چالش مطالعه ۱۰۰ کتاب تا پایان سال ۱۴۰۳
آرمان‌شهر اقتصادی

چگونه با گوگل‌شیت عادت‌های کوچک را به تغییرات بزرگ تبدیل کنیم؟

تصویر مقاله عادت سازی با گوگل شیت

فهرست مطالب

در بهترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های حوزه «ساخت عادت» روی این نکته تاکید شده که ایجاد تغییرات بزرگ یا رسیدن به موفقیت‌های چشم‌گیر به تحول‌های بزرگ و عجیب نیاز ندارد؛ بلکه با ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی و رفتارها و تکرار آن‌ها میشه عادت‌های مثبتی ایجاد که نتایج و موفقیت‌های چشم‌گیری به دنبال خواهند داشت.
اما قسمت سخت و گاهی ناامیدکننده ماجرا همان «تکرار» رفتارها و کارهای موثر است؛ گاهی مشغله‌های روزمره باعث فراموش کردن انجام این کارها می‌شود و گاهی هم انجام این کارها برایمان سخت است و ممکن است آن‌ها را به تعویق بندازیم.

ردیاب عادت یا هبیت ترکر (Habit Tracker)

یکی از روش‌های موثری که باعث می‌شود این مسیر آسان‌تر طی شود، نوشتن کارهایی است که می‌خواهیم انجام دهیم و روند انجام آن‌ها تا تبدیل شدن به عادت را ثبت کنیم. دیدن روند انجام این کارها و پیشرفت در مسیر، انگیزه شما را برای ساخت عادت‌های دیگر و موفقیت‌های بیشتر، زیاد می‌کند. ردیاب عادت یا هبیت‌ ترکر (Habit Tracker) ابزاری هست که می‌تواند به شما برای رسیدن به این هدف کمک کند.

فواید استفاده از هبیت ترکر :

  • ایجاد تغییر پایدار: با تمرکز روی تکرار روزانه، عادت‌ها به مرور به سبک زندگی شما تبدیل می‌شوند.
  • افزایش خودآگاهی: این ابزار می‌تواند به شما نشان دهد در کدام کارها عملکرد بهتری دارید و کدام‌ها نیاز به بهبود دارند.
  • بالا نگه داشتن انگیزه: مشاهده پیشرفت در هبیت ترکر، انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر می‌دهد.
  • مدیریت زمان: این ابزار به شما کمک می‌کند برنامه‌ریزی و الویت‌بندی بهتری داشته باشید و زمان را مدیریت کنید.

انواع مختلفی از هبیت‌ترکر وجود دارد؛ از دفترچه‌های کاغذی کوچک تا اپلیکیشن‌های گوناگون؛ اما یک ابزار ساده و در دسترس، گوگل‌شیت است.

ما در تیم اکوتوپیا نمونه‌ای از این هبیت‌ترکر آماده کردیم تا در مسیر عادت‌سازی به شما کمک کنیم.

عادت‌سازی با هبیت‌ترکر اکوتوپیا

با توجه به تصویر، در تب اول این شیت هبیت‌ترکر اکوتوپیا قرار دارد.

این هبیت‌ترکر شامل ویژگی‌هایی است که آن را ساده و کارآمد می‌کند:

لیست عادت‌ها:
در بخش سمت چپ تصویر، فضایی برای مشخص کردن تاریخ شروع و نوشتن عادت‌های روزانه قرار داده شده است. این بخش به هر فرد امکان شخصی‌سازی عادت‌های روزانه و الویت‌بندی آن‌ها را می‌دهد.

تقسیم‌بندی هفتگی:
هبیت ترکر به‌صورت منظم برای چهار هفته‌ در ماه برنامه‌ریزی شده است. هر هفته در یک باکس جداگانه نمایش داده شده و همین امکان پیگیری عادت‌ها به‌صورت گام‌به‌گام و در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر را فراهم می‌کند.

نمایش گرافیکی پیشرفت:
در قسمت بالای صفحه، نمودارهای دایره‌ای قرار گرفته‌اند که درصد پیشرفت تکمیل عادات را در هر هفته به‌صورت بصری نمایش می‌دهند. این نمودارها به کاربر کمک می‌کنند در یک نگاه، متوجه میزان تعهد خود به برنامه‌ریزی شود.

این شیت با فراهم کردن ترکیبی از پیگیری روزانه، ارزیابی هفتگی و نمایش گرافیکی، به کاربران این امکان را می‌دهد که به‌راحتی پیشرفت خود را مشاهده کنند و نقاط قوت و ضعف را تحلیل کنند.

نکته مهم: در زیر سلول D9 که با اسم Goal مشخص شده، اعدادی قرار داده شده‌اند که قابل تغییر هستند. این اعداد بیان‌گر تعداد روزهایی در هفته است که عادت یا کار موردنظر آن باید انجام شود. به طور مثال، شما می‌خواهید هر هفته، ۳ روز ورزش کنید پس در سلول روبه‌روی آن عدد ۳ را وارد می‌کنید. با توجه به این روش، عددهای مربوط به دیگر اهداف خود را در سلول‌های D11 تا D18 وارد کنید. این رویه در ستون‌های N ،X و AH هم پابرجاست.

ثبت‌کارهای روزانه مربوط به فرآیند عادت‌سازی

در تب دوم شیت، جدول‌هایی قرار دادیم که می‌توانید کارهای روزانه هر هفته را ثبت کنید. در واقع کارکرد این تب برای این است که کارهای ریز و درشتی که در فرآیند عادت‌سازی لازم است انجام دهید ولی نیاز به تکرار هر روزه ندارند را ثبت کنید تا انجام آن‌ها را فراموش نکنید.

استفاده از فایل عادت‌سازی در گوگل‌شیت

برای استفاده از این تمپلیت می‌توانید یک فایل از این تمپلیت کپی بگیرید و از آن برای کارهای شخصی استفاده کنید.

دسترسی به تمپلیت فایل هبیت‌ترکر اکوتوپیا

مقالات پیشنهادی برای مطالعه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اپیزودهای پادکست

در این اپیزود درباره آثار غیر اقتصادی مشکلات اقتصادی ناشی از تورم صحبت می‌کنیم، چون مشکلات اقتصادی عموما آثار غیر اقتصادی زیادی ایجاد می‌کنند. همچنین …
در این اپیزود از نظریه چشم انداز صحبت می‌کنیم که یکی از جذاب‌ترین و کاربردی ترین‌ دستاوردهای اقتصاد رفتاری است. نظریه‌ای که پایه‌های علم اقتصاد کلاسیک را …
در این اپیزود می‌خواهیم دنیا رو از دریچه نهادگراها ببینیم و درک کنیم که نهادها چقدر قدرت دارند. نهادگرایی آنقدر اهمیت دارد که …
در این اپیزود درباره این صحبت می‌کنیم که قدرت پتانسیل ایجاد فساد رو ایجاد میکنه. عوامل مختلفی که باعث میشه قدرتمندان از قدرتشون …
لوگوی اکوتوپیا کامل