده گرفته می‌شود. نهایت علم اقتصاد گسترش رفاه است و نکته مهم اینجاست که رفاه در گرو شادی است …
در این اپیزود درباره مطالبی از کتاب نابه‌خردی‌های پیش‌بینی پذیر اثر دن آریلی صحبت می‌کنیم. ما در طول روز تصمیم‌های اشتباه زیادی میگیریم ولی در عین حال خود را انسانی منطقی تصور می‌کنیم که …
در این اپیزود درباره سازکار رسانه صحبت می‌کنیم .بارها شده موجی در رسانه ها اتفاق افتاده و اکثر مردم به آن واکنش می‌دهند، حتی این قضیه تا حدی جدی می‌شود که مردم همدیگر را ملزم میکنند که …
در این اپیزود از پینوشه می‌گوییم که در همین چند دهه گذشته شیلی با این دیکتاتور سر کار داشت که بزرگترین و قدرتمند ترین ابزار این دیکتاتور، ایجاد ترس در دل جامعه بود. اما چه اتفاقی افتاد که …
این اپیزود درباره حباب است، کلمه‌ای که آن‌را زیاد شنیده‌ایم و افراد مختلف را در مورد آن سرزنش کرده‌ایم که چرا یک دارایی حبابی میخرید؟ ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که حباب اقتصادی بعدی …
موضوع این اپیزود خاورمیانه پرحاشیه امروز است. اما آن در زمان گذشته به این شکل نبود، در زمان‌های گذشته امپراطوری بزرگ عثمانی وجود داشت که بعد از جنگ جهانی اول عمر این امپراطوری به پایان رسید و …
در این اپیزود با هم به ترکیه سفر می‌کنیم و داستان دو نفر را بیان می‌کنیم و کارهایی که انجام دادند را بررسی می‌کنیم. یک سیاستمدار به نام رجب طیب اردوغان و یک اقتصاددان بزرگ به نام کمال درویش …
موضوع این اپیزود درباره تقسم ارث است. یکی از باورهای غلط و رایجی که وجود دارد این است که میراث خود را تا زمانی که زنده هستند تقسیم نمی‌کنند و میگذارند تا بعد از مرگشان به وراث برسد …
در این اپیزود می‌گوییم که ریسک مقدس‌ست و هیچ فضیلتی بالاتر از ریسک کردن نیست. عموما تصوری که در مورد ریسک وجود دارد، تصور درستی نیست و …
موضوع این اپیزود یکی از مشکلات روز اقتصاد ایران یعنی صنعت خودرو است، صنعتی که مشکلات کوچکی داشت ولی با مدیریت غلط و لجبازی در سیاستگذاری به یک فاجعه ملی تبدیل شد …
در این اپیزود از تبعیض قیمت صحبت می‌کنیم که یکی از جذاب‌ترین مباحث اقتصاد رفتاری است که در موارد مختلفی کاربرد دارد و باعث می‌شود محصولی که داریم را بتوانیم با ارزش و قیمت بیشتری به افراد مختلف عرضه کنیم …
در این اپیزود در مورد یک اشتباه اقتصادی پنجاه ساله در ایران صحبت می‌کنیم، روزی اموال خیامی و ایروانی و خسروشاهی‌ها مصادره شد و امروز دوباره …
در این اپیزود از در مورد این صحبت می‌کنیم که اقتصاددان‌ها چطور فکر می‌کنند و اصلا تفکر اقتصادی درست دقیقا به چه صورت است؟ در مورد باورهای اقتصادی درست و غلطی ….
