برنامهریزی جز اولین قدمها برای رفتن در مسیر رسیدن به اهداف است؛ فرقی هم نمیکند اهداف کوچک و کوتاهمدت باشد مانند مرتب کردن اتاقها یا اهداف بلندمدتتر مانند یاد گرفتن یک مهارت، کسب نمره عالی در یک آزمون و افزایش میزان درآمد.
اما نقطه مشترک رسیدن به هدفها این است که شما نقشه رسیدن را برای خودتان بکشید، موانع را در نظر بگیرید، مقصدهای موردنظرتان را طبقهبندی کنیدو زمان رسیدن به هر کدام را مشخص کنید؛ در واقع شما به برنامهریزی نیاز دارید.
راه و روش و ابزارهای متفاوتی برای برنامهریزی وجود دارد اما یکی از ابزارهای رایگان و در دسترس گوگلشیت است. شما میتوانید در گوگلشیت، با توجه به اهداف و نیازهایتان، جدولهایی برای برنامهریزی روزانه، هفتگی، ماهانه و فصلی بکشید.
در این مطلب ما نمونهای از فایل برنامهریزی در گوگلشیت را برای شما آماده کردیم تا در پروسه برنامهریزی به شما کنیم.
برنامهریزی هفتگی و ماهانه
برای اینکه برنامه جامعی برای رسیدن به اهداف سالانه و ماهانه داشته باشید، نیاز است تا اهداف و فعالیتهای مهم را ابتدا یادداشت کنید تا بتوانید جزییات ادامه مسیر را ترسیم و ثبت کنید. برای این کار بهتر است قبل از شروع هر ماه، فعالیتهای مهم آن ماه را مشخص کنید تا ماموریت این ماه خود را بدانید.
همانطور که در فایل برنامهریزی مشخص است، در تب اول این فایل بخش برنامهریزی ماهانه و هفتگی قرار دارد. همانطور که گفتیم قبل از شروع هر ماه، در بخش «کارهای مهم این ماه»، فعالیتها و کارها و هدفهای خود را بنویسید و سپس جزییات این فعالیتها و الویت انجام هر کدام را مشخص کنید؛ این الویتبندی را به صورت زمانی هم در نظر بگیرید؛ یعنی هر کدام از کارها بهتر است در هفته چندم هر ماه و همینطور در چه روزی از هر کدام از هفتهها انجام شود. سپس این فعالیتها را طبق این الویتبندی در ستونهای H تا T وارد کنید.
برنامهریزی روزانه
در تب دوم این فایل گوگل شیت جدول برنامهریزی روزانه قابل مشاهده است. برنامهریزی روزانه برای ثبت جزییات کارهایی است که در طول یک روز باید انجام دهید.
شما میتوانید شب قبل یا در ساعتهای اولیه روز، جزییات همه فعالیتهای روز خود را، با توجه به ساعت انجام آنها، در ستون D وارد کنید و توضیحاتی که مدنظرتان هست در ستون E بنویسید. در ستون F که با نام «وضعیت» مشخص شده، کارها به 4 دستهی «انجام نشده»، «در حال انجام»، «کنسل» و «تکمیل» تقسیم شدهاند و شما میتوانید بعد از وارد کردن هر فعالیت در ستون D، وضعیت آن را در ستون F مشخص کنید تا در طول روز یا پایان روز، در نمودار که سمت چپ جدول برنامهریزی قرار دارد، با یک نگاه ببینید چند درصد از کارهای خود را انجام دادید.
استفاده از فایل برنامهریزی در گوگلشیت
برای استفاده از این تمپلیت میتوانید یک فایل از این تمپلیت کپی بگیرید و از آن برای کارهای شخصی استفاده کنید.