تصویر کالکشن کتاب های برنده جایزه نوبل

هشت کتاب جذابی که نوبل اقتصاد گرفتند

اگر اقتصاد برایتان جذاب است و به دنبال منابع مطالعاتی خوب می‌گردید، با نوبلیست‌های اقتصاد شروع کنید.

برخی از کتاب‌ها فقط یک کتاب نیستند، بلکه حاصل سال‌ها پژوهش، تفکر و چالش یک نفر بوده‌اند. نکته جالب تر اینکه برخی از این کتاب‌ها آن قدر توانستند اثربخشی داشته باشند که مسیر مطالعاتی و پژوهش افراد زیادی را تحت تاثیر قرار دادند و حتی در عرصه سیاستگذاری هم تاثیر داشتند و مسیر سیاسیون را به سمت ریل جدیدی هدایت کردند.

واقعیت این است که نویسندگان و پژوهشگران زیادی در زمینه اقتصاد فعالیت کرده‌اند، اما نوبل اقتصاد را به هرکسی نمی‌دهند. نوبل اقتصاد صرفا به کسانی داده می‌شود که دامنه علم را گسترده‌تر کرده و حرف‌ها و ایده‌های درست و جدیدی را مطرح می‌کنند. حتی در حد یک اپسیلون!

در این کالکشن تلاش کردیم کتاب‌هایی که نویسندگان آن توانستند نوبل اقتصاد را دریافت کنند جمع آوری کنیم تا نقشه راهی برایتان باشد که بتوانید با ایده‌هایشان بهتر آشنا شوید.

اثر انگوس دیتون
انگوس دیتون در کتاب فرار بزرگ توضیح می‌دهد که بشریت بیش از هر زمان دیگری پیشرفت کرده است. اما همه مردم از این پیشرفت‌های تکنولوژیک و سیاسی بهره‌مند نشده‌اند. این کتاب با بررسی نابرابری‌ در طول تاریخ و عصر مدرن، توصیه‌های خوبی در مورد چگونگی کاهش نابرابری در آینده ارائه می‌دهد.
در این کتاب ، آلوین روث، برنده جایزه نوبل، تحقیقات خود را در زمینه طراحی بازارها، به زبان ساده توضیح می‌دهد. او در این کتاب می‌گوید که بازارها چطور کار می‌کنند، چرا گاهی اوقات شکست می‌خورند و چه کاری می‌توانیم برای بهبود آن‌ها انجام دهیم؟ روث با استفاده از مثال‌های ملموس، عوامل غیرمالی که بازارها را شکل می‌دهند، توصیف می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه در هر بازار می‌توان تصمیمات آگاهانه‌تری اتخاذ کرد.
اثر ژان تیرول
این کتاب که در سال ۲۰۱۷ نوشته شد، نگاهی عمیق می‌اندازد به اقتصاد در دوران معاصر. کتاب سرشار است از نظریه‌ها و آزمایش‌های کاربردی. تیرول به مقابله با دو قطبی دولت و بازار می‌پردازد و تصویری نوین از همکاری این دو در مسائلی مانند تغییرات اقلیمی، حقوق مالکیت و اقتصاد دیجیتال ترسیم می‌کند.
اثر جورج آکرلوف و رابرت جی شیلر
از مزایای بازار آزاد مثال‌ها و روایت‌های زیادی شنیده‌ایم و به طور کلی بازار آزاد مدرن همیشه به عنوان مثالی از مبادله عاقلانه یاد می‌شود. اما جورج آکرلوف و رابرت جی شیلر وقتی در سال 2015 به این نکته اشاره کردند که این بازار لبریز از فریب است توانستند نوبل اقتصاد را دریافت کنند. با خواندن این کتاب متوجه خواهید شد هدف بازار آزاد مدرن این است که شما را برخلاف تمایلاتتان وادار به خرید کالایی بکند که به آن نیاز ندارید یا حتی برایتان مضر است.
اثر آبیجیت بنرجی و استر دوفلو
کتاب اقتصاد خوب برای دوران سخت، در مورد مسائل و مشکلاتی بحث می‌کند که ما امروز با آن‌ها مواجه هستیم. بنرجی و دوفلو به دنبال راه‌حل‌هایی هستند که مثلا مشکل گرمایش زمین را حل کنند بدون آن که به فقرا آسیب بزنند. آن‌ها همچنین در مورد مشکلات اجتماعی ناشی از نابرابری، تجارت جهانی و ترس از مهاجرات صحبت می‌کنند.
اثر فردریش فون هایک
کتاب راه بردگی در سال ۱۹۴۴ نوشته شده است. فردریش فون هایک در این کتاب توضیح می‌دهد چطور حکومت‌های سوسیالیست به حکومت‌های تمامیت‌خواه تبدیل می‌شوند. این کتاب در مورد تمامیت‌خواهی‌های بعد از جنگ جهانی دوم صحبت می‌کند و به این نکته می‌پردازد که چطور برنامه‌ی سوسیالیست‌ها باعث از بین رفتن آزادی، فردیت و دموکراسی می‌شود.
اثر دنیل کانمن
کتاب تفکر کند و سریع، خلاصه ای از سال‌ها تحقیق دنیل کانمن است که منجر به برنده شدن جایزه نوبل توسط این نویسنده شد. این کتاب به درک ما از روانشناسی و اقتصاد رفتاری کمک می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه تصمیم‌‌گیری می‌کنیم، چرا برخی قضاوت‌های اشتباه ما بسیار رایج هستند و چگونه می‌توانیم تصمیم‌گیری خود را بهبود بخشیم.
اثر ریچارد اچ تیلر و کَس سان استاین
بدون شک یکی از جذاب‌ترین و شاید معروف ترین کتاب‌ها در زمینه یادگیری اقتصاد رفتاری، کتاب تلنگر اثر بی نظیر ریچارد تالر است. کتابی که تالر با انتشار آن توانست نوبل اقتصاد را هم دریافت کند. تالر در این کتاب به ما نشان می‌دهد که با یک یا دو تلنگر می‌توانیم تصمیمات بهتری برای خود و دیگران بگیریم. این کتاب با زبانی ساده و توضیحاتی درباره دلایل تصمیمات ما در زندگی روزمره شروع می‌شود.
لوگوی اکوتوپیا کامل