موضوع این اپیزود درباره خودکفایی است. مسئله ای که حدود سیصد سال است در کل دنیا کنار گذاشته شده ولی سیاستمداران ما هنوز به دنبال اجرای خودکفایی هستند و آنرا به جد دنبال میکنند …
در این اپیزود به چکسلواکی می‌رویم و از زبان آقای هاول داستان روزگاری که مردم تحت لوای حکومت پساتوتالیتر در چنبره دروغ زندگی می‌کردند را با هم می‌شنویم …
روایت اپیزود امروز درباره محسن آزمایش است که تمام انرژی خود را صرف این کرد تا بتواند با تولید لوازم خانگی رفاه مردم را افزایش دهد. کسی که برای بیش از دو هزار ایرانی کارآفرینی کرد و …
در این اپیزود درباره بدترین آفت هر اقتصادی یعنی تورم های طولانی و بلند مدت صحبت می‌کنیم. ولی نکته اینجاست که تورم صرفا باعث شرایط بد اقتصادی و فقر و فلاکت نمی‌شود، تورم اخلاق را هم در یک جامعه از بین می‌برد …
این اپیزود درباره یکی از مطالبه‌گری‌های اشتباه‌ست که در مواقع گرانی، می‌گویند «بیایید نخریم تا ارزان شود.» ولی این کمپین ها بر عکس چیزی که فکر میکنید نتیجه کاملا معکوس دارد …
در این اپیزود در مورد یکی دیگر از کتاب‌های جذاب آقای جرج اورول یعنی کتاب 1984 صحبت می‌کنیم که به خوبی داستان مرگ رویای آزادی را نشان میدهد …
در این اپیزود درباره اثر قیمت صفر صحبت می‌کنیم. ما انسان‌ها با بچسب قیمت صفر وسوسه می‌شویم و تصمیماتی می‌گیریم که عموما به ضررمان تمام می‌شوند، در حالی که …
این اپیزود درباره مفهوم اقتصاد توجه است. در اقتصاد میزان کمیابی یک کالا تعیین‌کننده ارزش آن است. با آمدن و رشد فضای مجازی، رسانه‌ها افزایش زیادی پیدا کردند و …
این اپیزود رواین کتاب قلعه حیوانات اثر جرج ارول است. این کتاب به خوبی نشان می‌دهد یک دیکتاتور چطور دیکتاتور می‌شود، کودتا چطور شکل میگیرد و انقلاب چطور فرزندان خود را میبلعد …
موضوع این اپیزود درباره قدرت پشیمانی است. در بسیاری از مواقع می‌توان با نگاه به گذشته رو به جلو حرکت کرد. مخصوصا اگر اشتباهاتی در گذشته باشیم این اشتباهات می‌توان تلنگری برای آینده باشد و مسیر را بهتر به ما نشان دهد …
این اپیزود روایتی از ابرتورم کشور آلمان است که امروز یکی از اقتصادهای برتر دنیاست. در همین صد سال پیش، این کشور دچار یک ابرتورم بی سابقه شده بود، قیمت‌ها لحظه‌ای تغییر می‌کرد …
این اپیزود درباره مفهومی به نام تلنگر است که آقای ریچارد تالر در کتاب خود مطرح کرد و به ما این را گفت که می‌توان به جای ایجاد محدودیت‌ها تلنگر ایجاد کرد، یک تلنگر کوچک می‌تواند نتایج بزرگی رقم بزند …
این اپیزود درباره برادران خیامی است که صنعت خودرو را در ایران بنیان گذاری کردند و ایران ناسیونال را راه اندازی کردند. ایران ناسیونالی که روزی در اوج بود و امروز به آن ایران خودرو می‌گویند که …
موضوع این اپیزود خطایی است که در اقتصاد رفتاری به آن فیل سفید یا سوگیری هزینه هدر رفته می‌گویند. یکی از خطاهای بزرگ ذهن ما این است که چون در گذشته هزینه‌ای پرداخت کردیم یا زمان گذاشتیم و انرژی صرف کردیم حالا …
در این اپیزود درباره اثر شرایط و فقر بر زندگی و تصیمات‌مان صحبت می‌کنیم. بسیاری از افراد معتقدند برای اینکه انسان‌ها خلاق شوند یا بتوانند در زندگیشان پیشرفت داشته باشند باید آنها در تنگنا و شرایط سخت قرار گیرند ولی …
در این اپیزود درباره موضوعی از کتاب پوست در بازی اثر نسیم طالب با عنوان حمکرانی اقلیت صحبت می‌کنیم. یک اقلیت سه درصدی در جامعه که بیش از حد متعصب و تندرو و سختگیر هستند می‌توانند …
موضوع این اپیزود دهه چهل، دهه طلایی اقتصاد ایران است. دورانی که اقتصاد ایران بعد از آن رکود عمیق و پشت سرگذاشتن جنگ جهانی ثبات پیدا کرد و اعتماد کارآفرینان و سرمایه گذاران جلب شد و همین عامل باعث شد …
این ایپزود درباره توهم عادلانه بودن دنیاست. عموم مردم تصور می‌کنند دنیا جای عادلانه ای است و هرکس به حق خود می‌رسد در صورتیکه دنیا هیچ وقت عادلانه نبوده، نیست و احتمالا هم نخواهد بود …
