در کتاب قبایل، ست گادین در مورد یکی از قویترین نهادهای اجتماعی حرف میزند: «قبیله» یا گروهی از افراد با یک هدف مشترک (شامل یک رهبر با اعضای قبیله) که با هم باعث تغییری در جامعه میشوند. این کتاب به ما نشان میدهد که چگونه میتوانیم از قدرت اینترنت برای تشکیل و رهبری قبیلههای خود استفاده کنیم. کتاب قبایل همچنین از نیاز جهانی به تغییر و رهبری حرف میزند؛ بنابراین ما میتوانیم در یک شرکت یا جامعه رشد کنیم.
ست گادین نویسنده، کارآفرین و بازاریاب آمریکایی و همچنین موفقترین وبلاگنویس کسبوکار در جهان است. بیش از ده کتاب پرفروش او به 35 زبان ترجمه شده است. از دیگر کتابهای او میتوان به گاو بنفش، همه بازاریابهای دروغگو و این است بازاریابی اشاره کرد.
با ایجاد و رهبری یک قبیله وضعیت را تغییر دهید.
ست گودین، استاد بازاریابی و نویسنده مشهور، در کتاب قبایل نشان میدهد که چرا برندها باید قبیلهها را جدی بگیرند تا رشد کنند و ایدهها و محصولات خود را توسعه و گسترش دهند.
او توضیح میدهد که چرا هدف قرار دادن همهی مردم، مانند بسیاری از شرکتهای بزرگ، باعث میشود که عملکرد شما متوسط باشد و کمتر کسی به برند شما علاقهمند شود.
کتاب قبایل قدم به قدم توضیح میدهد که چگونه هر کسی میتواند یک قبیله تشکیل دهد، آن را رهبری کند و از این نیروی قدرتمند برای تغییر وضعیت موجود و ایجاد آیندهای روشن استفاده کند.
هزاران سال است که مردم بخشی از قبایل بودهاند. فرقی نمیکند این گروهها مذهبی، قومی یا سیاسی باشند، به نظر میرسد که ما نمیتوانیم شرایط را عوض کنیم: انسانها باید به جمعی بزرگتر تعلق داشته باشند.
قبایل همهجا هستند. چه بدانید چه ندانید، شما حداقل عضو یکی از آنها هستید: کارمند یک شرکت، عضوی از یک جامعهی مذهبی یا طرفدار یک گروه موسیقی.
اما مفهوم قبیله چیست؟
همهی قبایل سه جزء مشترک دارند:
مثلاً ویکیپدیا را در نظر بگیرید. بیشتر کار سایت را پنجهزار مشارکت کننده و ویراستار انجام میدهند. همهی آنها با هم کار میکنند تا هدف مشترک جیمی ولز، بنیانگذار ویکی پدیا، را محقق کنند: مجموعهای کامل از اطلاعات که در دسترس همه هستند.
مهمترین ویژگی قبیله در اینجا، هدفی مشترک است. هدف مشترک یک قبیله، اعضای آن را مجبور میکند که ارزشهای قبیله را ارزشهای خود بدانند و آنها را درونی کنند. این انگیزههای درونی باعث میشود که آنها از پیروی کردن دست بردارند و به مؤمنانی وفادار و تبلیغکنندگان قبیله تبدیل شوند.
علت ایجاد یک قبیله (چه نیاز به یک تغییر مطلوب باشد یا مقاومت در برابر یک تغییر نامطلوب) میتواند هرچیزی باشد، مسائل زیست محیطی، یک کمپین سیاسی یا گروهی از علاقهمندان به محصولات اپل که به برتری گوشی محبوب خود اعتقاد دارند.
قبایل همیشه با ما بودهاند؛ اما با رشد تکنولوژی، تعداد قبایل بسیار زیاده شده است.
این اتفاق عمدتاً به دلیل اینترنت است. قبایل قبلاً محلی بودند؛ اما حالا، با دسترسی به اینترنت (بهویژه رسانههای اجتماعی) دیگر همه به قبیلههای مختلف دسترسی دارند و جغرافیا دیگر مانعی برای رشد قبایل نیست.
به لطف رسانههای اجتماعی، نفوذ یک قبیله دیگر به اندازهی آن ربطی ندارد؛ بلکه به دلیل تشکیل آن و نحوهی استفاده از شبکههای اجتماعی ارتباط دارد.
چرا؟ زیرا امروزه افرادی که هدف شما را دوست دارند، رشد پایدار واقعی را ایجاد، از ارزشهای شما حمایت میکنند و در شبکههای اجتماعی از شما حرف میزنند.