این اپیزود درباره خاندان خسروشاهی‌ست که قبل از انقلاب ۵۷ از بزرگ‌ترین کارآفرین‌های ایران بودند اما متاسفانه از ایران فراری داده شده و اموال‌شان هم مصادره شدند. هرچند همچنان …
در این اپیزود تلاش شده تا به شما یک رژیم مالی مناسب ارائه کنیم تا بتوانیم رفتارهای مالی‌مان را اصلاح کنیم. با توجه به شرایط نابه‌‌سامان اقتصادی باید سعی کنیم …
موضوع این اپیزود، اقتصاد دستوری است که بلا و آفت بزرگ اقتصاد ماست که چون ذی‌نفعان زیادی دارد، ذی‌نفعان سعی می‌کنند آدرس غلط دهند و …
در این اپیزود با مفهوم جدیدی به نام حسابداری ذهنی آشنا می‌شویم تا علت رفتار دوگانه ما در مقابل پول بادآورده و پول حاصل از زحمت و کار را متوجه می‌شویم …
موضوع این اپیزود، گرجستان است که یک نمونه بسیار موفق در زمینه اصلاحات ساختار اقتصادی بود که با همت نیکا گیلائوری جوان انجام شد که …
این اپیزود درباره شاپور بختیار است که تنها توانست 37 روز حکومت را در اختیار بگیرد و دقیقا زمانی میخواست اصلاحات را انجام دهد که خیلی دیر شده بود و هیچکس با او همراهی و همکاری نکرد …
در این اپیزود از محمدتقی ایراوانی بنیان گذار کفش ملی صحبت می‌کنیم، کسی که کاری کرد که صنعت کفش در ایران اوج گرفت و برای ده ها هزار نفر را به طور مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد کرد که متاسفانه اموال او مصادره شد و از ایران اخراج شد …
این اپیزود درباره عوامل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی‌ست که روزی لقب ابرقدرت جهان رو به یدک می‌کشید و کمتر کسی فکرش را نمی‌کرد که روزی به فروپاشی برسد …
موضوع این اپیزود اقتصاد توحیدی است که اولین بار توسط ابوالحسن بنی صدر مطرح شد که حاصل توهمات و ایده‌های ساختگی وی بود و هرچند خود بنی صدر کنار گذاشته شد ولی میراث او برای اقتصاد ایران پابرجا ماند …
در این اپیزود از مهمترین درس که باید از اقتصاد بدانیم صحبت می‌کنیم، یعنی این‌که اقتصاد علم انگیزه‌هاست. اگر این نکته را متوجه شویم بسیاری از مغالطه‌های اقتصادی موجود را دیگر باور نخواهیم کرد …
موضوع این اپیزود، یکی از بیزنس‌های فوق العاده پر سود و جذاب در این روزهای جامعه ما یعنی رویافروشی‌ست و درباره معایب و آسیب‌های قشر رویافروش صحبت می‌کنیم …
در این اپیزود درباره یکی از اصول ده گانه اقتصاد یعنی هزینه فرصت صحبت می‌کنیم. مفهوم مهمی که درک درست آن باعث می شود درست‌تر و بهینه زمان و پولمان را هزینه کنیم …
در این اپیزود درباره فرآیند بی‌وجدان شدن صحبت می‌کنیم که یک فرآیند تدریجی‌ست که آرام آرام از بین می‌رود و وجدان در یک شب و یک لحظه از بین نمی رود …
در این اپیزود از پایه‌گذار تجارت مدرن و فراهم‌ساز بستری یعنی امین الضرب صحبت می‌کنیم، کسی که خودش و پسرش عمر خود را وقف توسعه ایران و ورود تکنولوژی جدید به ایران کردند …
در این اپیزود درباره بیماری هلندی یا همان نفرین منابع و ریشه‌های آن صحبت ‌می‌کنیم که یکی از آفت های اقتصادی جدی کشورهای با اقتصاد بیش از حد وابسته به منابع دچار آن می شوند …
در این اپیزود از نسیم طالب و کتاب فریفته تصادف صحبت می‌کنیم و ابعاد مختلف شانس را به عنوان عاملی مهم ولی نادیده گرفته شده بررسی می‌کنیم …
در این اپیزود به سراغ کتاب اقتصاد فقیر نوشته دوفلو و بنرجی می‌رویم و به نگاهی متفاوت درباره فقر و راه حل های کاهش فقر صحبت میکنیم …
در این اپیزود درباره میزرا حسن رشدیه پدر فرهنگ نوین ایرانی صحبت می‌کنیم که عمر خود را وقف مقابله با جهل و خرافات کرد و تلاش کرد که فضای آموزشی ایران را مدرن کند …
در این اپیزود، درباره ایده‌های اصلی یکی از جذاب ترین و کاربردی ترین کتاب‌های حوزه اقتصاد رفتاری با عنوان پشت پرده ریاکاری اثر دن آریلی صحبت خواهیم کرد …
لوگوی اکوتوپیا کامل